1376
Mi történik?
-
RadeoN #124 nem tudod jól.
az iszlám nem erről szól. -
#123 egyes budhista és indiai vallások szerint a lélek élete a folytonos ujraszületésekből áll, míg végűl olyan tudásra tesz szert, hogy egy magsabb létsíkra emelkedhessen és már nem kell ujraszületnie az anyagi világba (ide)
a halál utáni állapotot egy elég érdekes világnak mondják
ebben az állapotban a lélek először megnyugszik és kipiheni az előző élet fáradalmait és szenvedéseit, ugyanúgy az örömeit is, majd végig nézi az egész életét (az utolsót) és megtapasztalja, hogy mi az amit rosszúl csinált, mi az amit sikerűlt véghez vinnie és az alapján "állítja össze" a következő élet tartamát
ha volt olyan feladata amit nem oldott meg az aktuális életében akkor a következő életében ujra találkozni fog azokkal a gondokkal egészen addig amíg nem oldja meg őket
tehát mondhatni "a halál az egy pihenő két nagy meccs között" -
end #122 Az elkárhozottak nem születnek újra, a világ végéig tűzben égnek. Nem összetévesztendő a tisztítótűzzel.--persze-persze
az agyi oxigénhiány--meg még egy agyban kötött anyag ami a halál pillanatában felszabadul és furcsán vagy tőle. -
#121 Ennek a magyarázata (állítólag) az agyi oxigénhiány, ami az agy bizonyos terülteteit (pl látóközpont) úgy ingerli h ezek a tünetek.. -
#120 vagy egyszerűen csak meghalsz és a tudatod szertefoszlik... :( -
#119 Anyukám barátnője a kardiológián dolgozik a
kórházban, meg műtéteknél is szokott asszisztálni.
És szokta mesélni, hogy amikor felébrednek az
elaltatott betegek, hogy mit láttak.
Volt hogy a fickó már meghalt, és csak 5 perc után tudták feléleszteni.
Aztán amikor kérdezte hogy mit érzett, azt mondta :
Hú de nagyot aludtam.
Általában mindenki ugyanazokat szokta látni
mikor "meghal", vagy halálközeli élménye van.
A szokásos fehér, fényes folyosú/alagút.
Hogy utána mit látnak az már változó.
Van aki ismerőseit is látta. -
#118 egy átleg ember élete első 2-3 évét elfelejti,1-1 momentum megmaradhat,de egyébként nem emlékszel rá. -
Jimmyke #117 Majd megtudjuk :) -
#116 hmm nekem fogalmam sincs mivan akor de érdekes kérdés mert ügye voltam gyerek meg minden de mégse emlékszek mivot akor mostmeg tudok mindenröl és ügye aszem tudni fogom aztis ha meghalok báár születésemet se igen tom szal lehet mégse de akor mégis mivan? mert ügye nincsen semmi vagy mégis van valami?
nemakarja valaki kipobálni ?
azt majd leirja hogy miis voot -
#115 "Az elkárhozottak nem születnek újra, a világ végéig tűzben égnek" pár hónap alatt bármit meg lehet szokni (hmmm vagy mindíg növelik az adagot ?) -
#114 Gondoltam, hogy valakinek sikerül félreértenie :)
Arra gondoltam, hogy lehet választani, kinek melyik tetszik:
- pokolra jutsz (keresztény alapú vallások)
- újjászületsz, és megint sokat fogsz szenvedni (ez mittom én már melyik vallás, elfelejtettem) -
Devla #113 Szép kilátások :) Sebaj, leglalább az összes jófej arc is ott lesz, nem unatkozunk. -
TheZsenyka #112 "Ha rosszul viselkedsz a pokolra jutsz, újjá születsz, és megint sok szenvedést élsz majd át, stb. "
Az elkárhozottak nem születnek újra, a világ végéig tűzben égnek. Nem összetévesztendő a tisztítótűzzel. -
#111 Ja, és szerintem "a halál után láttam a fényt", meg ilyesmik egyértelműen az agy oxigénhiányos állapotában bekövetkezett halucinációi. És, hogy miért vannak ilyen sokan akik ugyanazokat az élményeket mesélik el? Na miért ne volna lehetséges... Hallották már másoktól. Kérdezz meg egy búvárt miket látott már oxigénhiányos állapotban. -
#110 Hmm... érdekes kérdés, hogy mi van a halál után, vagy van-e valami egyáltalán? Már évekkel ezelőtt elgondolkodtam ilyesmin én is, de most azt nem írom le mégsem, pedig elkezdtem, de közben rájöttem, hogy jócskán van belekötni való, mert szakszavakat nem tudok mindenre írni, csak körülírni a szót, meg persze mindenkinek megvan a saját elgondolása, és ha ez nem egyezik az enyémmel, akkor jön majd a válasz, hogy há' bakker te mekkora marhaságot írtál.
