1070
Orbiter - A free space flight simulator
-
#430 Miért nem teszed fel a 050216-es patchet? :) -
baroncs #429 amilyen addont letoltok es az orbiter versionnel azt irja: 050216 - az jo lesz 050116-ra is? -
baroncs #428 az a patch a 050216-os? -
#427 Van patch ja, hivatalos oldalon ottvan. -
baroncs #426 Tenyleg van-e 050216-os verzio? mertaz oldalon www.orbitersim.com -on csak 050116 -os van, ennel tovabb nincs, vagy csak az oldalt nem frissitik a spacesimmods-nal irtak el? -
#425 Magától leválasztódik, ha kifogy. -
baroncs #424 akkor meg hogy valasztom le? -
#423 Ki tudsz menni, amúgy egy üzemanyagtartály nem hajt meg semmit :) -
baroncs #422 de anelkul nem tudok kimenni az urbe mert az is meghajto -
#421 Az nem rakéta :\ az üzemanyagtartály :D -
baroncs #420 en a <i>nagy</i> raketara gondoltam nem a feher kicsikre
tudod a nagy sarga!, hogy azt hogy inditom be, mert tuti, hogy nem igy -
#419 Bekapcsolódnak maguktól, ha adsz kakaót a sikló hajtóműveire (kell is). ctrl +-al fokozatosan adhatsz rá tolóerőt, és ctrl - al vehetsz vissza, ha előbb nyomod a + vagy -t és utána a ctrl-t, akkor full tolóerőt ad rá/lenullázza. -
baroncs #418 nem tudjatok, hogy az atlantisnal hogy kell bekapcsolni a nagy raketakat? -
Orbiter #417 Sziasztok!
Két újdonság az orbiter.atw.hu oldalán, elindult a fórum és a PDA-sok is szinkronizálni tudják az oldalt zsebgépükre az AvantGo menüponttal.
Várlak Benneteket a fórumon! -
#416 #390 -
#415 Köszönöm szépen. Lerántottam mind a kettőt este be is üzemelem :) Ja és persze gemini és nem gamini :) -
neuro #414 Apollót it találtam: http://sourceforge.net/projects/nassp/
Sound mod: http://www.orbiter.dansteph.com/index.php?disp=d -
#413 Öö elnézést hogy zavarok az űrben :) Tudnátok adni linkeket ahol olyan modok vannak amik működnek is? Érdekelne az apollo gamini és hasonló, de igazából ha hangmodot is bevállalnám :) Köci -
#412 Kedves Orbiter Elvtárs :) Elolvastam az oldaladat. Szép munka, gratulálok. Bár magam számtalanszor jártam az űrben, de csal árkádokkal, és nem igazi szimulátorokkal. Itt az ideje hogy belépjek a hold-programba :) Szóval köci. -
Thanatos #411 -
Orbiter #410 Köszönöm! Sokat dolgoztam vele!
De úgy látszik megérte, mert van aki ebből is tanul... -
Orbiter #409 Sziasztok!
Gondoltam szólok, hogy ma este frissítettem az oldalt!
Ha olvassátok a leírásokat nyugodtan értékeljétek, vagy szóljatok hozzá!
Ez jó visszajelzés nekem, hogy mennyire jó az, amit csinálok...
Jó olvasgatást! -
#408 Celestia nem űrhajó szimulátor, hanem egy csillagászati program... -
baroncs #407 bocs az elobbi valaszert, nehogy ramenjetek arra az oldalr, valami spiritualis psziho ize.... (rolleyes) -
baroncs #406 Még van a celestia is de en azt nemtottam letoltni, ezert nemtom milyen. sztem van egy csomo. nemreg talaltam megegyet, de annak nem tom a nevet. http://www.celestia.com -asszem -
F16 #405 Van egyébkénz az Orbiter-hez hasonlómás progi, vagy egyedüli ezen a téren? -
F16 #404 Micsoda véletlen egybeesés, épp tegnap akadtam rá az oldaladra :) Én is csak a gratulációm mondhatom el, különben el sem tudtam volna indulni. Tegnap hajnali háromig nyomtam a progit :D -
neuro #403 Gratula az oldalért, amit csinálsz! Szép munka! -
Orbiter #402 Van a programban űrsiklós küldetés, az Atlantis-szal, sőt, lehet hozzá letölteni Discovery add-on-t is. De ezekkel nem fogsz tudni repülni! Elsőre legalábbis.
A program lényege pont az, hogy az alapokról megtanulj űrhajót vezetni, ha pedig tisztában vagy a mikéntjével, utána repülhetsz az Atlantis-szal is.
Aki pedig profi (lásd Razgont) repülhet az Apollo űrhajóival is, melyet szintén külön kell letöltened!
A DeltaGlider pont azért van benne és pont azért nem a valós dolgokat szimulálja, hogy megtanulhasd azt, amit az asztronauták a saját szimulátoraikban tanulnak meg. Ők sem azzal kezdik, hogy felszállnak és irány az ISS...
Itt nem kell azza figyelni, hogy mennyi üzemanyagod van, hogy változik-e a tömege a hajónak, stb. A DeltaGlider arra való, hogy mihamarabb kijuthass az űrbe és ott megtanulhasd a különféle manővereket és a műszerek használatát. No és persze az űrrepülés fizikáját is!
