Resource War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Lakás vétel tulajdonostól,eladó lakás hirdetése: http://www.maganingatlan.hu/ \"Ha majd a nyarunknak vége csendesen szitál a hó...\"
Jelentés az RCM frontról.
Tegnap Lengyelország határát átlépték a német és szovjet csapatok.
A várttal ellentétben kisebb harc volt, mint vártuk, mert Von Falke tábornoknak technikai gondjai merültek fel, ezért nem tudta harcbavetni csapatait. Peter Von Tuner, az újonc SS Oberstrgruppenführernek azonnal asszonyügyeket kellett intéznie. Tehát Tschaba Von Budapest fiatal tábornok és Butuskov Gáborszkij marshall csapatai vetették rá magukat a sokféle problémától szenvedõ Lengyel hadseregre. Birovics tábornok és Kluska kapitány azonban egy-egy gépesített lovashadtest élén megpróbálta felvenni a harcot a betolakodókkal. A harcok természetesen most is Lvov környékén zajlottak. Kluska (ez lengyelül Bütyököt jelent) kapitány délen, az Északi Kárpátok vonala fölött helyezkedett el, Birovics tábornok pedig a tõle északra. Lvov városát Kluska kapitány csapatai szállták meg 3 tankettel és 20 lovassal. Ez volt minden erõ a városban, mert a többire szükség volt a szárnyakon.
Az oroszokkal a harcérintkezést Kluska kapitány Lvovtól keletre kb. 40 km-re vette fel. Egyik Nyugat-Ukrajnai falunál négy darab 37 mm-es Bofors ágyúbol álló kb. 20 km-es (azaz kb. 50 cm-es) frontvonalat húzott fel. A lengyel csapatok frontvonala amúgy eléggé gyérre sikeredett. Általában gyalogság, lovasság és pár páncélos tartott képernyõnyi területeket.
Szóval Kluska kapitány négy darab Bofors ágyús alakulata el volt helyezve egy kis faluban, a 4., ágyú egy nagyon jó kis elsõ vh-s bunker mellett volt egy kis magaslaton, amit benõtt a gaz. Nah azok a tüzérek megkapták a Virtu Militari-t (ez egy lengyel hõsi kitüntetés). Szóval az oroszok támadni kezdtek, Gáborszkij marshall páncélosékei richtig belefutottak a négy Bofors ágyúba. Vezsteséget ugyan okoztak, de nem érték el céljukat: a védelmi vonalamtol 20 cm-re lévõ 7-es és 8-as és a 30 cm-re lévõ 9-es századomat. És ami a legfontosabb. A lengyel jármûvek kicsi hatótávolságúak a kevés benzin miatt. Nah nekem pont itt a 4 Bofors ágyú mögött volt egy 20 hordós üzemanyaglerakatom és 4 tartályautóm. Ha hiszitek, ha nem a tüzérségem is veszélyben volt, mert a 8-as tüzérakakulatom meg pont a magslat tövében volt, amire feljöttek a szovjetek a kis falunál. Mert kettõ Bofors ágyút iktattak ki a kis vonal felsõ szélén. Az egyik 105 mm-es tarack még direktlövéssel kilõtt egy BT tankot. Szerencsére az orosz támadás kifulladt, és mi lenygelek kaptunk erõsítést. Egy darab 10TP tank és 20 lovas formájában. Birovics is ugyanezt az erõsítést kapta. A távcsünek köszö9nhetõen az oroszokat vissza tudtam nyomni, és visszavonulásra kényszerítettem õket. (Igen butuska, láttam ahogy futnak hátrafelé az oroszok, és ezért egy kis zárûtüzet küldtem nyakukba bosszúból mindhárom tüzérszázaddal. Aza z 7 ágyú 105 mm-es wz.29 ágyú szórta a halált....)