De lényegét tekintve kb annyi történik a halál után, hogy az agy nem áll le azonnal, csak "lassan" és még vannak gondolataink, látunk ezt, azt. Olyan, mint egy álom. Majd, ha az is leáll akkor tényleg befellegzett. Persze, akinek a fejét szétcsapja a egy hatalmas betonkocka, akkor nem hiszem, hogy valamiféle gondolatai is lennének utána :)
De nézzük ezt a "megmérték a lélek tömegét" kérdést. Na most mi a bizonyíték arra, hogy a tömeghiány, amit kimutattak, valóban azért van, mert a lélek elhagyta a testet? Mert, ha a mérnöki gondolkodást vesszük figyelembe egy mérést többször is el kell végezni, hogy meggyőződjünk a helyességről. Aztán képzelj el egy rakás orvost, vagy nem szükséges, hogy orvos legyen, elkezdi ott méregetni a beteget a halála előtt, meg majd utána is, netán még többször is. Nem lehetséges, hogy olyan folyamatok mentek végbe, amelyek következtében bekövetkezett ez a tömegvesztés? Persze nem a halál után, hanem még előtte. Gondolok itt izzadás (--> a víz párolog), esetleg más. De ugye az nem létezik, hogy mindenki ugyanannyit izzadjon.... szóval valami más biokémiai folyamat lesz itt a háttérben.
Aztán nézzük ezt a vallás kérdést. Hát most, hogy Isten, vagy istenek léteznek-e azt én nem tudom, nem az én feladatom ezt eldönteni. De minden vallás célja az, hogy választ, magyarázatot, reményt adjon az embereknek. És mennyivel jobb a tömegnek, ha megnyugtatóan azt mondják neki, hogy a halál után nem szűnsz meg létezni, hanem történik veled valami. És ennek van morális hatása is, mert ha jól viselkedsz a mennybe kerülsz, bejutsz a valhallába, nem születsz többet újjá, stb. Ha rosszul viselkedsz a pokolra jutsz, újjá születsz, és megint sok szenvedést élsz majd át, stb. Hát ezek szerint ugye, hogy jobb úgy viselkedni, ahogy azt a vallás előírja?
Tekintsük most azt a kérdést, hogy mi van akkor, ha a vallás beleszól az állam irányításába. Hát megnézhetjük, hogy mi volt a középkorban, a "sötét" középkorban, Európában. A tudomány nem haladt előre semmit, mert ha azt mondták a Föld gömbölyű, máglyára kerültek eretnekségért. Ha orvosok voltak, és felboncoltak valakit (titokban, mert azt nem szabadott), és kitudódott, akkor máglyára kerültek eretnekségért. Aztán ahogy elkezdett teret veszteni a vallás az állam irányításában, úgy születtek a találmányok, fejlődött az emberiség. Mára meg már de jó, hogy van PC-d nem? De mi van ott, ahol még ma is nagy szerepe van az állam irányításában a vallásnak? Ha jól tudom, az iszlám azt mondja: minél több embert ölsz meg, annál jobb dolgod lesz, a halál után, valamint ha csata közben halsz meg, akkor is. Meg lehet nézni mi van az iszlám országokban, öngyilkos merénylők tucatjai nap, mint nap. Ugye milyen csodálatos?
...szerintem.
