592
Kung Fu
  • Emperor
    Legalább az iwiw-en, valami építő jellegű beszélgetés is folyik
    http://iwiw.hu/pages/forum/topic.jsp?topicID=3286498
    :)
  • bens
    nézeteltérések a karatéban is vannak, de inkább stílustól függetlenül szokták elintézni. többek közt erre jók a versenyek. ott mindenki megmutathatja mit tud, nem kell vitatkozni. talán ha vingcsunban is lennének versenyek, akkor egészen más lenne.
  • Emperor
    ez nem csak egy személy vagy csapat, vagy egyesület hibája... mindenhez két ember, oldal kell... mindenkinek van miért magába néznie... szerintem.
  • VolvexGlobator
    Részemről az lenne az üdvös,ha nem így lenne.Igen..talán valamikor mi csesztük el...talán.Azt hiszem,nyíltabbnak kéna ahhoz lennünk,hogy félretehessük az egészet,és tiszta lappal induljon mindenki....
  • Emperor
    Igen megoszlott ez a kung fu-s társadalom... sajnos ez van... de majd lenyugszanak a kedélyek... :)
  • peacyg
    Hát nem mondom, van némi olvasnivaló a fórumon :) Még jó, hogy Magyarországon nincs ennyi ismert formája a kempo-nak, mert akkor abban a topicban is lenne vitázás :) Viszont most, hogy így nézem ha jól tudom 3 ismert forma van hazánkban és mindegyik jól megfér egymásmellett, valamint tisztelik is egymást a képviselői. De ha jól értem ez a kung-fuban nincs meg hazánkban. Viszont azt is olvastam, hogy miért.
  • VolvexGlobator
    Hehe...innentől már csak a tipródás van...esetleg valami szakmai dolog is kerül néha a fórumra?:)
  • bens
    ráhagyhatnád

köszi
  • Goth
    Kezdem azt érezni, hogy minden hozzászólás ugyanarról szól. Ez nem vezet sehova, sajnos =)
  • VolvexGlobator
    "...a vita ott kezdődött h harcművésztársam kijelentette a shaolinról h csak haszontalan ugrálás...."
    Na..akkor olvass vissza mégegyszer.
    A vita ott kezdődött,hogy a magyarországon tanított shaolinról van nem túl jó véleményem,amire te egyből kakaskodni kezdtél,meg nyomod itt folyton ugyanazt : lement 2 srác,edződ leverte őket.Elmondtam már: nagyon helyesen tette,az ilyet jól pofán is kell verni.
    "...és közöltem vele h valszeg ezek a srácok egyperc alatt lepadlóznák, ami egyébként nyilvánvaló...."
    Mitől is annyira nyilvánvaló?
    Megint olyanról nyilatkozol,amiről halovány lila fogalmad sincs...de ezt már megszoktuk tőled.Vagy lyuk,vagy fa.Vagy így van,vagy nem.Bár tudom,hogy ez neked mindegy.
  • VolvexGlobator
    Még egy utolsó szó a hazánkban tanított shaolinról:
    Legfőbb bajom az,hogy a full kontakt versenyen (akár azon is,amit te belinkelél) megközelítőleg sem látom nyomát annak a rendszernek,amit az iskoláikban tanítanak.
    Ha megnézed a videót,az pont úgy lehetne kickbox,mint shaolin...
  • papírmaci
    Tehát, kedves ben: a ving chunos azért kevesebb a Wing Tsun-osnál (szigorúan a kung-fu-ról beszélve), mert "mestere" jóval kevesebb tudást ad át tanítványának (alább említett okok miatt ö is jóval kevesebb tudás birtokában van), mint egy Wing Tsun mester! Ettöl függetlenül nekem soha eszembe nem jutna lemenni mások edzésére (legfeljebb kivánciságból) és ott erősködni! Még egy ving chunoséra sem! Mert, mint említettem korábban, ezt óriási tiszteletlenségnek tartom! üdv, papírmackó
  • Emperor
    Azétr ez erős Papírmaci... nem tudom mióta WT-zel, de ez erős... a vingcsunnak sok írásmódja van... a latin ÁBC miatt alakult kiez a sokszinűség, de Yip Nagymester tanítványai, akik nála tanultak a saját nevükkel alapítottak iskolákat, Sijo Leung Ting mester iskoláj is az egyik aminek levédte a nevét Wing Tsun-nak:)
    Nemzetközi iskolákat azért nem szabad leszólni, mi csináljuk a magunkét, ők az övékét, a különbségekről lehet vitatkozni, vagy hogy ki mennyit tanult, hogy alkalmazza... igaz sok "kiugrott" van, akik oktatgatnak... de nem mindenki... ezt azért látni kell.
