Kung Fu

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az ufc és a pride MESSZE a legközelebb áll a szabály nélküli utcai harchoz.

Gracie Barra

bens
képzeld nem attól lesz valakinek hitele h megadja a telefonszámát egy fórumon. sztem sokkal inkább attól, ha fel tud mutatni verseny és edzõi eredményeket.
honnan tudsz ilyen sokat rólam ha szabad érdeklõdnöm? te hány stílusfüggetlen versenyen voltál már, h ennyire ismered a többi stílust? együtt tréningezni más stílus képviselõivel sztem nem ugyan olyan, mint éles helyzetben, úgy küzdeni h annak tétje van.
ne személyeskedjünk, elnézést ha sértõ dolgot mondtam. annak semmi köze a valódi viáthoz de lásd be, te azért ebben túl teszel rajtam.
lehet h neked más a véleményed, de szerintem az ufc és a pride még a legéletszerûbb. az viszont igaz h távol áll a wt-tõl, talán épp ezért.

Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!

Wow...mennyit írtam...😊
Többet nem fordul elõ😄
Kész.Ettõl jobban lejáratni magad nem nagyon tudod.
Azt mondod,nevetséges a stílusom,de sosem próbáltad.
Találok kickboxert,aki rendberak.Már találtam.Veled ellentétben szeretek más stílus képviselõivel tréningezni,tapasztalatokat szerezni.
Próbálsz sértegetni,de az sem megy neked.Erre mondják mifelénk,hogy küszködik,mint hangya a tökével.😊
Meg ne erõltesd magad,még szövõdményei lesznek.
Fõleg ne nézz túl sok UFC-t,meg Pride -ot,mert a jelek szerint árt neked.Magyaráztasd el valakivel,milyen messze vagyunk mi attól,amit õk csinálnak.Persze gonosz vagyok,és hozzáteszem : te fényévekkel messzebb,mint én.
Szerinted a mestered mit szólna hozzá,ha tudná,hogyan nyilatkozol más rendszerekrõl?
Sosem szólnám le egyik karate iskolát sem.Tisztelem a harcmûvészetekkel foglalkozókat.
Ha másért nem,hát azért mert csak a WT -hez értek egy kevéskét,a többi (fõleg japán) stílusokhoz meg semmit.
A neved sem vállalod,sõt semmit nem vállasz magadból,így amit mondasz,az hiteltelen .
Az csak a hab a tortán,hogy nem érted meg,amit mondok....de nem is nagyon akarom jobban elmagyarázni neked,igazság bajnoka.
Ha esetleg közlendõd van,azt majd face-to-face.Itt bármit is írsz,azt akárki írhatja,bármit állíthat magáról. (Mint te ,aki borzalmasan tudod,milyen szar is a WT)
Légy jó fiú,tréningezz sokat,és kicsit próbálj meg megnyugodni.😊
bens
kérdés: "piszkál ám egy dolog: mennyi idõt töltöttél te el a kickboxban,vagy bármi más harci rendszerben"

válasz: "8 évesen kezdtem jujitsuval. utána thai-boxoltam Filónál, most pedig kick-boxolok és karatézok úgy 10 éve, 21 vagyok. te?"

reakció: "Pökhendi meg ne legyél,nincs rá okod.""Ha arra számítottál,hogy hasraesem attól,hogy eddig 4 dologba kaptál bele...figyi: nem jött be"

bocs h válaszoltam sifu... nem veszed észre h lejáratod magadat, és a nevetséges stílusodat te tavaszi rózsabimbó.
kösz a számod, de sztem otthon is találsz elég kick-boxost aki rendberak.
záróakkordként megjegyzem h az nem karateruha. és
ez sem.

Jéé...egy Alex!😊
Szia Alex😊
Na...az akkor volt WT,amikor én kínai iskoláslány.😊
Nafene, csak lebuktam. =)). Igen... Alex vagyok.-

"Well...
According to my friend, the black dogi guy is a Wing Tsun practitioner."

