592
Kung Fu
-
Goth #232 teljesen nyílvánvaló hogy megcsinálod, hiszen szupercsillagharcos vagy.
Mint ahogy a Wing Tsunost is megveri mindenki... Fórumon keresztül. Elég ha visszaolvasol. -
juzosch #231 Én életemben nem kungfuztam még, de ezt én is megcsinálom:)
Azért megnézném mit csinálna a gyerek, ha az ellenfél visszaütne esetleg. -
VolvexGlobator #230 ...bár a nagy darab bácsi akár csinálhatna is valamit azon kívül,hogy összehúzza magát:) -
Jont100 #229 hát igen...ez aztán kung-fu -
Goth #228 link -
angelgold #227 köszi,tudom a honlapjuk címét,csak kiváncsi vagyok ki van még VT-s. -
VolvexGlobator #226 ...de a Google sztem tudja a honlapjuk címét.... -
VolvexGlobator #225 WT -vel......de az nem VT.... -
angelgold #224 Sziasztok!Van valaki,aki Ving Tsun Kung Fu-val foglalkozik? -
peacyg #223 köszönöm szépen! :) -
#222 tavaly volt az első, akkor csak semi és light volt, de idén lesz full is, és lesz több külföldi nevező. nem tudom h lesz-e freefight kategória, az az igazság, h nem is érdelődtem felőle, mert nekem a földharcot nem igazán bírja már a derekam, de következő edzésen megkérdezem az edzőmet... aztán írok bővebb tájékoztatót :) -
peacyg #221 bens! Ez az ESSE kupa milyen kategóriákat indít versenyen? semi, light, full, földharc stb így értem -
#220 :) remélem wtseket is engednek indulni
szegeden lesz, II.ESSE-kupa allstyle kick-box&jitsu.
persze, én akarok mindenkit legyalázni... "Ehh....hozzatok már össze egy shaolinossal..." -
Jont100 #219 http://www.youtube.com/watch?v=jCtp44coLvA
bővebb információ a shaolinról, ha valakit érdekel és tud angolul, de a képek is önmagukért beszélnek -
VolvexGlobator #218 Te megint félrebeszélsz.
Nem azt mondtam,hogy bunyózni,hanem hogy kommunikálni....bár,ahogy olvasom az írásaid,hozzád közelebb áll a "mindenkit legyalázok" mentalitás.
Szívesen elmegyek a versenyre,ha elmondod,hol lesz.
A [email protected] emailon várom az infót,vagy akár itt is,bár a postafiókomat gyakrabban nézem.
-
#217 "Bens: sajnálom,amiért ennyire frusztrált vagy valamiért,de arról én nem tehetek."
nem tudom miért lennék frusztrált. te gúnyolódtál a shaolinnal, mint stílussal, én pedig helyreigazítottalak. nektek lehet h Máday mester nem mondta, de tisztelni kéne a többi stílust. tudom h nektek azt tanítják h csak a wt az egyetlen hiteles dolog a világon, nem te vagy az első ilyen. bár eddig még mind wtzett...érdekes módon.
:) amúgy kedves vagy. megengeded h felmenjek miskolcra bunyózni veled?
de tudod mit? szólok a legközelebbi versenyem előtt, ott találkozhatunk. pl tavasszal lesz egy all style verseny, ott minden stílusból lehet indulni. bár én javallom h először a semi és a light kategóriákkal kezd, mert valszeg fullban elmenne a kedved a dologtól egy időre :) -
VolvexGlobator #216
"... teljesen megértem a gúnyolódásodat, valószínűleg én is gúnyolódnék veled, ha tudnám magamról h mást nem tudok..."
Látod-e,Bens?Magadról állítod ki saját bizonyítványod.Sosem láttál,sosem ertél,s itéletet mondsz felettem.
Nem írtam egyetlen gúnyolódó szót sem,sőt,még azt sem,hogy haragudnék rád...persze,ha el sem olvasod,amit írok,akkor nehéz érdemben kommunikálni.