    Én WT-zek, szeretem, hiszek benne, tisztelem a mestereim.
  • papírmaci
    Még annyit: a "Máday-féle" WT kung-fu a Nemzetközi Wing Tsun Szövetség tagja (SiFu Máday pedig a kelet-európai szövetség főinstruktora)ellentétben a Ving Chun, Wing Csun..stb-vel, melyek semmilyen nemzetközi szövetségnek nem hivatalos tagjai! Ennyit arról, ki a hiteles! Üdv, Papírmackó
  • papírmaci
    Előszőr is: a shaolin kung-fut (meg minden mást is) lefitymálni óriási badarság! Egy pár szót a Wing Tsun-ról: ca. 300 éve alapította egy apáca (az egyetlen nő alapította kung-fu)a shaolin kung-fu-ból eredeztetve! ca. 50 éve Yip Man nagymester tette ismerté a nyilvánosság előt, azelőtt családról-családra szált. Hogy mi a különbség a Wing Tsun és más vingcsun között? Hogy ebből jött a többi! Pl: valaki elkezdett Wing Tsun-t tanulni, maj 1-2 év múlva úgy érezte, ő már eleget tud, így alpított például ehy Ving Chun iskolát! Csak megjegyezném a Wing Tsun-nak 12 kezdő és 12 mester fokozata van! Ha pl valaki a 7. kezdő szinten abbahagyja és úgy kezdi el tovább tanítani, azt mennyire lehet hitelesnek nevezni, komolyan venni? Hogy valaki(k) más óráját megzavarja(ják) óriási tiszteletlenségnep tartom! Az ilyenek meg is érdemlik, hogy jól orrba vágják őket! Hogy Wing Tsun-osok lennének? Lehet! De ilyen emberekből sajnos mindenhol akad! Na, az ilyeneket szokták eltanácsolni, és az ilyenek alapítanak egy Ving Chun iskolát! Tisztelettel: papírmackó
  • Emperor
    Üdv mindenkinek. Gondoltam szólok végre, ennyi olvasgatás után. Előre tisztázom hogy én is Wing Tsun-os vagyok... igen, igen, lehet érte utálni... :)
    Valami velős: az hogy lemennek emberek kötözködni edzésre, sajnálatos, szomorú, de ne tipizáljuk egy egyesületre ezt... és ebből ne azt vonjuk le, hogy ott mindenki csak ezt csinálja. Minden stílusról, klubról elmondható ez... pl. a kidobók többsége majd minden városban thai box, kick box klubokból kerül ki, namár sok sztorit hallottunk hogy miket is művelnek néha... akkor most minden kidobó, vagy thai-os, kick boxos rossz lenne és kötekedő? Szerintem ez így erős, mint ahogy erős az is hogy most akkor minden WT-s ilyen. Nem igaz? Még egyszer írom hogy ez csak példa volt.
    Minden fán vannak rohadt gyümölcsök, etz kikerülhetetlen.

ezért kérem hogy ne általánosítsunk.
  • bens
    ez most azért nagyon érdekes, mert az a két srác, akik egyszer lejöttek a mi edzésünkre kötekedni, állították h egyedül az ő duplavés téesses Máday-féle stílusuk a hiteles - közvetlen az előtt h az edzőm laposra verte őket h miért pofáznak bele mások edzésébe.

