1070
Orbiter - A free space flight simulator
  • Lanyaworks
    egyébként a legegyszerűbb módja annak, hogy megnézd a távolságodat egy égitesttől az, hogy az Orbit MFD-n kijelölöd a kívánt égitestet referenciának (shift+R) és ott az MFD-n az "Alt" (altitude) szó után kiírja, hogy mekkora távolságra vagy a kiválasztott bolygótól. ehhez persze a legfissebb verzió kell az Orbiterből, mert asszem a régebbiekben nincs benne az "Alt".

illetve ott van még Esrohnoil által említett fedélzeti radar (én is inkább azt használom és akármilyen tárgyat be tudsz vele fogni), de az csak a DG-III-nak van, viszont az MFD-s módszer minden verdánál műxik.
  • Esrohnoil
    Egyenlőre a delta belső radarján találtam olyat h. célpont beállítása és adatainak kiírása a műszelfalra távolsággal, szögekben megadott pozícióval együtt.
  • Sanyix
    Nemigazán :\
  • Esrohnoil
    És ha a kamera épp az űrhajó belső nézetét mutatná? Akkor a kamera távolsága egyenlő lenne az űrsikló földtől való távolságával. V. nem? :)
  • Sanyix
    Hát ilyesmiket elég sok mfd módban lehet állítani. LOL ez a kamera célpontja és távolsága, nem az űrhajó távolsága az égitesttől :)
  • Esrohnoil
    Bal felső sarok ami számodra érdekes.
    Elég régi kép, már nem most játszogattam vele, de lehet rajt látni h. a földtől való távolságot is mutatja.
    Ha jól emlékszem vhol be lehet állítani h. melyik égitest v. űrjármű legyen a célpont.
  • Sanyix
    Mi az hogy ki lehetett jelölni? 10 féle mfd van, melyiken lehet kijelölni?
  • Esrohnoil
    Már rég játszottam vele, de úgy rémlik h. akármelyik égitestet ki lehetett "jelölni", és kiírta az attól való távolságot.
  • Sanyix
    Mind1 kikapcsoltam ezt a glare effektet, és most jó.

Amúgy nemtud valaki valami mfd-s hókuszpókuszt ami pl a bolygótál való távolságot írja? Mer néha úgy elszáguldok egy bolygó mellett, ahogy kell, mivel nemtom milyen távol van, és mikor kell lassítani.
  • Lanyaworks
    valszeg bug lehet (van benne több is), nekem is olyan. viszont egy szavunk nem lehet miatta, mert ez az egész progi tök ingyen van
  • Sanyix
    Na végre sikerült stabil holdkörüli pályára állnom delta gliderrel, szóval már tudom hogy műxik ez az orbit mfd :)

Amúgy mitől van az, hogy ha nap felé nézek, vibrál a kép, egyszer világosabb, egyszer sötétebb?
  • Sanyix
    Hát pedig úgy könnyebb, azok a hülye mfd-k engem is csak felbasznak mindíg :D amúgyis már sikerült holdról felszállva belépnem a föld légkörébe, mfd-k nélkül, bár semmit nem láttam mivel az éjszakai oldalon értem be, és koromsötét volt minden, úgyhogy az óceán közepén kötöttem ki :D
  • Razgon
    Úgy látszik ez a transfer fogós. Sikerült végül működésre bírni a transfer MFD-t, el is jutottam a Holdhoz, pályára is álltam, sőt szépen le is szálltam. Felszálltam, de vissza már nem tudtam jönni, mert visszafelé a Transfer nem fogadta el célpontnak a Földet...

Próbáltam a TransX-et, ami szerintem használhatatlan, és nincs is hozzá jó manual.

Próbáltam az IMFD-t, ami biztosan jó, de használhatatlan mert nincs hozzá jó manual. (jó manual alatt azt értem, hogy az utasításokat követve meg is lehet csinálni a dolgokat). Több manual-al is próbálkoztam, de a leírtak alapján nem lehetett/tudtam belőni a transfer-t.

• jefferson83
    Kilőnek minket a francba kinézel az ablakon látod van itt egy hold is. Hátraszólsz: - Fiúk szemmel bemértem szerintem menni fog. Lol
  • Lanyaworks
    most méééér?! :D
    már csukott szemmel is odatalálok :P
  • jefferson83
    Na veled se ülnék egy űrhajóba :))
  • Papirzacsi
    A holdra én is így szoktam menni. De a holdutazáshoz még jól használható a syncronise funkció is. Ugyan az az elv, mint mikor az ürálomással randevuzol, csak nagyobb méretekben. Annyira jól használható, hogy egyszer telibekaptam vele a holdat. :-D
  • Lanyaworks
    a beépített transfer MFD gyakorlatilag használhatatlan akármire is, használj helyette IMFD-t (Interplanetary MFD). ezzel sikerült egyszer a Holdra menni úgy, hogy közben olvastam a manualt lépésről lépésre, de nem tudnám még egyszer megcsinálni manual nélkül.
    viszont ha már sokat keringtél a Föld körül és már megszoktad, akkor próbálj bármiféle műszer nélkül eljutni a holdra! Komolyan mondom, én eddig ahányszor elmentem a Holdra, a legegyszerűbb módszer az volt, hogy szemmértékkel "lövöm" be az irányzékot, MFD-t egyáltalán nem használok, csak bonyolítja a dolgokat :). ugyanez érvényes a Holdról vissza a Földre is.
  • Razgon
    A Föld körül már jó vagyok, de a Transfer-t 1xűen képtelen vagyok összehozni. A holdra szerettem volna menni, de a Transfer MFD-n nem lehet összehozni a dolgot, állandóan csak No Intersect.

