399
Sudden Strike 3
-
HunButyok #119 Ez nem SS3 amit én beraktam, ez még a magyar Resource War!
Amúgy többen megvitattuk az SS3-at. Egyértelműen a konzervatív vélemények voltak többségben. Nem azért mert szokatlan a 3D, hanem mertz a sudden ezzel elvesztette báját, a kis mesefigura szerű emberkéket lecserélték valami etióp pálcikaemberekre (könnyen el tudnak rejtőzni mondjuk a fák mögé :D), a szép tájak helyett kaptunk egy zöld masszát világosbarna csíkokkal (utak), amik mellet egy-két kósza fa van, az utak végénél egy-két házikó, amit lövészárkok és ágyúk védenek... csak tudnám, hogy miért? -
Dexantreal #118 Angol verzió van amúgy? :S -
Dexantreal #117 lol, de kemény a kép!
Egész hadosztály kábé.
Géjmet nem töltöttem le.
Majd eccer. -
HunButyok #116 Amúgy íme egy kis ínycsiklandozás a haditechnika iránt érdeklődőknek:
egy 1939-es mintájú szovjet gépesített zászlóalj. Ilyenekkel támadta meg Szovjetunió Lengyelországot 1939. szeptember 13-án.
Egységek:
T-26B Mod. 1936
T-26 Mod. 1931
BT-7 Mod 1937
(A T-28 nehézharckocsi sajnos lemaradt, de az is van. :D )
Yaroslavl töltőautó Mod. 1938, ami tud szállítani utászt, egyéb emberkéket és dobozt, valamint olajoshordót is, de szükségszerűen akár aknavetőt, géppuskát is bele tudsz pakolni a ponyvája alá.
ST-65 Sztalinyec traktor, mint nehéztüzérségi vontató.
Komszomolec könnyűvontató a kisebb ágyúkhoz
Komintern vontató a közepes tüzérségnek
I-16 Rata vadászgép
I-153 könnyű vadászgép
IL-4 Közepes bombázó
Zis-11 a vonuló légvédelemm egyik fő eszköze a 25 mm-es gépágyúval és a könnyebb kistesója a 12,7 mm-es DShK géppuskás Zis teherkocsi.
85 mm-es légvédelmi ágyú
1910-es Maxim géppuska az NKVD embereinek, hogy meg tudják büntetni azt aki visszavonul.
BA-10 és BA-20 páncélautók felderítésre.
Vörös zászlót lengető tisztek a morál növelése érdekében, valamint páncéltörő puska, gyalogsági aknavető, és DP golyószóró.
Na jó, tudom ne offoljak, de hiába a 3D meg a csillivillinek tartott külső ha nem korhű valami.
-
HunButyok #115 Amúgy a tankok sérülésének megjelenítése az nekem is tetszik. A korábbi verziókban is ugyanez volt, de ott nem jelezte ki. Amúgy modifikáláskor ki kell számolni hogy az adott járgány HP-je hogyan tevődjön össze. Ha pl. egy 37 mm-essel eltalálsz egy lenygel TKS tankettet szemből, ki van számolva, hogy kb 20 cm-ről átüt mondjuk 25 mm-nek megfelelő acélt. Akkor oldalról ha eltalál eg yilyen lenygel csodabogyót, akkor a lenygel csoidabogyónak fele életereje lemegy. Ha szemből találja el, akkor kevesebb életereje megy le.
Ja amúgy van egy olyan a játékban, hogyha olyan valamivel találod el a járgányt, aminek rombolóereje nagyobb asszem 8-szor mint az adott egység HP-je, akkor a jármű roncsa sem marad meg. Tegnap így jártam sokszor. Hawk Churchill AVRE-kkal támadta az én olasz csapataimat 1944-ben. A Churchill AVRE-n egy 290 mm mozsár van. Szegény olasz páncélvadászom bekapott egy ilyen lövedéket (gyakorlatilag 20 kiló TNT-t lőtt ki), és híre-hamva sem maradt a drágaszágomnak. :) -
HunButyok #114 Azért ahogy elnézem as képet egységhib ais van: tudtommal nem a Studebaker-féle GMC változat volt a 155 mm-es Long Tom ágyúk vontatója... Nálunk Mack NR 6X6-os húzza, aminek páncélozott vezetőfülkéje van és 16 katonát vagy dobozt is tud szállítani és nem lassítja le egy ágyú sem ha rá van akasztva, lehet akármilyen nagy ágyú is.. :P
Az Sd.Kfz. 234/2-es Puma sosem készült szürke színben.
