1376
Mi történik?
  • Vlala #204
    #197. "Arra riadtam fel", stb. stb. Ne fárassz már...
  • progee
    hát bizzunk az energiamegmaradás törvényében... :)
  • Pyotr
    "Semmi a világon nem tűnik el,és a halál sem pustulás,hanem csak a dolgok változása és átalakulása"
    sajnos nem tudom kitől az idézet,de biztatóan hangzik:)

• TommyC
    Inkább azon törnétek az agyatok, hogy miből nem húznak meg és azon hogy melyik csajt vigyétek a csúcson túlra, nem pedig a halálon.

Mert arra magyarázatot sohasem fogtok találni, hacsak nem az az igazság, hogy a halál után pont kerül a mondat végére...

De szó ami szó egy súlyos lelki válság(pl. ha Isten ments 1szeretted meghal), teljesen megrendítheti az eddigi világképedet...és azután már nem is érdekel, hogy mások mit is gondolnak.
  • TommyC
    és te is felébredtél?
    :P
  • Vlala #199
    én sem.
  • BomBa
    Hát nekem mikor 1 rokonom meghalt azt mesélték, hogy éjszaka mindannyian felébredtek. Pedig nem tudták hogy meghalt.
  • Vlala #197
    Amikor (3 éve) egy éjjel autóbalesetben meghalt egy barátom, elég furcsát álmodtam, és arra riadtam fel, mintha bekiabálna az ablakon...
    Ezek azért elég furcsa dolgok, de carpet diem, azaz diego-szőnyeg még ma, inkább az élettel törődjünk. Szerelem rulezz.
  • sz4bolcs
    Hát igen... én is inkább a lányokat látogattam volna meg az ágyukban. :))) Aztán jött volna az új szűzmária legenda.
  • sz4bolcs
    Ha így volt, papád jót mókázhatott halála után, a drága :)
  • Zsoldos
    En meghalnek es elnek utana vmilyen formaban hat fix hogy nem kulcsokat rongalnek meg kapucsongoket nyomkodnek, max ha vkin bosszut akarnek meg allni :)
  • Zsoldos
    Nem kamu, csak olyan urban legend x+1 :)
  • BomBa
    Így utólag elnézve akkora kamunak néz ki, inkább töröltetni kéne.
  • ivjoe
    9
  • ivjoe
    ték 10
  • ivjoe
    Tényleg thx!
  • ivjoe
    Mást nem hiszel?
    Köszönjük BomBának a hozzászólást!
  • sz4bolcs
    Én elhiszem, hogy hiszel benne. :D
  • BomBa
    Hát miután papám meghalt, azután pár nappal elég furcsa események történtek. Nem akarok semmít szépíteni. Először is. Apám mikor rggel felébredt, az egyik kulcsa félbehajlott. Keresztapámnak este a hamutartója kettétört és úgy, hogy az egyik fele felfele állt. Majd a kapucsengő 1 órán át folyamatosan csengett és nem lehetett vele mit csinálni. Ekkor megbizonyosodtam, hogy van a halál után élet. Ezekután higgyen bárki bármit. De csssssss.
  • OPM
    szerintem #179-re írta...

egyébként én is kérem! :P
  • ivjoe
    Mért ne merném? Ehhez azért qrva nagy bátorság kell mi? 18. Na? Beszarás! Ennek most mit kéne/nem kéne bizonyítania?
  • Zsoldos
    engedelyt megadom
  • sz4bolcs
    Korhatáros műsor van, vagy csak nem mered beírni, mert esetleg semmit nem bizonyítana?
  • ivjoe
    Mé? Hát nálad valamivel öregebb!
  • BomBa
    na mind1 holnapig megvárom hányan kérik most aludni kell mennem
  • BomBa
    hány éves vagy?
  • ivjoe
    Ők is megengedik!
    [a többiek nevében beszél!]
  • BomBa
    még megvárom a többieket :)
  • ivjoe
    MEgengedjük!
    Illetve engem qrvára érdekelne! De tényleg!
  • BomBa
    meg nem szeretem felidézni, vagy ha leírom jönnek a fekete öltönyösök elhallgattatni :)
  • BomBa
    tapasztalatból
    csak nem akarom a népet borzongatni, max ha megengedik
  • ivjoe
    TApasztalatból? (igen, visszaolvastam!)
  • BomBa
    Ha érdekel van a halál után élet. Szerintem lelke csak az embernek van. Bár biztosra nemtudok semmit, csak 1t, hogy a halál után van élet. Ezt tapasztalatból modnom. És szerintem akkor léleknek is kell lennie. Most hogy az állatoknak van-e, nemtudom.
  • ivjoe
    Hát igen! Nem rossz!
  • Rafaelo
    háááááááááááááááát ja :[
  • sz4bolcs
    Jók a kérdések. Kis ateista... Miért nem hiszel nekik?
  • Zsoldos
    Tok fura, hogy az ember termeszetebol adodoan mennyire elviselhetetlennek tartja a gondolatat is, hogy nincs lelke, vagy hogy egyszer megszunik letezni. Persze erre konnyen logikus magyarazatot talalhatunk: eletoszton, hisz tulelesre tervezett lenyek vagyunk. Barmilyen furcsa elmeletet elfogadunk, hogy erre racafoljunk. Hisz a valasz akar igen akar nem, mindenkepp csak talalgatasok vannak, innentol kezdve ez csak hit.

Sztem a titok ezzel kapcsolatban nem a tulvilagon rejtozik, hanem a gondolkodasunkban, eloszor pszihologiai uton kozelitenem meg ezt az egesz kerdest.

Ja 1-2 feligmeddig komoly kerdes azoktol, akik a lelek letezese mellett teszik a voksukat: minden elolenynek van? Az kicsit tulzott egora vallana, ha kijelentenenk, hogy csak az embernek van (nomeg ugye mi lenne a regi koztes fajokkal..). Pl ha az embernek van, akkor a csimpanznak is? Ha a csimpanznak, akkor mondjuk a hangyanak is? Hova fer a hangyaba az a 21 grammos lelek? Ha az embernek allitolag ilyen nehez, akkor csak ugy realis a dolog, hogy a kisebb allatoknak konnyebb. Atjarhato a lelek a kulonbozo lenyek kozott?

Ha igen: akkor a lelek hizhat, novekedhet hisz egy hangyalelek kicsi lenne egy emberbe. Ez esetben nem feltetlenul emberi testbe fogsz inkarnalodni(mar ha van reinkarnacio) miutan meghalsz. Ha nincs reinkarnacio, akkor egyre tobb lelek kell legyen, es a szamuk korlatlanul novekedne.

Ha nem atjarhato: a lelek fajspecifikus. Mi tortenik ha kihal egy faj? hasznalhatatlanok lesznek azok lelkek. Vagy ha elszaporodik, tobb lelek szukseges.

Evolucio teren mi a helyzet, a lelkeknek is van evoluciojuk vagy dino lelkunk van? Mi van a novenyekkel? Nekik van vagy nincs? Ha a kisebb allatoknak is van, van mondjuk az amobaknak? A bakteriumoknak? Naes a csak felig meddig elolenyek, mint a virusok? Vagy a virusoknal is egyszerubb vegyuletek, amik mar elethez hasonlo jelet produkalnak? Huzhatunk egy vonalat, hogy efolott nincs efolott mar van? Vagy egy vizmolekulanak is van mar?
  • Loál János #167
    Mét.
  • BomBa
    De inkább erről ne beszéljünk.
  • BomBa
    Nem személyes tapasztalat (nem én haltam meg) ha valakit ez izgat.