399
Sudden Strike 3
  • Axon
    Nem igazán tudok tanácsot adni mivel én elfogult vagyok és amint megjelenik a ss3 rögtön háttérbe szorul az összes többi játék.
  • lammaer
    Fikázza a fene... információt gyűjtöttem. Mostanában annyi játék jön ki, meg még MMO-zok is, meg kell válogatni mibe öli az ember az idejét. A leghitelesebb infó pedig attól jön, aki játszik a játékkal :)

Az a "gondom" hogy amit leirtál (nagy létszám, nagy térkép) az megvolt a Sudden 1-2ben. Nekem egy új 3Ds motor, egy kis grafikai tuning önmagában kevés hogy megint leüljek egy játékhoz, kell valami plusssz.
  • Axon
    ...hát kinek mi az érdekes.
    Számomra mindenképen érdekes, mivel a sud volt a 2. vh-s rts-ek első darabja. Nagyjából az Officer-el van egy kategóriában, de az még sajnos csak orosz nyelven jelent meg, angolul nem.
    Ilyen hatalmas térképek nincsenek egyik játékban sem (2. vh-s rts-ekről beszélek természetesen). Nagyobbak még a Combat Mission sorozat térképeinél is.
    Hatalmas öldöklő kűzdelem a térkép több pontján is és rengeteg egység ami lehet előny és hátrány is. Előny mert a többi rts-ben általában kevés egység van, viszont egyáltalán nem könnyű ezt a tengernyi egységet irányítani. Mondjuk megfigyelhető némi önállóság is. Például a katonák maguktól elfoglalják a megüresedett páncéltörő és légvédelmi ágyúkat és használják is egyből. Azt nem tudtam megfigyelni, hogy ezt csak akkor teszik, ha egy tank jön, vagy gyalogsági támadás esetén is elfoglalják, vagy esetleg akkor is elfoglalják ha nincsenek támadás alatt.
    Mind a 3 kiadott demóval játszottam, de egyiket sem toltam végig. Az első játszhatatlanul lassú volt még az erőműveken is. A másodiknál egyszerűen elfogytak a katonáim, a harmadiknál pedig felmorzsolt a túlerő, bár ott tettem egy újabb próbát és jobb a helyzetem mint elsőre, de érzem, hogy megint csak le fog gyűrni a túlerő.

Ez tipikusan egy olyan játék, amely egy próbát mindenképpen megér és ha teszik akkor lehet tolni, viszont ha nem tetszik, akkor nem illik fikázni :-)
  • lammaer
    Axon, van ebben az új részben olyan feature, amiben esetleg kiemelkedik a rengeteg 2VHs RTS közül? Szóval azon kivül, hogy ez a korszakalkodó Sudden Strike 1 nevét örökölte, raktak bele valami érdekeset?
  • Axon
    Tegnap este kicsit komolyabban berepültem a demot. A Sziciliai partraszállás volt feldolgozva a pályán. Azt elsőre elmondhatom, hogy egy másodpercnyi szünete sincs az embernek, gyakorlatilag folyamatos harc dúl mindenütt. És sajnos nekem ezzel a mindenüttel van gondom, ugyanis mégcsak nem is kétfrontos háborút kell vívni, hanem sokfrontost. Nem tudsz egyetlen helyre komcentrálni, védelmet rendezgetni, támadást levezényelni, mert ordenáré harc van mindenütt. Ami a fő problémám, hogy ez pont egy demoban van, ahol még senki nem profi, hanem mindenki ismerkedne, kóstolgatná a játékot.
    A szövikkel vagyunk és a térkép két végén folyamatosan szállnak partra az egységeink. A "folyamatosan" alatt ne azt értsétek, hogy ömlenek az egységek, dehogy, éppen csak csordogál némi utánpótlás, ami pont arra elegendő, hogy nagynehezen feltartsa a német ellentámadást (vagy még arra sem). Közben támadni kellene, mivel 5 startégiai pontot kell(ene) elfoglalni a szigeten. Ebből egy rögtön a mienk, ahová valószínűleg deszantosok érkeztek és ezt tartani kell(ene) a három(!) oldalról folyamatosan érkező ellentámadásoktól. Az egyik partraszállós részen könnyen sikerült hatástalanítani a védelmet, de itt is folyamatosan oldalba kap egy kisebb ellentámadás, ami megint egységeket köt le. Ezután előrenyomultam és elfoglaltam egy startégiai pontot, amit aztán alíg bírtam megtartani, mert mindenfelől ömlik az ellentámadás. Szóval kaotizmus mindenfelé és semmi biztosan megvetett támpont.
    Ami jó, hogy találni a pályán üres járműveket, amiket használatba lehet venni. Ilyenkór ki is írja a program, hogy Bonus. A tankok gyorsan hullanak. Egy zsákmányolt Wibervind-em viszont felbecsülhetetlen értékű volt eddig. Nagyon sok kilőtt jármű (tankok/páncélozott csapatszállítók) nem semmisülnek meg teljesen, így meg lehet őket szállni, de fel kell javítani, hogy működjenek. Én - tudomásom szerint - nem kaptam javító járművet, bár vannak javító gyalogosok is, de arra már végkép nem tudtam figyelni, hogy javítgassak is.
    Összességében a játék számomra remek, de a pályaválasztás roppant sikertelene volt szerintem. Egy demoba ennél "könnyebb pálya kellett volna.