Az M10 Wolverine-ok önállóan sosem tevékenykedtek. Mindig csak a Sherman-eket segítették, túztámogatásban és páncélelhárításban.
Az M7 Priest meg nem frontális támadásra való volt... Úgy látszik a játék készítői most sem a korhűség és a realitás szerint készítik a pályáikat.
Emlékeztek: a Resurce Warban is az 1941-es német campaignban Kijevben Sturmtigerrel harcolhattunk... Ja meg az orosz gyár Sztalin 2-eseket gyártott amikor elfoglaltuk...
1945-ben meg Panzer I-esek flangáltak a Királytigrisek között... LOL!
Nemértem hogy asudden készítői miért nem reálisan állítják össze az egységeket. Jó, biztosan azért mert az átlag embernek az tetszik, ha minél több féle egységet kap a pályán. De hát valljuk be: 1944-ben a Nyugati fronton legkisebb harckocsi a Panzer IV-es (nem számítva a parancsnoki és egyéb rendeltetésű Panzer III.-asokat) legnagyobb meg a Tigris, később a Királytigris.
Az oroszoknál meg 41-ben T-26 és BT hegyeknek kellene leni meg pár T-34 mod. 41-nek meg pár KV1, KV2-nek...
Berlin ostrománál meg a legkisebb orosz harckocsi a T-34/85 lenne, ezzel szemben a sudden 2-ben pár 1931-es modellű T-26-os is ott kacsintgatott rám a kezdőegységben.
Jajj, amúgy nem pont ide kapcsolódik, de valaki szuperintelligens német észlény a Hidden Stroke-hoz készített egy Budapesti pályát. Az egy dolog, hogy nyugaton van szerinte Pest és Keleten Buda, de hogy T-37 kétéltű harckocsikkal kelljen operálni az már ciki. Valamint van T-34/76-osból kb 5 darab meg még pár félhernyó ezen kívül. (ja meg a Churchill-t ábrázoló plakátok is hülyén néznek ki Budapesten 1944-45-ben :)
-
#113 nah lassan elfogy a türelmem úgyh sztem elkezdem én is lehúzni a germán verziót
így pár nap után milyen a vélemény? észrevételek, újdonságok? -
#112 Maximálisan igazad van, de ne felejtsd el, hogy a Resource War-ban sem volt meg mindaz amit leírtál, hanem úgy raktátok bele mod formájában. Na most a Sud3-hoz is lehet modokat gyártani.
Ha megnézed a #94-es beírásomat, akkor láthatod, hogy máris elkezdtek belepiszkálni, most még csak gyönyörű álcafestékeket raktak bele, de hamarosan elkezdik fabrikálni az új egységeket is. -
HunButyok #111 A képek szépen, de nekem túl pucér a táj. Meg hát éppen elvesztette a sudden a varázsát. 5 tank + 40 emberes kolbászolós lett ahogy kivettem a képekből.
Maradok az RCM2.7 és a majdnani 3.0 Modunknál a Resource Warhoz.
Meg mit ér a sudden ha a standard unalmas nemzetek vannak csak benne. Sehol magyar , sehol lengyel, sehol olasz, sehol Jugoszláv, sehol francia, sehol szerb, sehol román... :P
Én továbbra is tartom a véleményem, hogy nekünk magyaroknak kell egy olyan game ahol meg tudjuk védeni a Déli-Kárpátok hágóit 1944 szeptember 5-én. Ahol Mlawánál visszaverhetjük lenygelekkel a nácikat 1939. szeptember 13-15-én. Ahol olasz hegyicsapatokkal megkísérelheted lefoglalni a két délen állomásozó francia hadsereget 1940 június elején...
