13397
  • Zóanagyvarázsló
    Ha boltban csak 24-étől kaphatjuk, akkor így lenne a logikus, lehet, hogy későn állították be ugyanezt a Steamen. Nagyon nem értek hozzá, nem vagyok Steam-használó, én a dobozokban hiszek.
  • Frank99
    most akkó' MI európaiak 24-én aktiválhatjuk?

tegnap előtt nem így volt a dátum:
    4:01:17:57
    1108-as hozzászólás..

akkor a steam a hülye.
    eddig is tudta hogy HUN vagyok, miért ma írta ki?
  • Zóanagyvarázsló
    Az európai megjelenés eddig is 24-e volt.
  • Frank99

a steam főoldalon 54.95 dolcsi, alatta nem sokkal 49.95

nekem 9.99 volt atax, innen számoltam, de valóban nem adtam össze, csak GONDOLTAM.

a kép a steamről való, 5 perccel ezelőtt...
  • Zóanagyvarázsló
    Moulyneax-t már nem is tekintem mérvadónak - mielőtt félre lennék értve, nem a fák öregedésének kihagyása miatt :)

Jelen esetben olyasmiről beszélünk, amit már sikerült megvalósítaniuk a fejlesztőknek, tehát nem komolyan nem vehető szemfényvesztésről van szó - erről pedig a mai leegyszerűsített akció-RPG-k vs régi, összetettebb darabok jutnak eszembe. Mindenesetre azt más sosem fogjuk megtudni, mi volt, duma, mi volt valós szándék, sosem olyan lesz egy játék, ahogyan először eltervezték, ebben azt hiszem egyetérthetünk. Szerintem kár most ezen tovább rágódni, nem a játék előzetes lehúzásaként hoztam fel véletlenül sem, de azért remélem, hogy nem "sínre kötve" kell végigjátszani - ha hihetek a hivatalos oldalnak, akkor ez nem így lesz.

Mellesleg a S.T.A.L.K.E.R. nem lett annyira rossz, csak szegény bizony eléggé sok gyermekbetegségben szenved.
  • Scofield
    Már csak 1 nap van a DEMO-ig
    2 nap van és itt a tejes(USA)
  • ProGabe #1421
    matekból 1-es vagy ahogy nézem :P

ráadásul:

Pre-load the game now, play in ...

2:21:04:43

vagyis ~3 nap=21-e(ámérikában...)
  • Frank99
    az ár nem változott.
    49.95+ tax 9.99
    innen van a 54.95
  • Frank99
    nemazé' mondom, de a megjelenést kitolták valamiért 24-re....

5:21:15:29

ezt írja ki a steam....
    sőt felment az ára is: 54.95 + tax (9.99)
  • Istencsászár
    Shit:) mármint Stalker:)

De erről van szó, az igérgetős fázis az egy jó PR, ám sok dolog végül nem kerül megvalósításra, de nem is kell, ehhez a gémhez igazán nem kell, mert ez igy jó.
  • robotnyk
    most én nem a játékmechanika alapvető kiheréléséről, vagy a futószalag sorozatfejlesztésekrő beszélek. hanem olyan dolgokról, mint például úgy képzelték, hogy a Fableben velünk együtt öregszenek a fák. ez design fázisban jól hangzott, de ha jobban belegondol az ember, förtelmes nagy baromság.
    másrészt egy játék csak attól nem lesz jó, ha a világ nyitott, és szabad, és attól sem, ha bonyolult és összetett. (Stalker, anyone?)
  • Zóanagyvarázsló
    Rendbenb, csak hirtelen nem tudtam, hogyan kellene értelmeznem a hozzászólásod. A lényeg, ha kultúrember módjára fórumozol nem fognak belédkötni.

Trágárkodni pedig mindenkinek fölösleges azon, hogy most egy vagy két nappal később játszhat a Bioshockkal. Ez csak egy játék, én már annak is örülök, ha helyet tudok csinálni a demónak, illetve tudok egyáltalán időt szakítani a játékra.
  • Zoleeka007
    én ezt nem mártirkodásnak szántam vagy összesküdni akkartam senkivel semmi bajom és azt se kértem hogy áj ki melletem. azt el ismerem hogy trágár voltam de böven vannak trágárok rajtam kivül is meg lehetne szólni mint egyböl leoltani
  • Zóanagyvarázsló
    Pontosabban nem éri meg egyesek szerint, mert fölösleges pénzügyi kockázatnak tartják, illetve úgyis veszika feleannyi munka- és pénzbefektetést igénylő játékokat is, akkor minek erőlködnének. Ez ugyan érthető, de engem, aki szívesen játszok bonyolultabb játékokkal, ez nem vigasztal. A további fejtegetéseket inkább mellőzném, mert már eléggé offtopik lenne.
  • Zóanagyvarázsló
    Az is lehet, hogy a kiadó elvárása volt vagy a kiadó számára akarták így kedvesebbé tenni. Én is erről írtam eddig, hogy ez a kiadók és a fejelsztők hibája, az egyszerűbb, gyorsabb, biztosabb pénzre hajtanak - egy összetettebb játékot tovább tart elkészíteni, nagyobb a bugveszély, esetleg bonyolultabb AI-t kíván. Levine-nek így is elég sokáig kellett kiadót keresenie a Bioshocknak.