Eddig jutottam a játékban és már egy ideje nem kaptam partraszálló egységeket. tankom már nincs, gyalogosom is alíg, amelyek másodpercről-másodpercre fogynak. Ha nem jön több egység, akkor nemhogy a szigetet nem tudom elfoglalni, hanem azt az egyetlen startégiai pontot sem tudom megtartani, amit sikerült elfoglalnom.
    Lehet kérni légicsapást is, és egy ilyen alkalommal a repülő felderítette nekem az egész szigetet. Tengernyi német egységet láttam a startégiai pontok körül (amiket elvileg még el kellene foglalnom). Mindenesetre majd újra nekikezdek, de ha tényleg csak ennyi egységet ad, akkor bizony nem fogok legközelebb sem messzebb jutni.
  • beyczy
    hát sajnos grafikához képest nagy a gépigénye... nekem pár perc játék után elkezdett durván szaggatni ugyhogy inkább abbahagytam. Pár hét múlva úgyis új gépem lesz meg arra már talán kijön a teljes is. szóval egyelőre nem tudok véleményezni a játékmenetről.
  • Axon
    Elsőre egy nagy negatívummal találkoztam a kamerakezeléssel. Nagyon kicsit lehet zoomolni. Amit a képeken láttok az a maximum. Távolítani természetesen lehet, de akkor már nagyon kicsik lesznek az egységek. Én szeretem nézni közelről az egységeket, ahogy mozognak, ahogy az emberek végzik a feladatukat bennük, ágyút töltenek, vagy géppuskáznak. Na itt erről szó sincs, pedig az Officersben és a Company of Heroes-ban már remekül megoldották a zoomolást, még a katonák kabátgombjainak feliratát is el lehet bennük olvasni :-)
  • Axon
    A tutorialt félbehagytam, mert a következő feladatnál - ahol egy lövészárkot kellett megrohamozni - a felderítő autóval túl közel mentem és szétkézigránátoztak, a tankok ezután meg "megvakultak". Oldalra szinte egyáltalán nem látnak, előre is csak kismértékben.
    A szicilliai pályát éppen csak elindítottam, de a rengeteg egység miatt a munkahelyi lassú gépemen, rettenetesen szaggat.
    Azért csináltam egy képet, ahol remekül látszik a páncélos egységek sérülés rendszere a jobboldali kisképen:

• Axon
    Kaptam 3 tankot, meg egy töltő kocsit. A töltő kocsiba két soför kell. Az egyik vezet a másik tankol. Szépen a kocsi mellé áll és tartja a kezében a töltőpisztolyt. Szóval itt nem repülnek a levegőben benzin cseppek és fogaskerekek javításkor :-). Kapunk javító embereket is, akik a tankokat tudják javítani.

• Axon
    Vannak benne hídjavító munkások, akik aknákat is tudnak lerakni:

• Axon
    Kipróbáltam a demot. Van benne egy tutorial pálya és egy sziciliai partraszállás pálya.
    A tutoriallal kezdtem.
    Néhány kép:

Megrohamozok egy géppuska fészket.
  • Axon
    Megtaláltam magyar szerveren is. Például a pcdome-on is fent van, innen gyorsabban jön.
  • Axon
    Még egy demo???
    Beszarás! Ez már a harmadik demo amit kiadnak erről a játékról.
    Na megpróbálom leszedni és kipróbálni, majd beszúrok képeket.
  • Serpa
    demo
  • Axon
    Mi a pöcs az az office?
    Esetleg szúrj be képet.
  • ground24
    Gyerekek-kijött az office! Most próbáltam! Meg kell hogy mondjam "megasütemény"!Ha valaki le akarja szedni INNEN megteheti.Majd tartok rövid élménybeszámolót! Üdv!
  • grebber
    Pár új kép + 1 Trailer
  • Axon
    Majd reflektálj :-)
  • beyczy
    közben megoldódott ugyhogy belevetem magam én is a demóba
  • beyczy
    kíváncsi leszek a gammára. a demóval sajnos nem tudtam tolni mer szar 15"-os monitorom van 1024*768-al :S nem tud valaki megoldást arra hogy játékon kívül átállítsam az alap felbontást?
  • Dexantreal
    Atom nagy!!!!
  • Axon
    Itt a borítója a drágaszágomnak :-)

• Axon
    Mindjárt kiszámolom, hogy addig mennyit is kell még aludni :-)
  • grebber
    Megjelenési dátumok:

23 November 2007 - French-speaking territories;
    30 November 2007 - German-speaking territories (Germany, Switzerland, Austria);
    5 December 2007 - UK and Ireland.
  • MiB
    Hi!

Akinek vank kedve egy kis 2v2 multihoz az jojjon ircre(IRCNET.hu) a wargamer szobaba es a tobbit ott megbeszeljuk.

MiB
  • Axon
    A szerelő autó normálisan szerel és nem repkednek a levegőben fogaskerekek. Ajánlom tanulmányozni egyes játékfejlesztő csapatoknak, hogy így is lehet javítani.
    A tankok mind a két géppuskájukból lőnek, különböző irányokba is.
  • Axon
  • Axon
  • Axon
  • Axon
  • Axon
    Nekem kimondottan tetszik a játék, de kétlem, hogy sikert fog aratni a fanatikusokon kívül...
  • Axon
  • Axon
  • Axon
  • Axon
  • Axon
  • Axon
    Csináltam néhány képet.
  • Axon
    YESSSSSS!!!!!!!!!!!!! :-)

Erre a remek hírre érkeztem meg ma dolgozni.
    Már húzom is lefele és hamarosan jelzem is az első észrevételeket.

Próbálta már valaki?
  • Serpa
    SUDDEN STRIKE 3 TEST DEMO

közvetlen link
  • grebber
    Sudden Strike 3 multi verzió!