19494
  • Thanatos
    nekem is ez van és tökéletesen megy a flyordie.com ...
  • Aquir
    nagyon megteccett ez a firefox :) az elején még talán kétkedve próbáltam ki, de ahogy láttam miket tud, mostmár stabilan a gépemen marad :)
  • keeper2
    teszta: köszi, megvan, bár még eddig továbbra is az angolt használom. Mostanság nem hibázik, bár nem akarom elkiabálni. Ellenben pár dolog a pluginekről: a user agent switcher-ben nem tudom beállítani, hogy minden weblap mindig explorernek tűnjön kívülről. Olvastam a plugin bugjáról, de ahogy utánanéztem, ezt már kijavították. Illetve, ha egy oldalon átállítom, akkor az tényleg működik is, egy újrainditásig, bár nekem az kellene, hogy mindig, minden weblap állítás nélkül explorernek higyje. Tudjátok, ha esetleg egy hacker explorert lát, akkor azt akarja feltörni, és nem a foxot :)
    Az adblock plugin nem valami jól működik nálam. Pl. a vipmailnak van az a reklámablaka, ami a bejelentkezési adatok felé telepszik, de úgy általánosságban is, bármi, amit blokkolok, eltűnik, mégis, legközelebb ott lesz a reklám, sokszor pont ugyanaz, csak lehet, hogy a hosszú névazonosítóban változott valami, és az okozza.
    A showip plugin egyszer szépen kijelezte az adott weblap ip cimét alul, de azóta csak a showip szöveg van ott, ami a menüt hozza fel. Nekem az jól jönne, ha továbbra is az ip lenne ott.
    A disable target downloads: felraktam, és bár megvan a listája, hogy milyen oldalaknál zárja automatice a cél lapot, ez nem mindig működik. Ráadásul, egy ideje, miután letöltötte az összes letöltendőjét, a downloads ablak ottmarad, üresen megnyitva, sőt, az ablak címében úgy jelzi, mintha még töltés alatt lenne egy file (xx % download...) Bár, lehet ,hogy a download statusbar csinálja.
    Dictionary search: hogy lehet megadni, hogy ne értelmezőszótárként működjön, hanem fordítson magyarra?
    Mellesleg, átkutattam a hivatalos plugin oldalt, és megpróbáltam leszedni az egér vezérlő plugineket, de egyikkel sem lehet azt megoldani, hogy ha pl. az aktív ez az ablak, ahova írok most, akkor anélkül, hogy kikattintanék ezen hozzászólás író ablakon kívülre, úgy tudjak scrollozni, megnézni a korábbi hozzászólásokat. Pedig, ie-ben csak egyszerűen a beíró-ablakon kívülre megyek az egérrel és scrollozok.
  • Zsoldos
    Ja, a gepen fennvan egy jol mukodo java 2 5.0-as runtime.
  • Zsoldos
    Udv!

Van itt vki akinek gondjai akadtak firefox vs java virtualis geppel es megoldotta valahogy? Akad applet ami nem akar rendesen mukodni(pl flyordie.com sakk kliens), elhalnak a szovegbeviteli mezok, idonkent az egesz applet kikapcsol, kilep.. Internet explorer alol ugyanaz az applet szabalyszeruen mukodik.
  • ivjoe
    Na végre! El tudtam postolni!
  • ivjoe
    Na ez mitől van! Ma már harmadjára szedtem le a FF-ot, de aztem fölöslegesen. Teljes install volt. Tehát töröltem mindent manuálisan. A registryt nem. Valószínűleg a kiszolgálón van a hiba. Azt szeretném kérdezni, hogy találkoztatok-e már ilyennel?

ERROR
    The requested URL could not be retrieved

While trying to retrieve the URL: http://sg.hu/forum.php

The following error was encountered:

* Access Denied.

Access control configuration prevents your request from being allowed at this time. Please contact your service provider if you feel this is incorrect.

Your cache administrator is root.
    Generated Fri, 29 Apr 2005 18:59:38 GMT by p (squid/2.5.STABLE3)
  • Sil78
    Na de ha mégis működik a kiterjesztés (azaz a jobb egérgombbal le tudod csukni), akkor mi a baj, mi az, ami nem megy pontosan?
  • gyűjtő
    Úgy néz ki, hogy a frissítés sem használt. Végül is a funkciót tekintve egyszerűbb a jobb egérgomb a pálcikára. Igazad van. Köszönöm az ötletet.
  • Sil78
    Ezt a kiterjesztést nem használom, passz, hogy mi baja lehetett.
  • Sil78
    Az Eszközök menüben is kell lennie egy bejegyzésnek, asszem "Elrejtés a tálcára", vagy valami ilyesmi. Meg persze ha a jobb egérgombbal kattintasz a _ gombra az ablak sarkában, akkor le kell csukódnia szépen az óra mellé. Pontosan mi a baj vele? Melyik verziót telepítetted? A 20050212 végű a legújabb, próbáld meg innen az elsőt. (Vagy esetleg leszedni és újratelepíteni a kiterjesztést, főleg ha valami korábbi verzió van fent, mert pl belekerült egy "hivatalos" magyar nyelvű változat, és az ilyen változások okozhatnak néha gondot.)
  • ivjoe
    A minimize to tray kiterjesztés nekem sem ment FF-nél. Szétcseszte az egészet!

