26343

Garfield-böngészde

--

• Super Mario
    Ez nagyon aranyos:

- Szeretlek kávé, beragyogod a napomat.
    - Megmosolyogtatsz. Én is szeretlek.
    - Az idegeim nem szeretnek, de hát mit tudnak ők?
  • Super Mario

- A macskák enyhítenek a stresszen.
    - LAZÍTS!
    - Csak hívjatok Zen mester G-nek!
  • Super Mario
    Ezeket a képsorokat ismerem, de nem gondoltam, hogy ilyen régi hagyományból nyúlik vissza. Erről még soha nem hallottam. Az utolsó tényleg nagyon jó. :D
  • kissssss
    az utolsó mindent visz..
  • Dzsini
    100 éves hagyománya van a cserkészeknél a sütiárusításnak, gyakorlatilag a kultúra része. Ezért szerepel filmekben, és Garfieldnak is volt már velük köre:

- Eljött újra az idő.
    - Amikor az állati ösztönöktől hajtva elindulok a vadonba táplálékot szerezni.
    - És a cserkészlányok hozzák a sütit.

- Gyere csak kiscserkész, gyere Garfieldhoz
    - Jááááj!
    - Ejj, csokidarabkásban reménykedtem.

- Uram, a macskája megette az összes sütimet.
    - Honnan tudja, hogy az ÉN macskám volt az?
    - Tizenkét dobozzal. - Az én macskám volt.

- Csalódtam benned, Garfield.
    - Nem tudom elhinni, hogy kiraboltál egy cserkészt a sütikért.
    - Akkor vond vissza a jótett érmemet. - Egyik fülén be, a másikon ki.

- Jajj, de jó! Még több cserkész, még több sütivel!
    - Fenébe.
    - Egy anyaállat vezeti őket.

- Itt jön még egy. Ezt figyeld!
    - Húzz el, macska.
    - Mi lett a "cukor és só, és minden, mi jó"-val?
  • Super Mario
    Ja, ez nem. Nem vagyok nagy filmnéző, erről még soha nem hallottam, ezért volt kérdőjel számomra.
  • RelakS
    Miért is a kérdőjel?

A Vadon Kislányai sütik nem ismerős? :D
  • Super Mario

- Hot dogos kocsi!
    - Jégkrémes kocsi!
    - Pizzaszállító fiú!
    - Limonádé stand!
    - Cserkész sütik! (?)
    - Sokáig voltál kint
    - Csak élveztem, amit a természet felajánlott.
  • Super Mario

- Jon! Odie rágcsálja a papucsodat!
    - És felhasználja az összes ketchupot!
  • Super Mario
    Még ha csak lenne az egyetlen érdekesség. Ez itt még nagyon vicces, amikor a Garfield és barátai (a régi 1988-1994 közötti) rajzfilmsorozatban furcsa, néha már idegesítő, hogy mondogatják, hogy ebben az epizódban nem szerepel, meg hogy nincs szerződése az egérnek, vagy milyen rég kapott már egyik-másik szereplő helyet, és megállítanak úgymond egy részt. Ez az elején még érdekes volt, de most, a 7. utolsó évadra, már olyan érzetet ad, mintha össze-vissza lenne az egész. Mindenesetre Nermal továbbra is kedvenc nálam.
  • Dzsini

- Köhh
    - Ha jól hallom, itt az ideje egy vizsgálatnak!
    - Vajon meddig várakozott a képkockán kívül, hogy így beugorhasson, és ezt mondja?

Garfield tudja, hogy képregényszereplő.
  • Super Mario
    A mainak utolsó képsorát nehéz lefordítanom, úgyhogy valaki más, ha vállalkozna rá...

Egyébként nem tudom, hogy vagytok vele, de elviselnék egy hosszabb történetet Nermallal. Az eredete furcsa számomra, mert azzal mutatkozott be, hogy Jon apja és anyja elmentek pár napra, és rábízták a macskáját, és jött Nermal. De azóta erre utalás nincs, csak megjelenik a semmiből.
  • Terawatt
    Szerintem a #23000 hozzászólásomnál a kép pont egy táplált macskát mutat. Szokás mondani, hogy a reggeli a legfontosabb étkezés. #22932
  • Super Mario
    Hát, nyugdíjasoknak is lehet életük. :D Mindenesetre jót nevettem rajta.
  • Dzsini
    Bár nem nézem, de ott talán egyszer-egyszer elsütötték, hogy "felnőttek" a gyerekek.
  • molnibalage83
    A The Simpson is megy vagy lassan 30 éve és ott sem öregszik senki. Jó ez így. Nem ez a sorozat lényege.
  • Dzsini
    Jon nemsokára betölti a 65-öt (szerinte 64, mert egy évig beteg volt). Garfield legalább 37 (és tekintve az első képsort akkor se volt újszülött).
    Liz, mint állatorvos 1979-ben szerepelt először, ha akkor frissen végzett volt, mondjuk 23-24 éves lehetett, tehát most már legalább 60.

