1376
Mi történik?
  • Prof William
    Én hiszek valamiféle másik létezésbe de valszeg 99.99% hogy nem Jézus bá fog ott szobrozni a kapu melett.
  • SpecTator
    az viszont a vlág hülyesége h jessus vár téged egy "kapunál" és ezzel a szöveggel "gyrere gyermekem térj át a túloldlara" vagy mi faszom :D
  • Prof William
    Sose becsül alá...

A filmekben is mindig az ilyen öreg fószerok mondják meg a frankót. Meg az indiánok.
  • pikk8
    "nincs menyország , nincs pokol! még a pap is kupakol!!!"
    ezt egy hulla-részeg öreg bácsitól hallottam, kb 10-éve tokajban.amikor rock táborban (most hegyalja fesztivál) voltunk, és koncert előtt bemelegítettünk egy csehóban.
  • Readingman
    Hanem 2 lehetőség van: menny és pokol
  • Readingman
    Senkinek sincs igaza!
  • Prof William
    Neeeee!!!!
  • Hanga
    vagy ha rosz voltál csótány leszel azRTL-en
  • Prof William
    + még annyi hogy a népszerű vicc mintájára Gödöllőn szándékozok újjászületni tenyésznyúl formájában.
  • Prof William
    A testünk biztosan.
  • Ron Ragm
    Hogy mi történik halál után? Halottak leszünk.. :)
  • Prof William
    :)
  • Zsoldos
    Nem hiaba szedtek a samanok, jo buli volt. Aztan mondtak 1-2 hulyeseget es megvolt a megelhetesuk :)
  • Prof William
    Nemhiába hívháka drogokat Tudat-Tágító anyagnak. Azon felül hogy azér szedik amiért tényleg kitágítják az érzékelés határait. Ez az állapot hasonló lehet a mél meditációhoz. És ha jól rámeditál az ember a dolgora érdekes dolgok történhetnek. Nemhiába szedték a sámánok + tsaik.

Most meg azért szedi a sok okos ember hogy minél hamarab meghaljon. :(
  • Crokin
    Itt és most inkább nem mennék bele ebbe a DROG (vigyázat! halál! túladagolás!) dologba.Sajnos egy kicsit nagyon túl lett reagálva ez az egész manapság, pedig ha az ember rendesen felkészül, és lelkileg rendben van, akkor bizony el lehet érni velük szép eredményeket. De ezzel kapcsolatban inkább privát üzenet.
    Itt amúgy lehet tájékozódni. Ajánlom a könyvtárban lévő Feldmár köteteket.
  • Prof William
    Tiudatmódosító szereket nem ajánlanám. Tágítja a rudatot az igaz de végül is ezek DROGOK! Inkább tágítsd meditálással mint én!
  • Prof William
    Erre gonsoltam én is. Sztem van élet a halál után, de nem valami misztikus megfoghatalan okból, hanem majd előbb utóbb talál rá választ a tudomány.

Pl. Az már most biztos, hogy egész világok létezhetnek akár csak egy miliméterre is a miénktől!
    Mi van ha a lélek is egy ilyen világba távozik? ÉS akik AP-ben vettek részt azok is egy ilyen világba tekintenek be?
  • Crokin
    Érdekes idézet:

"A neurokémiai kutatásaink szerint a cardiovascularis működés megszűnésével, a szívműködés és a légzés leállásával az oxigén- és glükózhiány miatt az agy limbikus területén a boldogság hormon, a dopamin hatalmas mennyiségben szabadul fel, és ez a haldokló számára az élet legutolsó pillanataiban feltételezhetően kellemes érzéseket biztosít. Egyébként a drogok is, például az ecstasy, hasonló hatásokat fejtenek ki az agy ezen területén."

Ebből az előadásból.
  • Crokin
    Az anyag nem vész el, csak átalakul. Ezért nem lehet VÉGE csak úgy. A film is véget ér az igaz, de az emléke ott lesz minden ember fejében. Sőt, ott marad a szalagon, cd-n, dvd-n amit akarsz.
    A számítógép pusztán csak gép, öntudat, lélek nélkül. De az agyad nem csak ilyen információk sokasága, ugyanis az embernek van ego-ja, éntudata, lelke, aminek nincs meghatározott helye az emberi testben.

