Orbiter - Űrrepülőszimulátor

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

CrucifX
Irok egyet naaaaagy lezernyalabokkal 😊
Kivancsi vagyok, vajon a hivatalos szervek hogy velekednek a programrol, illetoleg van-e barmilyen kapcsolata valamelyik orszag urutazassal kapcsolatos letesitmenyevel (*/me a NASA fele kacsingat*)

Ez a játék nem errõl szól. Pont azért jó, mert nehéz.

Kell rá idõt szánni, ez tény, de megéri. Tegnap csináltam egy ilyen utat: Föld-Hold-Mars-Jupiter. Igaz, hogy ehhez a limited fuel-t kikapcsoltam...

Sanyix
Lehet, szerezzél egy arcade ûrhajós játékot 😊

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

CrucifX
TI ennyire raertek? En odaig jutottam, hogy ket gombbal felszallok, a franc fog meg aprolekos beallitasokkal is szorakozni. Lehetne valami abszolut rookie fok, a magamfajta batortalan vallalkozoknak 😊

Újabb siker, sikerült az IMFD-vel elrepülnöm a Marsra, pályára állni a Mars körül, majd visszatérni a Földre, és a Föld körül is pályára állni.

Sikerült nagyjából rájönnöm a transferek használatára. Egyedül a Holdról való visszatérés beállítása problémás az MFD-k nek... Aztán megoldottam 1xûbben, gyorsítás saccra, a Föld közelében pedig lassítással a pálya Föld köré "görbítése".

Megcsináltam a Szojuz-Apollo ûrrandevút. Háááát, nem volt valami 1xû. A Szojuz nem Delta, sokkal lassabban gyorsít, lassít... De azért sikerült.

Sanyix
OKé mûxik, thx.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

sorry, elfelejtettem említeni, hogy az Alt csak a shift-D megnyomása után jön elõ, és a Rad helyén lesz látható
Sanyix
050116 ez a verzió van, és ezt találtam az orbiter oldalán. Amúgy alt-ot nemnagyon találtam, mert ha találtam volna tudtam volna mit jelent... De holnap jobban körülnézek.

Esrohnoil
Lehet én is megnézem az újabb verziókat, mert nekem még elég régi kb. másfél éves van telepítve.

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

egyébként a legegyszerûbb módja annak, hogy megnézd a távolságodat egy égitesttõl az, hogy az Orbit MFD-n kijelölöd a kívánt égitestet referenciának (shift+R) és ott az MFD-n az "Alt" (altitude) szó után kiírja, hogy mekkora távolságra vagy a kiválasztott bolygótól. ehhez persze a legfissebb verzió kell az Orbiterbõl, mert asszem a régebbiekben nincs benne az "Alt".

illetve ott van még Esrohnoil által említett fedélzeti radar (én is inkább azt használom és akármilyen tárgyat be tudsz vele fogni), de az csak a DG-III-nak van, viszont az MFD-s módszer minden verdánál mûxik.
Esrohnoil
Egyenlõre a delta belsõ radarján találtam olyat h. célpont beállítása és adatainak kiírása a mûszelfalra távolsággal, szögekben megadott pozícióval együtt.

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

Sanyix
Nemigazán :\

Esrohnoil
És ha a kamera épp az ûrhajó belsõ nézetét mutatná? Akkor a kamera távolsága egyenlõ lenne az ûrsikló földtõl való távolságával. V. nem? 😊

Sanyix
Hát ilyesmiket elég sok mfd módban lehet állítani. LOL ez a kamera célpontja és távolsága, nem az ûrhajó távolsága az égitesttõl 😊

Esrohnoil
Bal felsõ sarok ami számodra érdekes.
Elég régi kép, már nem most játszogattam vele, de lehet rajt látni h. a földtõl való távolságot is mutatja.
Ha jól emlékszem vhol be lehet állítani h. melyik égitest v. ûrjármû legyen a célpont.

Sanyix
Mi az hogy ki lehetett jelölni? 10 féle mfd van, melyiken lehet kijelölni?

Esrohnoil
Már rég játszottam vele, de úgy rémlik h. akármelyik égitestet ki lehetett "jelölni", és kiírta az attól való távolságot.

