19494
  • Ch_Slater
    már próbáltam, amikor beírtam. de mint a #2669-ben is irtam, csak a playert szedi le. a video változóként van átadva neki, azt nem szedi le...
  • 404
    Ha *.swf-es, leszedi. Ha *.mpg, *.avi, stb, akkor nem. Próbáld ki
  • Ch_Slater
    szerintem a google videok ezzel sem jönnek le. eddig nekem csak úgy sikerült, ahogy a #2669-ben leírtam..
  • 404
    Ezzel lehet (többek közt) flesseket leszedni
    Az aprómunkát oldd meg magad
  • petee
    Sziasztok! Nálam a Firefox v1.5 80 mega memóriát foglal el, mikor megnyitom a böngészőt kicsit lassan indul,úgy emlékszem a régebbi változatok gyorsabbak voltak. Nincs vmi megoldás?
  • Laky
    köszi, így már jó :)
  • Johnny23
    ok 1ébként találtam 1 "fireTune" nevű progit is, na most akkor melyiket a 3közül??

igazából 1edül nekem az adott oldal képeinek betöltése ,ami nem tetszik, lassú is,meg nem vmi szép, pedig fenn van a macromedia flash player is, v. még kéne vmi ???
  • Ch_Slater
    azért az nem mindig olyan egyszerü:
    multkor próbáltam leszedni a googlevideo-ról egy flash-es filmrészletet. odáig oké, hogy a media fülön megkeresed az swf-et és save as. viszont ebben az esetben csak a google flash playert menti le, a videot nem mivel az változóként van adva a playernek.
    Amit itt tenni tudtam, hogy az említett média fülön az swf elérési útjánál kimásoltam a következő sorból a videoURL= utáni részt egészen a végéig: http://video.google.com/googleplayer.swf?videoUrl=http%3A%2F%2Fvp.video.google.com%2.....
    de ez így még nem működik (nekem legalábbis nem), mivel a per, kettöspont, kérdőjel ésjel hexákkal vannak megadva.
    pl.: %3A az : (kettöspont) jel
    %2F az meg a / (per) jel, és igy tovább
    ezeket át kell írkálni és aztán lementhetö. a lementett file flv formátumú, nekem a lejátszása sem volt egyszerű, de sikerült...
    persze lehet hogy egyszerübben is le lehet menteni a google videos filmeket, de én ezt sakkoztam ki és ment...
  • Sil78
    Tweak Network Settings vagy Fasterfox. Meg mondjuk letilthatod a reklámokat, az is gyorsít valamennyit.
  • Sil78
    Hmm... Sérült localstore.rdf? Csukd be a Firefoxot, töröld a profilodból a localstore.rdf fájlt (ekkor elveszik az összes ablakhelyzettel kapcsolatos beállításod meg az eszköztárakon végzett változtatásaid), utána indítsd el újra, állítgasd be újra, és nézd meg, utána is csinálja-e.
  • ivjoe
    Muhaha! Tényleg.
  • Sil78
    Khmm, és a jobb egérgomb -> Oldal adatainak megtekintése -> Média fülről nem hallottál még? Miért kéne ehhez a forráskódban turkálni?
  • ivjoe
    Pedig de. Kell hozzá egy flashget.
    Vagy Ctrl + U és a forráskódban megkeresed. (<object src="ezkell neked">)
    Vagy adbloc --> weboldal blokkolható elemei, itt megkeresed az elérési útját a flashnek, majd flashgetben letöltöd.
  • Sland
    nem lehet vmit firefoxxal trükközni hogy ki tudjam menteni a google videón lévő videókat? mert azok ugye flashben játszódnak le azt meg nem tom elmenteni...
  • Laky
    miért veszik el majdnem minden beállítás a Firefox újraindításakor?
    nem teljes képernyőben nyílik meg és az eszköztárat teljesen alapértelmezetté teszi
  • Johnny23
    sziasztok!

most FireFox 1.5öt raktam fel és az lenne a kérdésem,hogy van e olyan plug-in v. vmi hozzá,ami picit meggyorsítja a lapok megnyitását ugy vettem észre az IE gyorsabban csinálta ezt(szinte rögötn megjlelent),ez+ előszőr ilyen "kis képecskékból folyat össze/rak ki 1oldalt"......+1általán milyen kiegészitést érdemes hozzá ?

