1376
Mi történik?
-
OPM #284 Nagyon sok lélek vár "fönnt" arra hogy a Földre születhessen. Én olyasmit olvastam, hogy ennek akkora az esélye (egy hasonlattal élve), mintha úsznál az óceánban és valahová bedobnának egy úszógumit. Te jössz felfelé a felszín felé és pontosan beletalálsz az úszógumi közepébe. Szóval nagyon meg kell becsülnünk ezt a lehetőséget, hogy itt fejlődhet, gyűjthet tapasztalatokat a lelkünk :) -
Prof William #283 "viszont itt elég fura lenne mert ott lenne pl Hitler , Sztálin csak hogy két jómadarat említsek"
Nem baj őket majd mindennap jól elverjük. Mondjuk ha van reinkarnáció akkr Sztálin+Hitler már réh újjászülettek. Esetleg anya és kisfia képében. :)
"Ha semmiben sem hiszel akkor valószínüleg oda is fogsz kerűlni. Szerintem ez maga a pokol."
Nem kizárt hogy tényleg van valami ilyesmi. Ne becsüljétek alá az emberi elme képességeit.
Ez elég furcsa lessz.
Szóval . Szerintem van reinkarnáció, viszont az, hogy mi történik velünk a születésig az változó.
Mivel az már bizonyított, hogy rengeteg sík/dimenzió létezik, akkor a tulvilág akár egy msáik dimenzió is lehet.
A hitnek és az akaratnak nagy hatalma lehet. Ha több millióan/,illiárdan hiszn nek a földön a menyországban, akkor nem kizárt, hogy létrehoznak egy kis zsebsíkot, ami tényleg a menny? Persze ezt is mindenki máshogy éli meg. - ezt inkább nem boncolgatom tovább, mert nagyon hosszú lenne és mindjárt mennem kell. Közkivánatra beírom az egészet.
Sokan azt szokták felhozni, hogy hogy lehet, hogy régen csak 20000-ember reinkarnálódott, most meg van 6-milliárd. Az a baj, hogy ezeket a dolgokat nehezen, vagy egyáltalán nem fogjuk fel. Kb. Annyi sejtésünk lehet a dolgokról mint a borospohárnak, a benne lévő bor évjáratáról.
Nagyon sok összegyűjtött reinkarnációs élmény van amikor az alany nem embernek emlékszik vissza hanem ufónak. - Érdekes. - Olyan részletesen írja le hogy nagyon komoly fizikai ismeretek kellenének ehez. Amit mondjuk egy dokmunkás nem biztos, hogy tud.
Sokan meg emberként olyan idegen helyeket írtak lee, ami egyértelműen nem a mif ölédünkön van. Pár kutató szerint, ha végtelen számú világ létezik, akkor ezek között is lehet átjárása a lelkeknek. (EZ nagyon menő, mert akkor már most kikötöm, hogy köv életemben lovag akarok lenni. :) ) -
#282 Ha semmiben sem hiszel akkor valószínüleg oda is fogsz kerűlni. Szerintem ez maga a pokol. -
abonyitomz #281 én sem tudok semmi különöset , de van feltételezésem:
1.Az ember álmodja az egészet! és mikor meghal akkor fog ujjászületni egy anya által ( egyértelmű hogy akkor már fogalmunk se lesz előző életünkről)
2.A túlvilág valóban létezik ( ahová a lelkünk felvándorol és ott lesz egy "hatalmas" világ ahol mindenki örök életben él ... viszont itt elég fura lenne mert ott lenne pl Hitler , Sztálin csak hogy két jómadarat említsek)
3.Van Menyország és Pokol itt szelektálódik két felé az emberiség a tulajdonságuk alapján! Viszont ha valaki a Pokolra kerül örökké a pokolban fog "égni".. abszurd!