Lenne egy kérdésem. Tegnapelőtt leszedtem egy kiterjesztést (MediaPlayerConnectivity_0.3.0.xpi) ami a filmekhez van. Ezutánaz FF qrva lassan töltődött be. Megfigyeltem, hogy csak akkor lassult be, fagyott ki (nem válaszolt, majd 2 perc múlva minden ok) ha új ablakot nyitott meg a böngésző. Pl.:Itt az Sg-n is a jelszó beírásánál. A lapok megnyitásánál semmi gond nem volt. Azóta már egy újratelepítés megoldotta a problémát de, szeretném tudni, hogy mit kavart be az az EXT.
  • gyűjtő
    Szia Sil!
    Az operációs rendszerem újratelepítése után (Windows XP SP2) felraktam a Firefox 1.0.3 verzióját.
    A kiterjesztések közül a Minimize to Tray kiterjesztést hiába telepítettem, a funkciója nem érvényesül. A FF eszközök főmenüben külön menüpontként kell megjeleni a kiterjesztésnek vagy csak a Kiterjesztések között? Nekem csak ott jelenik meg.
    Ugyanígy nem sikerült életre kelteni ezt a kiterjesztést a Thunderbird levelező programban.
    Pedig ezt a témát e fórumpontban a 10. oldalon (a lap alsó harmadában)már egyszer kiragoztuk és úgy érzem megértettem a telepítést ( nem bonyolult).
    Mi lehet a hiba?
  • tesztax
    érdekes az én FF-ommal nincs baj
  • Sil78
    Mármint az újratelepítés? Akkor OK. Csodálkoztam is volna, ha ez az izé nem a program mappáját írta volna felül, hanem a Profilt (mert a Profil ilyenek ellen egész jól védve van: nem hiába van véletlenszerű neve a mappájának).
  • shrek82
    Köszi!
  • shrek82
    Igen! Ez segített!

• ivjoe
    Hát a 20 KB/sec nem túl gyors. Ennyi vele a gond. Amúgy néztem, szinte minden megtalálható. Olyan is, ami tegnap jelent meg! (asszem)
  • Garfield
    Más klienssel sem lész gyorsabb.

De ez már nem a Firefox gondja, szerintem torrent kliens ügyben érdeklődj az illetékes topikban.
  • ivjoe
    Feldobtam az Azureus-t, de elég lassú a letöltés. Nagyon lassú!
  • Thanatos
    azreus elég jó, de bitcomet se rossz...
  • ivjoe
    Olyasmi érdelkelne mit pl az FF-hez írt Fire FTP. De bármilyen jó, kipróbált, bevált torrent kliens megteszi. Linket plz priviben, a megbízhatóság miatt. [azért ilyen hülye, mert nem használ torrent klienst]
  • Garfield
    A "Torret EXT" alatt mire gondolsz pontosan?

Mert nálam az Azureus van fent.
    Ilyenkor rákattintva egy torrentre megnyílik, hogy mit akarok vele csinálni (megnyit, elment). Ha rányomok a "megnyit"-re akkor letöltés után azonnal az Azureus már kezeli is.
  • ivjoe
    Torrent EXT-t tud valaki FF-hoz???
  • Sil78
    Ja... Akkor próbáld újratelepíteni a Firefoxot. Ha ez sem segít, akkor megpróbálok utánanézni, hova írhatta be magát. Spyware-irtók közül a Spybotot vagy a CWShreddert próbáltad már futtatni?
  • shrek82
    nem, ez egy smiley csomag telepítése után jelent meg, de már leszedtem a registryből is meg a vinyóról is, csak ez még megmaradt és szeretném vhogy eltüntetni!

• Sil78
    Attól függ, hogy került bele. Ez valamilyen kiterjesztéshez tartozó eszköztár, vagy mi? Mit csinál, ha rákattintasz?
  • shrek82
    Sziasztok! Hogyan tudnám eltüntetni az eszköztáramból az alsó "My Web Search" menüpontot?

• Sil78
    Akkor próbáld meg innen. Egyébként hogyhogy nem működik? Nem ír ki véletlenül valami olyasmit, hogy engedélyezd az oldalnak a programtelepítést?
  • ivjoe
    Macromedia!!! Keressé rája!
  • vki
    Valaki nem tud egy linket szúrni a flash plug-in-hoz? A gyári honlapon lévő link nem működik.
  • ivjoe
    NEm kéne már átírni a topic címét és alcímét??? Házigazda esetleg???
  • ivjoe
    Te is "mozzarella" felhasználó vagy???
  • Sil78
    Telepítettél hozzá Flash plugint? (Ha a címsorba beírod, hogy about:plugins, és nyomsz egy entert, látsz ott flash plugint?)
  • vki
    Csá!
    Hogy lehet azt megcsinálni, hogy a Firefox a flash-eket ne a quicktime-al akarja megjeleníteni?
  • tesztax
    fenn van itt valaki??
  • tesztax
    keeper2, itt a cím ahol letölteheted a Firefox 1.03-ast magyarul:
    http://download.mozilla.org/?product=firefox-1.0.3&os=win&lang=hu-HU
  • Sil78
    Ha csak egy párat akarsz áthelyezni, akkor egyszerűbb, ha IE-ben megnyitod azokat az oldalakat, átmásolod Firefoxba, és felveszed Könyvjelzőnek. Az összes IE-s könyvjelzőt is beimportálhatod, Könyvjelzők / Könyvjelzők kezelése / Fájl menü / Importálás (csinál nekik egy külön mappát, abból kitörlöd a feleslegeseket, a többit meg utána oda rakod, ahova akarod).

Egyébként a Firefox a könyvjelzőket egy bookmarks.html nevű fájlban tárolja, a Profilodban (ahol minden más beállításodat is). Hogy ez hol van, az az operációs rendszeredtől függ, Windows XP esetén pl C:\Documents and Settings\felhasználóneved\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\profilodneve\.
  • Cicero
    Még egy kérdés :)) Hol vannak a bookmarkok? Átszeretnék 1-2 párat helyezni IE-ből Firefoxba :DD
  • Cicero
    Köszönöm szépen!!4