Kung Fu

← ElőzőOldal 12 / 12

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Valamilyen szinten azert ertheto a vilag felfogasa is. Egy haverom latta, hogy egy bunko ficko veri egy not (talan a nojet), odament segiteni. Mint kiderult a ficko cimboraja par meterre volt mogotte, bele is vagta a kest haromszor. Orult, hogy tulelte, tobb liter vert vesztett, mig osszekapartak a mentok. Azota 1 veseje van, dieta eletfogytig, a sportot is tabu lett.

Nem azt mondom, hogy gyavanak kell lenni, sot.. de pl attol nekem is felall a szor a hatamon, mikor a baratnomnek nagy a szaja vmi ilyesmi emberrel szuksegtelenul ( hisz en majd ugyis megvedem magunkat.. )
Bocsi, ha félre értettelek, csak nem szeretném azt a látszatot kelteni, hogy azért, mert jujitsuzok, az utcán egy ilyen szituban egybõl "agyon" akarok verni valakit. Nem! Elsõsorban mert lány vagyok és mert nem vagyok hülye, hogy egybõl belemenjek egy bunyóba...😊 No igen, hol vannak manapság a dali lovagok a pompás fehér táltosukkal...😊 Marad az önvédelem...😊

Minden változás a jelenlegi helyzet elfogadásából indul ki. Aki győz, soha nem adja fel. Aki feladja, soha nem győz.

HD JOHNNIE
félreértettél. tökéletesen megértem a "gyerünk verjük meg" szitut. nincs is ezzel semmi gond! Az, hogy a pasik ma már nem nagyon lépnek fel lovagként az inkább annak köszönhetõ, hogy a mai világ felfogása= a "nem akarok semmi balhét, nem akarok semmibe se belekeveredni" felfogással...

WihARsarok | German Front Mod | www.h2qbull.extra.hu| 84.2.39.213:28966 COD UO GFM Nick: [H2Q&BULL]JOHNNIE, COD4 nick: JOHNNIE, COD WAW nick: --JOHNNIE-- Battlefield Bad Company 2: Johnnie [HUN]

No igen, hiába tanulsz bármit, ha nincs lélekjelenléted...És ez nem kis dolog! Nos, néha úgy lenne kedvem elmesélni, hogy egy nõ minek van kitéve nap, mint nap, akkor tisztán érthetõ lenne, hogy miért a "gyerünk, verjük meg" szavakkal indulunk neki egy ilyen szituban. Sajna a mai világ nem arról szól, hagy ha egy nõt molesztálnak az utcán, akkor a járókelõ pasik megvédik...Szóval, mint mondják, segíts magadon és a jószerencse megsegít😊Muszáj, no!

Minden változás a jelenlegi helyzet elfogadásából indul ki. Aki győz, soha nem adja fel. Aki feladja, soha nem győz.

HD JOHNNIE
"Mindössze 2 csajszi jött oda, hogy azonnal keressük meg az ipsét és verjük meg. "
ehhh, agresszivitás...<#vigyor><#vigyor>. Egyébként teljesen bátran jártál el!Vannak olyanok akik hiába tanulnak harcmûvészetet, nem képesek még akkor sem arra, hogy megvédjék magukat.Mivel azt hiszi tudja mit tanult, és soxor itt van a hiba: a fejében tudja mit kell tenni, de a keze és a lába nem. Nemhiába van egy régi kínai mondás: " a kezedbe írd bele ne a fejedbe" <#taps><#taps><#worship><#eljen>

WihARsarok | German Front Mod | www.h2qbull.extra.hu| 84.2.39.213:28966 COD UO GFM Nick: [H2Q&BULL]JOHNNIE, COD4 nick: JOHNNIE, COD WAW nick: --JOHNNIE-- Battlefield Bad Company 2: Johnnie [HUN]

HD JOHNNIE
nem értek egyet. Rossz a megfogalmazás, egyik harcmûvészet sem várja el, hogy erõs legyél (azt hagyjuk inkább az erõemelõkre). Hanem, minden harcmûvészet más más tulajdonságokat hoz elõtérbe pl ahol sok rugás, mint pl tékvándó (sose tudtam leírni 😊 ) az feltételez bizonyos rugalmasságot. Én W.T-tem 5 évig ebbõl 1 évet tanítottam. Mikor elkezdtem egy vékony srác voltam, azóta megerõsödtem, de sokkal erõsebb nem lettem, vagyis nem lettem erõsebb mint ami az életkoromból eredõ testi fejletség megkíván, egyszerúen csak masszívabb, ruganyosabb lettem. Ergo: nem török olyan könnyen <#vigyor>

alibá a mezőrűl
"A Wing Tsun kung fu hatékonysága abban rejlik, hogy az apáca az új rendszer kidolgozásakor figyelembe vette a matematika és a fizika törvényeit, az emberi anatómiát és a puszta fizikai erõ helyett az értelemre, a gondolkodásra, gyorsaságra, könnyedségre helyezte a hangsúlyt."

alibá a mezőrűl
Nah a Wing Tsun az tökéletes lenne neked!
Ha arra alapozol hogy utcán meg tudd védeni magadat akkor biztos, a wing tsun szemre-torokra-lágyékra bátran támad, sazl utcai verekedésekben kétségkívül a leghatásósabb, arról nem is beszélve hogy szerte a világon a katonaság is nagyon elismeri.
A gyengébb fizikumú ember sem probléma, ugyanis ez az egyetlen stílus amit nõ alapított, sõt már 50 éves volt a nõ, nyilvánvaló hogy technikára alapozott, és így nõként is esélye volt a shaolin szerzetesekkel szemben.. Teljes leegyszerûsítése és egyben továbbfejlesztése a shaolin kung-funak.
Ha esetleg érdekelne, itt a hivatalos honlap, debrecenben is van iskola asszem.