egyébként őszintén szólva nem értem h egy ving chunos miért kevesebb egy wing tsunosnál. azt tudom h a wtsek valamiért ki akarják nyomni a többi hasonló kungfu stílust, csak nem tudom mire jó ez a mentalitás. a karatésok meg tudnak férni egymás mellett, ti miért nem? életveszélyes technikák vannak minden tradícionális stílusban, karatéban, kempoban, ninjitsuban, kungfuban stb. ez nem újdonság. a vita ott kezdődött h harcművésztársam kijelentette a shaolinról h csak haszontalan ugrálás. erre belinkeltem egy full-contact shaolin versenyt, és közöltem vele h valszeg ezek a srácok egyperc alatt lepadlóznák, ami egyébként nyilvánvaló.
  • papírmaci
    Ja! Azt elfelejtettem leírni, hogy mi a fenének marjátok egymást??! Nem azon múlik, ki a "verhetetlen", hogy melyik harcművészetet, küzdősportot tanulja, hanem, hogy mennyire ért ahhoz, amit csinál!! Tiszteljétek egymást!! Legalább egy kicsit... Üdv: Papírmackó
  • papírmaci
    Kedves Harc(művész) Társaim! Már többször olvastam ebben a fórumban negatív megjegyzéseket a Wing Tsun-ról! Nos, néhány tévhitet szeretnék most eloszlatni: 1. A Wing Tsun mesterei, instruktorai soha nem fikáznak egyetlen más harcművészetet, küzdősportot sem! Amiről negatívan beszélnek az a Wing Tsun-ból "kialakult" Ving Chun, Wing Csun, Wing Chun... stb, kóklerek által vezetett "harcművészetek"! Mivel ezek vezetői jó esetben eredetileg Wing Tsun-t tanultak, majd pár év múlva alapítottak saját egyesületeket a fent leírt nevek egyikéből és szedik a pénzt a szerencsétlen tanítványoktól! Ennél sokkal rosszabb, amikor valaki soha nem is tanulta, csak videóról (!!!) "sajátította" el a Wing Tsun-t, és kinevezve saját magát mesternek, oktat!!! 2. A Wing Tsun-ban miért nem rendeznek versenyeket? Mert a Wing Tsun NEM küzdősport! Mivel a Wing Tsun legelső sorban önvédelemre tanít, így nem is lehet vele versenyezni! Hogy miért? Mert az elsajátított technikák ÉLETVESZÉLYESEK!! Kinek lenne jó, ha egy versenyen az ellenfél maradandó, ne adj isten, halálos sérülést szerezne? Senkinek!! Tisztelettel minden harcművész és küzdősportot űző Társamnak: Papírmackó
  • VolvexGlobator
    Sosem mondtam,hogy a lentebb említett 2 dolog messze állna a valós utcai harctól...sőt.Abban egyetérthetünk,hogy tökös emberek ütik ott egymást,valószínűleg nagy harci tapasztalattal.

Ad2.: tényleg nem ismerlek szinte semennyire.Azt viszont tudom,hogyan nyilatkozol olyan dolgokról,amit sosem próbáltál.Ez valamicskét elárul a hozzáállásodról.
    A másik dolog az,hogy frázisokat szajkózol ("...fel tud mutatni verseny és edzői eredményeket....) ,amik egyébként fedik a valóságot,de van más megközelítés is,nem csak az általad képviselt.
    Még mindig ott tipródsz,hogy milyen frankó dolog leszólni olyasmit,amibe még bele sem kostoltál,én meg azt papolom,hogy nincs jobb,vagy rosszabb,csak másabb,másra kihegyezett,más megközelítésű harcművészetek.
    Eddig egyetlen rossz szót sem szóltam az általad gyakorolt rendszerekre,te meg egyfolytában a "fúj vingcsun" dolgokat szajkózod.Velem,személy szerint lehet kifogásolnivalód,lehetek unszimpatikus,üldözendő,első számú közellenség,stb...de egy egész rendszert leszólni nagyfokú tudatlanságra vall.
    Természetesen szíved joga azt gondolni és olyan véleményt formálni,amilyet akarsz.