Na, lehet belekötni :) -
Vlala #109 "Everything that has a beginning, has to have an end"
Ez az üzenet a Mátrixból van, egy olyan filmből, amely szerint programok vagyunk, és azért nem pusztultunk még ki, hogy ellássuk árammal a Nagy Számítógépet. -
#108 Élet után halálozás van, aztán meg valami.... -
#107 Engem nem az érdekel, hogz mi lesz a halál után, hanem az, hogy mi lesz az élet után... -
#106 jaja :D -
#105 a karma-elv ezt könnyen veszi, lélek terén belegondolva lehet, hogy az új testet a szétválás pillanatában szállja meg egy "startrakész" lélek... nem tudom -
#104 a papucsállatkának van lelke? és ha igen akkor az is osztódik vele együtt? -
#103 szintén működőképes magyarázat. vagy ha a buddhista karma-elvet nézed, ott nincs is lélek, csak karma ami újra testet kap - az meg lehet bárhány formában darabban és alakban. -
#102 A másik dolog hogy az újjászületés gyakorisága nőtt.Tehát pl. ha van 10milliárd lélek, akkor azok 1000 éve 60-70 évenként születtek újra, most meg mondjuk 10 évente. -
khamwass #101 Meg leszek halva :O -
#100 -
#99 szerintem pont fordítva. -
#98 Több ember kevesebb állat? -
#97 nem csak emberi alakban lehet ujjászületni, és rengeteg lélek van éppen 2 test között is - most kicsit többen vannak emberalakban. -
#96 na ez az! -
#95 1 rövid kérdés ma jutott eszembe... Akik hisznek az ujászületésben, hogyan magyarázzák a népeségnövekedést? -
#94 sejt szinten már nagyon is értik a működését és a magasabb szintű gondolkodás megértésében is hatalmasat fejldődött a tudomány az elmúlt pár ávtizedben. -
Devla #93 Szerintem bekepzeltseg azt hinni, hogy tobbek vagyunk ennel. Hogy lehetne lelkunk, mikor bizonyitottan minden amit erzunk egy kemiai reakcio eredmenye? Azt is megmutattak mar, hogy az agy melyik resze felelos bizonyos tehetsegekert vagy azok hianyaert. Nyilvan a szemelyisegunket is valahol tartalmazza, csak annak a helyet nem olyan egyszeru meghatarozni. Olyan, hogy "mi" vagy "en" nem letezik, nem vagyunk sokkal tobbek egy szamitogepes programnal. Azt se kulonboztetjuk meg, es ha tokeletes masolatot keszitesz rola akkor az nem egy masolat, hanem az AZ. Ha leklonoznak, es a regi tested meg mukodik akkor igen, ketto van beloled, de termeszetesen csak az egyiket iranyitod majd. Ha meghal az egyik klon(direkt nem irok eredeti testet), akkor ha ugy vesszuk, tovabb elsz a kovetkezoben, hiszen semmifele kulonbseget nem lehet tenni a ketto kozott.
-
#92 Az a baj hogy az emberi agy annyira bonyolult hogy most is csak sejtik a működését. Szóval amig elérik az hogy mechanikával helyettesítsék, ha egyáltalán lehetséges... -
#91 szerintem a lényeg a tudat áthelyezése nem pedig másolása. Másolással legfeljebb a klónunkat hoznánk létre ugyanazzal a tudattal, de nem mi vagyunk. -
#90 Szerintem kár a sci-fi filmeket belekeverni.A lényeg szerintem az "éntudaton" van.Hiába is hoznak létre azonos információ tartalmú testet, az éntudatodat hogyan lehet átültetni?Tulajdonképpen ez a lényeg a te szempontodból.Nagyon egyszerű példa:létrehoznak egy testet amit feltöltenek a te agyad másolatával, ugyanakkor még te is létezel.Mindkét testben érezni fogod magad(a már emlegetett éntudat)?Háát, meredek lenne. -
#89 honnan a faszból tudnánk? :D -
#88 Kívülálló szempontjából valóban nincs különbség. Viszont az ember szempontjából nagyon is van. Az apránként való kicseréléssel nem szakad meg a tudat folytonossága, vagy legalább is annak illúziója.
Van egy másik példa, a teleportáció. Ha valaki beszáll egy olyan gépbe, mint ami a star trek csillaghajókon van, ami részecskékre bontja le a testét, majd az információt átvive egy másik helyen összeállítja, akkor végül is mi történik azzal az emberrel?
Abban a pillanatban, amint a gép lebontja a testét, a tudata megszűnik létezni. Meghal. Az az emberi, aki a másik helyen "keletkezik", teljesen ugyan olyan lesz, mint ő. A memóriájában az lesz, hogy egyik pillanatban beszállt a gépbe, a másikban meg ott termett, ahol most van. -
Devla #87 Szerintem nincs kulonbseg. Az ember egyenerteku a testeben(es agyaban) hordozott informacioval, amit majd egyszer kepesek leszunk leirni bitek sorozataval. -
#86 hát de ha elüt egy kamion és meghalsz, utána hiába hozzák létre a másodat, attól még te halott maradsz. -
Devla #85 Esetleg lescannelni az agyad minden reggel, az osszes informaciot lementene mondjuk a kisparna valamilyen adathordozora, es ha elut egy kamion csak leklonoznak es feltoltik az informaciot az agyadba :D