1070
Orbiter - A free space flight simulator
  • davos80
    Hát akkor reméljük kész a legújabb peccs.
  • Hmuda
    Dióhéjban annyi, hogy lesz egy Orbiter találkozó, ahol a fanok oszthaják az észt, de gondolom majd a készítők is ott lesznek. Csak úgy hülyeségből nem szoktak ilyen game találkozókat rendezni, tuti készülnek valamire.
  • davos80
    Magyarul mit is jelenz ez?
  • Hmuda
    Végre valami fejlemény:

"September 30, 2004

A small and informal Orbiter get-together has been planned for Saturday, October 9th from 3pm onward, in the Head of Steam, 1 Eversholt St, London NW1 1DN. If you live locally, and don't have anything better to do, drop in to rub shoulders with geeks (yikes!) and fellow orbiteers, in what may become the historic 1st Orbiter Convention."

Az ilyeneken szoktak dolgokat bejelenteni, remélem a közelgő pecset akarják megbeszélni a fanokkal.
  • Hmuda
    Dettó. Olyan grafikai újítások lesznek benne hogy az félelmetes. Főleg a sűrűsödő légkör lesz durva.
  • davos80
    Várjuk a következő verziót. Én legalább is.
  • Hmuda
    Hát én csak azért veszem elő, mert csinálok egy képet a Kárpátokról egy game logójához. :-)
  • Papirzacsi
    Ez jellemző az Orbiterre... Aki kipróbálja hirtelen fellelkesül,majd 1-2 hét múlva ráun... Aztán talán soha nem is veszi elő többet.
  • Hmuda
    Na mivan ennyi volt a nagy űrrepülőmánia? :-)
  • Hmuda
    Nemtok tóla hogy lenne-e valahol Atlantis felszállási útmutató.
  • Hmuda
    Nekem billentyűzeten is mindig begyujt a rakéta és sikló együtt. Csak annyi a nyitja, hogy ha símán a +-t nyomod akkor csak addig megy a hajtómű maxon, amíg lenyomva tartod, de ha úgy is akarod hagyni akkor nyomd le a ctrl-t. Szóval:

+ és crtl: azonnali maximális tolóerő és ha a ctrl-t is hozzáveszed akkor ott is marad.
    ctr és +: lassan rádaja a tolóerőt de úgy is marad.
    csak a +: azonnali maximális tolóerő de amint elengeded, a hajtómű lehatl.
  • sza.sa
    Megoldódott az Atlantis felszállás problémám! Eddig a + gombot használtam a tolóerőre. Egyszer megnyomtam a +-t és begyújtott a rakéta, de nem vettem észre hogy az Atlantisé meg nem... Átraktam joyra és simán felszáll....

Viszont le van írva valahol, hogy mikor és merre kellene fordulni az Atlantissal hogy pályára álljon?

Sza.sa
  • Hmuda
    Jaja, még erősen akkor kell mikor még csak készülődsz.
  • Esrohnoil
    Szal még a levegőben? Akkor azért nem láttam sok eredményét a leszállópályán. :)
  • Hmuda
    Nekem sikerült 100 alá menni, csak be kell kapcsolni az air-brake-t (ctrl-b) és izombol hátramenet.
  • Esrohnoil
    Jah, vki le tudott úgy szállni h. 100m/sec alá sikerült venni a sebességet leszállás előtt? Nekem kb. 130 volt mikor a kerék leért a földre.egyszer meg mikor belső nézetes leszállást csináltam, véletlenül 2* nyomtam meg a g-t, és már a földön vettem csak észre h. nincsenek kint a kerekek.
    Egyébként az űrhajósoknak sokkal nehezebb dolguk van mint nekünk ha a kiképzésüktől eltekintünk... Próbáltatok már vmi komolyabb dolgot véghezvinni külső nézet használata nélkül?
  • Esrohnoil
    Ezt nem értem... kifejtenéd? :)
  • Esrohnoil
    NUM4 + NUM1-et egyszerre nyomtam azt hiszem és elég jól ráfordult... Ha nagyon elszúrod akkor is lehet korrigálni. Az a lényeg h. a gép nagyjából vízszintesben maradjon. Egyébkéntnem muszály sztem a pályára letenni.
    Jah, egyszer úgy lepattantam pár tízerer sec/m-es sebességgel a légkörről h. csak néztem utána a távolodó földet. :)))
  • Lacc
    Nekem nem nagyon megy a leszállás, nem bírok normálisan ráfordulni a reptérre.
  • Lacc
    Lol :D
  • davos80
    Nekem úgy jól ment.
  • davos80
    Ha Columbia módra csinálod, úgy könyű...
  • Esrohnoil
    Hmm... a leszállást picit még gyakorolnom kell...
  • davos80
    Én kerestem, de nem találtam.
  • Esrohnoil
    Tibet, Himalája, valamint a Gangesz a reggeli órákban.
    (Egyébként a kínai Nagy-fal sztem nem látszódik a játékban. Vki megtalálta?)
  • Esrohnoil
    Új-Guinea partjai. A hegység és a delta-torkolat is szépen látszódik.