    Ugyanúgy figyelmen kívül hagyhatod olyan emberek véleményét is,akik a többség álltal elfogadott,autentikus mestereknek számítanak (Pl.:Mati és Mészáros mesterek,Tölgyesi mester,stb...) ,csak van-e értelme olyan embereket meghazuttolni,akik 20-30 évet adtak az életükből egyetlen dologra,amiből te fiatal korod ellenére már többe is belekostoltál?
    Részemről ennek a parttalan és személytelen vitának sok értelme nincs.
    Volt olyan srác is,akivel ettől lényegesen durvább vitákat folytattunk,majd mikor személyesen találkoztunk (...és mellesleg rém gyorsan földig vert ezőharc közben...) ,elbeszélgettünk,rájöttünk,hogy voltaképpen mindkettőnk álláspontja akceptálható,így azóta is ,ha módunk van rá,összeröffenünk egy kellemes hét végi lökdösődésre.:)
  • juzosch
    Az ufc és a pride MESSZE a legközelebb áll a szabály nélküli utcai harchoz.
  • bens
    képzeld nem attól lesz valakinek hitele h megadja a telefonszámát egy fórumon. sztem sokkal inkább attól, ha fel tud mutatni verseny és edzői eredményeket.
    honnan tudsz ilyen sokat rólam ha szabad érdeklődnöm? te hány stílusfüggetlen versenyen voltál már, h ennyire ismered a többi stílust? együtt tréningezni más stílus képviselőivel sztem nem ugyan olyan, mint éles helyzetben, úgy küzdeni h annak tétje van.
    ne személyeskedjünk, elnézést ha sértő dolgot mondtam. annak semmi köze a valódi viáthoz de lásd be, te azért ebben túl teszel rajtam.
    lehet h neked más a véleményed, de szerintem az ufc és a pride még a legéletszerűbb. az viszont igaz h távol áll a wt-től, talán épp ezért.
  • VolvexGlobator
    Wow...mennyit írtam...:)
    Többet nem fordul elő:D
  • VolvexGlobator
    Kész.Ettől jobban lejáratni magad nem nagyon tudod.
    Azt mondod,nevetséges a stílusom,de sosem próbáltad.
    Találok kickboxert,aki rendberak.Már találtam.Veled ellentétben szeretek más stílus képviselőivel tréningezni,tapasztalatokat szerezni.
    Próbálsz sértegetni,de az sem megy neked.Erre mondják mifelénk,hogy küszködik,mint hangya a tökével.:)
    Meg ne erőltesd magad,még szövődményei lesznek.
    Főleg ne nézz túl sok UFC-t,meg Pride -ot,mert a jelek szerint árt neked.Magyaráztasd el valakivel,milyen messze vagyunk mi attól,amit ők csinálnak.Persze gonosz vagyok,és hozzáteszem : te fényévekkel messzebb,mint én.
    Szerinted a mestered mit szólna hozzá,ha tudná,hogyan nyilatkozol más rendszerekről?
    Sosem szólnám le egyik karate iskolát sem.Tisztelem a harcművészetekkel foglalkozókat.
    Ha másért nem,hát azért mert csak a WT -hez értek egy kevéskét,a többi (főleg japán) stílusokhoz meg semmit.
    A neved sem vállalod,sőt semmit nem vállasz magadból,így amit mondasz,az hiteltelen .
    Az csak a hab a tortán,hogy nem érted meg,amit mondok....de nem is nagyon akarom jobban elmagyarázni neked,igazság bajnoka.
    Ha esetleg közlendőd van,azt majd face-to-face.Itt bármit is írsz,azt akárki írhatja,bármit állíthat magáról. (Mint te ,aki borzalmasan tudod,milyen szar is a WT)
    Légy jó fiú,tréningezz sokat,és kicsit próbálj meg megnyugodni.:)
  • bens
    kérdés: "piszkál ám egy dolog: mennyi időt töltöttél te el a kickboxban,vagy bármi más harci rendszerben"

válasz: "8 évesen kezdtem jujitsuval. utána thai-boxoltam Filónál, most pedig kick-boxolok és karatézok úgy 10 éve, 21 vagyok. te?"

