Halál után

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tapasztalatból
csak nem akarom a népet borzongatni, max ha megengedik <#crazya>

BomBa

ivjoe
TApasztalatból? (igen, visszaolvastam!)
Ha érdekel van a halál után élet. Szerintem lelke csak az embernek van. Bár biztosra nemtudok semmit, csak 1t, hogy a halál után van élet. Ezt tapasztalatból modnom. És szerintem akkor léleknek is kell lennie. Most hogy az állatoknak van-e, nemtudom.

BomBa

ivjoe
Hát igen! Nem rossz!
Rafaelo
háááááááááááááááát ja :[

Mikor lépett az első ember a holdra? hülye vagy az első embernek nem is volt ürhajója!!!

sz4bolcs
Jók a kérdések. Kis ateista... Miért nem hiszel nekik?

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Tok fura, hogy az ember termeszetebol adodoan mennyire elviselhetetlennek tartja a gondolatat is, hogy nincs lelke, vagy hogy egyszer megszunik letezni. Persze erre konnyen logikus magyarazatot talalhatunk: eletoszton, hisz tulelesre tervezett lenyek vagyunk. Barmilyen furcsa elmeletet elfogadunk, hogy erre racafoljunk. Hisz a valasz akar igen akar nem, mindenkepp csak talalgatasok vannak, innentol kezdve ez csak hit.

Sztem a titok ezzel kapcsolatban nem a tulvilagon rejtozik, hanem a gondolkodasunkban, eloszor pszihologiai uton kozelitenem meg ezt az egesz kerdest.

Ja 1-2 feligmeddig komoly kerdes azoktol, akik a lelek letezese mellett teszik a voksukat: minden elolenynek van? Az kicsit tulzott egora vallana, ha kijelentenenk, hogy csak az embernek van (nomeg ugye mi lenne a regi koztes fajokkal..). Pl ha az embernek van, akkor a csimpanznak is? Ha a csimpanznak, akkor mondjuk a hangyanak is? Hova fer a hangyaba az a 21 grammos lelek? Ha az embernek allitolag ilyen nehez, akkor csak ugy realis a dolog, hogy a kisebb allatoknak konnyebb. Atjarhato a lelek a kulonbozo lenyek kozott?

Ha igen: akkor a lelek hizhat, novekedhet hisz egy hangyalelek kicsi lenne egy emberbe. Ez esetben nem feltetlenul emberi testbe fogsz inkarnalodni(mar ha van reinkarnacio) miutan meghalsz. Ha nincs reinkarnacio, akkor egyre tobb lelek kell legyen, es a szamuk korlatlanul novekedne.

Ha nem atjarhato: a lelek fajspecifikus. Mi tortenik ha kihal egy faj? hasznalhatatlanok lesznek azok lelkek. Vagy ha elszaporodik, tobb lelek szukseges.

Evolucio teren mi a helyzet, a lelkeknek is van evoluciojuk vagy dino lelkunk van? Mi van a novenyekkel? Nekik van vagy nincs? Ha a kisebb allatoknak is van, van mondjuk az amobaknak? A bakteriumoknak? Naes a csak felig meddig elolenyek, mint a virusok? Vagy a virusoknal is egyszerubb vegyuletek, amik mar elethez hasonlo jelet produkalnak? Huzhatunk egy vonalat, hogy efolott nincs efolott mar van? Vagy egy vizmolekulanak is van mar?
Loál János
Mét.

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

De inkább errõl ne beszéljünk.

BomBa

Nem személyes tapasztalat (nem én haltam meg) ha valakit ez izgat.

BomBa

21 gram <#idiota>

BomBa

Én nekem van tapasztalaom abból mi van a halál után. De inkább nem akarom elmondani.

