19494
  • Mars
    Ugyanis ezzel elérem, hogy a mozilla.org-on engedélyezze a vágólapot, de nekem minden oldalon kéne.

Példa: user_pref("capability.policy.allowclipboard.sites", "http://www.mozilla.org");
  • Mars
    Nem tüntettem el. Ezek a hibák nem sima böngészés közben mutatkoznak meg, hanem pl. olyan honlapoknál, ahol szerkesztődoboz van, vagy hozzászólási lehetőség. Ha egy linket próbálok meg becopyzni, kiírja, hogy ezek a funkciók nem elérhetők a firefoxban. A honlapon van róla szó és valamit be kell írni az userconfigba, hogy működjön. Tulajdonképpen ez a problémám.

Ez itt a problémám, de nem bírom beállítani:
    link
  • Sil78
    Nem, eltolták kb két héttel. Használható verziót akarnak kiadni, amiben már van pár új dolog, és még nem tartanak ott.
  • Sil78
    Kivágás is van, persze onnan, ahol ez értelmezhető. Pl szövegdobozból.

Mars: Nem tüntetted el véletlenül Menu Editorral ezeket a menüpontokat?
  • Mr Manson
    2.0alpha kint van már?
  • stp4trick
    hát igen a kivágás érdekes lenne, de a ctrl+c, ctrl+v az műxik
  • lck #2870

?????
  • Mars
    Ha alapból működne, nem írnám.
  • Sil78
    ??? Alapból műxik.
  • Mars
    Nem tudtok valamilyen beállítást, ami engedélyezi a vágólapot az ff-ban? (kivágás, beillesztés,stb..)
  • Ch_Slater
    ilyen nekem akkor szokott lenni, ha túl sokáig fut kilépés nélkül. ilyenkor vagy kilövöm kézzel, vagy várok amíg eltűnik a task listből (általában ez utóbbit teszem)
    Ez Firefox-szal még nem is annyira gáz 1-2 percen belül eltünik, de a thunderbird van amikor 10 percig is bennmarad 99%-os procihasználat mellett és csak utána tünik el a task listből is. de ezt is meg szoktam várni, nehogy elvesszenek valami levelek.
  • urbijoe
    az mért van hogy néha azt csinállja ha kilépek az x-el a firefox-bol bennmarad a fojamatok közt de az ablak eltünik ?
    és ha ujra akarom inditani kiirja hogy már fut ,és ctr+alt+del-el be kell zárnom a
    firefox.exe-t és csak utána lehet futtatni
  • EvilDevil

Remélem nagyjából tartják is a terveket...
  • DJviolin
    Sziasztok!

Javát használó termik.hu
    ÉS:
    A firefox.

Kérdés:
    Hogyan tudnám jóbarátságba hozni a kettőt, mert habár fent van a java, de a honlapon nem jelenik meg semmi menü. pedig nagyon meg akarnám nézni a honlapot. :-((
  • stp4trick
    vagy MozBackup progi és kedvedre mentegetheted az öszzetevőket
  • XRV
    ehh köszi, nem frissítetem :-) Közben elkezdtem keresgélni és megtaláltam.
  • XRV
    c:\Documents and Settings\%LocalUser%\Application Data\Mozilla\Firefox\

ott van minden! :-)
  • Tomicsek
    http://mozilla.fsf.hu/firefox/profile

C:\Documents and Settings\[felhasználónév]\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\ (ezt elmented)
  • XRV
    Kiterjesztések, egyéb beállítások, könyvjelzők. Ezeket hoyg tudom megőrizni Winreinstall után is?
    Csomó kiterkesztést leszedtem, bekonfuguráltam....stb
  • Sil78
    Khmm, #2851?
  • urbijoe
    ez jo de nincs véletlen Magyarul?
  • Sil78
    Videokártya driverfrissítés?
  • Dodo55
    Ja és Firefox 1.5.0.1-em van.
  • Dodo55
    Rohadtul akadoznak a nagyobb gif-ek firefoxban, a kisebbek mint a nicklogok nem. Safemode-ban is.
  • Sil78
    Hmm, esetleg Extensions Uninstaller, de az valszeg nem kompatibilis az 1.5-tel (elég régi kiterjesztés, még jóval az 1.0 előttről). Vagy megpróbálhatod törölni a kiterjesztés mappáját, de ahhoz tudni kell persze a GUID-jét.
  • Sil78
    Download Statusbar 0.9.4 magyar verzió (egyelőre súgó nélkül): katt.

