399
Sudden Strike 3
  • Axon
    Szerintem sem olyan rossz a játék, mint ahogy az a köztudatban él. Mindenesetre ennek a topiknak a forgalmán is le lehet mérni a hazai érdeklődés a játék iránt.
    Talán vagyunk vagy négyen ebben a topikban akik kipróbálták.
    Mondjuk én is csak néhány próbáig jutottam, komolyabb játék még nem volt. Utoljára komolyan az első demójával és a harmadik demójával (mivel 3 demója is megjelent ennek a 3. résznek) játszottam.
  • Eagle16
    Sikerült elindítani. Csak felraktam az alapjátékot, rá az 1.31-es patchet és utána az új addon-t. Hasonlít a Blitzkrieg-re, csak sokkal nagyobbak a pályák. Amúgy tetszik, órákat el lehet lenni egy pályával is, és nagyon sokféle egység van. A grafika csak másodlagos, ilyen stílusú játékhoz nem is kell jobb :)
  • Eagle16
    Most már értem, köszi a választ. Akkor letöltöm ezt az addon-t és vetek rá egy pillantást.
  • Axon
    Ezek az egységek az új 1.4-es patch-ben vannak benne.
    Annyira sok újdonság került bele (a készítők szerint) az új patch-be (rengeteg új egység és egy komplett kampány is), hogy az 1.4-es patch-et ők már addon-nak nevezik, de ettől függetlenül ingyenesen letölthető.
  • Eagle16
    Ez pontosan melyik addon? Nem követem az eseményeket, csak megtetszettek ezek az új egységek :)
  • Hecker007
    felrakom énis a gamét újra, meg rátolom a teljes addont+skin patchet meglátom milyen lesz, énis valami jó kis modra várok mert így elég fura az egész játék :S
  • Axon
    Nem voltam teljesen pontos. A #219-es beírásomban a FG_fertige_Skins pack telepítése után szúrtam be képet, most pedig a KBS_Skin_Pack_v101 nevű textúra patchet telepítettem. Ha lényeges különbséget találok, akkor szúrok be képet.
  • Axon
    Azért a játékot érdemes megtartani mivel elkezdték készíteni hozzá a modokat, amiket azért érdemes lesz megnézni. Közben kijött a textúra patch következő verziója, amelyben már terepszínű minden jármű, de még a katonák alsógatyája is :-)
  • Hecker007
    le kell szedni a sok gigás image fájlt azt berakni daemon toolsba és utánna simán megy, eddig senkinek nem volt ilyen baja hogy nem tudta volna elindítani, de nemhiszem hogy sok örömöd lesz a gaméban, én letöröltem az első 2 küldi után annyira szar volt
  • Cefre
    Nem tud senki segiteni?
  • Cefre
    Hogy lehet elinditani az 1.4 patchal a játékot?

• Fishbone
    Na, tapasztalat az 1.4-es patch-el, a tankra még mindig nem száll fel a katona, valamint a tankok sérthetetlenek :S
    Másoknak valami tapasztalat?
  • Fishbone
    na egy kérdés! Hogy a pokolba tudom a katonákat a tankra ültetni?
  • Fishbone
    köszi
  • Axon
    Tartalmazza.
  • Fishbone
    Az 1.4-es patch az tartalmazza az előző patch-eket is? Vagy fel kell tenni az összeset?
  • Axon
    Kijött a végleges addon. Most húzom, remélem hamarosan ki tudom próbálni. Ez elvileg 1.4-esre patcheli fel a játékot.
  • Fishbone
    Sziasztok!
    Egy ilyen játékhoz képest elég kicsi a fórum. Azt hittem többen játszanak ezzel a játékkal. Gondoltam megnézem hátha látok némi jó ötletet.
    Van aki már végig vitte a kampányokat?
  • Hecker007
    megpróbálom majd újrarakni mert így nem megy, nem tudom mi lehet vele, de 4-5 perc után halott
  • Axon
    Akkor egyetlen kampányt raktak bele, de az szerencsére egy német kampány.
    Én grafikai hibával nem találkoztam. Addig játszottam az első pályát, amíg az oroszok el nem érték a folyót, ahol már az általam irányított egységek voltak. Addig nem lépett ki.
  • Hecker007
    hmm érdekes ez az addon, elindítottam az új kampányt, először egy szép grafikai hibával találkoztam, ahol áll a két kübelwagenem ott egy nagy fehérség van alattuk, máshol nem volt ilyen, játszok kb 3 percet és utánna kilép a játék hogy egy egységet nem talál a játék könyvtárában....
    már most jól kezdődik
  • Hecker007
    így néz ki a kampány lista az addon előtt