Sanyix
Mind1 kikapcsoltam ezt a glare effektet, és most jó.

Amúgy nemtud valaki valami mfd-s hókuszpókuszt ami pl a bolygótál való távolságot írja? Mer néha úgy elszáguldok egy bolygó mellett, ahogy kell, mivel nemtom milyen távol van, és mikor kell lassítani.

valszeg bug lehet (van benne több is), nekem is olyan. viszont egy szavunk nem lehet miatta, mert ez az egész progi tök ingyen van
Sanyix
Na végre sikerült stabil holdkörüli pályára állnom delta gliderrel, szóval már tudom hogy mûxik ez az orbit mfd 😊

Amúgy mitõl van az, hogy ha nap felé nézek, vibrál a kép, egyszer világosabb, egyszer sötétebb?

Sanyix
Hát pedig úgy könnyebb, azok a hülye mfd-k engem is csak felbasznak mindíg 😄 amúgyis már sikerült holdról felszállva belépnem a föld légkörébe, mfd-k nélkül, bár semmit nem láttam mivel az éjszakai oldalon értem be, és koromsötét volt minden, úgyhogy az óceán közepén kötöttem ki 😄

Úgy látszik ez a transfer fogós. Sikerült végül mûködésre bírni a transfer MFD-t, el is jutottam a Holdhoz, pályára is álltam, sõt szépen le is szálltam. Felszálltam, de vissza már nem tudtam jönni, mert visszafelé a Transfer nem fogadta el célpontnak a Földet...

Próbáltam a TransX-et, ami szerintem használhatatlan, és nincs is hozzá jó manual.

Próbáltam az IMFD-t, ami biztosan jó, de használhatatlan mert nincs hozzá jó manual. (jó manual alatt azt értem, hogy az utasításokat követve meg is lehet csinálni a dolgokat). Több manual-al is próbálkoztam, de a leírtak alapján nem lehetett/tudtam belõni a transfer-t.

Kilõnek minket a francba kinézel az ablakon látod van itt egy hold is. Hátraszólsz: - Fiúk szemmel bemértem szerintem menni fog. Lol

A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.

most méééér?! 😄
már csukott szemmel is odatalálok 😛
Na veled se ülnék egy ûrhajóba 😊)

A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.

Papirzacsi
A holdra én is így szoktam menni. De a holdutazáshoz még jól használható a syncronise funkció is. Ugyan az az elv, mint mikor az ürálomással randevuzol, csak nagyobb méretekben. Annyira jól használható, hogy egyszer telibekaptam vele a holdat. :-D

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

a beépített transfer MFD gyakorlatilag használhatatlan akármire is, használj helyette IMFD-t (Interplanetary MFD). ezzel sikerült egyszer a Holdra menni úgy, hogy közben olvastam a manualt lépésrõl lépésre, de nem tudnám még egyszer megcsinálni manual nélkül.
viszont ha már sokat keringtél a Föld körül és már megszoktad, akkor próbálj bármiféle mûszer nélkül eljutni a holdra! Komolyan mondom, én eddig ahányszor elmentem a Holdra, a legegyszerûbb módszer az volt, hogy szemmértékkel "lövöm" be az irányzékot, MFD-t egyáltalán nem használok, csak bonyolítja a dolgokat 😊. ugyanez érvényes a Holdról vissza a Földre is.
A Föld körül már jó vagyok, de a Transfer-t 1xûen képtelen vagyok összehozni. A holdra szerettem volna menni, de a Transfer MFD-n nem lehet összehozni a dolgot, állandóan csak No Intersect.

Van valakinek tapasztalata a témában? A manual sajnos nem segít.
Nem, ezek Apollo-val mennek. Nem egyszerû, még én is csak ismerkedem vele. Az Apollo és a holdkomp mûszerfala is reprodukálva van. Jól néz ki.
mivel mentél? DGIII?
Ha valaki vmelyik Apollo missziót kívánná teljesíteni: Nassp címen vannak a missziók az Orbiter-hez

Hát angol kell hozzá, de magyar tutorial nem nagyon van hozzá...