Birovics tábornok felül a németekkel nehezebben boldogult. Tschaba Von Budapest német csapatai nagyon kellemetlenül molesztálták a lengyel lovasságot. Birovics tábornokkal sajnos sokszor megszakadt a komuunikáció, mivel a német légierú a távközlést megnehezítette. Vagyis nem volt idõnk kooperálni, mert mindkét ellenség nyomasztó tulerõben volt. Ekkor az oroszoknál nem várt technikai problémák merültek fel és Gáborszkij marshall elhagyta a frontot. Az orosz alakulatok ideiglenesen Tschaba Von Budapest irányítása alá kerültek. Igazábol védekezõ harcba mentek át az oroszok, d eazt nagyon jól csinálták. A német fõcsapataok offenzívája kis mértákû volt, igazábol felderítõ alakulatoknak megfelelõ erõk mészárolták le a lengyel lovasságot több helyen. A Luftwaffe hatalmas fenyegetõ erõt jelentett. Míg Gáborszkij benn volt a játékban, a szovjet I-16 Rata repülõk is kemények voltak.
A védekezõ orosz csapatokra Kluska kapitány rávetette magát és igazábol Cossacks-os módszerekkel tüzértség és lovasság kombinációval megindult elõre. Egyedül a 7TP tankok voltak használhatóak, de azokbol kevés volt. Én körülbelül 10-et ahsználtam belõlük. A jól bevált vontatott páncéltörõ és légvédelmi tüzérségre alapoztam offenzívámat. Mindig elõrébb vontattam a páncéltörõ ágyúkat. Igazi elsõ vh, vagy éppenséggel Cossacks lett belõle. Birovics tábornok is hasonlóan tet északon, de az az igazság, hogy õ rosszabbul járt: egy teljes német páncéloshadosztállyal futott össze. Amikor már az egykori szovjet Zeppelinnél legdélebbre a pálya csücskében voltam, egy karnyújtásnyira a zeppelintol. Akkor már kicsit fel tudtam lélegezni, mivel nem tapasztaltam szovjet részrõl semmi támadást. A kapcsolat helyreállt alenygel fõerõkkel és Birovics tábornokk segítségére siettem 40 lovassal. Birovics a hímestojásként õrzött 7TP tankjai csatlakoztak volna a lenygel lovassághoz és közösen indultunk volna meg anémet állások ellen, azonban a nagy egységszám miatt Tschaba Von Budapest-.et kidobta a játék, vagy net szakadt meg vagy valami, vagy esaetleg az én gépem nem bírta a terhelést. Szóval kiegyeztünk a döntetlenben. Nagy harc volt.
A statisztika:
560 lengyel katona esett el, 40 lengyel tank veszett oda, 12 ágyú, vagy 30 repülõgép.
A német veszteségek nem voltak olyan nagyok, igazábol mivel együtt voltak a szovjetekkel, nem lehet pontos statisztikát kimutatni, de valószínûleg 30 szovjet tank és 40-50 német (zömében Panzer I és Panzer II bogyótankok). Ellenséges repülõgépet lelõttünk vagy 30-at, orosz és német részrõl együttvéve. Ellenséges gyalogost én 120-at likvidáltam, Birovics tábronokrol nincsen adatom.
remélem lesz folytatása a harcnak, jhelenleg a térképen dolgozom, h javítsak a hiányosságokon. És egy 3 vs. 3-as vagy esetleg egy 4 vs. 4-es meccs lesz belõle. Elsõként az egységek számát fogom redukálni. A sok lengyel tankett csak a létszámot növeli, nagy harci értékük nincsen. Azokbol kiveszek vagy 5-öt. Továbbá muszály csökkentenem a németek és roszok számát is, ami fõként itt is a sokat nem érõ hoki tankok egy részének eltávolításával egyezik meg.
Screenshotot egyet volt idõm készíteni.
A képen Kluska kapitánylovas felderítõi kémlelik a védekezõ pozícióban álló T-28-as szovjet nehézharckocsikat.

What you want? Total War! Yes we want: Total War! What we want: Fucking War!
Kiváncsi leszek hogy nektek lesz e problémátok a 3. pályán. Nálam valami hiba miat néhány percenként kidobb a program. Persze gyakori mentéssel orvosolható e hiba, csak roppant hangolatromboló tud ez lenni.
BG s EU2015 közötti lényeges különbség: BG-ben sokkal nagyobb fenyegetést jelent a légierõ. EU-ban a légvédelmi eységekkel könnyebb lekapni a repülõket mint a BG-ban
Azt én is észrevettem, hogy a BG-ben már van üzemanyag is.
