19494
  • Sil78
    Nekem műxik, a beállításaimnak megfelelően új lapon nyitja meg. A flash amúgy megy nálad?
  • Faterx
    popupos
  • FTeR
    érdekes. neked kivan kapcsolva az automatikus find billenytű leütésre (kevés idegesítőbb dolgot tudok elképzelni)?
    az is érdekes, h a download managernél ha a kukára kattintunk akkor a folyamatban lévőket is törli. eddig nagyon helyesen azokat kihagyta.
  • Pharaoh
    Feltettem az 1.5-t és azóta hiába klikkelek egy linkre, ami pl egy fórum tetején lévő baneren van nem nyitja meg, a régebbi verzióval meg ment rendesen. Másnak is előfordul ilyen?pl itt a zöld battlefield 2 SF kiírás
  • cbdkroa #2590
    Nemtudom előfordult e már valakinek, de nállam akárhoyg totózok a lap beállításokkal nem akakrja a hivatkozásokat uj ablakban megnyitni.Pici zavaró, tudtok vmit rá?
    köszi
    (a kedvenceket sem akarja, be lehet valahogy lőni?)
  • Sil78
    Mert az IE egyes részei állandóan, már a Windows indításától a memóriában vannak (merthogy be van építve a Windows-ba).
  • KeKKSZike
    Még egy kérdésem lenne... Lehet, hogy ez is már agyonrágott csont, de akkor is megkérdezem! Miért lassabb a Firefox indítása, mint a Internet Explorer-é?
  • KeKKSZike
    Köszi a segítséget!
  • Sil78
    A témákat a kiterjesztésekhez hasonlóan telepíteni kell, azaz vagy simán rákattintasz a linkre, és telepíted, vagy letöltöd a gépedre a .jar fájlt, és utána ráhúzod az egérrel a Témák ablakra (Eszközök / Témák). Mindkét esetben újra kell indítani a böngészőt.
  • Sil78
    Nem, az csak egy nightly (méghozzá egy trunk build, ezek mindig előre vannak számozva). Ha letöltitek, utána ne hozzám jöjjetek panaszkodni, hogy ez nem megy, meg az nem megy, meg crashel, meg bugos, meg ilyenek... Ez egy fejlesztőknek szánt tesztváltozat, minden nap készül ilyen, dolgoznak, javítgatnak trajta, de mindig vannak újabb bugok is. Ennek nem az a célja, hogy stabil és bugmentes legyen.
  • KeKKSZike
    Sziasztok!

Én még csak most kezdek Firefox felhasználó lenni és leszeretnék egy-két dolgot tölteni hozzá, de fogalmam sincs, hogy hova kell például bemásolni a Theme-ket, vagy egyéb dolgokat! Köszi a segítséget!
  • Aspyrin
    Firefox 1.6 a1
  • Sil78
    Kipróbáltam, de nálam rendesen műxik.
  • FTeR
    ez eléggé csonka megoldás. mert a memória kezelése nem lesz okosabb, csak a betöltött oldalak száma fog lecsökkenni, ellenben lassulni fog.

#2569-re nincs ötleted?
  • ivjoe
    Rakd táblázatba.
  • Kandurex
    Az miért van, hogy firefox alatt egymás alá rakja a képeket amit, linkelek, holott explorerben egymás mellett! van?

• Sil78
    Ez nem számít kritikus hibának (a Secuniánál pl a létező legalacsonyabb besorolást kapta), hisz nem okoz puffertúlcsordulást, meg semmi ilyesmit. Ahhoz, hogy egyáltalán belassítsa a böngészőt, tényleg több MB-osnak kell lennie annak a bejegyzésnek, normál esetben az egész history.dat pár száz KB.
  • Sil78
    Az about:config -ban van egy browser.sessionhistory.max_total_viewers nevű kulcs.
    Ennek a lehetséges értékei:
    -1 (alapértelmezett): a maximálisan a memóriában tárolt oldalak számát a rendelkezésre álló memória alapján határozza meg (32MB esetén 0, 64MB-nál 1, 128-nál 2, 256-nál 3, 512MB-nál 5, 1GB-tól felfelé 8, azaz emiatt már eleve semmiképp nem fog több száz MB RAM-ot elhasználni)
    0: ne tároljon oldalakat a memóriában (azaz Fastback funkció kikapcs, oldalakat újrarendereli)
    tetszőleges pozitív szám: hány oldalat tároljon a memóriában (átlag 4MB/oldallal lehet számolni)

Ezenkívül ott van még a memory cache méretének korlátozása is memóriaproblémák esetére, de ezt már leírtam párszor.
  • keeper2
    És az nem számít hibának, hogy az adott ablakban megnyitott összes korábbi ablak minden elemét a memóriában tárolja, ily módon akár több száz megássá duzzasztva?
    Esetleg nincs erre valami beállítás, vagy kiterjesztés, ami az aktív ablak előzményeit kidobálja a memóriából? Nem túl sűrűn szoktam visszalépni a korábbi ablakokra, de nem halnék bele, ha ezen esetekben újra kellene töltenie az adott oldalt, cserébe spórolva egy halom memóriát. Most pl. alig néztem meg valamit, mégis 80 mega a foglalt memória.
  • Garfield
    Én egy csöppet kissé túlzásnak tartom, hogy a hiba javításával ennyit várnak. Az opensource progiknak elvileg többek közt az lenne az előnyük, hogy a gyorsan kidbják a frissítéseket. Ráadásul ott a FF update rendszere is, amit pont az ilyen hibajavításokhoz lehetne használni.