4. Ujjászületünk egy állat képében (bár ez lehet hogy csak mese)
----> Nekem már volt egy balesetem amikor egy motorral nekicsapódtam egy villanyoszlopnak , na akkor LEPERGETT előttem az egész életem (abban a 3-4mpben, ezóta ELHISZEM ezt a részt , ez tuti hogy van ha elkerülsz a haláli állapotba!!!!!) -
#280 arra nem gondolt senki hogy se előtte sem utána nincs semmi? ezt az emberek csak saját maguk megnyugtatására találták ki? mert ez is könnyen meglehet. -
Vlala #279 elég depreszív hozzáállás, asztem a vége lesz a legjobb. Amikor megtudod a poént, hogy valójában nem is éltél, csak álmodtad, vagy kölcsönvetted a testedet, vagy mittudomén, még nem jártam az alagútban. -
OPM #278 ezt már olvastam én is, jó! :) -
#277 Ezt ma találtam... -
#276 A legmocsokabb dolog az életben a vége. Vagyis, kemény egy dolog. Elveszi
egy csomó idodet és mit kapsz a végén? Belehalsz. Ez lenne a jutalom? A
halál a bónusz, vagy mi? Azt hiszem, hogy pont fordítva muködik ez az
egész.. Meghalni kéne eloször - letudni rögtön. Aztán jönne az öregek
otthona. Ha már eleget fiatalodtál, akkor onnan kirúgnak. Kapsz egy
aranyórát. Dolgozni mész. Ledolgozol negyven évet, amíg végre elég fiatal
vagy ahhoz, hogy visszavonulhass és élvezd az életet. Bulizol, piálsz,
kipróbálod a kábítószert. Közben felkészülsz az iskolákra - egyetem,
középiskola, majd az általános. Utána kiskölyök leszel és annyit játszol,
amennyi csak belédfér. Nincsen felelosség egyáltalán a válladon. Aztán
bebújsz egy kellemes, meleg helyre, ahol lebegve töltöd az utolsó kilenc
hónapodat és alaposan kipihened magad. Végül pedig egy hatalmas,
eksztatikus orgazmusban kimúlsz a világból... -
The Termentor #275 feldmar? vagy fliegauf? ki is volt a konyv iroja? -
Zsoldos #274 Pedig meg egyet biztos meg fogok nezni :) -
Audrey #273 Túl sok csillagot nézel -
Zsoldos #272 ez olyan Yoda -s :) -
Phat Smoker #271 ...vajon van e élet a halál előtt ? :)) -
Prof William #270 A bibliát csak példának említettem meg. Mivel a fórumra látogatók nagy része valszeg keresztyén ezért olyan könyvet hoztam fel amit biztos mindenki ismer, legalább említés szintjén.
Ugyanezzel az erővel mondhattam volna az Egyiptomi halotak könyvét, amely kicsit kacifántosabban (ugye ezt is emberek írták) de uyganúgy szól életről, halálról, lélekvándorlásról stb. -
Audrey #269 Nagyon jó. vannak még karizmatikus, gnosztikus. stb hitek is. Szándékosan nem nevezem őket én sem vallásnak, mert kicsit pejoratív már az értelme sajnos ennek a szónak is.
Abban biztos vagyok, hogy minden, hitre épülő szerveződésnek egyazon célja van: megtalálni az utat Istenhez. Olyanok ezek a vallások, mint a kerék küllői: középen összetalálkoznak... -
#268 hinduizmus, és az ebbol kivált buddhizmus... ők ugy hivják amit "csinálnak" hogy szanátana dharma. -
Audrey #267 Tikal, melyikekre gondoltál? Nagyon érdekelne... -
#266 jaja, a dolgok semmilyenek, mi töltjuk meg őket tartalommal... pozitivval, negativval stb :)
Prof Will: nem csak biblia létezik, katolikuson kivul léteznek sokkal régebbi és sokkal toleránsabb vallások is, amik ráadásul nem is vallásnak hivják magukat, mert az butaság lenne... amikről szolnak azok ott vannak minden emberben, és előbb utobb felszinre törnek, mert ez a dolgok rendje... :) -
Audrey #265 Mármint a halált? Innen és onnan, fentről és lentről, kívülről vagy belültről...mindegy. A lényeg bennünk van.
(Zsoldos, örülök, hogy látlak!) -
Zsoldos #264 szerintem az sg-s irasaira gondolt :) -
Zsoldos #263 Tenyleg nezopont kerdese, hisz nagyon nem mindegy, hogy a fold folul, vagy a fold alol nezed :) -
Audrey #262 sz4abolcs
Nem az a lényeg, hogy nekem mi a foglalkozásom, hanem az, hogy minden nézőpont kérdése, még a halál is..kb. erre próbáltam utalni az írásommal. -
Prof William #261 Én mindig ez a nick voltam. Ide viszont már jó két éve nem írtam. Viszont más fórumokon már leírtam ezeket. Ezekből szerkesztettem össze ezt az írást és a főbb ilyen féle fórumokba beírtam. -
#260 Lehet, más néven írtad? Milyen nicken szoktál még föntlenni? -
Prof William #259 Nagyjából igen. Rendszereztem. Bár a hozzászólásokat nem ezen a fórumon tettem.
Mindegyik rtészét leírtam már valahol, de itt kissé összefoglaltam. -
#258 Ha nem tévedek, csak összevágtad a régi hozászólásaidat. -
#257 Mi a munkád tkp? -
#256 Lehetek a barátod? ;-) -
John Wayne #255 Audrey, te író(nő) vagy? -
Audrey #254 Nem bánom, sőt, megtisztelsz vele...
Ez a dolgom egyébként, úgyhogy tkp. a munkámat végzem. Éppen ezért nagyon jó érzés, ha meghallgatásra(olvasásra) találnak az agyszüleményeim. -
John Wayne #253 Elég hasonlóan látjuk a témát. És amúgy én is ateista/materialista voltam. És valahogy pont így kezdtem ezt az energia témát, bár nem reiki kapcsán, de az tökmindegy:) -
John Wayne #252 Ez nem semmi... -
Prof William #251 Ezt tekintsétek egyféle átfogó véleménynek. Nem pont a halálról szól de érínti azt.
Tehát az állásfoglalásom tudomány és misztika témakörben a következő...
Nem szabad nem hinni, a tudományban meg az evulúcióban.