BomBa

ivjoe
Izé... Mondtam, hogy ne itt! Azt is mondtam, hogy hol!
Izé, ha nincs tömege, attól hat rá a gravitáció?

ivjoe
HA szeretnétek tudni, hogy mi van utánna, hívjuk St-t. Ad nekem full mod jogokat. Mivel, iko indította a tápigot, bannolom (megölöm), majd leszedem róla a bant! Õ meg elmondja, hogy mi van a halál után!!!444 😄DD
ivjoe
NA, ebbe ne menjünk bele! NAgyon nem kéne... Ugyanis a fotonnak van energiája nem? Fénymalom, hõ stb. De nincs nyugalmi tömege! + Einstein bácsi relativitáselmélete, de ha ez valakit érdekel, nézzen át a kvantumfizika tápigba, írjon Dzsininek, õ penge kvantumfizikából!
Nyaci
nahh helyes 😄
most akkor már Topic ON 😉

Rafaelo

9..8..7..6..5..4..3..2..1..0 ... restart complet

Mikor lépett az első ember a holdra? hülye vagy az első embernek nem is volt ürhajója!!!

Nyaci
Raffaello sokk ?
Restartolj 😉

Rafaelo
<#wilting>

Nyaci
most amúgy azon gonodlkozom hogy minenki amikor meghal vajon a folyosót látja-e ? mert lehet hogy aki nem látja a folyosót az másképp születik (pl: hamar érkezik a tudata az új testbe és még benn a pociban látja meg az elsõ képet....)
Hát akinek meg visszatér a tudata az életébe ( visszajön a klinikai halálból) hát lehet hogy új tudat megy bele a születendõ babába.. vagy halva születik vagy komplikáció lesz.....

Mind1 nemtudom.. de azt tudom hogy ilyen kérdésekkel szerintem nem szabad foglalkozni.... ezek szerintem nem hiába titkok az emberek elött 😄
most gondoljátok el mindeki félisten lenne 😉(uralkodik élet és halál fölött....ááááá nem lenne káosz 😉 1 kicsit sem 😄)

majd lehet hogy válaszokat megtaláljuk... ha 1 kicsit fejlettebek leszünk morálisan meg erkölcsileg....
de ez a jövõ zenéje 😛

Nyaci
jaja minden összefügg 😄
Pl ha letépem a körmöd akkor tuti behuyozol látod 😉 ??? ez is összefügg 😊

sz4bolcs
Most 3 dolgot mondtál, mind3 szimpatikus, és lehet, hogy egyik sem zárja ki egymást. 😊 Egyébként a minden mindennel összefügg .. khm - idézetem

sz4bolcs
Akkor nem kell alapul venned, ha már az összeset ismered. Ellenkezõ esetben önámítás.

Nos ... van aki szerint minden mindennel összefügg. Meg van ugye az a nézet, hogy gyakorlatilag az anyagi világ is csak "virtuális" bizonyos szinten. Tehát nem olyan szilárd, mind azt csóri materialisták szerették volna annó ...
Lehet a szellem hozza létre a kavart a forró levesben, amtõl a "virtuális" dolgok olyannak látszanak, amilyennek.

Nemtom, én a fizika törvényeit nem veszem alapul, mert nagyon sok minden van amit nem tudunk még. Szerintem a mi fizikai világunkhoz a lelkünknek nem sok köze van, talán egy egész más sík, amiben nem érvényesül a fizika.

Fene tudja, ha van "energiája" vagy olyasmi amit annak nevezhetünk, akkor KELL lennie tömegének is.
Feltéve ha néhány, egyenlõre alapvetõnek tekintett, fizikai törvényt figyelembe veszünk. Meg persze azt, hogy kell lennie valamiféle kapcsolatnak a fizikai testtel, különben nem hathatnának egymásra.
Öööö, ez most logikus vagy csak annak látszik???

ez sztem hülyeség... Mivel a léleknek térbeli kiterjedése nincsen, így súlya sem lehet.

sz4bolcs
Mi lesz a kissráccal, ha visszabújik?!... Szerintem elveszti a lelkét és olyan lesz, mint a kedvencek tem.... na jó szép estét mindenkinek <#kacsint>

"de gondoljatok bele hogy mit lát egy éppen most születõ gyerek a csatornában ??? Folyosó és meg a fény felé"

jaja, ezen már én is gondolkoztam
de mi lesz azokkal, akik visszatérnek az életbe a folyosóról? mi lesz ekkor ez éppen születendõ gyerekkel?