"... teljesen megértem a gúnyolódásodat, valószínűleg én is gúnyolódnék veled, ha tudnám magamról h mást nem tudok..."
Ha hiszel abban,amit leírtál,akkor bármelyik miskolci tréningen megtalálsz.Leülhetünk egy bambira valahová,megbeszélni a dolgokat,vagy hozhatsz egy fejvédőt és kicsit edzhetünk is.
Sajnos így,nick -ek mögül itélkező emberekkel semmit nem tudok kezdeni.Sok ismeretségem,barátságom született már a világhálón;sokukkal rendszeresen összejárok edzegetni.Az ő véleményük számít....de ők ezt szemtől szembe teszik. -
#215 teljesen igazad van. a full-contact technikák nem változnak stílusonként. a kérdés az h melyik stílusban gyakorolják azokat. mert tapasztalataim szerint az igazán jó küzdők a fullos stílusokból kerülnek ki.
Volvex: teljesen megértem a gúnyolódásodat, valószínűleg én is gúnyolódnék veled, ha tudnám magamról h mást nem tudok. de veled ellentétben én nem haragszom rád, kívánom h mielőbb szerezz megfelelő tapasztalatot a küzdelemben. nekem van egy shaolinos barátom, aki fullban versenyez. ugyan nem miskolci, hanem debreceni, de ha annyira akarsz egy mokkát a szemed alá, szólok neki :) -
Jont100 #214 Ha megfigyelted az általam küldött linkben a shaolin mester használ levegőbe emelkedő rúgásokat, de küzdelemben nem mindíg hatékonyak.
Nem tagadom, ezek kiválóak látványeffektekre, de ügyes kézben fegyverek.
Szeintem egy küzdelemben, vagy komolyabb szituációban nem célravezető röpködni, csak a megfelelő helyzetben és időben.
Sajnos nem hiszem, hogy ismerek ottani ezzel foglalkozó személyt, de majd valahogy valamikor kellene valami kommunikációs véleménycsere valaki ebben igen járatos személlyel. Én Tisztelem a Wing Chunt, nincs vele semmi bajom, biztosan hatékony.
Azért egyet ne feledjünk! Minden Kung-Fu alapja, vagy legalább is fontos kelléke a belső, a szellem, tudat, mindegy mindek nevezzük. Az igazi siker nem csak a látványban és az izmokban van, hanem bennünk, amit felismerve és edzve kiváló harcossá és emberré lehet vállni. -
VolvexGlobator #213 Goth: van abban valami,amit mondasz....néztem ezeket a gyönyörű,nagy ügyességet kívánó shaolinos demókat.....de a versenyen meg semmi nem jött le belőle.Küzdelem volt,de se egy pörgőforgó rúgás-csoda,se egy -nekem nagyon tetsző-akrobatikus elem.Ez persze nem jelent semmit,csak megjegyeztem.
Jont100 : ha van valami ismerősöd mifelénk,összehozhatnál vele egy meetinget.
Bens: sajnálom,amiért ennyire frusztrált vagy valamiért,de arról én nem tehetek.Sosem állítottam magamról,hogy én mekkora mester vagyok,pusztán annyit,hogy gyakorlok és tanulok egy olyan rendszert,ami nekem nagyon tetszik,és az én objektumaim szerint már bizonyítást nyert.
Azt pedig már leírtam: tudom,milyen az igazi küzdelem,szerintem többször vertek már el engem,mint ahányszor te örömödet lelted az ilyen demagóg "fújjvingcsun"-os beírásokban;pedig az sem lehet kevés.
Tudom,hogy nem esel mély letargiába miatta,de részemről a veled való kommunikáció lezárult,mivel nem látom értelmét. -
Goth #212 hát ez igazán csodás.
kár hogy a full contactnak nem sok köze van magához a stílushoz, mert a technikák helyett inkább a versenyen szerzett tapasztalatodat használod, és szinte minden fullos ugyanazokkal a technikákkal harcol. mivel kesztyűben és szabályok mellett nem lehet kihasználni egy stílus sajátosságait, szal qrvára nem minősít a verseny semmit, de ezt már talán mondtam -
Jont100 #211 Az tagadhatatlan, hogy az igazi verhetetlen technikákat és titkaikat nekünk sem adják át, s így hatásossága is jelentősen csökken esetünkben. Titkaikat szűk körben és féltetten őrzik, még ma is.
