2389
Sudden Strike mindörökké
-
HunButyok #1749 Az alábbi képen a lengyel hadsereg menekül a német repülőgépek elől. -
HunButyok #1748 Pár képet felrakok mégis.
-
HunButyok #1747 Axon-papa!
nem tudnál segíteni, hogy a Hidden stroke 1-et honnan tudnám összekalózkodni? -
HunButyok #1746 Multiznunk kéne europa 2015-tel. Na? -
HunButyok #1745 Nekem van. De szerintem nem szeretnéd h felrakjam.
A menekülő lenygelek és a lopott tarack látványa nem hinném h jó kedvre derítene. -
Salvaje #1744 A tegnapi és a tegnapelőtti csatáról kép van valakinek? Ha igen - megkérném tegye fel. -
#1743 Mindkét állításoddal messzemenőkig egyetértek :-)
Csak még annyit tennék hozzá, hogy mindezt 2008-ban! Azt gondoltam, hogy az RCM mod az utolsó élő fejlesztés ezen a területen és tessék, egy komplett játék jelenik meg ezzel a motorral. -
#1742 Kár hogy nincs valami érthető nyelvű verzió. -
#1741 Hát ez az Europa 2015 überjó játék,ettől a játéktól beszartam,bepisiltem és lementem hídba.
Olyan szép tályak vannak benne hogy megáll az eszem,azokat muszály lessz áttteni az RCm-be.:D -
magyargyerek #1740 Hmmm...ez igen! Ez részletes jelentés. Gratula hozzá! -
#1739 -
HunButyok #1738 Sziasztok!
Jelentés az RCM frontról.
Tegnap Lengyelország határát átlépték a német és szovjet csapatok.
A várttal ellentétben kisebb harc volt, mint vártuk, mert Von Falke tábornoknak technikai gondjai merültek fel, ezért nem tudta harcbavetni csapatait. Peter Von Tuner, az újonc SS Oberstrgruppenführernek azonnal asszonyügyeket kellett intéznie. Tehát Tschaba Von Budapest fiatal tábornok és Butuskov Gáborszkij marshall csapatai vetették rá magukat a sokféle problémától szenvedő Lengyel hadseregre. Birovics tábornok és Kluska kapitány azonban egy-egy gépesített lovashadtest élén megpróbálta felvenni a harcot a betolakodókkal. A harcok természetesen most is Lvov környékén zajlottak. Kluska (ez lengyelül Bütyököt jelent) kapitány délen, az Északi Kárpátok vonala fölött helyezkedett el, Birovics tábornok pedig a tőle északra. Lvov városát Kluska kapitány csapatai szállták meg 3 tankettel és 20 lovassal. Ez volt minden erő a városban, mert a többire szükség volt a szárnyakon.
Az oroszokkal a harcérintkezést Kluska kapitány Lvovtól keletre kb. 40 km-re vette fel. Egyik Nyugat-Ukrajnai falunál négy darab 37 mm-es Bofors ágyúbol álló kb. 20 km-es (azaz kb. 50 cm-es) frontvonalat húzott fel. A lengyel csapatok frontvonala amúgy eléggé gyérre sikeredett. Általában gyalogság, lovasság és pár páncélos tartott képernyőnyi területeket.
Szóval Kluska kapitány négy darab Bofors ágyús alakulata el volt helyezve egy kis faluban, a 4., ágyú egy nagyon jó kis első vh-s bunker mellett volt egy kis magaslaton, amit benőtt a gaz. Nah azok a tüzérek megkapták a Virtu Militari-t (ez egy lengyel hősi kitüntetés). Szóval az oroszok támadni kezdtek, Gáborszkij marshall páncélosékei richtig belefutottak a négy Bofors ágyúba. Vezsteséget ugyan okoztak, de nem érték el céljukat: a védelmi vonalamtol 20 cm-re lévő 7-es és 8-as és a 30 cm-re lévő 9-es századomat. És ami a legfontosabb. A lengyel járművek kicsi hatótávolságúak a kevés benzin miatt. Nah nekem pont itt a 4 Bofors ágyú mögött volt egy 20 hordós üzemanyaglerakatom és 4 tartályautóm. Ha hiszitek, ha nem a tüzérségem is veszélyben volt, mert a 8-as tüzérakakulatom meg pont a magslat tövében volt, amire feljöttek a szovjetek a kis falunál. Mert kettő Bofors ágyút iktattak ki a kis vonal felső szélén. Az egyik 105 mm-es tarack még direktlövéssel kilőtt egy BT tankot. Szerencsére az orosz támadás kifulladt, és mi lenygelek kaptunk erősítést. Egy darab 10TP tank és 20 lovas formájában. Birovics is ugyanezt az erősítést kapta. A távcsünek köszö9nhetően az oroszokat vissza tudtam nyomni, és visszavonulásra kényszerítettem őket. (Igen butuska, láttam ahogy futnak hátrafelé az oroszok, és ezért egy kis zárűtüzet küldtem nyakukba bosszúból mindhárom tüzérszázaddal. Aza z 7 ágyú 105 mm-es wz.29 ágyú szórta a halált....)
