31698
-
#3882 Fókuszban az Fc-Porto
Honnan: Porto, Portugália
Klub színek: Kék-fehér
Mez színek: Kék - fehér csíkos mez, kék nadrág, fehér zokni
Stadion: Estádio do Dragão (Sárkány stadion) (52,948)
Edző: Jesualdo Ferreira
Kapusok: Helton, Paulo Ribeiro, Vítor Baía.
Védők: Ricardo Costa, Pedro Emanuel, Ibson, Bruno Alves, Pepe, Fatih Sonkaya, Marek Cech.
Csatárok: Ricardo Quaresma, Lisandro Lòpez, Jorginho, Tomislav ©okota, César Peixoto.
Honlap: www.fcporto.pt
Tények... Fc-Porto
Az eredeti nevén Futebol Clube do Porto
Klubot egy borkereskedő Antònio Nicolau de Almeida alapította 1893-ban, aki a fociról először angliai utazásai során hallott.
Az Fc-Porto az 53,000 férőhelyes Sárkány stadionban játszik. 2003ban lett kész a 2004-es EB egyik házigazdája.
A stadion neve a klub beceneve is egyben, a„ Sárkányok” becenév a címeren ülő sárkányból ered.
A Porto két európai kupadöntőt játszott, mindkettőt megnyerték. 1987-ben a Bayern Münchent győzték le Bécsben, 2004-ben pedig José Mourinho vezetésével győztek 3-0-ra a Monaco ellen Németországban.
José Mourinho irányítása alatt két egymást követő évben nyert UEFA kupát és Bajnokok Ligáját. Legjobb teljesítményét 2003-2004-es szezonban érte el, mikor legyőzte a Celticet (3-2) és a Monacot(3-0)
Tommy Docherty, volt Arsenal játékos írányította az Fc-Portot 1970 és 1971 között.
Az Arsenal soha nem találkozott még tétmeccsen az Fc-Portoval, de 2005-ben az Amsterdam kupán találkozott a két csapat.Freddie Ljunberg szerezte a 2-1-es győzelem mindkét gólját.
Az Fc-Porto a jelenlegi portugál címvédő és 21-szeres bajnok.
-
#3881 grat vmvr!
engem sztem már kitettek az arsenalweb-ről::S:ASDasfagfassadsad -
#3880 Ezek alap dolgok:D -
#3879 Köszi:) -
#3878 lol! akkor gratulálok neked én is vmvr! -
#3877 igen.nézd meg,az egyik hírnél már ott is van a neve -
#3876 Most tényleg hir szerkesztő vagy az fc-arsenal.hu-n? -
#3875 hogy tudja már a szereplőket... -.-
látszik h ezen nevelkedtél AS:D?_AS:?D_SA? -
#3874 Mourinho lenne Voldemort, Henry lenne potter, wenger pedig Dumbledore:) -
#3873 lol::DA:s.fasfasafdsf -
#3872 Az Arsenal csatára feláldozta a Harry Pottert
Walcott családja szerepajánlatot kapott a legújabb Harry Potter-filmbe, a 2007-ben megjelenő A Főnix rendjébe, Theo azonban nem vállalta a szereplést. A világbajnokságon szereplő angol válogatott támadója a sűrű programjával indokolta a felkérés visszautasítását, ugyanis az Arsenalban és az U21-es válogatottban is fontos mérkőzések várnak rá.
A szülei és testvére azonban boldogan ment szerepelni a várhatóan újabb világraszóló sikert arató filmbe, és a napokban le is tudják a felvételeket.
forrás:www.samsungsport.hu -
#3871 köszi:) -
#3870 gratulálok vmvr-nek ahhoz,h szerkesztő lett az fc-arsenal.hu-n!!!! -
#3869 Ebbe mi volt vicces?:) -
#3868 -
#3867 igen, szép munka vmvr. de aztán ne feletkezz meg sose az fc-arsenal.hu-ról. -
#3866 Wenger a Sheffield elleni meccsről
A 3-0-ás győzelemről...
„Ahogy az eredményből is látszik, nem volt annyira könnyű, mert a Sheffield jól védekezett és jól játszott.Éreztem, hogy jól kezdtük a játékot, de utána az járt a fejünkben, hogy itt még nem nyertünk.15perc elteltével még mindig csak azzal foglalkoztunk, hogy nem lőttünk gólt, és csak passzolgattunk. A szünetben elhatároztuk, hogy továbbra is jól támadunk és védekezünk.Utána nyomást gyakoroltunk rájuk, és jött a gól Gallastól, aki egy győztes, és ezt ma is bebizonyította.Nagy megkönnyebbülés volt, és ez érezhető volt a csapat részéről is.”
A kezdésről...
„Összességében éreztem, hogy a gól jönni fog, ha nem hibázunk hátul.Meg voltam győződve arról, ha a kapunk üres marad, megnyerjük a meccset. Az első félidőben egy kis szabadságot adtunk az ellenfélnek, amit lehet, hogy nem kellett volna, de a második félidőben sokkal jobbak voltunk.