• Esrohnoil
    Baze, én meg a napfogyakozást akartam az űrből megnézni, mármint h. milyen árnyéka van a földön...
    ...De akkor azért nem láttam semmi érdekeset, mert nincs még árnyék?
  • davos80
    Csak nehogy annyira jó legyen, hogy fizetőssé tegyék.
  • Hmuda
    Pl lesz még árnyék is.
  • Hmuda
    A főoldalrol a galériában vannak képek a köv verzióbol.
  • davos80
    Honnan tudod mi lesz a köv verzióban?
    Honnan szedted az infót?
  • Hmuda
    Ez igen. A köv verzióban úgylátszik végre reészecskerendszer szerint lesz a légkör megoldva és minél alacsonyabb szögböl nézel a felszínre, annál keveseb látszik majd, köszönhetően a több vízrészecskének a légkörben, amin át kell nézni. Oltári jó lesz. :-)
  • Lacc
    Nem semmi milyen komplex ez a játék :) Ezt a dokkolósdit majd megpróbálom.
  • Hmuda
    Én is manual szerint próbálkoztam eddig. Hát egyelőre még hanyagolom, mert holnap reggel kapok két nap City of Heroes próbát elvileg. Majd hétfőn nekiesek. :-)
  • Papirzacsi
    Pedig pofon 1szerű.
    Két lehetőséged van.Az első amivel én is kezdtem. Ehhez nem kell az a szinkronizálás MFD funkció. Csak az Obrit MFD. Miután beállítottad a forgássíkot, menézed, hogy te vagy a célobjektum va e előrébb. És ha ő van előrébb, akkor lejebb mész, egy alacsonyabb körpályára, így elérve, hogy a te periódusidőd kisebb legyen. Így lassan (a magasságkülömbségtől függően) közelíteni fogsz hozzá. Vagy ha te vagy előrébb akkor feljebb mész, hogy ő beérjen.
    A lényeg, hogy ahogy közeledtek egymáshoz csökkentsd a magasságkülömbséget, hogy kisebb legyen az egymáshoz viszonyított sebességetek. Aztán ha jól behangoltad a rádiókat, egy bizonyos távolságon belül bekapcsol a DOCK HUD-on az ő ikonja, meg seb. vektorai, és így már könnyen megközelíthető vizuálsian is.

A másik módszernél meg a szinkronizáló MFD funkciót kell használni. Ez le van írva a manualban is, szal nem fejtem ki bővebben, de a lényege, úgy létrehozol egy olyan pályát, ami metszi az övét, és úgy változtatod a pályát (gyorsítással, lassítással), hogy egy adott pontba(lehetőleg a metszéspontba) minnél kisebb időkülömbséggel érkezzetek. EZ volt az elmélet nagyvonalakban ,a többi le van írva a manualban.
  • Hmuda
    Én még mindig az on vagyok, hogy a Föld körül összehozzak egy dokkolást. A pályák síkját minden további nélkül összehozom, de a szinkronizálás már máslapra tartozik.
  • Hmuda
    Húbaz.
    Gratula. :-)
  • Papirzacsi
    Na ma is Orbitereztem picit, és a földről indulva összehoztam egy űrrandevút két deltával. A hold körül temszetesen.
    kep1
    kep2
  • Hmuda
    A pramétereknél a complex flight model a reális repülés. Plusz a maximális realizmushoz kell még a limitált üzemanyag.
  • davos80
    Rcontrol - Ez a real repülés?