Biztos, hogy közel nyugdíjasokat szeretnél látni egy valószínűleg régen döglött macskával? (a Guinness rekord macskából 38 év, Garfield pedig nem biztos, hogy az egészséges macskalét mintapéldánya)
  • Super Mario
    Igen, így érthető. Már csak akkor lenne igazán érdekes (vagy inkább meghökkentő?) ha az idő múlása rajtuk is látszana (nemcsak az első ősz szőrszál, meg ilyenek miatt :D) hanem komolyan. Amikor egy-egy hosszabb animébe kezdek el nézni, szinte mindig felmerül bennem a kérdés, hogy miért nem változnak az idők során? Szerintem lenne annak egy feelingje, ha egy gyerek karakter felnő, emígyen is érzékeltetni, hogy micsoda fejlődésen ment keresztül az elmúlt évek során.
  • Dzsini
    Nagyon sokáig Jim Davis egyedül, kézzel rajzolta. Ma már csak skicceli a képsorokat, és a többit grafikusok, számítógéppel készítik, és óriási sablontáruk is van.

Ezt mutatja a fejlécben a képsorozat, és ezért néz ki ma ugyanúgy, mint az elmúlt tizensok évben. Stabilizálódott a dolog a számítógéphasználat és a brand óriási elterjedtsége miatt.
  • Super Mario
    Nagyon jó. XD Ez jobb, mint Tóbiás bármelyik poénja az Orson farmból.

Egyébként igen, olyan letisztultabb, de az biztos, hogy sokkal jobb, mintha CGI-sített lenne, vagy túlszínezett. Ez így a legjobb.
    Utoljára szerkesztette: Super Mario, 2015.07.23. 08:10:15
  • Terawatt
    "Letisztultabb" a mostaniak. Más a hangulata az biztos.

Mai:

-Komolyan? Megválaszottak Anglia királyának?!
    -GARFIELD MEGVÁLA-
    -Doki bátyó te vagy az?
    -Tegye le Őfelsége.
  • Super Mario
    Másabbak az újak rajzolásai, a régiek hangulatosabbak:

- NE HAGYJ ITT JON! MAGÁNYOS LESZEK NÉLKÜLED!
    - Már megtöltöttem a tálkádat, Garfield.
    - Majdnem bolondot csináltam magamból.

De hát ezért szeretjük Garfield-et, nem igaz? Egyébként gondolom, változott a rajzolás módja is.
  • Super Mario

- Mi az?
    - Á, Ubul egy vödörrel a fején.
    - Vagy egy nagyon csúnya lámpa.

Igen, legyen National Junk Food Day!
  • Terawatt
  • Super Mario
    Azért Ubulnak is megvan a magához való esze. ;)

• Super Mario
    Mindegy változat nagyon tetszik, köszönöm a segítségeket. :)
  • SzirmosSzisza
    Te aztán megéred a pénzed?
    Utoljára szerkesztette: SzirmosSzisza, 2015.07.21. 10:25:45
  • molnibalage83
    "Te aztán nem semmi vagy."
  • Dzsini
    Érdekes, furcsa, esetleg idegesítő figura (inkább negatív kicsengésű).

Online szótárakban általában a piece-nél fel vannak sorolva a szóösszetételek, de így egyben rákeresve: "piece of work" egy csomó szlenggel és idiómákkal foglalkozó oldal is listázza.
  • Super Mario

- Álmodtál rólam valaha Garfield?
    - Hadd próbáljam ki.
    - ZZZ
    - Nem.
    - Megdolgoztál érte...

Vagy hogy van ez... Heléna utolsó mondatát nem tudom, hogy fordítsam le.
  • Terawatt
  • Super Mario
    Garfield arca ebben a a képsorban mindent visz.

- Minden, amit szeretnék, az az igazságos bánásmód
    - Olyan sokat kérek?
    - Szóval, hogy jössz te azzal, hogy két sütid van, nekem meg csak egy?

Imádom, amikor szemétkedik. :D
  • Super Mario
    Garfield soha nem hazudtolja meg önmagát. :D
  • LasDen #22990

- ÁSÍT

- Unatkozom

- És büszke vagyok!
  • molnibalage83
    Az utolsó előtti gyakran eszeme jut. Nem tudom, hogy másik változatban is szerepelt, de valahol úgy fordították, hogy "Üdv a klubban haver!" :)
  • Super Mario
    Hát Jim Davis tudja, hogy kell képregényt gyártani. :D Akkor lényegében ez a mozi egy amerikai pite zombis változatban... Ha nagyon le akarom egyszerűsíteni.
  • Terawatt
    ezen felröhögtem :DD Az a pimasz fej is hozzá :D
  • banok
    aka. Amerikai Pite ;)
  • LasDen #22985
    Olyasmi. Szalagvatós, végzős buli. Csak ugye amcsiknál ez föl van fújva rendesen. Főleg a csajok ugye, de a gyerekek több száz ezret képesek elverni (elveretni szülőkkel) erre a bulira, mert tökéletesnek kell lennie mindennek. A ruhától kezdve a limuzinon át a partnerig mindennek. Kicsit őrület :D
  • FalseHeLL
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    In the United States, and increasingly in the United Kingdom and Canada, prom (short for promenade)[1] is a semi-formal (black tie) dance or gathering of high school students. This event is typically held near the end of the senior year (i.e., the last year of high school). Proms figure greatly in popular culture and is a major event among high school students. High school juniors attending the prom may call it "junior prom" while high-school seniors may call it "senior prom" or "senior ball". In practice, this event may be a combined junior/senior dance.