1376
Mi történik?
-
#324 Én nem tudom mennyire fájdalmas a halál, hogy előtte van-e alagút, vagy az már az-e, akik ezt tapasztalták, azok utána mindig el tudták mondani, amikor tényleg megtudták, utána már nem tudták elmondani. Aki visszajött az lehet, hogy a katapultba alagutált.
A fehér ruhás öreg: orvos; és a többi ember, aki körüláll csak azért bőgnek, mert sikerült az újraélesztés. - én így képzelem el a halálom.
djukel: Szomszéd topicban van rá példa, hogy nem feltétlenül száll apáról fiúra és fiúról szentlélekre a vallás. Én érett fejjel ...érett most érettségizek
na szóval még most sem tudom eldönteni, mit válasszak.
-
djukel #323 A vallasokkal is az a baj, hogy aparol fiura szallnak, igy az egyennek nincs joga valasztani, hogy miben higgyen. En felnott korig nem eroltetnek semmilyen vallast a gyerekekre, plane nem a sajatomat. Rabiznam hogy "erett" fejjel dontson o. -
Prof William #322 Attól függ. Ha ágyban párnák közt alszol el békésen, az nem fájdalmas annyira. (Max az lessz feltönő hogy mindenkii sír aszobában, te meg né most mi van. :) )
De ha egy csapat felhergelt Triádtag fenyít be heggesztőpisztolyokkal, akkor kész megkönnyebülés amikor jön az alagút.
Ha meg egy kamion csap el akor időd sincs rájönni mi történt máris azon kapod magad, hoyg valami fehér ruhás öreg magyaráz neked. :) -
#321 Igazad van max. azt tudhatjuk meg hogy kb. milyen lehet a halál (bár az is csak a fájdalom nélkül tapasztalható meg, a halál pedig nemkis fájdalommal járhat), hogy mi van a halál után? Az alagút :) (bár bizonyos esetekben lehet hogy előtte van :)) ) -
#320 Tudni most sem fogod, hihetsz bármiben, de amikor megtudod az igazságot, úgyis mindegy lesz, miben hittél. Úgyhogy nem kell sopánkodni, konkrét tapasztalataink úgyis csak akkor lesznek ateistának is, hívőnek is. Gondolom én. -
#319 Nem akarok beleszólni a nevelésbe, nem nekem van 10 éves gyerekem, de erre a helyes válasz a "Nem tudom". Vagy az "azt hiszem...". Nem kell a gyereket abba a tévhitbe nevelni, hogy te tudni véled az igazságot, de nem osztod meg vele/eltitkolod előle a tiéd. Még mindig jobb egy "nem is mindentható/tudó" apuka, mint egy hazug.. És a télapó még mindig Sopronit iszik! ^^
Bár sokan idősebb fejjel sem tudják, mi a különbség a "hiszem" és a "tudom" szavak közt, de neki menni fog gondolom én... -
#318 Választ ad az értelmező kéziszótár. Amire nem ad választ, az nem létezik :PPP -
Prof William #317 Bocs ez kissé hülye kérdés de mi a kölönbség az matrialista és az ateista között? -
LowEnd #316 A kislányom (10 éves) tegnapelőtt megkérdezte tőlem, mi lesz, ha meghalunk
(én materialista, ateistába hajlón, ő NAGYON értelmes gyerek)
Mit mondhattam?
ELmondtam, hogy EZT mondja a Biblia, EZT a Korán, van aki a reinkarnációban hisz, van aki semmiben, stb....
Megkérdezte, ő miben higgyen? mondjam el, én mit gondolok.
"nem mondhatom el. Ezt neked magadnak kell megértened. Ez az egyetlen dolog az életben, amiben nem tudsz tanácsot kérni - senkitől."