UI: 1M-ás ADSLem van
  • Sil78
    98% procihasználat? Akkor nézd meg még egyszer, hogy fent vannak-e a legfrissebb driverek (pl a videókártyádhoz).
  • Sziszi1
    utannajartam, de meg mindig ugyanannyit zabal, latom tobbeknek is jelentkezik, akor ez most programhiba vagy mi ?
  • Sziszi1
    Jah es 98% proci hasznalat !
  • Sziszi1
    Nekem is 300MB-ot eszik most is, utanna is jarok azoknak amiket irtal !
  • k40papi
    Thanks!Megoldodott a dolog!
  • Yossarian
    újra kellett telepítenem, de legalább a bookmarks.html-ből vissza tudtam állíani a kedvenceket...
  • Yossarian
    gondolt egyet az FF-em és elfelejtett minden kedvencet. Azóta, ha fel akarok venni egy oldalt, akkor a "könyvjelző hozzáadása" ablakban nem lehet lenyomni az OK-t. Nincs tippetek, hogy lehet visszahozni? Meg a testreszabott kinézet is visszaállt alapra.
  • Ch_Slater
    és az 1.5-ös?
  • Met
    Nálam az 1.07-es Firefox elcseszte a karakter kódolást a yahoo-s leveleimbe. A címzettek ékezet helyett mindenféle karaktert kaptak, gyakorlatilag olvashatatlan lett a levél.
    Miért?

Vissza raktam az 1.0.6-ost és az nem állította el.
  • Sil78
    Lassú reklámszerver. Fogod az AdBlock nevű kiterjesztést (még jobb, ha az AdBlock Plus-t), és letiltod vele az adverticum-ot.
  • k40papi
    Hali!Most ismerkedek a mozillával.Amikor meg nyitok egy oldalt,ezt irja ki:a kapcsolodási kisérlet az ad.advarticum.net kiszolgálóhoz túllépte a maximális várakozási időt,de nem mindin oldalnál csinálja!Mi lehet ez?És mivel orvosolhato a dolog?Aki tud HELP!
  • Sil78
    Én átlagosan 10 fül fölött szoktam járni (jelenleg konkrétan 53 db aktív kiterjesztéssel), és az itthoni régi kis Win98-as gépemnek összesen van 128Mb memóriája. És a munkahelyi gépemen sincs semmi baja a rókának.

Én tényleg kb úgy kezdeném a hibakeresést, hogy először is megnézném a kiterjesztéseket, meg hogy Safe Mode-ban mennyit fogyaszt, aztán hogy mondjuk mennyire van állítva a history, meg hogy a letöltéskezelőben ürítve van-e a lista rendszeresen, mit mutat az about:cache (esetleg korlátozni a memory cache méretét), meg ilyenek. Aztán persze ott van a standard diagnosztika, és ha az se segít, akkor tiszta telepítés új profillal. Meg persze lehet, hogy nem is a Firefox hibája, hanem a pluginok környékén kell keresgélni (pl milyen verziójú az Adobe Reader, meg a Java, ki van-e kapcsolva a Java Console, fent van-e a legújabb DirectX, vagy pl mi a helyzet a driverekkel).
  • ivjoe
    Nemtom, nekem reggel óta megy már, van vagy 45 EXt-m most épp 300 megánál jár.
    Eddig ma egyszere volt 10 fül is megnyitva.
    Mondjuk szvsz ez még ígyis sok, de nekem megéri. :D
  • dester
    Nálam is zabálja a memóriát rendesen, az 1 GB-ból sokszor 300-400 MB az övé volt.:)
    Ráadásul kiterjesztések nélkül is.

Ennyit még az Outpost tűzfal, Nod32 víruskereső, Boinc és a Canopus Procoder együtt se zabál:)
    Nemrégen kezdtem használni a már lentebb is említett Orca Browsert, ami GECKO motort használ, az beéri max. 60 MB-al.

Érdekes, hogy a régi gépen, amiben 256 MB memória van és win98, ott beéri jóval kevesebbel. Elég neki max 50 MB.:)
  • Sil78
    Milyen kiterjesztéseket használsz? A videókártyádhoz fent van a legfrissebb driver?
  • Sil78
    Nincs olyan, hogy Firefox motor. Gecko motor van.
  • dester
    Avant Browser, Firefox motorral.:)

Orca Browser

• Mr Manson
    firefox 1.5 64bites van?
  • blackgamer
    de valamikor már bekacsolásnál 80 MB, és nem hívok be oldalt akkor is növekszik
    temp internet files-okat mindig ürítem
  • Ch_Slater
    nekem eddig az összes verzió igy müködött. szép lassan kúszik fel. már természetesnek veszem :))
  • bertino
    nekem semmi gond... egyelőre
  • Ch_Slater
    nekem is növekszik szép lassan. pár oránként ujrainditom...
  • blackgamer
    mindig bedöglik a FF, a memória használata felszökik 150 MB-ra (jelenlegi) és nem jön be semmi
    sokszor pedig 350-370 MB körül kinyírja az egész gépet
    mi a gond? (512MB ram van a gépben, nincs vírus, trójai, nem fut gyanús dolog task managerben)
  • Laky