reakció: "Pökhendi meg ne legyél,nincs rá okod.""Ha arra számítottál,hogy hasraesem attól,hogy eddig 4 dologba kaptál bele...figyi: nem jött be"

bocs h válaszoltam sifu... nem veszed észre h lejáratod magadat, és a nevetséges stílusodat te tavaszi rózsabimbó.
    kösz a számod, de sztem otthon is találsz elég kick-boxost aki rendberak.
    záróakkordként megjegyzem h az nem karateruha. és
    ez sem.
  • VolvexGlobator
    Jéé...egy Alex!:)
    Szia Alex:)
  • VolvexGlobator
    Na...az akkor volt WT,amikor én kínai iskoláslány.:)
  • Goth
    Nafene, csak lebuktam. =)). Igen... Alex vagyok.-
  • Goth
    "Well...
    According to my friend, the black dogi guy is a Wing Tsun practitioner."

...A barátja nincsen képben
  • VolvexGlobator
    Mondjuk ezek sem mértékadóak,csak az érdekesség kedvéjért:
    http://www.youtube.com/watch?v=cV4Jq6H9pEQ
  • VolvexGlobator
    Apró hiba a belinkelt videóval: az nagyon nem WT...köze sincs hozzá.pölö Mindkettő ruhája tipikus karateruha.Szerintem.
  • VolvexGlobator
    Szólt ám hozzád az öregisten...te félrenéztél valamit.
    Pökhendi meg ne legyél,nincs rá okod.
    "...mondtam én h verekedned kell? de mellesleg nem lep meg h nem akarsz. talán jobb is...." Jobb bizony.Tizenhatodik éve vagyok egy mester mellett.30 éves vagyok,és köszi,jól érzem magam.:D
    Mindent összevetve: ha háborogsz,ha nem,sem a stílusod,sem a tapasztalatod,sem a hozzáállásod nem üti meg azt a szintet,amiért ilyen hangot engedhetnél meg magadnak.
    (Furcsa mód,akit meg a fent említett tényezők feljogosítanának erre,az meg nem teszi...elgondolkodtató,tanulni kéne belőle.)
    Ha arra számítottál,hogy hasraesem attól,hogy eddig 4 dologba kaptál bele...figyi: nem jött be:D .
    Részemről ennyi.Ha közlendőd van,a30/2523926 -os számon megtalálsz,avagy adj te egy elérhetőséget,és ha Szeged gyönyörű városában járok,összefuthatunk.
  • bens
    hát nem tudom h karate mennyire közelít a wthez. sztem nagyon különböző stílus a kettő
    wt vs karate
  • bens
    8 évesen kezdtem jujitsuval. utána thai-boxoltam Filónál, most pedig kick-boxolok és karatézok úgy 10 éve, 21 vagyok. te?
    mondtam én h verekedned kell? de mellesleg nem lep meg h nem akarsz. talán jobb is.
    egyébként te szóltál hozzám, csak nem tudom miért...

• VolvexGlobator
    Te Goth!
    Most nézem,te sajószentpéteri vagy...nem ismerjük mi egymást?
  • VolvexGlobator
    LOL!
    Te nagyon el vagy tévedve! :D
    Haragszik ám rád a fene!:) Nem vagy te nekem olyan jó ismerősöm,hogy haragot tartsak fent veled.:)
    Amit a shaolinról mondtam,azt tartom.Úgy,ahogy mondtam,és nem szétforgatva.
    Eszem ágában sincs verekedni senkivel.Sosem mondtam.