Ahol Sztálingrádnál román, olasz és magyar alakulatok is ott szaladgálnak a németek között... De Axon ezt jól tudja :) -
#110 Melóhelyen vagyok estig, így csak 5 percre tudtam belekukkantani. A néhány képen kívül semmit nem tudok mondani és a nagy kapkodásban még azt sem tudtam megfigyelni, hogy milyen nyelven kiabálnak a németek, de az biztos feltünt volna ha angolul kiabálnak. Bár mivel ez egy német verzió, így előfordulhat, hogy az angol verzióban angolul dumálnak majd a németek is. -
#109 van már valamilyen infód a játékmenetről, AI-ről, bugokról, hasonlókról? a szinkron ugyanúgy oldalanként anyanyelvű ugye? -
#108 -
#107 Védelmi vonal egy beásott Brumbaar-al:
-
#106 Támad a légierő:
-
#105 Az elején máris egy különleges egység, amit bevallom még nem ismertem eddig:
-
#104 240 mm-es vasúti ágyú:
-
#103 Német kampány kezdete:
-
#102 Na végre megvan!
Természetesen még csak a német verzió.
Első döbbenetem:
A letöltött cd kép mérete 4.7 giga. Igazából meg sem lepődtem, mivel a mostani játékoknál ez már normál méret, sőt ennél jóval nagyobbak is vannak. DE! Befűzöm a daemon tools-al és mit látok? A cd-n van egy 500 megás setup.exe telepítő! Ennyi!!!!
Feltelepítve a játék 850 mega méretű. na ettől persze lehet még gigaszuper játék, csak ennél még a sudden strike első része is nagyobb volt.
Ha megvan a daemon tools advaced verziója, akkor egyből simán indul mindenféle bűvészkedés nélkül. -
#101 itt van egy elég hosszú test-leírás a vége felé. -
#100 Akkor legalább az angol verzió megjelent. -
#99 hivatalos fórumon már beszélnek a játékról (angol), ... -
#98 Azt mindenesetre jó lenne tudni, hogy az angol verzió tényleg megjelent-e 7.-én? -
#97 Na ez tényleg egy negatív vélemény, remélem csupán felnagyította a problémákat. Mindenesetre már szeretnék magam is megbizonyosodni a játékról.
Talán délutánra meglesz a német verzió, remélem el tudom majd indítani a mindenféle cd emuláló bűvészkedésekkel riogato .nfo file ellenére. -
#96 hát a német verzió nov. 30-án jött ki és dec. 7 körnékén volt fenn torrenten
akkor elvileg mégaz angol verzióra is várhatunk pár napot... de talán nem -
#95 felülről a 3. komment
nem kecsegtet sok jóval ... -
#94 Egy igazi csemege képet találtam.
Néhányaknak nem tetszett az alíg megjelent sud3 tankjainak festése és máris készítettek hozzá új skineket.
Roppant örvendetes, hogy ilyen könnyen bele lehet piszkálni a programba, így hamar megjelenhetnek hozzá a modok:
Szerintem nagyon szépek. -
#93 Wow! Tényleg fent van. Mindenesetre elkezdtem lehúzni. Ha közben kijön az angol, akkor megszakítom. Mondjuk elég gyanus, hogy még sehonnan nem tölthető az angol verzió, pedig elvileg 7.-én megjelent. -
#92 elég sok helyen láttam torrenteken meg warez oldalakon is.
Isohunt innen pl le lehet szedni
csak nem tudom hogy érdemes-e vagy hogy mikor lesz fenn az angol verzió... -
#91 Valahol fent van? -
#90 valaki leszedte a német release-t? -
#89 Bizakodjunk -
#88 nah elvileg ma.... -
#87 Elvileg ma jött volna ki, de az oldalán már december 7-ét írnak. Szóval még két nap, pedig azt hittem, hogy a mikulás fogja meghozni. -
#86 És az angol verzió? Az elvileg ma jön ki igaz? -
#85 Gondolom torrent oldalakról már tölthető a francia és német verzió. Mindjárt körül is nézek. -
#84 Már megjelent Franciaországban, Németországban, Ausztriában és Svájcban.
December 7.-ére tolták ki az angol verzió megjelenését amerikában és érdekes, hogy az orosz verzió csak 14-én jelenik meg, pedig elvileg oroszok a készítők. -
#83 nem tudja valaki hogy kijött-e nov 30.-án némethonban a game? -
#82 Nekem egy AMD 2500 + 1 GB RAM + Gf5900XT-vel keményen szagatott a demo. Mondjuk szerintem a videokártya volt neki nagyon kevés. -
#81 Elvileg ma jelenik meg! -
mcs10 #80 egy 2.6ghz 1gbRammal menni fog nekem ez?