...A barátja nincsen képben <#smile>

Mondjuk ezek sem mértékadóak,csak az érdekesség kedvéjért:
http://www.youtube.com/watch?v=cV4Jq6H9pEQ
Apró hiba a belinkelt videóval: az nagyon nem WT...köze sincs hozzá.pölö Mindkettõ ruhája tipikus karateruha.Szerintem.
Szólt ám hozzád az öregisten...te félrenéztél valamit.
Pökhendi meg ne legyél,nincs rá okod.
"...mondtam én h verekedned kell? de mellesleg nem lep meg h nem akarsz. talán jobb is...." Jobb bizony.Tizenhatodik éve vagyok egy mester mellett.30 éves vagyok,és köszi,jól érzem magam.😄
Mindent összevetve: ha háborogsz,ha nem,sem a stílusod,sem a tapasztalatod,sem a hozzáállásod nem üti meg azt a szintet,amiért ilyen hangot engedhetnél meg magadnak.
(Furcsa mód,akit meg a fent említett tényezõk feljogosítanának erre,az meg nem teszi...elgondolkodtató,tanulni kéne belõle.)
Ha arra számítottál,hogy hasraesem attól,hogy eddig 4 dologba kaptál bele...figyi: nem jött be😄 .
Részemrõl ennyi.Ha közlendõd van,a30/2523926 -os számon megtalálsz,avagy adj te egy elérhetõséget,és ha Szeged gyönyörû városában járok,összefuthatunk.
bens
hát nem tudom h karate mennyire közelít a wthez. sztem nagyon különbözõ stílus a kettõ
wt vs karate

bens
8 évesen kezdtem jujitsuval. utána thai-boxoltam Filónál, most pedig kick-boxolok és karatézok úgy 10 éve, 21 vagyok. te?
mondtam én h verekedned kell? de mellesleg nem lep meg h nem akarsz. talán jobb is.
egyébként te szóltál hozzám, csak nem tudom miért...

Te Goth!
Most nézem,te sajószentpéteri vagy...nem ismerjük mi egymást?
LOL!
Te nagyon el vagy tévedve! 😄
Haragszik ám rád a fene!😊 Nem vagy te nekem olyan jó ismerõsöm,hogy haragot tartsak fent veled.😊
Amit a shaolinról mondtam,azt tartom.Úgy,ahogy mondtam,és nem szétforgatva.
Eszem ágában sincs verekedni senkivel.Sosem mondtam.
Az meg,hogy félidiótákkal kerüétél össze,akik rúgótávolságból akartak láncütést csinálni...nos,azt is leírtam már: nagyon helyes,ha rúgtál vagy kettõt a bucijukba.😊 Megérdemelték😊 Ciki,vagy nem,van hülye vingcsunos is😊
Hanem piszkál ám egy dolog: mennyi idõt töltöttél te el a kickboxban,vagy bármi más harci rendszerben,hogy ekkora csalhatatlan elme vagy? 😊

P.s.: most gondolkodtam el : ki is szólt benshez? Az tuti,hogy én nem...Goth?Szerintem õ sem😊
bens
egy; nem szóltam hozzád, mert tudom h utálsz amiért helyreigazítottalak múltkor a shaolinnal kapcsolatban. ennek ellenére ismételten gúnyolódsz. de semmi baj, ezt már megszoktam wtsektõl, nem lep meg.
kettõ; közöltem egy tényt, amit nem tudsz megcáfolni, de ha nem tudod akkor miért szólsz egyáltalán. ebben megint csak az annyira rátok jellemzõ mentalitást lehet felfedezni.
három; nem tagadom, lehet h te lennél a negyedik és egyben az elsõ wts, aki megver. lehet h egy 120kilós agresszív küzdõ vagy, aki egy perc alatt kiütne engem a 74 kilómmal, de ez akkor sem változtat a tényen, h wtsek még egyetlen igazi, reális küzdelemben nem bizonyították nagyközönségnek a technikáik hatékonyságát. de ha annyira edzhetnéked van, akkor gyere le Filó Andor edzésére egyszer szegedre.
ehh, gyönyörû tavasszal még nem próbálkoztak, viszont kivédhetetlen láncütést már kaptam. ill kaptam volna, ha nem szaladt volna be alatta a tolórúgás. ciki.