Kezd némi MS-vonást felvenni a Mozilla Alapítvány.
  • Amse
    C:\Documents and Settings\Neved\Application Data\Mozilla\Profiles\a830lxcz.default
  • urbijoe
    history.dat -ez a file melyik mappában van mert én nem találltam
  • Mr Manson
    "A Mozilla beismerte a Firefox 1.5 hibáját

A probléma a már meglátogatott weboldalak adatait tároló history.dat fájl kezelésével kapcsolatos, amennyiben ennek mérete 10,5 megabájt fölé nő, a Firefox nem tudja rendesen megnyitni az állományt és úgy viselkedik mintha lefagyott volna. A Mozilla Alapítvány szerint azonban szó sincs lefagyásról, csak túl sok időt vesz igénybe a megnyitás. A fejlesztők szerint a hiba nem kritikus és a lassú induláson kívül semmilyen más gondot nem okoz. A problémát a history.dat állomány törlésével egyszerűen ki lehet javítani. "

Teljes cikk: HWSW
  • DeadManWalking
    Ja,FF 1.5-öt használok.
    (Az 1.07-nél még megtaláltam ezt az opciót..)
  • DeadManWalking
    Hi! AdBlock kiterjesztést akarom telepíteni,ráhúzom a letöltött xpi-fájlt a ff. ablakára,kiírja h a szoftvertelepítés tiltva van,beállításokban állítsam be.
    De sehol nem találom ezt az opciót.
    Segítsetek!
  • FTeR
    sil, 1.5 óta úgy van hogy látható find panelnél ctrl+f-et nyomva nem rákerül a fókusz, hanem bezárja, ezt hogy lehet vissza csinálni?
  • KoJin Mekre
    Hi

A régi "beragadt" témákat hogyan lehet eltávolítani a téma ablakból?

Ilyen "festő" ikon van a név előtt, az eltávoliás gomb viszont szürke :/

Frissiteni sem lehet. (őket)
  • Ch_Slater
    Bookmarks/Manage Bookmarks
    File->Export
  • zico87
    A Könyvjelzőket lehet valahogy menteni ??
  • Ch_Slater
    ma elkezdett hülyéskedni az 1.5

ha jól látom általában, ha javascripttel találkozik, dob egy hátast. kiakad egy send error report üzivel.
    nem értem. nem raktam fel mostanában semmi kiterjesztést...
  • urbijoe
    akkor nálam mért nem megy valami kiegészités kell a firefox-hoz?
  • The FlashBack
    hajrá:)
  • keeper2
    Nálam nem működik, de nemsokára tervezek egy teljesen friss rendszer telepítést (igazából tegnapra volt tervezve, de lustaság miatt elmaradt :) ), talán akkor fog működni, mivel anno pl. eszméletlenül sokszor vágott ki hibával, míg azóta, hogy egy teljesen friss windowsra települt a rendszer, már eléggé ritka lett ez is ugyanazzal a verzióval.
  • Aspyrin
    nálam műxik
  • urbijoe
    valaki mondja mér meg hogy
    http://www.jetixtv.hu/ ezen az oldalon jobb oldalt mért nem jönnek be a játékok?
    az IE-ben jo
  • keeper2
    Na, ma végre felraktam az 1.5-öt. Hát, nálam sokkal gyorsabb lett az oldalak betöltődése már a legelső alkalomkor is, amikor még nincs cache-ben, ellenben én is néztem, hogy eléggé iszonytatóan bánik a memóriával. Én nem használok tabokat, mindenesetre, az feltűnt, hogy ha egy ablakban betöltök valamit, az bekerül a memóriába, utána mehetek tovább más oldalra, az onnét már csak akkor kerül ki, ha bezárom azt az adott ablakot. Feltételezem, a tabot használóknál ez nem működik, mivel a külön tabokat is ugyanannak az ablaknak könyveli el a progi, így ha sokat böngészünk a tabokon, aztán bezárjuk azokat, a letöltődött oldalak mind ott maradnak a memóriában, ami így iszonytatóan sokat tud foglalni. Ez persze csak egy rövid használat utáni feltételezés, de ha helytálló, akkor szerintem ez egy elég komoly bug a programban. Ilyennel már szembesültem win98 alatt, amikor is a windows valami programhibából adódóan nem szabadította fel a már nem használt memóriát, így csak lefoglalt mindig nagyobb memóriamennyiséget, majd mikor elfogyott a memória, akkor nekiállt swap-et foglalni, de a szemetét nem takarította.
    Ami viszont még nagyon tetszik az 1.5-ben, hogy végre javítottát azt az engem nagyon zavaró hiányosságot, hogy amikor pl. ide pötyögök, és lejjebb akarok scrollozni az oldalon, már nem kell végre kiklikkelni a szövegdobozon kívülre, hanem anélkül is lehet görgetni. Ez nem túl jelentős dolog, de amikor ie-ről áttértem foxra, nagyon zavart, mert vissza kellett szoknom a ki-klikkelésre, görgetésre, majd vissza-klikkelésre.
  • lck #2558
    Most már mindenhol a hivatalos van fennt, de ha megnézed a pár nappal korábbit akkor van különbség.
  • lck #2557
    Csak néhány kilobite eltérés van.
  • 404
    tényleg egyforma
    4,95 MB (5 192 705 bájt) vs 4,95 MB (5 196 584 bájt)
  • Aquir
    most nézem, 4.95 mb

másik is 4.95 mb