robotnyk:

Nem a játék minőségét vitatom, csak azt, hogy úgy tűnik, FPS-RPG helyett FPS lesz belőle. Egyébként ízlés kérdése, hogy ki milyennek szeretné a játékot, mit vár tőle, tetszik-e neki. Én a nagyobb szabadságot szeretem, de biztos vagyok benne, hogy remek játékot kapunk.

ProGabe:

Moulyneaux is egyre többet furcsaságot beszél - én nem igazán bíznék meg benne a Dimitrit tekintve. Nem lepődnék meg, ha csak valami Simshez hasonló sülne ki belőle.

Zoleeka007:

Az egy dolog, hogy egy véleményen vagyunk egy kérdésben, de emiatt nem fogok flémelni az érdekedben, ez nem így működik. Ha trágárkodás nélkül, szépen írogatsz, és nem is szpemmelsz, akkor nem fognak beléd kötni, az ilyesmi sokakat - engem is - zavar. Csak amellett állok ki, akit igazságtalanul bántanak.
  • robotnyk
    azért van sok olyan ötlet is, ami a design fázisban jól hangzik, aztán mikor megpróbálják megvalósítani, kiderül, hogy nem éri meg egyszerűen a befektetett energiát.
  • wedge31
    Elég naivan látod ezeket a dolgokat a fejlesztökön erre rengeteg példa van sosem mulik, hogy egy tökéletes játékot alkossanak ök biztosan nem szarnak bele ahogy te mondod.
    Sokal inkább a pénz beszél effekt érvényesül és ezért kell a tervekböl jelentösen vissza venni, magyarul a kiadokon áll vagy bukik minden.
    Most pedig nem az igényeség a cél hanem hogy minél többet kaszáljanak és hol tudnak a legtöbbet kaszálni ? hát persze az egyszerü konzolos játékok tömegén.
  • ProGabe #1410
    igen az!
    még régen mondta haver,hogy az bizony mindennél durvább lesz,stbstb
    gondolom a szokásos Molyneux-féle ígéretáradról volt szó,amiből nem lett semmi,aztán lehet tévedek.vagy lehet hogy ebből lett a fable?

na de ez itt most off

#1406:minden jel arra mutat... de arra is mutatnak jelek,lsd. interjú,hogy többet is kihozhattak volna belőle!de írtam már:így is eszméletlenül kreatív és jó az eddig látottak alapján
  • Istencsászár
    Lefordítva : szartak rá, nemvolt idő, az igéret szépszó amit nem tartottak be, ha neked igy jobb. Ígérgetni mindent lehet aztán jön a megvalósítás ami lehet ott már nem stimmel ugy amilyen jól hangzott papíron.
  • robotnyk
    Dimitri?
  • ProGabe #1407
    jaaa,tudom már!és akkor én ezt most jól összekevertem egy másik játékkal :S
    azt a lionhead csinálja és most még a címe sem ugrik be,valami keresztnév,talán
  • robotnyk
    azért érdekes, hogy minden jel arra mutat, hogy az utóbbi évek egyik legjobb játékát hozta össze az irrational, amit még nem próbáltál ki, de már azt mondod, hogy több is lehetett volna?
  • wedge31
    " Ha butították is vagy az ígéreteiket nem tartották be az a játék érdekében történt, valszeg igy volt jobb, ezt ők tudják. " -ezt ugye viccnek szántad ?
  • Istencsászár
    Ha nem kerültek bele vagy más ígértek ( amit sose szoktak betartani, vagy csak keveset ) az a fejlesztők hibája senki másé, mitől lett volna kevésbé kelendő? nemértem. Ha butították is vagy az ígéreteiket nem tartották be az a játék érdekében történt, valszeg igy volt jobb, ezt ők tudják.
  • zoli80
    a republic is egy nagy igeret volt.hatalmasnak beharangozva,de kozepszeru vmi lett a vege.emlékszem en is orulten vartam,de kinkeserves volt vegigjatszani.elbaszták na.
  • Zóanagyvarázsló
    A Deus Ex: IW esetében azért többről van szó, mint teóriáról.
    A Bioshock esetében a fejlesztők ígérték, hogy a System Shock 2-re fog hasonlítani (ők készítették azt is, melelsleg az is nyomasztó és bezárt helyen játszódik), maga Ken Levine nyilatkozta, hogy a játékmenetet tekintve a PC-s verziót alárendelik az X360-énak. Ettől függetlenül nem biztos, hogy erről van szó, de nem tűnik akkora hülyeségnek, csak úgy tűnik, mintha a konzol elleni támadásnak fogtad volna fel. Nekem is volt konzolom (igaz, jó régen), nem erről van szó.