Meg úgy egyébként, kinek lenne feltett szándéka, hogy személy szerint TÉGED kioktasson? Nekem nem kenyerem hogy te okulj, a tudás és tapasztalat nem erõszak, neked kell utánajárnod, feltéve ha bölcsebb akarsz lenni.
Meg engedj meg nekem egy idióta hasonlatot még =)
Amit te csinálsz az vicces. Tegyük fel soha nem ettél még töltöttkáposztát, de láttál egy videót amin az emberek töltöttkáposztát esznek, és te ebbõl nagy bölcsen levonod a következtetést, hogy a töltöttkáposzta szar. Aztán ezek után elvárod, hogy gyõzzenek meg téged arról, hogy márpedig finom.
Az jutna eszedbe utoljára, hogy netán megkóstold =)

Ha minden tudást és infót át lehetne adni neten, úgy egyáltalán mesternek és tanítványnak találkoznia sem kéne.
Ez nem egy stílus, ez egy rendszer, aminek ha 1-2 aspektusát valaki leírja és elmagyarázza, attól nem lesz tiszta a kép. Lehet hogy úgy önmagában még hülyeségnek is tartod, fõleg, ha eféle elveid vannak. Gyakorlatban kell megérteni.

Mondok egy jó módszert: kövessük a középvonal elméletét.Ez a WT egyik alapelve.
Na most,ettõl gondolom nem sokkal lettél okosabb.Ha nyomtunk volna egy laza sparringot,akkor legalább láttad volna,milyen is az.Koránt sem állítom azt,hogy ez az über.Csak annyit: ez is egyfajta szemlélet,egyfajta módszer.
Vagy fogalmazzunk másképpen: az én hibám,de azt hiszem,nem tudom úgy elmagyarázni,hogy minden apróság benne legyen.A másik dolog: írhatok én itt akármennyit,úgy gondolom,hogy tízezer karakternél is többet ér ,ha akár csak 2 percig a gyakorlatban tapasztalja az ember.
Levegõbe beszélni meg végképp nem szoktam.Elég gyakran kóborlok kis hazánkban,és ha nem is heti rendszerességgel,de kersztül-kasul megfordulok benne.
ha van kedved,amikor felétek járok (bár nem tudom,merre is vagy...ha akarod elárulod,ha akarod tekintsd tárgytalannak) összehozhatunk egy kis gyakorlást.Esetleg,ha te jársz Miskolc városában,megtalálsz.A honlapunkon ( www.wtmiskolc.hu ) minden elérhetõségemet megleled.
Hangsúlyozom: gyakorlás.Nem vérre menõ harc,hanem tapasztalatcsere.
Na most én úgyérzem, hogy Te is eléggé messze beszélsz a valóságból olyan szempontból, hogy "Én már próbáltam a karatét, és a kung-fu inkább ahhoz áll közelebb, mint a küzdõsportokhoz". Rengeteg féle karate létezik a világon, sõt Magyarországon is és karate és karate között óriási a különbség. Azt pedig végképp nem mondhatnám, hogy akármelyik karate is hasonlítana a kung-fuhoz. VolvexGlobatornak abban is igaza van, hogy tapasztalat után kéne nyilatkozni mindenrõl. Azonban a küzdõstílusom nekem is a Te általad elmondotthoz áll közelebb. Illetve a szemléletem. Mivel én nem a kínai eredetû harcmûvészeteket tanultam. VolvexGlobator jó dolgokat ír és mindamellett, hogy én sem hiszek a WT óriási harci értékében, nem ítélem el, mert nem próbáltam még ki és lehet, hogy nincs igazam. Egyik fõ irányvonalam, hogy nem ítélek el és szólok le semmilyen harcmûvészetet, mert mindegyik tökéletes. Ezt értse mindenki, ahogy akarja, de szerintem belátja, hogy igazam van. Ja még valami: én senkivel sem akarok kemény vitába szállni, csak leírtam a véleményemet.

\"A legrosszabb helyzetben is nyújtsd a legjobb formádat!\"

Sajna levegõbe beszélni mindenki tud. Én már próbáltam a karatét, és a kung-fu inkább ahhoz áll közelebb, mint a küzdõsportokhoz. És az a karate egy nagy 0 volt.

De ha mondasz egy jó módszert, én nyitott vagyok. Ha tényleg jó, akár át is veszem. És nincs az amit narancslé mellett meg lehet beszélni, de itt nem.