    Az meg,hogy félidiótákkal kerüétél össze,akik rúgótávolságból akartak láncütést csinálni...nos,azt is leírtam már: nagyon helyes,ha rúgtál vagy kettőt a bucijukba.:) Megérdemelték:) Ciki,vagy nem,van hülye vingcsunos is:)
    Hanem piszkál ám egy dolog: mennyi időt töltöttél te el a kickboxban,vagy bármi más harci rendszerben,hogy ekkora csalhatatlan elme vagy? :)

P.s.: most gondolkodtam el : ki is szólt benshez? Az tuti,hogy én nem...Goth?Szerintem ő sem:)
  • bens
    egy; nem szóltam hozzád, mert tudom h utálsz amiért helyreigazítottalak múltkor a shaolinnal kapcsolatban. ennek ellenére ismételten gúnyolódsz. de semmi baj, ezt már megszoktam wtsektől, nem lep meg.
    kettő; közöltem egy tényt, amit nem tudsz megcáfolni, de ha nem tudod akkor miért szólsz egyáltalán. ebben megint csak az annyira rátok jellemző mentalitást lehet felfedezni.
    három; nem tagadom, lehet h te lennél a negyedik és egyben az első wts, aki megver. lehet h egy 120kilós agresszív küzdő vagy, aki egy perc alatt kiütne engem a 74 kilómmal, de ez akkor sem változtat a tényen, h wtsek még egyetlen igazi, reális küzdelemben nem bizonyították nagyközönségnek a technikáik hatékonyságát. de ha annyira edzhetnéked van, akkor gyere le Filó Andor edzésére egyszer szegedre.
    ehh, gyönyörű tavasszal még nem próbálkoztak, viszont kivédhetetlen láncütést már kaptam. ill kaptam volna, ha nem szaladt volna be alatta a tolórúgás. ciki.
  • Goth
    Meg úgy egyébként, kinek lenne feltett szándéka, hogy személy szerint TÉGED kioktasson? Nekem nem kenyerem hogy te okulj, a tudás és tapasztalat nem erőszak, neked kell utánajárnod, feltéve ha bölcsebb akarsz lenni.
    Meg engedj meg nekem egy idióta hasonlatot még =)
    Amit te csinálsz az vicces. Tegyük fel soha nem ettél még töltöttkáposztát, de láttál egy videót amin az emberek töltöttkáposztát esznek, és te ebből nagy bölcsen levonod a következtetést, hogy a töltöttkáposzta szar. Aztán ezek után elvárod, hogy győzzenek meg téged arról, hogy márpedig finom.
    Az jutna eszedbe utoljára, hogy netán megkóstold =)
  • Goth
    Ha minden tudást és infót át lehetne adni neten, úgy egyáltalán mesternek és tanítványnak találkoznia sem kéne.
    Ez nem egy stílus, ez egy rendszer, aminek ha 1-2 aspektusát valaki leírja és elmagyarázza, attól nem lesz tiszta a kép. Lehet hogy úgy önmagában még hülyeségnek is tartod, főleg, ha eféle elveid vannak. Gyakorlatban kell megérteni.
  • VolvexGlobator
    Mondok egy jó módszert: kövessük a középvonal elméletét.Ez a WT egyik alapelve.
    Na most,ettől gondolom nem sokkal lettél okosabb.Ha nyomtunk volna egy laza sparringot,akkor legalább láttad volna,milyen is az.Koránt sem állítom azt,hogy ez az über.Csak annyit: ez is egyfajta szemlélet,egyfajta módszer.
    Vagy fogalmazzunk másképpen: az én hibám,de azt hiszem,nem tudom úgy elmagyarázni,hogy minden apróság benne legyen.A másik dolog: írhatok én itt akármennyit,úgy gondolom,hogy tízezer karakternél is többet ér ,ha akár csak 2 percig a gyakorlatban tapasztalja az ember.
    Levegőbe beszélni meg végképp nem szoktam.Elég gyakran kóborlok kis hazánkban,és ha nem is heti rendszerességgel,de kersztül-kasul megfordulok benne.
    ha van kedved,amikor felétek járok (bár nem tudom,merre is vagy...ha akarod elárulod,ha akarod tekintsd tárgytalannak) összehozhatunk egy kis gyakorlást.Esetleg,ha te jársz Miskolc városában,megtalálsz.A honlapunkon ( www.wtmiskolc.hu ) minden elérhetőségemet megleled.
    Hangsúlyozom: gyakorlás.Nem vérre menő harc,hanem tapasztalatcsere.