Birovics tábornok felül a németekkel nehezebben boldogult. Tschaba Von Budapest német csapatai nagyon kellemetlenül molesztálták a lengyel lovasságot. Birovics tábornokkal sajnos sokszor megszakadt a komuunikáció, mivel a német légierú a távközlést megnehezítette. Vagyis nem volt időnk kooperálni, mert mindkét ellenség nyomasztó tulerőben volt. Ekkor az oroszoknál nem várt technikai problémák merültek fel és Gáborszkij marshall elhagyta a frontot. Az orosz alakulatok ideiglenesen Tschaba Von Budapest irányítása alá kerültek. Igazábol védekező harcba mentek át az oroszok, d eazt nagyon jól csinálták. A német főcsapataok offenzívája kis mértákű volt, igazábol felderítő alakulatoknak megfelelő erők mészárolták le a lengyel lovasságot több helyen. A Luftwaffe hatalmas fenyegető erőt jelentett. Míg Gáborszkij benn volt a játékban, a szovjet I-16 Rata repülők is kemények voltak.
A védekező orosz csapatokra Kluska kapitány rávetette magát és igazábol Cossacks-os módszerekkel tüzértség és lovasság kombinációval megindult előre. Egyedül a 7TP tankok voltak használhatóak, de azokbol kevés volt. Én körülbelül 10-et ahsználtam belőlük. A jól bevált vontatott páncéltörő és légvédelmi tüzérségre alapoztam offenzívámat. Mindig előrébb vontattam a páncéltörő ágyúkat. Igazi első vh, vagy éppenséggel Cossacks lett belőle. Birovics tábornok is hasonlóan tet északon, de az az igazság, hogy ő rosszabbul járt: egy teljes német páncéloshadosztállyal futott össze. Amikor már az egykori szovjet Zeppelinnél legdélebbre a pálya csücskében voltam, egy karnyújtásnyira a zeppelintol. Akkor már kicsit fel tudtam lélegezni, mivel nem tapasztaltam szovjet részről semmi támadást. A kapcsolat helyreállt alenygel főerőkkel és Birovics tábornokk segítségére siettem 40 lovassal. Birovics a hímestojásként őrzött 7TP tankjai csatlakoztak volna a lenygel lovassághoz és közösen indultunk volna meg anémet állások ellen, azonban a nagy egységszám miatt Tschaba Von Budapest-.et kidobta a játék, vagy net szakadt meg vagy valami, vagy esaetleg az én gépem nem bírta a terhelést. Szóval kiegyeztünk a döntetlenben. Nagy harc volt.
A statisztika:
560 lengyel katona esett el, 40 lengyel tank veszett oda, 12 ágyú, vagy 30 repülőgép.
A német veszteségek nem voltak olyan nagyok, igazábol mivel együtt voltak a szovjetekkel, nem lehet pontos statisztikát kimutatni, de valószínűleg 30 szovjet tank és 40-50 német (zömében Panzer I és Panzer II bogyótankok). Ellenséges repülőgépet lelőttünk vagy 30-at, orosz és német részről együttvéve. Ellenséges gyalogost én 120-at likvidáltam, Birovics tábronokrol nincsen adatom.
remélem lesz folytatása a harcnak, jhelenleg a térképen dolgozom, h javítsak a hiányosságokon. És egy 3 vs. 3-as vagy esetleg egy 4 vs. 4-es meccs lesz belőle. Elsőként az egységek számát fogom redukálni. A sok lengyel tankett csak a létszámot növeli, nagy harci értékük nincsen. Azokbol kiveszek vagy 5-öt. Továbbá muszály csökkentenem a németek és roszok számát is, ami főként itt is a sokat nem érő hoki tankok egy részének eltávolításával egyezik meg.