Bruce Lee új eszméje sajnos nem érte el a várt hatást:(
De ettől még nem leszünk mi sem hasztalanok, csak éppen bizonyos rajtunk kívül álló okok miatt korlátozottak a lehetőségeink. Pedig a magyarok elég jók a harcművészetek gyakorlásában, és a shaolinban is.
-
Jont100 #210 tudom, hogy nem karatés, nem is azért tettem be -
#209 ittpedig még egy kis kungfu-küzdelem.
shaolin kungfu verseny.
ők pedig szintén kungfusok. nem tudom milyen stílus, de van egy gyanúm h nem wt... -
#208 íme az általad kritizált stílus.
akkor szólj, ha lesz merszed egy ilyen versenyen elindulni. persze meccset nyerni nem kell, mert azt a wtddel nem fogsz, csak próbáld ki milyen az igazi küzdelem. -
#207 ügyes vagy, csak kár h ez nem karatés... -
#206 csak vigyázz mert egyszer tényleg összeakadsz olyan shaolinossal, aki fullban versenyez, és akkor mesélheted az intenzíven az ápolónak h mekkora vingcsán mester vagy. -
Jont100 #205 ez nem az, de ha valamennyire is értesz a harcművészethez, leszűröd a léyneget, remélem -
Jont100 #204 http://www.youtube.com/watch?v=wMJ_b9uV1Lo -
Jont100 #203 a shaolin egy magyar volt mellesleg -
Jont100 #202 szerzek neked egy erre nálam alkalmasabb felvilágosító személyt valahogy. Értem a dilemmádat, mert tőlük csak ezt láttad. Egy világbajnokságon egy shaolin és egy külföldi két danos karatés nyomta full contact-ban. A karatés biztos, hogy ügyes, és tiszteletreméltó, de körülbelül a 3. percben földre feküdt -
VolvexGlobator #201 Ehh....hozzatok már össze egy shaolinossal...feltennék neki pár gyakorlati kérdést...de tényleg....ugrálnak,azt látom...ügyesek...csak a hatékonyságról lenne pár kérdésem.Akár konkrét példákkal is.Szóval,ha van Miskolcról valami ilyesmit művelő embeerke.... -
Jont100 #200 bocs, ez erre az üzenetre szólt -
Jont100 #199 Szia,a válasz nem marad el. Több oldalt is tudok, melyen érdeklődhetsz a magyar eredményekről, bár azt hittem, hogy elég köztudott.Pl.: www. sarkanykard.hu www.fehertigris.hu
ÉS ha harcművészetekkel foglalkozó magyar, vagy külföldi oldalakra keresel rá,biztosan megtalálod.
magyar Shaolint tanulok, nem fogok fals információkkal élni, csak, hogy magasabbra emeljem az általam priorizált rendszert, de vannak ismereteim a versenyekről, és eredményekről. -
peacyg #198 csak instruktoroktól, edzőktől, mesterektől lehet tanulni egy harcművészetet, küzdősportot. Lehetetlenség egyedül tanulni, mivel pl egy küzdelemhez legalább két ember szükségeltetik, meg amúgyis ez egy nagyon abszurd kérdés... -
#197 ahoz elég komplex programot kéne találnod h meg tudj belőle tanulni kungfuzni -
VolvexGlobator #196 Hopp...lemaradtam...mit lehet megtanulni neten? -
Goth #195 xDDDDDDDDDDDDDd
sry. -
csodabogár #194 Ezt csak mesterektől lehet megtanulni vagy valami netes öntanuló program van? -
VolvexGlobator #193 Ez igaz.....:)
Ha nem baj,részemről a vita lezárva.Igaza van fm -nek: parttalan vita lenne,én meg nem szeretem az értelmetlen dolgokat....
Peace! :)