• Hecker007
    rendben megnézem, úgyis fel kell rakjam most az egész játékot
  • Axon
    Mielőtt feltelepítenéd a béta addon-t, nézd már meg az eredeti kampányokat, mert már nem emlékszem, hogy hány is volt és mi volt a nevük. A #254-es beírásomban már az addon kampányaival kiegészült kampánylista látható.
  • Hecker007
    holnap felrakom énis a bétát, és készítek néhány képet
  • Axon
    Egyetlen képet készítettem.
    Először is érdemes megnézni a verziószámot, ami 1.33-as.
    Ez a kampányok listája. Nekem úgy tűnik, hogy egyetlen kampánnyal van több és ez a Harkovi kampány.
    Ezt elindítottam és nagyon tetszik az első pálya. Igazán élvezetes. Az egész térkép tele van német egységekkel és a pályát félbevágja egy folyó. A folyó egyik oldalán a saját egységeim vannak, a másik felén levőket meg a gép irányítja. Elkezdenek özönleni az oroszok és a gép egységeit támadják. Nekem a folyó túloldalán addig van időm kiépíteni a védelmet, amíg a szövetséges egységek feltartóztatják az oroszokat.

• Axon
    Na próbáltam elindítani és kéri az eredeti cd-t, így kijelenthetem, hogy az ingyenes addon-on is van védelem.
  • Axon
    Másik "érdekesség" hogy van amerikai és angol verzió. A méretük is különbözik 8 megával. Vajon mi lehet a különbség? Vajon nincs benne vér, vagy horogkereszt, esetleg nem szaladgálnak meztelen nők a csatatéren?
    Amíg a német, francia és angol verzió mérete majdnem teljesen megegyezik (343,1 mega) addig az amerikai verzió csak 335,4 mega.
  • Axon
    Roppant kíváncsi vagyok rá. A nevéből sejthetően ez 1.4-es verzióra patcheli fel a játékot. Na de! A játékon eddig védelem volt. Ezt pedig elvileg egy ingyenes addon lesz, aminek ingyenes a béta verziója is. Akkor most el fog tűnni a védelem a játékból?
    Hamarosan megtudom :-)
  • Axon
    Megjelent az addon open béta verziója.
    Letölthető például innen.
  • HunButyok
    Igazad van Hacker!

A Panzer IV-esnek volt 10-féle válozata, a Panzer III-nak meg 12, plusz egyéb speciális verziók, amiket viszonylag nagy számban hazsnáltak. De ott van a Sherman harckocsi. Legalább 30 verziója volt és a legekevesebbet hazsnált verzióból is volt mondjk 500 db. A legtöbbet használtból (M4A3, meg vagy 20000). Erre mit kapunk az arcunkba? Maust meg Tortoise-t, meg T-28-at. Bezzeg a franciákon kívül új népet sem raktak bele a játékba... Ja meg ott is volt sok tank, amikből sokszáz darab volt: R-35, R-39, H-35, H-39, D-2, FCM36... ezeket valahogy elefelejtik...
  • Hecker007
    nem értem ezt a prototípusozást én se, volt a háborúban kismillió tank, német tankoknak rengetek változata volt, miért nem azokat rakják bele?
    Men of War-ral is az a baj hogy oda is a prototípusokat rakják befele a ténylegesen harcoló egységek helyet...
  • Axon
    Igazad van. Ezeket az egységeket már tényleg csak az érdeklődés felkeltése miatt teszik bele.
    Erről a Tortoise-ről még nem is hallottam.
    Azért szörnyű látni, hogy egy negyedkész játékot, hogyan próbálnak rohammunkában félkésszé tenni.
  • HunButyok
    Úgy látom mivel a játék nem nagyon van ínyére a rajongóknak, ezért olyan unitokat csempésznek bele, amiket a háborúban nem is használtak.
    Tortoise? a Prototípusa készült el. Amcsi T-28 sosem állt hadrendben. mausból állítólag egyet bevetettek. Sztálin 3-as meg a berlini parádén vonult végig másujban a háború befejezésekor.

Azért szép képek, de igazából a sudden bája hiányzik belőle. Hol vannak a kedves kis házikók? A kis lego-ember szerű emberkék?Mi ez a csúnya, monoton matt zöld közeg amin az egységek mászkálnak?
  • Axon
    és ez a Tortoise:

Ami engem felülnézetből egy Stugra emlékeztet.
  • Axon
    T28:

• Axon
    Maus:

• Axon
    JS3:

• Axon
    Raktak a készülő addon-ba néhány böszme nagy jószágot.
  • Axon
    Szétnéztem a weblapjukon. Még csak most raknak bele a játékban egy rakás alap egységet. Nem ám olyan prototípus dolgokat, amikből jó ha 1-2 darabot gyártottak, hanem olyanokat amelyeket évekig használtak nagy számban a háborúban.
    Nem szabad lett volna még kiadni ezt a játékot.