Gracie Barra

Kicsit visszás a dolog.
Magam teszem nevetségessé azzal,hogy azt állítom : csak a gyakorlatban van értelme elemezni az ilyen dolgokat,nem pedig neten keresztül körbeírni?Mondhatok én itt bármilyen "módszert" ,a billentyûzet elõtt ülve ,ha válaszként egy gúnyos mondatot kapok.Egy tréning utánni narancslé mellett van értelme,de így,szavakkal vagdalkózva szerintem semmi.
Nem értem,miért beszélsz ennyire el mellettem.Sosem kértem,hogy hidd el.Azt írtam (nem is egyszer) : ki kell próbálni,azután nyilatkozni róla.
Ha azért látogatsz egy HM fórumot,hogy valaki meggyõzzön téged....hát,annak igen kicsi a valószínûsége szerintem.Fõleg,ha tapasztalat is van mögötted (és miért ne volna?).
Amikor idejöttem,azt hittem,ez valami szakmai fórum (szerû) dolog,ahol gyakorlati kérdésekrõl értekeznek az emberek (sebesség,ütõerõ növelése,aerob és anaerob edzésmódszerek a keleti HM-ekben,stb...) , nem pedig az ellenségeskedésrõl,a "jólbeszólokneki" hozzáállásról szól a dolog 80%-a.
Azért vagyok itt, hogy valaki meggyõzzön végre, de te is csak azzal jössz, hogy higgyem el.
Mondj pls ilyen módszereket, különben csak magadat teszed nevetségessé.

Gracie Barra

Igen,ütöttem.
A hozáállásomróm pedig csak annyit : sokat edzettem és edzek a mai napig különbözõ harci rendszereket gyakorlókkal,azért mondom azt,amit.
Veled ellentétben én egyetlen lekicsinylõ szót sem ejtettem az általad gyakorlott dolgokról.Olyanról formálsz véleményt,amit csak láttál,de sosem próbáltál.
Még mindig fenntartom a dolgot,hogy bárkivel szívesen leülök megbeszélni a dolgokat,edzeni kicsit,tapasztalatokat szerezni...de amég csak neten megy az észosztás,addig nem hiszem,hogy bármit is bizonygatnom kéne.Én láttam mûködni az általad említett dolgot (hisz álltam már párban kickboxerrel,karatékával is,akik testbõl ütnek és bizony,hogy tudnak nagyokat csapni az ember fejére...) ,de tapasztaltam azt is,hogy vannak más módszerek is.
A nagy különbség az, hogy pl egy boxoló elméletben is meg tudja magyarázni miért úgy kell ütni, valamint gyakorlatban is bebizonyították, hogy mûködik (utcán és versenyen egyaránt).
Ezek a kungfura nem igazak.
Tessék megcáfolni, ha lehet.

Gracie Barra

Na igen, mindig próbálok úgy hozzáállni, hogy ez is biztos jó valamire, de aztán az ilyen videók, és a mûvelõi hozzáállása mindig meggyõz az ellenkezõjérõl😄

Gracie Barra

Ütöttél már te úgy rendesen valami masszívabb dolgot, pl egy box-zsákot?

Gracie Barra

juzosch : Elõször küzdj egy kicsit bármilyen haladottabb vingcsunossal,aztán hidd el,más véleményen leszel.Nem csak tetbõl,beledõlve lehet romboló erejût ütni...

bens: azt már megszoktam,hogy te akkora atomistencsászár vagy,hogy egy egyszerû vingcsunossal már nem is tudsz normálisan beszélni.Megértem én,hogy te vagy minden mesterek atyja,de mint már közöltem,hidegen hagy.Összeveszni nem fogok senkivel.Ha egyszer lehetõség nyílik rá,szívesen párba állok veled egy kis baráti öklözésre (nem,nem verekedésre gondolok,nem kakaskodni,nem a "gyerekiahóra" címû játék) , hátha sikerül kicsit jobb véleményt kialakítanom benned a Gyönyörû Tavaszról.
bens
hát igen, itt nem stílusokról és technikákról van szó. arról van szó h aki rendesen bunyózk, az tudja milyen egy ütés.

bens
egyszer beszéltem egy wt edzõvel bemutatón, és kérdeztem tõle h nálunk miért nincs küzdelem edzésen. azt mondta azért, mert olyan veszélyesek a technikák h nem kockáztathatják meg edzésen a küzdelmet.
biztosan ezért van olyan sok mma, meg ufc bajnok a wtseknél...
vagy csak nem akarják véletlen megölni az ellenfelet, ki tudja.

Ez nem vélemény, ezt így tanították, és a gyakorlat is ezt támasztja alá.

Gracie Barra

Mondod te.
Nekem nem kell bizonygatnod semmit.Amit tapasztaltam,az az én igazságom.A véleményed pedig a tiéd.😊
Belinkeltem egy videót, azon látszik, milyen egy rendes ütés.