A játék nyílván jó lesz (szédületesnek tűnik a belőle áradó hangulat), csak gondolkodtam rajta, hogy miért is nem kerülnek bele a beígért RPG-elemek. Az sem kizárt, hogy már annak idején is csak a régi rajongókat akarták a húsos fazékhoz csalogatni.
  • ProGabe #1401
    az az igazság,hogy sajnos teljesen igazad van :\
    EZT olvassátok el

a lényeg:

"Tell us how Bioshock came about and your specific role in its conception and development.

McDonagh: Bioshock was a long time in the making. Ever since System Shock II the team had talked about everything they wished they'd done differently. Ken spent years pitching the game to publishers but no one was interested, incredible as that seems now. I joined Irrational in December 2004 and my first job was to get a publishing deal for the game (I worked as the Business Development Director for the first six months). I remember pitching the game to one publisher who later told a friend of mine that it was 'just another fucking PC FPS that's going to sell 250,000 units.' "

és én biztos vagyok benne,hogy lebutították a dolgot az eladhatóság kedvéért.persze így is több kreítivitás maradt benne mint másik 50 játékban együttvéve,de ott motoszkál a fejemben az a bizonyos "mi lett volna ha..." kezdetű költői kérdés

kis off:írják azt a republicot.annyit tudok róla,hogy valami eszméletlenül durva játék lett volna,amiben szinte bármit megtehet az ember,és tényleges játékforradalomról beszéltek,de ennyi!nem tudom hogy ez mit takar.valakinek van valami infója róla?
  • Zoleeka007
    támogatom az első hozzásolásod! de mielött megint rám kötne valki csak megjegyzem hogy kölcsön kenyér vissza jár!
  • Istencsászár
    Dehogy személyeskedés, az távol áll ettől, vedd a teóriád minősítésének...

A demot végigtolva 0a rpg elemet véltem felfedezni, vagy mitől is lenne az? az a pár képesség? ugyanmár... ez egy nyomasztó bezárt helyen játszódó fps ami mimás lehetne mint lineáris, az meg hogy valahol rpgnek tituálják no comment.

SH2, Deus ex... ezeket egy lapon kell emíteni ezzel? nemhiszem.

Pont konzol az ahol olyan rpg játékok vannak hogy ketté áll az ember füle, tehát nemértem a teóriádat.
  • martinho040150
    a brondba XD
    várom a gémet
  • Zóanagyvarázsló
    *némely online boltnál
  • Zóanagyvarázsló
    Örülök, hogy egy hozzászólás alapján minősítesz és személyeskedsz, elég kötekedni vágyó emberke vagy. Semmi bajom a konzolokkal, és a hozzászólásomban direkt ügyeltem arra, hogy mindezt a kiadók/fejelsztők nyakába varrjam. Én csak azt mondom, hogy volt több játék is, melyet a konzolverzió miatt egyszerűsítettek le (Deus Ex: IW talán a legkézenfekvőbb, gyakorlatilag elismert példa, ráadásul hasonló stílusú játékról van szó). A System Shock 2 még FPS-RPG volt (igen, ezt ígérték a Bioshocknál is, mely online boltnál a mai napig RPG-ként szerepel), és nem szívesen veszem, ha a készítői egy emészthetőbb, lineárisabb játékkal állnak elő. Ettől még várom a játékot, és valószínűleg nagyon élvezni is fogom, illetve remélem, minél kevésbé lesz lineáris.
  • Zoleeka007
    hááát nem én vagyok az egyetlen de ha nem hiszed a vissza olvasás segít!
  • Istencsászár
    Mert a stílusod trágár, ha nem vetted volna észre...
  • Zoleeka007
    s miért?
  • Seth
    ilyenkor neked már aludnod kéne zolika.....
  • Istencsászár
    Ennek semmi köze a konzolhoz:))))) ilyen idiótaságot összehordani... Most eszembe jut jópár ami Pécére készült FPS, mind lináris, mert egy fps ilyen, ebbe belevonni hogy ez azért lett olyan mert konzolon sikert akarnak aratni, hát vicces egy emberke vagy:)
  • Zoleeka007
    na lehet hinni ennek a cybergenes faxomságnak vagy cophatunk hétfőoig?
  • Zoleeka007
    http://www.cybergen.hu/?q=node/1899
  • Zoleeka007
    a kurva anyát megjöt a boxosoknak má a második törés is!!!!

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    bioshock usa xbox360 riot http://www.meganova.org/details/799820.html