Kung Fu
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
sõt, biztosan van olyan balettáncos is akit nehéz megverni... nem errõl van szó.
Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!
elõször is remélem nem szítok vitát, nem is szoktam fórumokon "harcolni",de most úgy érzem, talán van olyan, aki talál vmi hasznosat a mondandómban...szóval:
sztem teljesen hülyeség arról vitázni,h melyik stílus a hatékonyabb, hiszen ahogy egy igazi "szakértõ" is mondta,nem emelhetjük feljebb a gyakorolt stílust magánál a gyakorlónál. azaz sosem a stílus, vagy rendszer fogja megnyerni a küzdelmet,hanem a harcos.
a wt egy olyan rendszer,amit bárki gyakorolhat,errõl szól a marketingje is. ebbõl kifolyólag nagyon sokan is gyakorolják és valóban, 10bõl 9 nem lesz legyõzhetetlen mutáns küzdõ,akinek a fájdalomközpontja kiírtásra került, mert nem alkalmas rá. ez a 9 ember egészen mást kap a kung fu-tól, õk magabiztosabbak lesznek, kitartóbbak, blabla... ha pedig ez a 9 ember azt hiszi,hogy legyõzhetetlen,az a "mester" hibája.
de van ott azért egy nem elhanyagolható 10%,azaz az említett 1 db ember. ezért nem szabad általánosítani...
mellesleg azt sem szabadna elfelejtenünk,hogy a harcmûvészet nem a másik padlóra küldésérõl szól,hanem saját magunkat kellene két vállra fektetni. az egészséges önbizalom fontos dolog,de ezt csak a saját egónk tiprásával érhetjük el...
Wow...milyen jó is nekem,hogy valódi,tapasztalt,csalhatatlan szakértõi véleményt kapok én,a szegény kis butus WT-s,aki még csak pár tréningen volt!<#worship>#worship>
Semmi nem áll távolabb tõlem,mint az,hogy másokat kioktassak,és hintsem az igét,vagy bizonygassam a saját igazamat.
Az te saját szubjektumaid alapján alkotott véleményed tiszteletben tartom,pusztán megjegyezném: azért ha nagyon szétnéznék , össze lehetne hozni 10 olyan WT -s emberkét,aki azért "üt,de hirtelen" <#vigyor3>#vigyor3>
"...persze ehhez ugye bunyózni kéne sokat élesben..."
Köszöm,hogy aggódsz értem,de nem szükséges: éppen eleget bunyózok más stílus képviselõivel.<#vigyor3>#vigyor3>
Viszont valamit nem értek: ha napi 1-2 óra edzéssl nem tudok elmélyedni semmiben sem (ami szerintem is sok igazságot tartalmaz) ,akkor ha ezt az idõt felosztom 3-4,vagy még több stílusra,akkor aztán végképp nem lesz fogalmam egyikrõl sem...bár lehet,én látom rosszul.
\"A legrosszabb helyzetben is nyújtsd a legjobb formádat!\"
másrészrõl itthon, nyugaton ez lehetetlen. itt nem fogsz semmiben sem elmélyedni a napi 1-2 órás edzéseddel, így a legjobb ha kiszélesíted a látóköröd, és minél többet tanulsz, majd bunyó közben kipróbálod h mi hasznos és mi nem. így kiszelektálod magadnak az igazán hatékony és testhezálló technikákat.
persze ehhez ugye bunyózni kéne sokat élesben. a küzdelemben nem hinni kell vmiben, hanem küzdeni, sokat, sokféle emberrel.
Másodszor: nem mesterekrõl beszéltem.Nagymesterekrõl....