További ujítások a Black Goldban a GW-hez képest:
1.)helicopterek sokkal szebbek.
2.)ha egy helicoptert kifejezetten egy célra írányitók akkor leereszkedik, s alacsonyabról tüzel hogy könnyebben eltalálhassa célpontját.
Elsõ lényeges különbség hogy a Black Goldban már üzemanyag kell a jármûvek üzemeltetéséhez
Axon egy kis segítség kellene. 2. Iraki pályán tartok a Black goldban.
Lemészároltam minden iránit elfoglaltam s szétbombáztam az üzemüket s mégsem nyertem meg. Mit kéne ahoz tenni hogy végre megnyerjem?
Egyébként ez a Gold verzió már van olyan szintû, hogy megérje valamelyik kiadónak európában, amerikában is megjelentetnie angol nyelven. Én biztos megvenném.
Msn-emet tudjátok, úgyhogy jöjjetek. Az osztrák újonc, aki RWM mod bajnok klános, eléggé agresszív, méltó társa Salvaje-nak és Albertnek.
Úgyhogy kell az erõsítés. Nem akarom fényezni a srácot, de ha a lengyel lovasalakulattal lesz akkor tönkreveri mind az orosz, mind a német csapatokat. (Tudjátok villámgyors távcsöves lovastisztek és lovas felderítõk, plusz lengyel gyors tankettek, azok halálos kombinációk 1939-ben.) Úgyhogy gyûljetek srácok, és itt gondolok Csabahunra és Tunerre is mint újoncokra. Akik úgy fognak belepottyanni a virtuális háborúba, mint Lengyelország amikor átlépték határát az elsõ német alakulatok.
Voltaképpen teljesen ugyanaz a program, pályák közötti töltésnél pedig azt irja ki hogy Gulf War.
Más: Itt is angolul vannak a scenariok címei. Kiváncsi leszek hogy lesz e komolyobb különbség a két program között. Na megyek is játszani a BlackGoldal-al
ugyanis a teljesen orosz nyelvû Gulf War-ban a scenairo-k címe angolul van
Asian on Fire (ez nálunk Cold War Conflict néven jelent meg)
Black Gold (ez teljes mértékben a Gulf War folytatása, ebben is Irak-Iráni háború van)
Gulf War (ennek jelent meg angol nyelvû demója)
A jó az egészben, hogy nincs védelem a játékokon, így simán indulnak. Ez azért érdekes mert a Cold War Conflicthoz volt crack, de a Gulf War-hoz már nem és a cwc crackelt állományait használták fel az indításhoz, ami eléggé barkács módszer volt. A Balck Gold-on már nem volt védelem.
Elindítottam mindhárom játékot, tökéletesen mûködik.
A megoldást magyargyerek találta meg még az Operation North-al kapcsolatban:
Ennyi. Ezt a területi beállítást kell meglépni hozzá.
Az Europa2015-öt a Gulf War alapjaira építették. A Gulf War is orosz nyelven jelent meg, de kiadtak hozzá egy demot, ami viszont angol nyelvû. Az angol demo és a teljes orsz nyelvû játék .sue filejainak összehasonlításával már talán elõbbre lennél.
Kizártnak tartom. Valahogy ezeket az orsz nyelvû sudden strike motoros játékokat nem fordítgatják angolra.
Mindne egyes lenvezsett emberkémet szinte megsiratom, mert olyan jopófák. <#vigyor5>#vigyor5>
Szerintem az nagyon fasza és annál élethübb.
Lakás vétel tulajdonostól,eladó lakás hirdetése: http://www.maganingatlan.hu/ \"Ha majd a nyarunknak vége csendesen szitál a hó...\"
Osztom Gábor véleményét, zseniális ez az Europa 2015. Kicsit mondjuk egyoldalú: az összes singleplájert oroszokkal kell játszani. Én mondjuk a NATO dolgokat szeretem. De megoldottam: azt képzeltem h a magyar hadsereggel játszom és úgy már szuper volt. Mivel a jelenlegi hadseregünk is ezeket a jármûveket használja nagyrészt.
A modern haditechnikában nem vagyok annyira otthon, viszont az orosz dolgok túlontúl erõsek. Kicsit eltûlozták õket, mint ahogy a RWM a német cuccokat.