Az evolúció bizonyítottan létezett. Viszont sok aspektusára még nem találtak választ. Pl. Tudósok kiderítették, hogy ha az evulúció olyan gyorsan zajlana, mint ahoyg eddig megfigyeltük, akkor most tartanánk kb a vizi élőlényeknél.
És mire a nep porrá égeti a földet, talán már a gerincesekig is eljutnánk.
Hiszem hogy a bibliában nagy igazságokat írnak, le de ne felejtéstek el hogy a bibliát EMBEREK ÍRTÁK!
Valószínűleg van benne isteni sugallat, mint ahogy mindenben, de az évszázadok folyamán ezerszer átírták, mindenki a saját szája íze szerint módosította. Pl. A reinkarnáció konkrétan benne volt, de I. Justinius császár feleségül vett egy utca k****vát, és annak a kérésére összehívott egy zsinatot, amin ezt kivették belőlle.
Ez van a vallásokkal is. Mindenkí úgy alakítja ahogy akarja. Sztem a vallások annak idején rátaláltak a tudás kis darabkájira, de ahaelyett hogy összerakták volna őket, mindegyik kikiáltottta, hogy csak ők tudják az igazi titkot és a többiek menjenek a fenébe.
Egy nő mondta valami természetfilben, hogy "a világ sokkal gazdagabb, mint anminek látszik".
Ezzel 100%-g egyetértek. A természetfelettiben viszont nem hiszek. Furcsa? Egyáltalán nem! Szerintem mindem megmagyarázható tudományosan. Még akkor is ha az természetfeletinek tűnik.
Idővel rá fogunk jönni hogy ezek a dolgok, amit ma kétkedéssel fogadunk természetesek. Szellmek, túlvilág, reinkarnáció, aura, csakra, isten, nem tartoznak a természetfeletti tartományba, hanem ezek a természet, a világ részei. Semmi sincs a természet fölött, csak mi a kicsinyes megértésünkel gondoljuk úgy.
Pl. Régóta mondják tényként a tudósok, sőt mostanában egyre töbször, hogy nem csak ez a világ van hanem, akár végtelenszámú világ/univerzum létezhet alig egy miliméternyire a mienk melett. Mi van ha a halálközeli élmények, a asztráli projeciót végzők, a jógik, a meditácoózók, a eltávozottak lelkei, harmadik szem élményeket átélők , ezekbe a más dimenziókba/világokba ruccannnak ki. (na jó halottaknál a kiruccanás kicsit ovább tart. )
Röviden szólva. Mi van ha a másviág csak egy másik dimenzió?
Hiszek istenben is. De nem a nagyszakállú öregúrban akivel majd kínos ügyeim lesznek ha meghalok, hanem inkább valami egyetemes dolgban. A bibliában van erre egy remek sor, ami valahogy nem illik bele. (Biztos bennehagyták az emberek. ) "Isten bennetek van és körülöttetek. Ott van a kőben a fában és a bennetek. Törd szét a követ, hasítsd szét a fát és és ott leszek." -Nagyon furcsák ezek a szavak. Mikor először hívták fel rá a figyelmemet, valami oylasmit éreztem amire nincs szó. Nem azt mondom, hogy megvilágosodás, mert az gagyin hangzana, de minden a helyére kattant. Ráadásul ennek az idézetnek a megfelelőe, szinte minde vallásban, legyen az bármilyen ősi és távoli felbukkan.
Jómagam nagyon hitetlen voltam, Vérmateralista. (Jó régen volt.)
Anya járt a Reikire. Én persze egy kukkot sem hittem belőlle. Megjegyzem sosem végeztem el a reikit, de aféle "majd én bebizonyítom, hogy marhaságaz egész" alapon elvégeztem néhány gyakorlatot. Nagyon meglepő volt, hogy elsőre sikerültek. Anya szerint ez nem volt vélelen.
De persze akkor sem fogadam el, és komolyan hónapokig, kiséleteztem vele. Végül már anya (aki áldott, kedves ember) is elküldött a fenébe hogy ne tesztelgessem már. Ne gondoljatok nagy dolgokra. (Auraérzékelés, energiaáromoltatás, az aura alsóbb rétegeinek észrevétele. (elmosódotság.) Csakraérzékelés. (Amikor valaki felett elhúzod a kezed meleg/hideg és bizsereg. Komolyan hetekig kisrleteztem vele, amíg kizártam hogy a testhő legyek amit érzek. Jó két méter magasságban már nem lehetett az. ))
Mig végül kénytelen voltam elismerni, hogy ezek bizony lézehetnek. Azóta érdseklődő vagyok de semmit sem hiszek el elsőre. Mindenk komyolan megvizsgálok mielőtt igazságnak fogadám el. Mivel ezeket megtapasztaltam és mások is megerősítették, elfogadtam igazságnak.
Huh jól kiirtam magam mi? Bocs ha hosszú lett, csak kikívánkozott.
-
Prof William #250 Nagyon jó! Ha nem bános kinyomtatom és megmutatom egy ismerősömnek. -
#249 eh :-) Így tovább! -
OPM #248 igen?? :o -
Audrey #247 én... -
#246 Ki írta? -
#245 Azta rohadt...
Köszi! :)