\"A legrosszabb helyzetben is nyújtsd a legjobb formádat!\"
Repatarurgyán
megmondom én mi történik ha egy WT-s összeakad egy agresszív cigánnyal; felmegy benne az adrenalin, mint bármelyik normális emberben, aki nem szokik hozzá versenyeken a stresszhez. elkezd gondolkodni h melyik halálos technikát is alkalmazza most, mindeközben már a padlón is van, mert a cigó nyakonvágta.
ez nem a WT, mint stílus szégyene, hanem azé a stílusvezetõé, aki ezt eltûri.
azt pedig végképp kétlem h lenne alapod shaolin mestereket kritizálni. csak saját tapasztalatból kiindulva; olyat már láttam h shaolinos srác megállta a helyét full versenyen, I. osztályban, de olyat még nem h WT-s egyáltalán el mert volna indulni. ezzel szemben nem a shaolinosok szokták beképzelni maguknak h az õ stílusuk jobb, mint egy másik.
Azért ezt így globálisan kijelenteni kicsit meredek.
Nem egy olyan "nagymestrrel" beszélgettem,aki egy laza dunaparti séta alkalmával jött rá,hogy mekkore harcmûvészeti géniusz.Kiragadott példa,de volt olyan,aki azt állította magáról egy kiadványában,hogy õ Kínában,az Andok lábánál fekvõ faluban tanulta a titkos technikákat.Mikor megemlítettem,hogy a fent említett hegység egy földrésszel odébb van,akkor jött terelés,hogy na látom,még a hely is titkos.Azt hiszem,az ilyenekre kár több szót vesztegetni.
Ami a shaolint fémjelzõ embereket illet: lehet,hogy az én fantáziám szegényes,de nem bírom elhinni hogy valaki negyven éves korára ÖT stílus nagymestre lesz...a többirõl nem is beszélve...
Akkor lesz egy kis tapasztalatod arról, hogy milyen igazából a WT, és nem fogsz hülyeséget írni abból kiindulva, hogy verekedtél már pár Wt-ssel és lementél egyetlen bizonyos tréningre. Mert ez még nem tapasztalat, nem elég a minõsítéshez. Az meg, hogy nem találkoztál még össze olyan WTssel aki legalább olyan szinten gyakorolja a dolgot mint te a karatét vagy kick boxot, az nem az én hibám. De hidd már el nekem hogy van ilyen, és hogy nagyon is hatékony - ha sokat gyakorol az illetõ.
Sosincs kizárva,hogy akár jól megértenénk egymást...igaz,ennek az ellenkezõje is ugyanígy igaz lehet....
Látod-e?Megint te vagy az,aki általánosít,elitél.
Nem írom le mégegyszer,hogy szerény véleményem szerint van még sok jó,hatékony rendszer,mert úgy látom,azt te nem nagyon olvasod.Csak a fogást keresed rajtam,hogy kiforgathsd a mondanivalómat.
Nem emlékszem rá,hogy bármikor megbántottalak volna,pusztán a véleményemet fejtettem ki itt,amibõl te részeket kiemelve,szabadon átértelmezve negatívumként idézel.
P.s.: ...apró szépség: azt sem én mondtam,hogy a shaolin a sosemvolt tudás...<#vigyor2>#vigyor2> .Nem is mondhatom,hiszen a WT is onnan eredeztethetõ...
semmi baj a WT-vel, azokkal van baj, akik úgy terjesztik, mint hatékony stílust. számomra a kungfu, karate, capoeira és egyéb irányzatok nagyon szimpatikusak, de itt nyugaton tutira nem lehet velük megélni sem utcán, sem stílusfüggetlen versenyeken. persze más a helyzet, ha az ember egyénileg gyakorolja a bunyót és versenyekre, versenycentrikus edzésekre jár, de ezeknek már nem sok köze van magához a stílushoz. ezért van az h attól még h valaki shaolinozik, lehet eredményes versenyzõ, akár fullban is, de ahoz le kell járni olyan edzésekre, ahol stílustól függetlenül megtanul bunyózni.
tehát ha te eljársz heti 3 WT edzésre az azt jelenti, h semmi tapasztalatod nincs a bunyóban.
ha akarod összehozlak egy sráccal aki shaolinozik, és emellett fullban versenyez, h felmérhesd a sosemvolt tudását <#smile>#smile>
amúgy én még nem találkoztam olyan WT-sel, aki tudott bunyózni. szal lehet h sokan vagytok, de minek szvsz. innentõl kezdve tök mindegy h milyen stílust gyakorolsz, az a kérdés h mennyit bunyózol élesben. amit wt-edzésen egyáltalán nem lehet látni, az az életszerû küzdelem.