Van valakinek tapasztalata a témában? A manual sajnos nem segít.
  • Razgon
    Nem, ezek Apollo-val mennek. Nem egyszerű, még én is csak ismerkedem vele. Az Apollo és a holdkomp műszerfala is reprodukálva van. Jól néz ki.
  • Lanyaworks
    mivel mentél? DGIII?
  • Razgon
    Ha valaki vmelyik Apollo missziót kívánná teljesíteni: Nassp címen vannak a missziók az Orbiter-hez

• Razgon
    Hát angol kell hozzá, de magyar tutorial nem nagyon van hozzá...

Viszont tegnap sikerült dokkolnom az ISS-hez, majd visszatérni a Földre, és leszállni...
  • Lanyaworks
    Razgon által említett tutorial tényleg nagyon jó, mindent elmagyaráz lépésről lépésre, viszont az a hátránya, hogy jól kell tudni angolul...

szóval én is csak azt tudom ajánlani, hogy (akinek van türelme) olvassa el mindenki, ha ki akar jutni a világűrbe.
  • Razgon
    Találtam egy nagyon jó tutorialt: http://smithplanet.com/stuff/orbiter/orbitaloperations.htm

Átolvastam, utána a tanácsotoknak megfelelően a Delta-val próbálkoztam.

Sikerült:
    -ráállnom az ISS pályájára (szépen sikerült az Inc módosítása, és a megfelelő pálya beállítása a randevúhoz
    -a megközelítés (600 méterre vagyok az űrállomástól)

Most jön majd a dokkolás.

Szóval sikerélményem volt!
  • Papirzacsi
    Igen nem az ürsiklóval kell kezdeni, hanem a Deltával. Azzal bőven van üzemanyag minden manőverre, ami a földkörül a tanuláshoz kell.
    Az ürsikló legyen az uccsó, amivel megpróbálkoztok, mert azzal olyan pályára állni is nehéz, amivel fentmaradtok az űrben, nemhogy még esetleg dokolni az ISS-en. Nem könnyű program, szóval sok időbe és próbálkozásba fog telni, mire megtanuljátok. A kérdések nyugodtan jöjjenek ide, hogy minnél több okosság gyűljön össze a témával kapcsolatban.
  • Lanyaworks
    én már több, mint egy éve nyomom ezt az Orbitert, szinte majdnem minden űr-manővert tudok csinálni, de az űrsiklóval még mindig nem tudok rendesen pályára állni, számomra túl nehéz...

én és más (jóval tapasztaltabb) orbiterező azt ajánlja, hogy aki kezdő ebben a progiban, az először a Deltagliderrel tanuljon meg
    -felszállni
    -repülni (a légkörben)
    -kijutni a világűrbe
    -keringeni a Föld körül
    -belépni a légkörbe
    -leszállni

ebben a sorrendben. aztán ezek után jöhet már a Holdraszállás, Marsraszállás, stb :)

ha esetleg valakinek először nem érthető, hogy pl. hogyan lehet megváltoztatni az orbitális pálya szögét, vagy egyéb más, az nyugodtan kérdezzen engem akár priviben, akár itt
  • Razgon
    Nem akármi a program, ez tényleg szimulátor. Kezdem kapiskálni a dolgokat, az űrsiklóval már egész tűrhetően pályára tudok állni, a visszatérés még nem mindig sikerül jól...

Próbálkoztam a pálya szögének (inclination) módosításával is, csak az a gond, hogy egyben a Földtől való távolságom is nő...

A holdra szállós (Apollo 14) küldetést próbálta már valaki? Nekem sajnos nem megy vmiért...
  • crg13
    Hello!
    1. Kérdésem:
    Honnan lehet letölteni a legújabb verziót?
    2. Kérdésem:
    Én letöltöttem az Orbiterhez egy Apollo-Sojuz küldetést, és a játékban a parancsnoki egységgel hogy lehet dokkolni?
    Köszi!
  • Esrohnoil
    De kihalt itt minden...
    Pedig van azóta újabb verzió.
    Vki próbálta már?
  • davos80
    Végre.
  • vki
    A kiccsávót hogy lehet elengedni?
  • vki
    Sikerült felgyújtanom az Atlantist!
  • vki
    Még egy kérdés: Lehet on-line "játszani"?
  • vki
    Elnézést tudatlanságomért és lustaságomáóért.
  • Hmuda
    Kicsit utánanéznél:

Régi.
    Nem kiegészítő.
    Nem játék (szimulátor).
  • Esrohnoil
    Ez nem játék. :)
  • vki
    Ez a játék valami kiegészítő, vagy valami új játék?
  • Hmuda
    Jeee. Ha nem lenne beszarva a videókártyám akkor kipróbálnám de nincs kedvem képregényben repülni. :-(
  • Papirzacsi
    Megjelent a legújabb verzió!!!!!!!!!!!bővebb infók a homszájton