Amúgy minden titok nyitja az, hogy minden egy. Ezt megmagyarázni elég nehéz, el kell érni egy bizonyos tudatállapotot, hogy átélhesd. Lehet próbálkozni meditációval, ill. különféle tudatmódosító szerekkel is.
  • Angyisz
    Szerintem kicsit reálisabban kellene kezelnünk ezt a témát, miért nem lehet felfogni azt, hogy ha meghaltál akkor kész vége THE END.
    Ha megnézel egy filmet, vagy megeszel vagy megiszol valamit, vagy csak egyszerűen megtörténik veled valami ezek a dolgok is végesek és mégsem morfondírozol rajta 1 percet sem, ugyanez vonatkozik az életre is ha vége akkor vége, és nincs tovább.
    Persze vannak emberek akik ezt a TÉNYT nem tudják, tudták kezelni és kitaláltak egy elméletet miszerint a földi életed után kezdődik egy másik máshol (szeretném ezt hinni Én is). Illetve sokan kérdezgetik, hogy oké oké meghalunk de mi lesz a lelkünkel.
    Kérdezem én milyen lelkünkel, mi az hogy lélek ?
    Az a dolog ami kézzel nem fogható és bennünk van ?
    Akkor ezek szerint pl. a számítógép kézzel fogható hardwer egységein kívül az abban cikázó információk adatok stb. stb. az a számítógép lelke ?
    Az agyad pont ilyen információk, emlékek, adatok, képek, hangok, stb. stb. halmaza pusztán adatok és információk de nem LÉLEK, mert olyan nincs is.

Az a baromi nagy gond, hogy tényleg az agykapacitásunkhoz képest nagyon buták vagyunk és az olyan dolgokról amire nincs tudományos magyarázat hajlamosak vagyunk azt hinni hogy az csak valami természetfeletti megmagyarázhatalan csoda lehet.

Gondolj bele, a XV. századba visszavinnél egy Porschét emberfeletti isteni csodának vélték volna, most ugyan ez a helyzet amit ma csodának vélsz az pár száz vagy pártíz év múlva egy kézenfekvő hétköznapi teljesen általános dolog lesz
  • Prof William
    Arra mérget vehetsz.

Volt pár meggyőző dologban részem, szóval nem csak egy tréfa a dolog. :) Bár lehet hogy valaki jót röhög rajtunk odaát... :)
  • ZsBalintka
    Szerintem a halál utáni dolgokról gondolkodni olyan mint felfogni a végtelen méreteit. bele is őrülhet az ember akkor sem tudja kézzelfogható dolgokhoz kötni...
    végigolvasva titeket viszon érdekes dolgokat láttam. Aki hisz valamiben annak nagyon jó mert nincsen bizonytalanság. Én nem vagyok vallásos és szeretném hinni hogy ez a pár év bohóckodás itt nem csak egy tréfa...

De türelem majd egyszer úgyis megtudjuk az igazságot mindannyian
  • sz4bolcs
  • Ability
    Hát végigolvasva a topicot így egészében nem mondom, hogy jó érzést kelltett bennem. Nem tudom, engem általában valahogy hidegen hagynak az ilyenek, de most nem így történt. Nem is a halál előtti/utáni feltételezések, hanem sokkal inkább a misztikussága az ami megfogott. Érdekel a téma, de nem igazán tudok érvényesülni a feltételezésekkel, bár ettől eltekintve kíváncsi vagyok midenki véleményére, élményére. Főleg a téma vége fele egyre sűrűbben emlegetett szellemes, és hasonló ügyek hatottak rám. Nem mondom, hogy elhiszem, de ettől függetlenül rossz érzéssel töltött el. Főleg, ha olyan történne velem is, mint amit meséltek, hogy felébrednek, de nem tudnak mozogni, és esetleg még képzelődnek is. Hát ha én így ébrednék, és valami démont látnék (halucináció) akkor úgy beszarnék, hogy ...