OFF: ha megnyomod a "válasz erre"" címû gombot a jobbfelsõ sarokban, akkor igazán egyértelmû h kinek válaszolsz.
Nem tudom,direkt rosszul értelmezed-e,vagy csak félreolvastad,de nem mondtam olyat,hogy csak a saját rendszerem fogadom el.Azt írtam,hogy van olyan , amit nem tudok elfogadni,ergó nagyon sok olyan is ,aminél belátom , hogy nagy harci értékkel rendelkezõ dolog.
A hazai kung-fu versenyekrõl meg inkább ne nyissunk vitát,mert az egész nagy kung-fu szakszövetség -a ki tudja hány stílusával - nem áll annyi emberbõl,mint a Wing Tsun egyesület egymaga.<#wave>#wave>
Továbbá egyértelmû a létjogosultsága a chi-kungnak,tai-chinek,és sok más kungfunak.Szerencsés vagyok,mert több ember van,akit a barátomnak nevezhetek több más rendszerbõl-stílusból.A bajom azzal van,amikor sosemvolt mesterek sosemvolt dolgokat tanítanak lelkes,tanulni akaró embereknek (tehát becsapják õket).
"...Véleményem szerint az országban tanulható Shaolin megállja a helyét. Az eredmények is alátámasztják ezt, meg lehet nézni. ..."
Annyi volt a kérdés,hogy milyen eredményekrõl van itt szó?Persze választ azt nem kaptam,csak igaztalan bírálatot...ráadásul nem is attól,akinek a kérdést feltettem.ha nem válaszol,persze az is egyfajta válasz,elfogadom.
Hovatovább azt sem mondtam,hogy azért kételkedem benne,mert nincs harci értéke.Ezt te mondtad...
ennyi erõvel a tenisz is egy szar sport, mert nincs harci értéke...
Jómagam maradok annál,hogy embereket tisztelek,akik gyakorolnak.Egy eszme nem felelõs a követõiért.Azért,mert nem igazán tudok elfogadni pár dolgot (stílust) ,attól még tudom tisztelni az adott dolgot szívvel-lélekkel gyakorló embereket.
én személy szerint, ha nem is shaolinban, de karatéban szeretem a formagyakorlatokat is csinálni. nem mindig van kedvem bunyózni, és olyankor jól jön egy kis másfajta mozgás...
Tisztelni kell minden rendszert azzal együtt, hogy hol és kik tanulják azt. <#nevetes1>#nevetes1>
- wingtsunos és wingtsunos között is van különbség.Ha lement a tréningjeidre,és te elkalapáltad õket...jól tetted.Megérdemelték.Ad1.: minek mennek le emberkedni más tréningjeire? Ad2.: ha lemennek,akkor vállallják a következményeit annak,ha valaki szájbaveri õket.
- a shaolinnal kapcsolatban viszont vannak elég erõs aggályaim,de ez megint csak az én saját véleményem.
Más : "... tradícionális stílusokat lehet életformának is tekinteni..."
No,az én meglátásom szerint (pár napja WT-zek) a Wing Tsun aztán minden,de nem tradicionális...
de ha mégegyszer elõfordul, szeppukut kell végezned... :-D
Ha eddigi okfejtéseim hivalkodóak, vagy fellengzõsek esetleg arrogánsak lettek volna a harcmûvészetemmel kapcsolatban, akkor mindenkitõl elnézést kérek!!!<#szomoru1>#szomoru1><#wink>#wink>
WihARsarok | German Front Mod | www.h2qbull.extra.hu| 84.2.39.213:28966 COD UO GFM Nick: [H2Q&BULL]JOHNNIE, COD4 nick: JOHNNIE, COD WAW nick: --JOHNNIE-- Battlefield Bad Company 2: Johnnie [HUN]