A félidei csapat megbeszélésről...
"Éreztem, hogy túlságosan idegesek voltunk, ezért kicsit kapkodva játszottunk, és nem voltunk elég technikásak, ami veszélyes egy olyan csapat számára, akik a pálya közepén elveszítik a labdát, amit nem kéne, mert az ellenfél azt gondolhatja, hogy itt esélye van. Úgy éreztem, hogy tudtuk uralni a helyzetet, annak ellenére, hogy az első félidő utolsó 20percében nem játszottunk jól, gyorsabb passzokkal jöttünk vissza, több határozottsággal, több védekezéssel. Mikor elveszítettük a labdát, akkor is nyomás alá helyeztük őket, amit kevésszer tettünk az első félidőben."
A szombati felállás felcseréléséről...
"Pihentetni akartam Hlebet, és versenyhelyzetbe hozni Thierry Henry-t, és ragaszkodtam ahhoz, hogy két csatárral játsszunk otthon, ha lebecsülöm a Sheffield Unitedet, és elkezdek két csatárral játszani hazai pályán, 60.000 néző előtt... Ez nem végleges módszer, ezt ki kell dolgozni, de otthon is támadó focit kell játszani egy olyan csapat ellen, ahol támadásra van szükség."
A keddi Porto elleni összecsapásról...
Úgy érzem nagy esélyünk van, mert kevés olyan csapat angol csapat van akik az utóbbi időben legyőzték a Porto-t vagy a Benficát. Nagy esélyünk van, elsőként legyőzni őket, ami az utóbbi időben egyetlen angol csapatnak sem sikerült.A Porto nagyon technikás a középpályán, jól tartják a labdát és hát a többi... Nem tudom mit várjak, mert hol két csatárral játszanak, vagy hárommal, vagy eggyel... Nem tudok túl sokat, de azt tudom, hogy meg kell nyernünk a meccset, mert, ha Hamburg után nyerünk, akkor nagyon nagyon jó pozíciónk lesz a csoportban.
Fordította: vmvr
-
#3865 Itt van Gallas meg Henry golja! -
#3864 pont szegény gerájékat kell megvernetek?? neeeeem.. HAJRÁ WBA!!! -
#3863 Ligakupa
Chelsea-Blackburn
Manchester United-Crewe Alexandra
Arsenal-West Bromwich Albion
Reading-Liverpool
Watford -Hull City
Sheffield United-Birmingham City
Leicester-Aston Villa
Chesterfield-West Ham
Charlton-Bolton
Everton-Luton
Milton Keynes Dons-Tottenham
Wycombe-Doncaster
Leeds-Southend
Notts County-Southampton
Port Vale-Norwich
A mérkőzéseket október 23-án játsszák.
forrás: www.radio.hu -
#3862 Azért annyira előre ne haladjunk ,CSAK 8. ! -
#3861 Vlkinek nincs meg már a meccs?
Mert az belinkelhetné! -
#3860 Szép volt fiúk! GO GUNNERS! -
#3859 királyság,csak így tovább :) -
#3858 már a 7. helyen állunk -
#3857 Szép volt srácok! Csak így tovább első három hely simán reális, bár ahogy néztem a Liverpool meccsez :S -
#3856 ezaz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!3-0
elindulunk felfelé!!!!!!! -
#3855 Gallas szép gólt rúgott? -
#3854 navégre Henry mester -
#3853 már nem kell fölényes :PP
80' [3 - 0] T. Henry -
#3852 jessz (H)(H)
azért köszönjük meg jágielkának DASasd -
#3851 ez az, meglesz az első gyözelem az emiratesben!
-
#3850 69' [2 - 0] P. Jagielka (o.g.) :PPPPPP eldőlni látszik a dolog :) -
#3849 JESSSZ :DDDDDDDDDDDDDDDDD!!!!!!!4444444 -
#3848 65' [1 - 0] W. Gallas
csak szólni kellett :DDDDDDD -
#3847 67' Arsenal [0 - 0] Sheffield U.
pfff :( -
#3846 Last five meetings Competition Result
FAC, 01-03-05 Sheff Utd 0-0 Arsenal**
FAC, 19-02-05 Arsenal 1-1 Sheff Utd
FAC, 13-04-03 Arsenal 1-0 Sheff Utd
FAC, 23-02-99 Arsenal 2-1 Sheff Utd
FAC, 13-02-99 Arsenal 2-1 Sheff Utd -
#3845 Szasztok!Van valami hír az Arsenal várható kezdőcsapatáról??? -
#3844 Sok csapat ellen mondtuk ezt az idén, h sima, city: vereség, brough:döntetlen... Ne becsüljük le a sheffield-et, az én tippem: 2-0, és az első bajnoki győzelem az emiratesben!:) -
#3843 az.tv?