... inkább nem folytatom. :C
  • aqspd
    Én is megálmodom a jövőt.Néha napközben bevillan egy kép.
  • Prof William
    Szintugy.
  • jointeer
    nekem is:|
  • sz4bolcs
    milyen az a hormonváltozás?
  • Magnumrolcsi
    Nekemis volt már ilyen álmom.Kértem haveromat hogy csípjen meg .
  • bobey
    Amit említettél úgy hívják:(Dezsavü)Persze írni nem így kell. Leginkább hormonváltozáskor jelentkezik, nem ritka jelenség, csak nem mindenki tud róla beszélni. Próbáld ki azt, hogy a "megálmodott" eseményeket megtudod-e változtatni! Nekem volt amikor sikerült!!
  • sz4bolcs
    Olyan, hogy nem esik túl rajta.
  • ivjoe
    "annyi ember sikeresen túlesett már rajta"
    Miért, milyen a sikertelen?
  • sz4bolcs
    Nem szeretsz úszni?
  • mazsa
    Nálam elég gyakori, hogy mikor alszok, apró villanásokat, képeket álmodok. Pl.: egy ember lerak az asztalra egy poharat, miközben egy másik ül az asztalnál és közben ír, míg egy harmadik állva telefonál. Tehát komplett képeket. Majd pár héttel utána (hónappal, évvel, ez nem állandó) teszek-veszek és meglátom ugyanazt a képet és olyan "b*zd meg, én ezt már láttam" érzés fog el. És ilyenkor elkezdek reszketni, feláll a szőr a hátamon. Ez az egész nem tudatos, ezt nehéz így elmagyarázni, de valahogy így történik. A másik szintén egy álomhoz kapcsolódik: egy gyönyörűszép tájat láttam, de nem is láttam, hanem én voltam maga a táj. Ezt se egyszerű elmagyarázni, de az egész kurva jó érzés volt. Ha ez vár rám halál után, akkor állok elébe. :)
    Én amúgy megrögzött ateista vagyok (nincs ami elmozdítana innen), szerintem mi vagyunk a legjobb helyzetben, ugyanis halálunk után mi csak pozitívan csalódhatunk. :)
    Egyébként valaki említette azt a nézetet, hogy akik nem hisznek semmiben, azokra semmi sem vár halál után, viszont akik hívők, azokra a menyország (vallástól függően reinkarnáció, egyebek). Na most szerintem ez csupán egy gusztustalan kampányszöveg. Bár én, hogy biztosra menjek azért hiszek a túlvilágon váró nagy mellű, szépeséges hölgyekben. :))
    Szerintem nem kell félni a haláltól, nem is kell rá gondolni, annyi ember sikeresen túlesett már rajta, akkor meg minek? Egyébként az ember még rohadt jó helyzetben van, mert úgy vár a halálra, hogy közben tud marha jó dolgokat csinálni (sört inni, TV-t nézni, zenét hallgatni, kettyinteni, stb., stb.). Mit szóljon mondjuk egy qrva pisztráng?
  • Zsoldos
    az alom
    "Nekem az jutott elsőre eszembe,hogy esetleg te magad,tudat alatt úgy érzed,hogy valamikor egy döntést rosszul hoztál meg,amit még tudatosan nem jött elő és attól félsz,hogy ez tönkre teszi az egész hátralevő életed,sőt még talán a következőre is kihat és esetleg ettől félsz tudat alatt."

Ez a mondat valami felelmetes :)
  • Zsoldos
    agressziv szellem :)
    az alatta levo valaszok is jok
  • abonyitomz
    nem kivánom senkinek elég sz@r érzés....
  • Phat Smoker
    ők tehetnek tehet róla --->
    ne higgy AotS-nak :-)
  • AotS
    Ilyenkor szoktak az emberek olyanokat is észlelni, hogy egy manó/démon/földönkívüli/teletabbi/stb áll mellettük vagy ül rajtuk.
  • AotS
    Ilyesmi akkor szokott történni, ha az ember felébred a REM fázisból, de az agynak az a funkciója, ami alvás közben blokkolja a mozgást még nem kapcsolt ki. Ezt elég gyakran kíséri félelemérzet és mindenféle hallucinációk.