Úgy tűnt - megértette. -
Zsoldos #315 Mondjuk ez a legalaptalanabb feltetelezes a vilagon. Kb ugyanolyan az eselye annak is, hogy az kerul a semmibe aki hisz vmiben, es az kerul ertelmes helyre, aki nem hisz benne
Tenyleg minden vallasban mashogy kezelik, azt meg ne dontse el mar senki onkenyesen, kinek van igaza :) Egy ismerosomet beszippantotta egy szekta, es azota legszentebb meggyozodese, hogy mindenki elkarhozik, aki nem az o vallasukat uzi, ez is kb hasonlo.. -
#314 pont erről beszéltem. -
Prof William #313 DE akkor majd mekkora ledöbbenés lessz! -
Kryon #312 Ettől tartok én is... -
#311 "mellesleg ha,valahogy kiderülne az igazság,bármi legyen is az,a bizonnyosság jobb lenne a hitnél......szerintem." Ez így van, a gond az hogy "megrögzött materialista-/tudománypártolóként" ezt nem fogod megtudni, csak amikor már úgyis mind1 . -
Kryon #310 Ez van,ha valaki megrögzött materialista-/tudománypártolóként hinni is szeretne valamiben,ami azért még nem is oly meseszerű.....,mellesleg ha,valahogy kiderülne az igazság,bármi legyen is az,a bizonnyosság jobb lenne a hitnél......szerintem. -
#309 Hát ha te ebben a nyomasztó dologban akarsz hinni....nemtudom te hogy vagy vele de én szeretek jó dolgokban hinni, már csak azért is hátha valóra válik...(nem vagyok naív....najó talán egy picit :P)
Mellesleg sajnálom hogy így látod -
Kryon #308 Ez saját iromány,kicsit nyomasztó,de én leginkább ebben tudok hinni.... -
Kryon #307 Vallásilag ez a túlvilágkép talán az egyiptomihoz áll legközelebb,ahol a rosszak+pechesek lelkét megette egy mitológiai szörny így ők "törlődtek" a többiek pedig itt bolyonghattak az idők végezetéig....,a gond csak az,hogy valószínűleg a további létezés abszolut a mázlin múlik...,(kb.mint a gömbvillám,mely létrejön de ritkán(előfeltételek)) -
#306 Ezt találtad valahol, vagy saját iromány? -
Kryon #305 Akárhogy is,de én márcsak ezt is fizikai jelenségek következményeként tudom elképzelni.....Pl afféle az agyról mint bonyolult "antennarendszerről" leváló EM sugárzás interferenciaképe,mely talán létrejöhet s fennmaradhat bizonyos körülmények teljesülése esetén....,úgyám "bizonyos körülmények".Vagyis a halál utáni lét nem adatik meg automatikusan mindenkinek,csupán bizonyos "mázlisták" létezhetnek tovább afféle "elektromágneses kísértet" formájában..... -
OPM #304 -
motorolanokia #303 halál után a szellem vagy a pokolba, vagy a mennybe kerül, a test a temetőbe. Feltámadáskor (mert lesz ilyen!), amikor a halottak kijönnek a sírokból, akkor a testek egyesülnek a szellemeikkel. -
Prof William #302 Nagyapád hazatért. -
#301 Nos én személy szerint nem éltem át ilyen élményt. De mikor nagyapám beteg volt és meghallat, történt egy érdekes dolog. Nagyanyám otthon volt a fürdőszobában és épp a mosással volt elfoglalva. Régi építésű kertes házban lakott aminek egy hosszú "folyósója" volt s azokból lehetett a különböző szobákba bemenni. Szóval amint nagyanyám mos, egyszer csak tisztán hallja, hogy kinyílik a lakás ajtó és hallja a lépteket, hogy jön valaki a fürdőszoba felé. Kinyitja az ajtót de senki sincsen a házban. Rá 2 percre viszont csöngetett a postás amiben benne volt a távirat a korházból, hogy a nagyapám meghalt. Mivel igen nagy fájdalmai voltak a nagyapámnak, rákos volt ezért a végstádiumban folyton morifumozták. A nővér pedig mesélte a szüleimnek meg nagyanyámnak, hogy 2 dologról beszélt hangosan és folyamatosan. Az egyik a világháborús élményei voltak a másik pedig az, hogy folyton azt ismételgette, hogy haza akar menni. -
Prof William #300 Nem. Csak jónak találtam a mondásod.
Annyira meg nem kell edzeni... Még sosem halottam olyasvalakiről akinek nem sikerült volna, szóval nem lehet olyan nehéz a dolog. -
Audrey #299 Kinevettél, William..? -
Prof William #298 Möhöhöhö. -
Audrey #297 Véleményem szerint,minden alvás egy "kis" meghalás. :) Edzünk a "nagy"-ra. -
Prof William #296 Ui.: Nem láttam fehér alagutat!
Mindenki különbözőképpen éli meg. Talán azért nem láttál semmit, mert "még nem jött el az időd" Tudom, hogy ez most nagyon közhelyes volt, de akár lehetett ez is az oka. -
Prof William #295 Ez ojan lehet mint az AP. Ott is látják magukat kívülről a kilépők.
Köszönöm hogy megosztottad ezt velünk.
Állítólag a lélek minden alvsákor kissé kilép a testből. Ha ez igaz akkor bye most megyek kilépni. -
#294 Hali.
"Nem félek a haláltól 2004.10.25-e óta!!!!!!!!!!!!!"
Autóbalesetet szenvedtem! Nem voltam bekötve annak köszönhetem az életem!!! Oktober 25-én éjjel ködös nyirkos idő volt. Mentünk kocsival (én az anyósülésen ültem)és velünk szemben jött 1 teherauto refivel és a sofőrt elvakította. Ennek hatására fékezett és magcsúszott a kocsi, lesodrottunk az útról, szaltoztunk 2, kivittünk 1 villanyoszlopot és 1 jelzőtáblát. Poén képpen a kocsi maga alá gyürt, deréktól felfelé a kocsi alatt voltam( tetejére borult a kocsi). Láttam hogy mi zajlik körülöttem a nyüzsgő embereket, a segitő embereket és Magamat a kocsi alatt. Ezt sehogy nem láthattam volna!! Említettem h deréktól felfele kocsi alatt!!! Nem féltem és nem fájt semmim!! Ez idő alatt egy különös jó érzés keringett bennem, NEM FÉLTEM! Az élet eggyik percről a másikra véget érhet, úgy hogy észre sem veszed. Pár fogam kipottyant, 6 helyen varták a buksimat és a gerincem összeropant! Amúgy jól vagyok, senki nem mondaná meg h mi történt velem. Majdnem úgy nézek ki mint akit diszkó után megvertek! Azóta nincs halálfélelmem és ennek örülök! De a történteket nem kívánom senkinek, mert 1 életen át kísérni fog! Az élet túl rövid!! Megváltozott minden, a természetem és az életfelfogásom!
