592
Kung Fu
  • peacyg
    Na most én úgyérzem, hogy Te is eléggé messze beszélsz a valóságból olyan szempontból, hogy "Én már próbáltam a karatét, és a kung-fu inkább ahhoz áll közelebb, mint a küzdősportokhoz". Rengeteg féle karate létezik a világon, sőt Magyarországon is és karate és karate között óriási a különbség. Azt pedig végképp nem mondhatnám, hogy akármelyik karate is hasonlítana a kung-fuhoz. VolvexGlobatornak abban is igaza van, hogy tapasztalat után kéne nyilatkozni mindenről. Azonban a küzdőstílusom nekem is a Te általad elmondotthoz áll közelebb. Illetve a szemléletem. Mivel én nem a kínai eredetű harcművészeteket tanultam. VolvexGlobator jó dolgokat ír és mindamellett, hogy én sem hiszek a WT óriási harci értékében, nem ítélem el, mert nem próbáltam még ki és lehet, hogy nincs igazam. Egyik fő irányvonalam, hogy nem ítélek el és szólok le semmilyen harcművészetet, mert mindegyik tökéletes. Ezt értse mindenki, ahogy akarja, de szerintem belátja, hogy igazam van. Ja még valami: én senkivel sem akarok kemény vitába szállni, csak leírtam a véleményemet.
  • juzosch
    Sajna levegőbe beszélni mindenki tud. Én már próbáltam a karatét, és a kung-fu inkább ahhoz áll közelebb, mint a küzdősportokhoz. És az a karate egy nagy 0 volt.

De ha mondasz egy jó módszert, én nyitott vagyok. Ha tényleg jó, akár át is veszem. És nincs az amit narancslé mellett meg lehet beszélni, de itt nem.
  • VolvexGlobator
    Kicsit visszás a dolog.
    Magam teszem nevetségessé azzal,hogy azt állítom : csak a gyakorlatban van értelme elemezni az ilyen dolgokat,nem pedig neten keresztül körbeírni?Mondhatok én itt bármilyen "módszert" ,a billentyűzet előtt ülve ,ha válaszként egy gúnyos mondatot kapok.Egy tréning utánni narancslé mellett van értelme,de így,szavakkal vagdalkózva szerintem semmi.
    Nem értem,miért beszélsz ennyire el mellettem.Sosem kértem,hogy hidd el.Azt írtam (nem is egyszer) : ki kell próbálni,azután nyilatkozni róla.
    Ha azért látogatsz egy HM fórumot,hogy valaki meggyőzzön téged....hát,annak igen kicsi a valószínűsége szerintem.Főleg,ha tapasztalat is van mögötted (és miért ne volna?).
    Amikor idejöttem,azt hittem,ez valami szakmai fórum (szerű) dolog,ahol gyakorlati kérdésekről értekeznek az emberek (sebesség,ütőerő növelése,aerob és anaerob edzésmódszerek a keleti HM-ekben,stb...) , nem pedig az ellenségeskedésről,a "jólbeszólokneki" hozzáállásról szól a dolog 80%-a.
  • juzosch
    Azért vagyok itt, hogy valaki meggyőzzön végre, de te is csak azzal jössz, hogy higgyem el.
    Mondj pls ilyen módszereket, különben csak magadat teszed nevetségessé.
  • VolvexGlobator
    Igen,ütöttem.
    A hozáállásomróm pedig csak annyit : sokat edzettem és edzek a mai napig különböző harci rendszereket gyakorlókkal,azért mondom azt,amit.
    Veled ellentétben én egyetlen lekicsinylő szót sem ejtettem az általad gyakorlott dolgokról.Olyanról formálsz véleményt,amit csak láttál,de sosem próbáltál.
    Még mindig fenntartom a dolgot,hogy bárkivel szívesen leülök megbeszélni a dolgokat,edzeni kicsit,tapasztalatokat szerezni...de amég csak neten megy az észosztás,addig nem hiszem,hogy bármit is bizonygatnom kéne.Én láttam működni az általad említett dolgot (hisz álltam már párban kickboxerrel,karatékával is,akik testből ütnek és bizony,hogy tudnak nagyokat csapni az ember fejére...) ,de tapasztaltam azt is,hogy vannak más módszerek is.
  • juzosch
    A nagy különbség az, hogy pl egy boxoló elméletben is meg tudja magyarázni miért úgy kell ütni, valamint gyakorlatban is bebizonyították, hogy működik (utcán és versenyen egyaránt).
    Ezek a kungfura nem igazak.
    Tessék megcáfolni, ha lehet.
  • juzosch
    Na igen, mindig próbálok úgy hozzáállni, hogy ez is biztos jó valamire, de aztán az ilyen videók, és a művelői hozzáállása mindig meggyőz az ellenkezőjéről:D
  • juzosch
    Ütöttél már te úgy rendesen valami masszívabb dolgot, pl egy box-zsákot?
  • VolvexGlobator
    juzosch : Először küzdj egy kicsit bármilyen haladottabb vingcsunossal,aztán hidd el,más véleményen leszel.Nem csak tetből,beledőlve lehet romboló erejűt ütni...