Screenshotot egyet volt időm készíteni.
A képen Kluska kapitánylovas felderítői kémlelik a védekező pozícióban álló T-28-as szovjet nehézharckocsikat.
-
butuska66 #1737 Sikerült megnyernem a 2. iraki pályát .
Kiváncsi leszek hogy nektek lesz e problémátok a 3. pályán. Nálam valami hiba miat néhány percenként kidobb a program. Persze gyakori mentéssel orvosolható e hiba, csak roppant hangolatromboló tud ez lenni.
BG s EU2015 közötti lényeges különbség: BG-ben sokkal nagyobb fenyegetést jelent a légierő. EU-ban a légvédelmi eységekkel könnyebb lekapni a repülőket mint a BG-ban -
#1736 Sőt, az Europa2015-ben is van üzemanyaga a járművekben. -
#1735 Én még nem kezdtem el tolni a Black Gold-ot és sajnos az orosz szövegeket sem értem. Bizony megfogja nehezíteni az életünket, hogy nem tudjuk majd mi is a pontos feladat.
Azt én is észrevettem, hogy a BG-ben már van üzemanyag is. -
#1734 Örülök, hogy neked is sikerült elindítanod, bár a megoldás alapötletét te találtad meg. -
butuska66 #1733 #1729. hozzászólásomban írtam hogy elakadtam. Nem tudom mi lehet a gond nincs iráni, már a teljes pályát uralom. Szétbombáztam az üzemüket aszt hittem ez segít. Újra építettem az elfoglalt üemeket hátha az a feladat de ez továbra sem segített. Nem tudja véletlenül valaki mi kéne a pálya megnyeréséhez? Kínoban még a pályán található 3 olajkutat is szétkőttem.
További ujítások a Black Goldban a GW-hez képest:
1.)helicopterek sokkal szebbek.
2.)ha egy helicoptert kifejezetten egy célra írányitók akkor leereszkedik, s alacsonyabról tüzel hogy könnyebben eltalálhassa célpontját. -
magyargyerek #1732 Szépen fut nálam is már a Black Gold. Tetszik a szöveg amit a játék alatt nyomnak. Arab város felett arab zene szól. -
#1731 -
#1730 Egy rakás autó és busz ami mind használható csapatszállításra:
-
butuska66 #1729 #1728: Axon gulf warban a két félnek 10-10 pálya állt a rendelkezésre. Volt olya pálya ami 2-szer, sőt 3-szor is volt. Így baromi kevés pálya s azok is kicsik voltak.
Első lényeges különbség hogy a Black Goldban már üzemanyag kell a járművek üzemeltetéséhez
Axon egy kis segítség kellene. 2. Iraki pályán tartok a Black goldban.
Lemészároltam minden iránit elfoglaltam s szétbombáztam az üzemüket s mégsem nyertem meg. Mit kéne ahoz tenni hogy végre megnyerjem?
-
#1728 A Gulf War-hoz rengeteg pályát készítettek. Túl sokat a két kampányhoz, ezért csak egy részét rakták bele a Gulf War-ba. Aztán látták, hogy jó a fogadtatása a Gulf Warnak és a maradék pályákból gyúrtak még két kampányt és kiadták önálló játékként Black Gold néven (a rajongók legnagyobb örömére).
Egyébként ez a Gold verzió már van olyan szintű, hogy megérje valamelyik kiadónak európában, amerikában is megjelentetnie angol nyelven. Én biztos megvenném. -
HunButyok #1727 Skacok! Ma este akinek van kedve egy izgalmas Lengyelország vs. Németország vagy/és Szovjetunió meccshez 1939 szeptember 18-án, az jöjjön ma 6-7 felé, de lehet h korábban. Várunk mindenkit.
Msn-emet tudjátok, úgyhogy jöjjetek. Az osztrák újonc, aki RWM mod bajnok klános, eléggé agresszív, méltó társa Salvaje-nak és Albertnek.