Szóval röviden ennyi!
Ui.: Nem láttam fehér alagutat! -
Prof William #293 Sok szerzetes szerint, ha valaki a semmiben hisz akkor a semmi vár rá. Ekkor is van sztem valami, csak az ember nem tudatosan éli meg.
"Nem félek a haláltól 2004.10.25-e óta!!!!!!!!!!!!!"
Mi volt akkor?
Állítólag a halottak egy ideig itt vannak még a közelben. Rokonunk fárje meghalt 96-éves korában. Nagyon szigorú de jószivű bácsi volt. Körülötte mindig rendnek kelett lennie. Azt mondta ha ő nem lenne akkor senki sem vigyázna a házra. Serény ember volt, mindig tett vett a házban. A kis neszei hozzátartoztak a házhoz. Tudom mert sokat voltam ott kis koromban. Sokat mesélt a háborúkról. (Szegény mindkettőben volt katona.)Én meg nagyon szerettem ezért.
Hirtelen halt meg. Egy nap rosszul érezte magát és két nap múlva már elment. DE egyre azt mondta hogy csak legyen jobban, majd rendbetesz ő mindent a házban. :)
És úgy is tett.
A felesége mondta hogy a temetése után, a kis neszek, amiket a házban keltett, tovább folytatódttak. Papó nyilván tovább tette a dolgát. Én már akkor voltam olyan nagy, (Kemény 11-éves.)hogy nem igazán hittem el.
És tényleg. Máig nem tudom megmagyarázni, de tényleg mintha még mindig ot lett volna. A neszek, ahogy leül a hintaszére. A drága szivar illata. (Nem valami bivódott régi szag, hanem a frissen rágyújtott szivar szaga.)
Én is amikor a széke előtt űltem, amiből minig mesélt nekem, olyan erősen éreztem hogy van ott valaki, hogy... sajna nincs viszonítási alapom.
Így ment vagy egy hétig. Mindig látogattam a nénit, hoyg megnézzem hogy van+ papóval is szivesen akartam találkozni, egy nap viszont amikor bementem a házba érezni lehetet, hogy már csak egy valaki lakja. Nem tudom leírni hogyan, de éreztem hogy papó most már tényleg elment.
Amikor megkérdeztem a feleségét, jött a hanyattesés.
Azt mondta hogy már zavarta a dolog ezért egy este jól megmondta neki(az üres háznak)fenhangon, hogy menjen már el békében,tudja, hogy mindig mindent ő akart elinténi, de most már minden el lesz rendezve.
Úgy látszik megfogadta.
Furcsa.
Azóta kénytelen vagyok elhinni, hogy ez igaz lehet.
Veletek volt már olyan, hogy éreztétek, hogy van ott valaki, közbe meg nem is?
-
#292 Nem félek a haláltól 2004.10.25-e óta!!!!!!!!!!!!! -
Emmegki #291 De ha te semmi vagy, akkor nem fogsz unatkozni mert nem tudsz. Mint a számítógépes program meg az áramszünet. Az ember nem tudja elképzelni, hogy véget ér az élete, ezért kitalál mindent. -
Emmegki #290 Amit aztán szépen elfelejt amikor meghal és visszameg úszkálni. -
abonyitomz #289 :) -
#288 ugy hivják megvilágosodás.... :) -
#287 "Sokan azt szokták felhozni, hogy hogy lehet, hogy régen csak 20000-ember reinkarnálódott, most meg van 6-milliárd."
hány csepp van egy oceánban? hogy lehet az hogy több millio éve esik az eső és még nem fogyott el?
;) -
#286 És mi van akkor, ha a reinkarnáció maga a bibliában is emlegetett tisztítótűz? Nem éltél olyan életet mint ahogy azt isten elvárta tőlled, de nem is voltál gonosztevő. Így kapsz még egy esélyt istentől. Ezzel a lélek dologgal meg úgy vagyok, hogy meg van a saját véleményem. Szerintem a lelkünk része istennek és ha meghalunk és tegyük fel a mennybe jutunk lekünk ismét istené lesz, de még is megmarad az önnáló tudatunk de valahól még is isten egy darabkája leszünk. Hm hát ez így leírva picit bonyolúltnak hangzik..... Na mindegy majd ha meghalok akkor az égi internetten keresztűl beírom ide, hogy igazam volt e vagy sem -
#285 Én néha azt kívánom, hogy inkább úszkáljak csak abban az óceánban az örökkévalóság végéig......