A másikhoz nem nyúlok, annak nincsenek külön nyelvi fájljai, és ha ékezetes szöveggel belepiszkálok, az nem szokott működni.
  • Sil78
    Az más, az az éppen nyitott tabokat (meg a beírt szövegeket) állítja vissza crash után (a Session Saver egy "light" verziója).
  • Sil78
    Nézd meg, csinált-e másik profilt, vagy hogy a régi profilod sérült-e meg. Ha utóbbi, akkor nehezen, esetleg megnézheted, nincs-e valami bookmarks.bak fájlod a profilban, hátha abból vissza lehet állítani a könyvjelzőidet. Egyébként meg használjátok a Bookmark Backup kiterjesztést (az automatikus biztonsági mentéseket csinál az általatok megadott fontosabb fájlokról) az ilyenek megelőzésére.
  • XRV
    Crash Recovery 0.5.3 esetleg
    FF kiterjesztései közt találtam
  • KoJin Mekre
    Régi, benn ragadt elavult kiterjesztéseket, hogyan lehet törölni a "kiterjesztések" közül? Szürke marad az "eltávolítás" ikon. :P
  • bertino
    jah te csak így írogatod a dolgokat ? :D
  • stp4trick
    Nincs hír az allpeer-ről? Lesz? Nem lesz?
  • Sil78
    OK, csinálok magyart 1-2 napon belül. Mondjuk a Download Statusbarból van is valahol egy régebbi verzióm, majd átírom.
  • Tomicsek
    https://addons.mozilla.org/extensions/moreinfo.php?id=241, hogy jó e az 1.5.0.1-hez nem tudom.

https://addons.mozilla.org/extensions/moreinfo.php?id=26
  • Tompie
    Itt néztem de ezek a kiterjesztések nincsennek fent.
  • Tomicsek
    http://mozilla.fsf.hu/extensions/firefox.html
  • Tompie
    Magyar nyelvű kiterjesztéseket honnan lehet letölteni Firefoxhoz?
    Engem a disable targets for downloads és a download statusbar érdekel ami működik a magyar nyelvvű 1.5.0.1-es firefoxal. Előre is köszi!
  • quack
    már elég rég óta van FF-om, de ez most először történt meg velem:
    tegnap kikapcsoltam a gepet, minden ok volt, ma bekapcsolom, az összes könyvjelzőm, megjegyzett oldal, a jobb felso sarokban levo kereso plugin ures, szint eminden eltűnt...valahogy visszalehetne hozni?
  • Clidey
    Nagy valószínűséggel mindenben igazad van abban, amit itt leírtál. Tény az is, hogy az IE fényévekkel van lemaradva a többi böngészőtől, sok olyan kényelmi szolgáltatást még most sem képes nyújtani, amit a többi böngésző már rég tud. Viszont példának okáért nekem nagyon tetsz(ene) a kedvencek menü szűrése, hogy csak a gyakran látogatott linkeket jelenítse meg első legördülésre. Ám néha saját kénye-kedve szerint eltűntet olyan linkeket is, amelyet padig naponta látogatok. Ettől tudok a falra mászni igazán!
    Többek közt ezért is kezdtem el felmérni a "böngésző-piacot", de sajna eddig még nemigazán találtam olyat, ami a szolgáltatások terén túlnyomórészt megfelelne. Talán még ez az AB áll legközelebb az általam támasztott követelményeknek... de ez a firefox nekem abszolút nem jött be, és nemcsak az előbb emlitett bugja miatt.
  • Ch_Slater
    nos az a gond az IE-vel, hogy elavult. ha nem 3-4 évente adnának ki új verziót akkor biztosan az is jó lenne. de így, hogy nem támogatja a szabványokat (vagyis nem olyan mértékben, mint a modern böngészők), nagyon sok problémát okoz a honlapkészítőknek és elvesz egy csomó jó lehetőséget a felhasználóktól.

a modern böngészőkből elég sűrűn jön új verzió, támogatják a szabványokat (persze ezek sem mindet, de nagyon sokat), úgy jelenik meg bennük a weboldal, ahogy azt a készítője elképzelte, a sok kiterjesztéssel úgy szabod testre, ahogy akarod, stb.
    Most ha valaki megcsinál szakszerűen egy oldalt, akkor szinte biztos, hogy valamilyen trükköket kell alkalmazni, hogy az IE-ben is úgy nézzen ki, mint a többiben (vagy egyáltalán kinézzen valahogy és ne essen szét teljesen). Persze a trükkök, "hack"-ek használata nem csak az IE-re vonatkozik, hanem minden régi, elavult böngészőre..
    Az IE elavult, de sokan használják (mert a windózzal jön) -> sokan szidják.
    Mondjuk sokan nem is tudják, hogy van más böngésző. azt sem tudják, hogy ezek mennyivel rugalmasabbak és azt sem, hogy esetleg egy honlap látványvilágában mennyi mindent kaphatnának pluszban, ha egy modern böngészőt használnának..

jah és remélem senki nem veszi flémnek. csak a tényeket írtam le