Pár érdekesség: a harckocsik sokszor egy találattól megbénulnak, ledobják a lánctalpukat. Ez valóságban lehetséghes, viszont játékban kár ezzel foglalkozni, mivel ezzel játéktechnikailag megállhat egy egész támadásod.
Másik zavaró tényezõ az orosz harckocsik hatalmas ereje. Valóságban az Abrams 2 T-72-est is képes kilõni, ahogy azt az Öböl háborúban láthattuk. Itt egy T-72-esem kibírt 3-4 Abrams lövést is. Azért ez cöcöcö...Én mondjuk örültem ennek a játék kapcsán, szü sincs róla, de valljuk be, hobgy elõször megijedtem amikor a megláttam az Ambramset...
Ami tetszik: civil jármûvek! Hát az mennyei. Van Ikarus busz is ám! kedvenc hobbim a rendõrautók széjjellövése, mert amikor eltalálják õket akkor azt mondják "nénónénónénó".
Ma este butuskával MP-ben is tesztelni fogjuk a game-et.
Én csinálnék hozzá amúgy mission-öket is, de sajnos valamiért ha elmentem is a SP mission-t nem ismeri fel a gép. Talán a betûk miatt. Mivel én normális betûkkel írtam be a mission nevét, a játékban meg cirillbetûk vannak. Sztem ezért nem engedi h beloadoljam a SP missiont.
A legnagyobb hibája a játéknak amúgy ez: orosz nyelven van. <#rinya>#rinya>
Remélem elõbb utóbb lesz hozzá valami emberi nyelvû peccs is.
Legalábbis erre a fájlra mutogat hogy valami van ezzel. Neten kutakodtam és az orosz fórumokon is írogatnak oroszok hogy valami náluk is van. Ott egy blackgold.ini fájról szintén szó van meg a tartalmát mutatják egymásnak. fórum ami hátha segít

Ami a legjobban megfogott a játékban azok a panelházak voltak. Bütyöknek többször panaszkodtam hogy a Cold War Conflictban nincsenek.Szívesen áttenném ezeket az épületeket CWC-be. Valaki ki ért a programozáshoz elárulhatná hogy kéne azt csinálni.
1.) Bocsi Axon hogy nem válaszoltam a pm-edre kiment a fejembõl.
Köszi hogy elküldted a Gulf War1-nek a crack-ét de menetközben már megtaláltam a sajátom :D.Azért Köszönöm.
2.)Kérdezted honnan szereztem meg a GW folytatását. SAjnos nem találom azt a ruszki Warez honlapot de torrentrõl újból letöltöttem s az a változat sem indult.
3.)Külön köszönet jár neked hogy belinkelted azt a 2015 részt
A képek láttan a GW jutott eszembe róluk remélem nem lesz olyan lapos s unalmasan egyszerû játék. Pontosítok játéknak jó hangulata volt csak kicsik s könnyûek voltak a pályák.
Más téma. Nekem a Hidden Stroke 2 kifejezetten tetszett. Ha realitásnál tartunk az rcm-ben szerintem irreálisan kicsiny a látótávólság s eze változtatni kellene
Legzavaróübb az hogy minden lövésnek egyforma hangja van és sokszor hiába találsz el valamit, nem robban fel az adott dolog. Máskor meg egybõl felrobban. A sebzések nem éppen reálisak. Továbbá minden tüzérségi eszköz azonos paraméterekkel rendelkezik, csupán a kaliber más. Tehát ugyanakkorát tud lõni egy 150 mm-es ágyú, mint egy 70 mm-es rövid csövû tarack.
Tehát igazából jó játék multiplayerekhez, és jól el lehet vele szórakozni, de ha többre vágysz akkor inkább valami jó kis sudden mod-ot keress magadnak. nekem személye skedvenceim: Network Mod a sudden 2-höz, a Pacific warfare mod a resource warhoz, és a legjobb: a Real Combat Mod a resource warjoz szintén.
Amúgy melyik verzióval szeretnél hová joinolni?
Vegyél fel msn-re és megpróbálok segíteni.
Üdv: Bütyök, aki szintén Csaba
u.i.: a profilomnál láthatod az msn címemet!