Az ütõerõ minimális része származik a karizomból, túlnymó részét a testsúly adja, a kitámasztott kar csak átadja az energiát. Tehát így soha az életben nem fog erõset ütni, max csak bezavarni az ellenfelet. Maximum, ha õ superman, vagy shongoku.

Gracie Barra

Több is annál,hidd el.
Azért,mert nem "látszik" az ütés olyannak,mint amilyen valójában.....de azt hiszem,nem megyek bele.Aki egyszer éléállt,az tudja.😊
Hát én sem állnék elébe, mert biztos tud rendesen is verekedni, de nem az ilyen ütésekkel fog megverni az biztos.
Az a fabábús izé csak egy edzés, ami fejleszti a kézkoordinációt.

Gracie Barra

Ha te mondod,tuti így van.
Bár különösebben én nem értek hozzá,tuti nem állnék elébe az úriembernek,aki azt a fabábut püföli😊
Hát sajna az ilyen beállított videók soha az életben nem lesznek meggyõzõek. Ez olyan, mintha egy van damme filmbõl tanulnám a harcot.

Gracie Barra

Most erre mit mondjak?
Mint mondottam volt,nem akarok én senkit meggyõzni.
Szíve joga,hogy kételkedjen benne.
Persze,ha mindezt egy laza sparring után mondaná,kicsit több hitele lenne a véleményének.
Tehát olyan videót mutass, ahol az ellenfél is gyõzni akar.

Gracie Barra

ááá nemigaz. Rendes video nincs, ahol az ellenfél nem 'tudja a dolgát'? Még egyet sem sikerült találnom, se aikidosat. A térdrúgások tényleg érhetnek valamit. De az ál-ütések nem gyõznek meg.

A rendes harc így néz ki:
Fight

Gracie Barra

A bajod csak az lenne, hogy ebbõl az ütésbõl nem csak egyet kapnál.
De remélem ez a videó meggyõz, harcban valahogy így nézne ki.

Ha valakinek eldurran az agya, akkor az nem nagyon érez fájdalmat.

Sõt, még el sem kell igazán durrannia hozzá, elég ha megfelelõ idegállapotba kerül. Edzésen ha küzdelem van, nekem is felmegy az adrenalin, külvilág megszûnik, fájdalmat nem érzek. Legutóbb is, a menet után csodálkoztam, mekkora pukli van a sípcsontomon, aztán még vagy 10 perc kellett, mire elkezdett fájni.

Gracie Barra

Ha te mondod,biztos így van.Nem akarok én senkit sem meggyõzni,félre ne érts.
Láttam egy párszor a dolgot mûködni,láttam,ahogy "életképes" emberkék megálltak tõle egy kicsit...de ez valószínûleg az én egyéni szociális problémám😊
Lehet kellemetlen, de meg nem állít egy életképesebb embert.

Gracie Barra

Hát uraim....nem vitatkozom.
Valószínûleg annyi ilyen "harmatgyenge" ütést szedtetek be,hogy nektek meg sem kottyan;így tapasztalatból nyilatkoztok.
Azt már le sem írom,hogy nem kesztyûs küzdelemre találták ki a dolgot...(csak leírtam,sicc..😊 )
Az tisztán szubjektum,hogy ki érezné magát veszélyben és ki nem.
Mindenesetre nagyon kellemetlen tud lenni.😄
bens
tény h csak karból nem lehet nagyot ütni. ebben a két vidóban pedig csak karból ütnek, a csípõ a váll szinte nem is dolgozik, ami ugye elengedhetetlen ahhoz h egy ütés erõs legyen. mondjuk ha puszta kézzel beüt biztos fáj, de csak feldühíti az ellenfelet.ezen a videon szépen látszik h mekkora szerepe van az egész test mozgásának az igazán hatékony ütésekben.
valszeg ha egy ilyen kungfus kesztyûben küzdene nem érezném veszélyben magam. puszta kézzel talán jó valamire, de akkor már inkább maradjunk a realitásnál

Más értelme nincs. Ha így üti meg, az harmatgyenge lesz.

Gracie Barra

Óóó...igen sok mindent.A földrevitel az csak egy dolog.<#vigyor3>
Nem hiszem,hogy nagyon el a akrná kapni az ember kezét,és megfogni.<#lookaround>
Miért, mit tud csinálni?

Gracie Barra