bens: azt már megszoktam,hogy te akkora atomistencsászár vagy,hogy egy egyszerű vingcsunossal már nem is tudsz normálisan beszélni.Megértem én,hogy te vagy minden mesterek atyja,de mint már közöltem,hidegen hagy.Összeveszni nem fogok senkivel.Ha egyszer lehetőség nyílik rá,szívesen párba állok veled egy kis baráti öklözésre (nem,nem verekedésre gondolok,nem kakaskodni,nem a "gyerekiahóra" című játék) , hátha sikerül kicsit jobb véleményt kialakítanom benned a Gyönyörű Tavaszról.
  • bens
    hát igen, itt nem stílusokról és technikákról van szó. arról van szó h aki rendesen bunyózk, az tudja milyen egy ütés.
  • bens
    egyszer beszéltem egy wt edzővel bemutatón, és kérdeztem tőle h nálunk miért nincs küzdelem edzésen. azt mondta azért, mert olyan veszélyesek a technikák h nem kockáztathatják meg edzésen a küzdelmet.
    biztosan ezért van olyan sok mma, meg ufc bajnok a wtseknél...
    vagy csak nem akarják véletlen megölni az ellenfelet, ki tudja.
  • juzosch
    Ez nem vélemény, ezt így tanították, és a gyakorlat is ezt támasztja alá.
  • VolvexGlobator
    Mondod te.
    Nekem nem kell bizonygatnod semmit.Amit tapasztaltam,az az én igazságom.A véleményed pedig a tiéd.:)
  • juzosch
    Belinkeltem egy videót, azon látszik, milyen egy rendes ütés.

Az ütőerő minimális része származik a karizomból, túlnymó részét a testsúly adja, a kitámasztott kar csak átadja az energiát. Tehát így soha az életben nem fog erőset ütni, max csak bezavarni az ellenfelet. Maximum, ha ő superman, vagy shongoku.
  • VolvexGlobator
    Több is annál,hidd el.
    Azért,mert nem "látszik" az ütés olyannak,mint amilyen valójában.....de azt hiszem,nem megyek bele.Aki egyszer éléállt,az tudja.:)
  • juzosch
    Hát én sem állnék elébe, mert biztos tud rendesen is verekedni, de nem az ilyen ütésekkel fog megverni az biztos.
    Az a fabábús izé csak egy edzés, ami fejleszti a kézkoordinációt.
  • VolvexGlobator
    Ha te mondod,tuti így van.
    Bár különösebben én nem értek hozzá,tuti nem állnék elébe az úriembernek,aki azt a fabábut püföli:)
  • juzosch
    Hát sajna az ilyen beállított videók soha az életben nem lesznek meggyőzőek. Ez olyan, mintha egy van damme filmből tanulnám a harcot.
  • VolvexGlobator
    Most erre mit mondjak?
    Mint mondottam volt,nem akarok én senkit meggyőzni.
    Szíve joga,hogy kételkedjen benne.
    Persze,ha mindezt egy laza sparring után mondaná,kicsit több hitele lenne a véleményének.
  • juzosch
    Tehát olyan videót mutass, ahol az ellenfél is győzni akar.
  • juzosch
    ááá nemigaz. Rendes video nincs, ahol az ellenfél nem 'tudja a dolgát'? Még egyet sem sikerült találnom, se aikidosat. A térdrúgások tényleg érhetnek valamit. De az ál-ütések nem győznek meg.

A rendes harc így néz ki:
    Fight
  • Goth
    A bajod csak az lenne, hogy ebből az ütésből nem csak egyet kapnál.
    De remélem ez a videó meggyőz, harcban valahogy így nézne ki.
  • juzosch
    Ha valakinek eldurran az agya, akkor az nem nagyon érez fájdalmat.