Sziasztok! Olyankor kicsit mindig elszomorodok, mikor valaki azért sportol valamit, mert rossz élménye van az utcáról. Borzalom, hogy milyen gázos a mai közbiztonság. Úgy látszik egy jó oldala csak van: egyre többen járnak harcmûvészetet tanulni vagy bunyózni. De nincs mit tenni. Ha az utcán belédkötnek, az tuti, hogy csak MAGADRA számíthatsz! Bár rögtön mesélek egy ellenpéldát: sétálok este az utcán, mikor szembejön egy alkesz és le akar taperolni. Miután ijedtemben jól sejhajon rúgtam elszaladt. Én utána robogok stb...mindez a Deák tér közepén...Mindössze 2 csajszi jött oda, hogy azonnal keressük meg az ipsét és verjük meg. Nos tényleg van miért megtanulni az önvédelmet..😊

mindegyik harcmuveszet ott kezdodik, hogy erosse kell valni.
"egy gyengébb fizikumu egyénnek(min pl én😄)" el kell kezdenie edzeni 😉
Bakutyin
Debrecenben élek, és elég gyakran ki vagyok téve különféle atrocitásnak.A minap halálra rugdostak egy 19 éves srácot, és ahogy elgondolkoztam én is végezhettem volna valahogy úgy😊...na ez az amit nem szeretnék, és megérett bennem az elhatározás, hogy vmiféle önvédelmi technikát elsajátítsak.Rengeteg féle nevet lát az ember plakátokon, reklámokban...stb...biztos vagyok benne hogy valamennyire mindegyik hatékony, de tudni szeretném mégis mi lehet a különbség két harcmûvészeti/önvédelmi irányzat között?
A második kérdésem hogy egy gyengébb fizikumu egyénnek(min pl én😄) van-e lehetõsége olyan önvédelmet találni, ami nem a fizikai fölényre épít hanem a gyorsaságra/technikára.Elõre is köszönök minden segítséget.

uv
sajna nincsenek meg<#szomoru1>, mint kiderült az egyik tanítványnál maradt évekkel ezelõtt, õ meg elköltözött v.hová a bánatba. bocs...

- A Google a barátod! - Anyád meg a barátnőm.....

krisztike
Hát igen sajna.

ju-jutsu edzésen én csak egyszer voltam. az a baj h nálunk Mo.-n sajnos fõleg két féle embertípus jár a küzdõsport edzésekre:
-akinek az életben a dolgai "alantasan" mennek, és ezért az edzéseken kompenzál
-a másik a bárány lelkûek, akik mennek minden hülyeségben a többi után

ilyen beállítottsággal elég nehéz egy jó morált teremteni az edzésekre

Think lovingly, speak lovingly, act lovingly, and every need shall be supplied.

az a baj, h pl. a tibeti gyógyításon itt nálunk amesterek szintén iszonyat irigyek, ami aztán végképp nem errõl szól, én azt ezért is hagytam abba, de sikerült találnom egy kíváló chikung tanítót, és azóta ezzel foglalkozom legtöbbet

úgy értem h rendzseresen

krisztike
Mit értesz rendes alatt?Én a kígyó és daru irányzatot tanítottam,de már nem és jiu-jitsu edzésre jártam,de terhesen e z nem igazán elõnyös...Asin-jitsu és az aikido van még közel.De tudod,mindenkinél van jobb és nem mindenki adja át tudásátmert irigy vagy féltékeny,hogy a másik tovább fejleszti.

én a iaidót csínáltam komolyabban, meg azelõtt a judót. de össz vissz 1 évet shaolin kung fuztam, aztán költözés miatt félbe kellett szakítanom, ezért csak néha sikerül edzegetnem egy shaolinos si-heng barátommal, aki elkezdett hosszú botot tanítani. meg itt a környékeme egy ismerõsöm elkezdett wushut oktatni, úgyhogy lenéztem hozzá 😊
te kungfuzol rendesen?

thx, az nagyin király lenne!

uv
nekem van valahol néhány õsrégi wu-shu újságom (oridzsi kinai), ha megtalálom õket akkor beszkennelem, rengeteg ilyen van bennük - ha egyáltalán elõkerülnek...

- A Google a barátod! - Anyád meg a barátnőm.....

krisztike
A kug-fu melyik ágát"ûzöd",tanultad(lod)?és mióta?a fababa technika hogy megy?milyen szivavirágod van már?

LOÁL, ismerem az alapokat hosszú bottal, csak kénének összetettebb formák

[HUN]PAStheLoD
áz nindzsááá ! 😄

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

[HUN]PAStheLoD
akkor kezdd a rövid bottal ^.^

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

Sziasztok, ha vki gyûjtöget esetleg technika leírásokat a kung fu-val kapcs. akkor tegye meg, h ad 1-2 linket. Hosszúbotos technikák kellenének fõleg!

AnuluWork

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

unknown nick
wu wei, a cselekves nelkuli cselekves foruma ^^

← ElőzőOldal 12 / 12