Viszont tegnap sikerült dokkolnom az ISS-hez, majd visszatérni a Földre, és leszállni...
Razgon által említett tutorial tényleg nagyon jó, mindent elmagyaráz lépésrõl lépésre, viszont az a hátránya, hogy jól kell tudni angolul...

szóval én is csak azt tudom ajánlani, hogy (akinek van türelme) olvassa el mindenki, ha ki akar jutni a világûrbe.
Találtam egy nagyon jó tutorialt: http://smithplanet.com/stuff/orbiter/orbitaloperations.htm

Átolvastam, utána a tanácsotoknak megfelelõen a Delta-val próbálkoztam.

Sikerült:
-ráállnom az ISS pályájára (szépen sikerült az Inc módosítása, és a megfelelõ pálya beállítása a randevúhoz
-a megközelítés (600 méterre vagyok az ûrállomástól)

Most jön majd a dokkolás.

Szóval sikerélményem volt!
Papirzacsi
Igen nem az ürsiklóval kell kezdeni, hanem a Deltával. Azzal bõven van üzemanyag minden manõverre, ami a földkörül a tanuláshoz kell.
Az ürsikló legyen az uccsó, amivel megpróbálkoztok, mert azzal olyan pályára állni is nehéz, amivel fentmaradtok az ûrben, nemhogy még esetleg dokolni az ISS-en. Nem könnyû program, szóval sok idõbe és próbálkozásba fog telni, mire megtanuljátok. A kérdések nyugodtan jöjjenek ide, hogy minnél több okosság gyûljön össze a témával kapcsolatban.

én már több, mint egy éve nyomom ezt az Orbitert, szinte majdnem minden ûr-manõvert tudok csinálni, de az ûrsiklóval még mindig nem tudok rendesen pályára állni, számomra túl nehéz...

én és más (jóval tapasztaltabb) orbiterezõ azt ajánlja, hogy aki kezdõ ebben a progiban, az elõször a Deltagliderrel tanuljon meg
-felszállni
-repülni (a légkörben)
-kijutni a világûrbe
-keringeni a Föld körül
-belépni a légkörbe
-leszállni

ebben a sorrendben. aztán ezek után jöhet már a Holdraszállás, Marsraszállás, stb 😊

ha esetleg valakinek elõször nem érthetõ, hogy pl. hogyan lehet megváltoztatni az orbitális pálya szögét, vagy egyéb más, az nyugodtan kérdezzen engem akár priviben, akár itt
Nem akármi a program, ez tényleg szimulátor. Kezdem kapiskálni a dolgokat, az ûrsiklóval már egész tûrhetõen pályára tudok állni, a visszatérés még nem mindig sikerül jól...

Próbálkoztam a pálya szögének (inclination) módosításával is, csak az a gond, hogy egyben a Földtõl való távolságom is nõ...

A holdra szállós (Apollo 14) küldetést próbálta már valaki? Nekem sajnos nem megy vmiért...
Hello!
1. Kérdésem:
Honnan lehet letölteni a legújabb verziót?
2. Kérdésem:
Én letöltöttem az Orbiterhez egy Apollo-Sojuz küldetést, és a játékban a parancsnoki egységgel hogy lehet dokkolni?
Köszi!
Esrohnoil
De kihalt itt minden...
Pedig van azóta újabb verzió.
Vki próbálta már?

Végre.

vki
A kiccsávót hogy lehet elengedni?

ACER Aspire 5738ZG

vki
Sikerült felgyújtanom az Atlantist!

ACER Aspire 5738ZG

vki
Még egy kérdés: Lehet on-line "játszani"?

ACER Aspire 5738ZG

vki
Elnézést tudatlanságomért és lustaságomáóért.

ACER Aspire 5738ZG

Hmuda
Kicsit utánanéznél:

Régi.
Nem kiegészítõ.
Nem játék (szimulátor).

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

Esrohnoil
Ez nem játék. 😊

vki
Ez a játék valami kiegészítõ, vagy valami új játék?

ACER Aspire 5738ZG

Hmuda
Jeee. Ha nem lenne beszarva a videókártyám akkor kipróbálnám de nincs kedvem képregényben repülni. :-(

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

Papirzacsi
Megjelent a legújabb verzió!!!!!!!!!!!bõvebb infók a homszájton