De azért jó látni, hogy van aki újra és újra felfedezi ezt a programot!
Sok sikert!
U.I.: Itt mindig találsz segítséget, ha elakadsz! -
Orbiter #401 Sziasztok!
Iron hívta fel a figylemem erre a fórumra. Nem is gondoltam, hogy itthon is ennyi rajongója van ennek a proginak!
Amennyiben érdekel Benneteket, januárban (újra) elindult az oldalam, amint látom páran közületek már járt is ott! Köszönöm a látogatásaitokat!!!
Az oldalt folyamatosan bővítem, amikor van időm, írok. Ha Nektek is vannak tapasztalaitok, akkor várlak Benneteket és szivesen veszem, ha regisztráltok és küldtök be írásokat és képeket.
Ugyan képgaléria még nincs, de hamarosan lesz, terveim szerint pedig elindul a fórum.
Az oldalt a magyarországi orbiteresek otthonának szántam, ha Ti is úgy akarjátok!
Jó repülés Nektek! -
Razgon #400 Vannak benne valós cuccok, és (még) nem valósak is.
Ha csak a létezőt tartod valamire, akkor űrsikló, Szojuz, Apollo űrhajók is vannak hozzá. A teljes Apollo program letölthető hozzá. -
#399 Kicsit jobban körbe kéne nézni a progiban, hogy mik vannak...
Ha az orbiterben csak valós gépek lennének, akkor asszem pár műhold fellövésén, és az ISS-re utazáson kívül nem sok mindent csinálnánk.
A deltaglidernek elég "futurisztikus" paraméterei vannak ,de ez elengedhetetlen ahhoz a rugalamssághoz, ami szüséges az ide-oda utazáshoz a naprendszerben.
Szóval ha nálad elrontja a lelkesedést, akkor benned a hiba. -
#398 Vannak űrsiklós küldetések (a játék oldalán se véletlenül vannak a játékból űrsiklós képek) amúgy, csak körül kéne nézni, és azt kiválasztani. Amúgy az a furcsa "vadászgéphibrid" nem is olyan furcsa dolog, teljesen logikus alapjai vannak, ilyesmi lesz a jövő űrrepülőgépe, sőt már lehetne is ha a nasa nem ragaszkodna a elavult űrsiklóihoz, meg a kiforrott de régi technológiáihoz(apollo új néven CEV). Amúgy egy vadászrepülőn fegyverzet van, a delta glideren nincs semmien fegyverzet, tehát nem vadászrepülő(ennyierővel az űrsiklókat is nevezhetnénk vadászrepülőknek, kb ugyanannyi köze van a vadászrepülőhöz, mint a delta glidernek). Amúgy a delta gliderrel kell megtanulni repülni először, aztán jöhetnek az űrsiklók, meg mondjuk az apollo-k, merthogy ezeknél már nagyon kell spórolni az üzemanyaggal, nem lehet hibázni, delta gliderrel még lehet. -
F16 #397 Nem mintha fikázni akarnám a progit, mert ennél jobbat még nem találtam. Hogy őszinte legyek egyáltalán nem találtam űrszimulátort másikat. De az akkor sem tud nyugton hagyni, hogy miért nem a hagyományos módon szállunk fel az Orbit-ban, mint ahogy azt a NASA Discovery űrsiklója is teszi állandóan. Áhh ez a vadászrepülő szerű csak elrontotta a lelkesedésem. -
F16 #396 Szerencsére találtam egy magyar oldalt, ami leírja a program működtetését és irányítását. Már kimentem a világűrbe és le is szálltam. Egy nagyon fontos dologra azonban kitérnék. Ha annyira a valósághűségen volt a hangsully, akkor miért olyan módon jutunk ki a világűrbe, ahogyan ma még nem vagyunk képesek? A gép is egy furcsa, nem létező vadászgéphibrid-re sikeredett. Én azért valós grafikai szimulációt is várta. Na jó, összetett meg eléggé fizikális az tény, de én akkor is többet vártam. Van még másfél űrhajó szim, ami jó is? -
#395 Ja amúgy van gy problémám az orbiterrel, hogy ha bekapcsolom az élsimítást, néha néha fehéren felvillan a kép, és nagyon zavaró tud lenni, mellesleg ez a dolog csak az orbiterben jön elő, máshol nem. Esetleg nem tud rá valaki valami megoldást? -
F16 #394 mellesleg nem igazán tudok rájönni hogyan ülhetek be egy NASA űrsiklóban és szállhatok fel, mert csak mindenféle űrben lévő biszbaszt mutat, meg egy nem létező űrrepülőt -
F16 #393 na ja, de angolul... -
#392 Nem, úgy kell. Amúgy minden le van írva a readme-ben. Vagy az orbiter könyvtárán belül található doc könyvtárban lévő orbiter.pdf fájlban. -
F16 #391 Köszönöm!
A nem baj, hogy ugy telepitettem, hogy egy mappában kicsomagoltam az összes zip állományt. Azután ugyanebben a mappában kicsomagoltam a legujabb Patch-et, felülírva néhány könyvtárat?