1376
Mi történik?
-
Vlala #204 #197. "Arra riadtam fel", stb. stb. Ne fárassz már... -
#203 hát bizzunk az energiamegmaradás törvényében... :) -
#202 "Semmi a világon nem tűnik el,és a halál sem pustulás,hanem csak a dolgok változása és átalakulása"
sajnos nem tudom kitől az idézet,de biztatóan hangzik:)
-
#201 Inkább azon törnétek az agyatok, hogy miből nem húznak meg és azon hogy melyik csajt vigyétek a csúcson túlra, nem pedig a halálon.
Mert arra magyarázatot sohasem fogtok találni, hacsak nem az az igazság, hogy a halál után pont kerül a mondat végére...
De szó ami szó egy súlyos lelki válság(pl. ha Isten ments 1szeretted meghal), teljesen megrendítheti az eddigi világképedet...és azután már nem is érdekel, hogy mások mit is gondolnak.
-
#200 és te is felébredtél?
:P -
Vlala #199 én sem. -
BomBa #198 Hát nekem mikor 1 rokonom meghalt azt mesélték, hogy éjszaka mindannyian felébredtek. Pedig nem tudták hogy meghalt. -
Vlala #197 Amikor (3 éve) egy éjjel autóbalesetben meghalt egy barátom, elég furcsát álmodtam, és arra riadtam fel, mintha bekiabálna az ablakon...
Ezek azért elég furcsa dolgok, de carpet diem, azaz diego-szőnyeg még ma, inkább az élettel törődjünk. Szerelem rulezz. -
#196 Hát igen... én is inkább a lányokat látogattam volna meg az ágyukban. :))) Aztán jött volna az új szűzmária legenda. -
#195 Ha így volt, papád jót mókázhatott halála után, a drága :) -
Zsoldos #194 En meghalnek es elnek utana vmilyen formaban hat fix hogy nem kulcsokat rongalnek meg kapucsongoket nyomkodnek, max ha vkin bosszut akarnek meg allni :) -
Zsoldos #193 Nem kamu, csak olyan urban legend x+1 :) -
BomBa #192 Így utólag elnézve akkora kamunak néz ki, inkább töröltetni kéne. -
#191 9 -
#190 ték 10 -
#189 Tényleg thx! -
#188 Mást nem hiszel?
Köszönjük BomBának a hozzászólást! -
#187 Én elhiszem, hogy hiszel benne. :D -
BomBa #186 Hát miután papám meghalt, azután pár nappal elég furcsa események történtek. Nem akarok semmít szépíteni. Először is. Apám mikor rggel felébredt, az egyik kulcsa félbehajlott. Keresztapámnak este a hamutartója kettétört és úgy, hogy az egyik fele felfele állt. Majd a kapucsengő 1 órán át folyamatosan csengett és nem lehetett vele mit csinálni. Ekkor megbizonyosodtam, hogy van a halál után élet. Ezekután higgyen bárki bármit. De csssssss. -
OPM #185 szerintem #179-re írta...
egyébként én is kérem! :P -
#184 Mért ne merném? Ehhez azért qrva nagy bátorság kell mi? 18. Na? Beszarás! Ennek most mit kéne/nem kéne bizonyítania? -
Zsoldos #183 engedelyt megadom -
#182 Korhatáros műsor van, vagy csak nem mered beírni, mert esetleg semmit nem bizonyítana? -
#181 Mé? Hát nálad valamivel öregebb! -
BomBa #180 na mind1 holnapig megvárom hányan kérik most aludni kell mennem
-
BomBa #179 hány éves vagy? -
#178 Ők is megengedik!
[a többiek nevében beszél!] -
BomBa #177 még megvárom a többieket :) -
#176 MEgengedjük!
Illetve engem qrvára érdekelne! De tényleg! -
BomBa #175 meg nem szeretem felidézni, vagy ha leírom jönnek a fekete öltönyösök elhallgattatni :) -
BomBa #174 tapasztalatból
csak nem akarom a népet borzongatni, max ha megengedik -
#173 TApasztalatból? (igen, visszaolvastam!) -
BomBa #172 Ha érdekel van a halál után élet. Szerintem lelke csak az embernek van. Bár biztosra nemtudok semmit, csak 1t, hogy a halál után van élet. Ezt tapasztalatból modnom. És szerintem akkor léleknek is kell lennie. Most hogy az állatoknak van-e, nemtudom. -
#171 Hát igen! Nem rossz! -
#170 háááááááááááááááát ja :[ -
#169 Jók a kérdések. Kis ateista... Miért nem hiszel nekik? -
Zsoldos #168 Tok fura, hogy az ember termeszetebol adodoan mennyire elviselhetetlennek tartja a gondolatat is, hogy nincs lelke, vagy hogy egyszer megszunik letezni. Persze erre konnyen logikus magyarazatot talalhatunk: eletoszton, hisz tulelesre tervezett lenyek vagyunk. Barmilyen furcsa elmeletet elfogadunk, hogy erre racafoljunk. Hisz a valasz akar igen akar nem, mindenkepp csak talalgatasok vannak, innentol kezdve ez csak hit.
Sztem a titok ezzel kapcsolatban nem a tulvilagon rejtozik, hanem a gondolkodasunkban, eloszor pszihologiai uton kozelitenem meg ezt az egesz kerdest.
Ja 1-2 feligmeddig komoly kerdes azoktol, akik a lelek letezese mellett teszik a voksukat: minden elolenynek van? Az kicsit tulzott egora vallana, ha kijelentenenk, hogy csak az embernek van (nomeg ugye mi lenne a regi koztes fajokkal..). Pl ha az embernek van, akkor a csimpanznak is? Ha a csimpanznak, akkor mondjuk a hangyanak is? Hova fer a hangyaba az a 21 grammos lelek? Ha az embernek allitolag ilyen nehez, akkor csak ugy realis a dolog, hogy a kisebb allatoknak konnyebb. Atjarhato a lelek a kulonbozo lenyek kozott?
Ha igen: akkor a lelek hizhat, novekedhet hisz egy hangyalelek kicsi lenne egy emberbe. Ez esetben nem feltetlenul emberi testbe fogsz inkarnalodni(mar ha van reinkarnacio) miutan meghalsz. Ha nincs reinkarnacio, akkor egyre tobb lelek kell legyen, es a szamuk korlatlanul novekedne.
Ha nem atjarhato: a lelek fajspecifikus. Mi tortenik ha kihal egy faj? hasznalhatatlanok lesznek azok lelkek. Vagy ha elszaporodik, tobb lelek szukseges.
Evolucio teren mi a helyzet, a lelkeknek is van evoluciojuk vagy dino lelkunk van? Mi van a novenyekkel? Nekik van vagy nincs? Ha a kisebb allatoknak is van, van mondjuk az amobaknak? A bakteriumoknak? Naes a csak felig meddig elolenyek, mint a virusok? Vagy a virusoknal is egyszerubb vegyuletek, amik mar elethez hasonlo jelet produkalnak? Huzhatunk egy vonalat, hogy efolott nincs efolott mar van? Vagy egy vizmolekulanak is van mar? -
#167 Mét. -
BomBa #166 De inkább erről ne beszéljünk. -
BomBa #165 Nem személyes tapasztalat (nem én haltam meg) ha valakit ez izgat.