1376
Mi történik?
  • FtranX
    ezen műr én is gondolkoztam. például apránként minden egyes agyadban lévő sejtet és idegszálat mesterségesre cserélni (pl. nanorobotokkal). Ha pedig már az egész agy helyettesítve van, akkor a test végzetes működési zavara után könnyebb lenne azt átültetni, esetleg mesterséges testbe beültetni.
  • iko
    de jó lenne konzerválni a tudatunk
  • FtranX
    mi történik?
    valószínüleg meghalunk és a tudatunk semmivé válik.
    sajnos.
  • tomsolo
    ÖRKÉNY ISTVÁN

Sír

[center]

N
    e
    f
    J ó é j t
    l
    j
    a
    z
    e
    l
    a
    l
    vástól, mert amire sokszor
    oly elborzadva gondolsz, nem más,
    mint álmaid elcsöndesült örökkévalósága
    és új sejtszövetbe épülése tested egykor volt molekuláinak.
  • tomsolo
    : o))))))))))))))))))))))))))))))))))
  • precision
    Itt van maga a hír: link
  • precision
    Itt egy kétkedő cikk. Olvasd el és döntsd el h ebben hiszel e v. az ellenkezőjében:

link
  • Vlala #77
    Változó... van akié gondolkodik, van, akié csak hüleségeket kérdez :-P
  • tomsolo
    és az agyunk mit csinál?
  • Dynamic
    A télapó nem létezik, ez tudományos tény.Az, hogy az emberek mit látnak a klinikai halál állapotában az tudományosan NEM bizonyított egyik oldal részéről sem, tehát ilyenformán ezidáig csakis hit kérdése lehet(ahogy Garrett is írta) a lélek is és a hallucinációs magyararázat is egyaránt.
  • Devla
  • Vlala #73
    Lélek vagy nem lélek... szerettetek már valakit? Akkor van lelketek!
  • Devla
    Mondtam mar, hogy en vagyok a Telapo? Ha nem tudod bebizonyitani az ellenkezojet, akkor ugyanannyi esely van arra hogy igaz, mint arra, hogy nem, ugye? (nem.)
  • tomsolo
    "Pedig semmivel sem biztosabb, mint az, hogy mégiscsak van lélek."

hmmmm....
  • The Garrett
    ez csak HIT kérdése :D
  • Dynamic
    Semmivel sem nagyobb mendemonda, mint xy professzor hallucináció vagy kémiai folyamat magyarázata.Annyi, hogy a kételkedők jobban elfogadják a földhözragadtabb magyarázatot.Pedig semmivel sem biztosabb, mint az, hogy mégiscsak van lélek.
  • The Garrett
    nemertem az SG-s tajszolast :D
  • tomsolo
    kamuak
  • The Garrett
    tudsz mutatni valami olyan oldalt, stb-t ahol ez hivatalosan is le van írva, nempedig csak mendemonda?
    meg allitolagugyhallottamhogyvan1ismerosom aki mondta...

Amugy szerintem a halál előtt / után az a pár mg eltérés lehet folyadék elpárolgás, vagy hasonló dolog is.
  • The Garrett
    csőlátás+ halucináció :)
  • precision
    Állítólag megmérték a lélek súlyát. Több haldokló embert mértek meg halála előtt és után. Mindegyik esetben ugyanannyi volt az eltérés. (pár gramm, nemtom pontosan)
    Egyik hívő ismerősöm szerint a bibliában az van, hogy halál után a test tudattalanul fekszik, az alváshoz hasonlítható, csak soha nem ébred fel az illető. Ez igaz? És akkor az ember lelkével mi történik (mármint a biblia szerint)?
    Az a baj, hogy ahány vallás annyi féle "elmélet" van. Nem lehet tudni melyik igaz, ha igaz is vmelyik egyáltalán...
  • Bandee1987
    sry, felcseréltem véletlen a sorrendet :))))
    (Lol, mekkora állat vok...)
  • OPM
    "nem hagyja el a testünk a lelket"

Nekem elég sokszor volt már olyan érzésem hogy már sodort volna magával az álom, de hirtelen észbekaptam és "magamhoz tértem". Elég furcsa volt, mintha pár mp-cel előtte lelkileg nem azon a helyen lettem volna, hanem egy sokkal nyugodtabb, lágyabb, könnyebb világban....
  • Bandee1987
    sztem azért alvásnál nem hagyja el a testünk a lelket...csak akkor, mikor meghaltunk. Kár, hogy senki nem tudja, hogy mi van a biológiai halál után, csak azok, akik meghaltak...
  • OPM
    meg azt is hogy a lélek kilép a testből és felülről látják magukat egy ideig

amúgy szerintem, minden éjszaka, amikor álmodunk, elhagyja lelkünk a testük
  • Bandee1987
    A klinikai halál állapotából visszajövőtől tudjuk, hogy ők vmi alagútszerűségben voltak, és látták a fényt az alagút végén, de nem értek el odáig.
  • iko
    közvélemény kutatás :) sok embert érdekel
  • Takezó
    Csak nekem nehéz elhinnem azt, hogy valóban érdekel olyan emberek véleménye, akik nemcsak, hogy nem authentikusak, de még csak nem is ismered őket? ;)
  • Sadun Tryst
    lehet tudná. lehet, h a halál az elét következő fokozata. halál után is élünk, csak nem úgy, mint eddig.
    szal nem szabad semmit kizárni.
  • Devla
    Akkor johet a kovetkezo kerdes. Van halal az elet utan? :)
  • iko
    de én nem konkrétan az újászületésről beszélek mert nem biztos, hogy újászületünk...
  • The Garrett
    ugyanez van ujászületés, miazértelme stb topikokban leirva csak kifejtve is :P
  • Shadow_THH
    Kenny tudná?
  • iko
    ez is kérdés :)
  • Pyx #50
    Szerintem semmi, vagyis nemtudom. Halál nagy szívás. D:
  • Devla
    Nem, o se tudna.
  • Sadun Tryst
    és halott ember tudná a választ?
  • iko
    halál szóra nem jött ki egy sem...
  • iko
    Nem. Ez egy olyan dolog amire élő ember nem is tudná a választ. Engem igazából az érdekel ki mit gondol.
  • The Garrett
    es te honnan tudod hogy nem ők tévednek?