Úgyhogy kell az erősítés. Nem akarom fényezni a srácot, de ha a lengyel lovasalakulattal lesz akkor tönkreveri mind az orosz, mind a német csapatokat. (Tudjátok villámgyors távcsöves lovastisztek és lovas felderítők, plusz lengyel gyors tankettek, azok halálos kombinációk 1939-ben.) Úgyhogy gyűljetek srácok, és itt gondolok Csabahunra és Tunerre is mint újoncokra. Akik úgy fognak belepottyanni a virtuális háborúba, mint Lengyelország amikor átlépték határát az első német alakulatok. -
magyargyerek #1726 Köszönöm az elismerést. Az igazság az hogy a neten kutakodtam stratégiai game-t keresgélve, főleg a blitzkrieg verzióit,kiegjeit nyomoztam, orosz weblapokat bújtam, és akkor hirtelen ráakadtam először a Gold-ra, majd utánna végignéztem mik vannak még és bejött a 2015 is. Ráadásul konkrét letölthetősséggel együtt! És ezekután a blitz fórumain Axonnal eszmecseréltünk hogy vajon mik ezek az új játékok, idei megjelenéssel.(2008)2182.beírás -
butuska66 #1725 Magyargyerek hald szavam! Örök hálám üldözzön. Indul a Gulf War folytatása. Amit nemértek ez a játék és a GW miért külön adták ki.
Voltaképpen teljesen ugyanaz a program, pályák közötti töltésnél pedig azt irja ki hogy Gulf War.
Más: Itt is angolul vannak a scenariok címei. Kiváncsi leszek hogy lesz e komolyobb különbség a két program között. Na megyek is játszani a BlackGoldal-al -
butuska66 #1724 Bütyök az nem lehet a probléma forrása hogy angol nyelvű a pályád címe,
ugyanis a teljesen orosz nyelvű Gulf War-ban a scenairo-k címe angolul van -
#1723 Lejött végre ez a gold verzió benne a 3 résszel:
Asian on Fire (ez nálunk Cold War Conflict néven jelent meg)
Black Gold (ez teljes mértékben a Gulf War folytatása, ebben is Irak-Iráni háború van)
Gulf War (ennek jelent meg angol nyelvű demója)
A jó az egészben, hogy nincs védelem a játékokon, így simán indulnak. Ez azért érdekes mert a Cold War Conflicthoz volt crack, de a Gulf War-hoz már nem és a cwc crackelt állományait használták fel az indításhoz, ami eléggé barkács módszer volt. A Balck Gold-on már nem volt védelem.
Elindítottam mindhárom játékot, tökéletesen működik. -
#1722 ... és légpárnás hajókkal és csapatszállító csónakokkal:
-
#1721 Elindítottam az Iraki kampányt is. Partraszállással kell kezdeni helikopterekkel:
-
#1720 Érdemes megnézni a görnyedten lopakodó rpg-s katonákat. Ilyet lehetne áttenni az RCM modba is. -
#1719 Összeszedtem a csapatot és rohamozok:
-
#1718 -
#1717 Tüzérség és gyalogságot szállító teherautók:
-
#1716 Kezdő egységek:
-
#1715 Ezután már indul mindkét kampány. Irak:
-
#1714 Na teljes siker. Sikerült működésre bírnom a Bitva Cernoje Zolotov-ot. Nevezzük ezután az angol nevén Black Gold-nak.
A megoldást magyargyerek találta meg még az Operation North-al kapcsolatban:
Ennyi. Ezt a területi beállítást kell meglépni hozzá. -
#1713 Amin esetleg el tudsz indulni:
Az Europa2015-öt a Gulf War alapjaira építették. A Gulf War is orosz nyelven jelent meg, de kiadtak hozzá egy demot, ami viszont angol nyelvű. Az angol demo és a teljes orsz nyelvű játék .sue filejainak összehasonlításával már talán előbbre lennél. -
#1712 "Remélem előbb utóbb lesz hozzá valami emberi nyelvű peccs is."
Kizártnak tartom. Valahogy ezeket az orsz nyelvű sudden strike motoros játékokat nem fordítgatják angolra. -
#1711 Én átállítottam a területi beállításokat oroszra, pont úgy ahogy te mutattad. Így elindult a játék, van menü is, csak a pályák és a kampány nem indul el. A single pályákat nem is látja. -
#1710 Igen ez nekem is feltünt amikor telepítettem.