Sőt, még el sem kell igazán durrannia hozzá, elég ha megfelelő idegállapotba kerül. Edzésen ha küzdelem van, nekem is felmegy az adrenalin, külvilág megszűnik, fájdalmat nem érzek. Legutóbb is, a menet után csodálkoztam, mekkora pukli van a sípcsontomon, aztán még vagy 10 perc kellett, mire elkezdett fájni.
  • VolvexGlobator
    Ha te mondod,biztos így van.Nem akarok én senkit sem meggyőzni,félre ne érts.
    Láttam egy párszor a dolgot működni,láttam,ahogy "életképes" emberkék megálltak tőle egy kicsit...de ez valószínűleg az én egyéni szociális problémám:)
  • juzosch
    Lehet kellemetlen, de meg nem állít egy életképesebb embert.
  • VolvexGlobator
    Hát uraim....nem vitatkozom.
    Valószínűleg annyi ilyen "harmatgyenge" ütést szedtetek be,hogy nektek meg sem kottyan;így tapasztalatból nyilatkoztok.
    Azt már le sem írom,hogy nem kesztyűs küzdelemre találták ki a dolgot...(csak leírtam,sicc..:) )
    Az tisztán szubjektum,hogy ki érezné magát veszélyben és ki nem.
    Mindenesetre nagyon kellemetlen tud lenni.:D
  • bens
    tény h csak karból nem lehet nagyot ütni. ebben a két vidóban pedig csak karból ütnek, a csípő a váll szinte nem is dolgozik, ami ugye elengedhetetlen ahhoz h egy ütés erős legyen. mondjuk ha puszta kézzel beüt biztos fáj, de csak feldühíti az ellenfelet.ezen a videon szépen látszik h mekkora szerepe van az egész test mozgásának az igazán hatékony ütésekben.
    valszeg ha egy ilyen kungfus kesztyűben küzdene nem érezném veszélyben magam. puszta kézzel talán jó valamire, de akkor már inkább maradjunk a realitásnál
  • juzosch
    Más értelme nincs. Ha így üti meg, az harmatgyenge lesz.
  • VolvexGlobator
    Óóó...igen sok mindent.A földrevitel az csak egy dolog.
    Nem hiszem,hogy nagyon el a akrná kapni az ember kezét,és megfogni.
  • juzosch
    Miért, mit tud csinálni?
  • VolvexGlobator
    Nem kéne ahhoz a földrevitel.....:)Tudom,próbáltam:D
  • juzosch
    Hát a kezemet ki tudná kerülni az biztos:) Ha el tudja kapni a kezem, és ezek után esetleg le is tud vinni a földre, akkor már van értelme.
    De ez csak egy edzés, ebből sok nem derül ki. Ahogy a fekvőtámaszos videobol sem derül ki, milyen ha küzd is:)
  • VolvexGlobator
    Itt egy másik "kapálózás"....ebbe sem állnék bele:)

http://wingtsun.hu/videok/si-fu_maday_norbert_-_fababu_2006__wingtsun-hu.wmv
  • VolvexGlobator
    Mellesleg ezek demók,nem élő harcok.....
  • juzosch
    Jó persze persze, de nem arra gondoltam, kapásból ki kéne ütnie:). De azért illik éreztetni, hogy lehetne ez nagyobb is. Ha nem ütnek meg rendesen, hogy érezd, akkor nem tanulsz meg se védekezni, se ütni.
  • VolvexGlobator
    No...megnéztem azt a videót....nem olyan nagyon rossz az.Hidd el,nem szívesen másznál bele egy olyan kapálózásba:)
  • VolvexGlobator
    Höhö....vertek már rám olyat kesztyűvel,hogy 2 hétig nem találtam a kijáratot.....szóval a "van rajta kesztyű,nem veszélyes" kijelentésekkel finomabban:)
  • juzosch
    Egyrészt van rajta kesztyű, szal nem olyan gáz ha eltalálja. Edzésen mi is megütjük egymást, mégis vidámak vagyunk a végére.
    Ezekben az ütésekben pedig soha az életben nem lesz erő. Így max csak a földre viheti le az ellenfelét, kárt nem fog okozni benne. Viszont ahogy ezeket az ellenfeleket elnézem, maguktól is elesnének ahogy odaállnak.
  • Goth
    "Ütni nem üt, csak kapálózik"

A gyakorlópartnere biztos rohadtul vidám lenne tőle, ha szájbakönyökölné.
  • juzosch
    Épp ez az, hogy anélkül megverem (ha így harcol), hogy jó harcos lennék. Ütni nem üt, csak kapálózik, az ellenfele meg összegörnyedve várja. Akkor már inkább üssön zsákot.
    Én a kungfusok helyében titkolnám az ilyen videókat, mert csak szégyent hoz rájuk. Mert tudom, hogy ennél jóval többet tud, aki tud.
    De ez a videó inkább a viccesvideók topicba illik.