Nyaci
<#dumcsi>Szabolcs ??? Mikike ??? LOOOL Offoljatok bazze 😄
Vagy nyissatok 1 "szívjuk ki egymás vérét" topic ot <#crazya>
amúgy a 123# hozzászólás... a folyosós dolog...
Én arra gondoltam, hogy aki meghal az a folyosóban van és megy a fény felé... de gondoljatok bele hogy mit lát egy éppen most születõ gyerek a csatornában ??? Folyosó és meg a fény felé <#rolleyes>
1-2 évedre meg azért nem emléxel mert lehet hogy egy elõzõ tudat van még benned <#confused>

Rafaelo
az nem a lélek hanem a geci súlya 75 gramm loál

sz4bolcs
Az analfabéta szó pedig 138-as hozzászólásodban nyerte el értelmét, mert még egy egyszerû felszólító mondatot sem vagy képes értelmezni, amit saját magad írtál.

A másik lehetõség pedig, hogy te sem vetted komolyan amit írtál:
"talán 1000 év múlva...
akkor gyere vissza",
akkor pedig te se számíts komoly válaszra...

sz4bolcs
Én megadtam, csak neked nem volt elég. Akkor várj, és derítsd ki... <#ejnye1>

mikike
ehh...
az neked kell, te analfabéta, szószegõ

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

sz4bolcs
Majd az idõ megadja a választ. Még majdnem ezer évig kell várnod arra, hogy kiderüljön.

mikike
de hát azt mondtad...
...
ennyit ér a szavad?

sz4bolcs
engem nem zavar

mikike
még nem telt le!

sz4bolcs
Ja és még valami:

A te illúzióid nem az enyémek.
A te csalódásaid, tévedéseid sem az enyémek.

Loál János

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

sz4bolcs
Ha nem fogok, hát nem fogok. Nem okoztál csalódást, eldöntöm majd magam, mi igaz és mi hamis, annélkül, hogy beleszólnál...<#wink>
Jó.. Majd visszajövök 1000 év múlva...<#wave>

mikike
te viszont sosem fogsz magadtól rájönni
bár...
talán 1000 év múlva...
akkor gyere vissza

sz4bolcs
Az a baj, hogy nem te mondod meg, mi igaz és mi hamis.

mikike
az a baj, hogy te nem tudsz különbséget tenni az igaz és a hamis dolog között

sz4bolcs
Én is láttam ilyen filmet, valami ekszöszájzbúk és ferike volt a címe.

mikike
tegnap volt a Reality TV-n a Csoda c. mûsor
nagyon jó volt nézzétek meg

1. egy nõ összeégett a tûzben, meghalt
nem is akart visszajönni. odaát találkozott a késõbb születendõ gyermekevél, aki megkérte, hogy menjen vissza, hisz nélküle neki sincs esélye a leszületésre.
persze visszament. de rettegett a tûztõl. aztán megmentette a szomszéd családot a tûzbõl. késõbb pedig megszületett a fia is

2. faszi beborult a terepjáróval a folyóba. 30 percet volt víz alatt, annyi idõ múlva szedték ki. halott volt. mentõautóban már produkált pulzust, a kórházban pedig "épp" volt egy vérmelegítõ tesztgép, az meg is mentette

3. fasziba villámcsapott. 28 percet volt halott. a kórházi folyóson jött vissza a testébe

ez durva...

ivjoe
Mikor Eü. tanfolyamra jártam a jogsihoz, a mentõs mesélte, hogy egyszer látott az utcán egy szívinfarktusos öregasszonyt! Klinikai halott volt már mire odaért.(A halál utáni 3-5percig tartó állapot, amikor még újraéleszthetõ.) A srác párszor rázúzott a mellkasára és csodák csodája az öregasszonyt újraélesztette! Ez még nem is olyan érdekes. De mit mondott erre az asszony? "Jajj fiatalember, olyan jót aludtam. MAGA MEG FELÉBRESZTETT!!!" Majdnem, hogy lecseszte a srácot!
Tetsuo
Nem 1es, hanem A buddhizmus és a brahmanizmus..

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8