8009
Avagy az nVidia NV4X
main_6800_header.jpg
  • Narancs
    biztos jóak, de asszem maradok a 9800pro nál...:P
  • Akuma
    gef 4 mind dx8-as, az SE butítás, hogy a ramok milyenek rajta azt nem tudom, csakhogy nem rosszak ;)
  • Narancs
    Gef4 MX télleg DX8 -as? Úgy tudtam a TI dx8, az MX meg dx7...
    Amúgy SE itt a gyárilag jobb memcsis verzió volt, nem?
  • Akuma
    azzal az apró különbséggel, hogy a gef2ti dx7-es, gef4mx dx8-as, gef2ti-t szinte egyáltalán nem lehet húzni, gef4mx-et fel lehet húzni majdhogynem 2*akkora órajelre, ja és mindez egy passzív 3,5*3,5cm területű alumíniumhűtéssel, memória nincs is hűtve
    konkért tapasztalatom: abit geforce4 mx440 se
  • Narancs
    Nem értem...mi között van különbség? Sztem rossz helyre válaszoltál...
    Gef4 Mx = gef2 ti turbózva. hogy mennyit csinál azt nem tom, de 2100se ben nagyon sokat számít a konfig is...
  • Raszkolnyikov
    A Gf Ti megcsinállja a 8000pontot(2001-ben). Nem kamu. Én egy ASUS GF2 Ti-ről tudok, az ennyit csinál. Nézz csak utánna. igen is van külömbség, csak már eléggé butus kis kari (Direktx támogatás, vertex és pixel Shadder stb.)
  • mEkLaU
    Már mért ne lehetne?
    Simán lehet
  • magus
    sztetek egy athlon xp 3200+ melle erdemes gef6 ot pakolni, vagy ugyse birna el a hatan?
  • janos666 #1504
    1000Ft-on képes vagy ennyit agyalni? Ilyen kártyát én már használtan vennék, vagy inkább cserélnék valami hasonlóan használhatatlan kacatra...
  • Narancs
    Passz, sztem te is nyiss topicot hardverpiacon, hogy Gef2 ti / Gef4 mx440 -t keresel...
  • vigyori14
    de mégis menyi az a pár ezer forint? én 3000-re gondoltam de a boltban 4000-ért adják.
    az jó ár érte?
  • Narancs
    felejsd el.
    Ha jól akarsz kijönni a dologból, akkor PH! -n a Hardverpiacban nyiss egy topicot, hogy 20K körül VGA kéne.
    Ha mindenképp kiskerben akarsz vásárolni, akkor Radeon 9600 128Mb 128bit kareszt vegyél...
  • bazze
    Hellosztok!
    Azt szeretném kérdezni hogy milyen videokártyát vagyek??
    20-22ezer forintot szánnék rá.
    egyébként 2400 Pentium procim 512Mb ramom van ha ez fontos.
    Ja és az Abit R9600Se 128Mb az milyen?? szar?jó?
  • Narancs
    pár ezer forint...Gef4 MX440 is gef2 ti, csak kicsit turbózva van...
  • vigyori14
    Hellosztok.
    egy geforce 2őt menyiért tudnék most venni használtan? mert a régi P2 es gépembe kéne és nem akarok bele ujjatvenni.
  • M@TriX
    miben más/jobb egy quadro?
  • janos666 #1496
    Átírja a regisztrit is. Vagyis elhitetik a driverrel és minden más alkalmazással hogy quadro kártya nem geforce és a driver is eszerint állítja be magát és eszerint kezeli a grafikus alkalmazásokat. Ennyi, ennél egy igazi quadro se tud sokkal többet.
  • Akuma
    nemcsak a nevének átírására gondoltam, minthogy feltételezem a cikk írója sem!
  • janos666 #1494
    Persze, szoftveresen majdnem minden geforce kártyából lehet "ál" quadro-t csinálni. Kiírja hogy ez meg ez a neve, a driver is arra optimalizálja, az hogy jobb-e, nem-e...
  • Akuma
    egészpontosan:
    "hiszen egy kattintással a GeForce 6x00-as kártyák azonnal átalakulnak"
    tehát ezekszerint még a 6200-ból is quadro-t csinálna??
  • Akuma
    ez nagyon jó hír, épp kérdezte osztálytársam most, hogy gyorsan mondjam neki mit vegyen :) ezekután 6200-at fogok mondani, márha kapható, ha nem akkor 6600 :)
    + hülye lesz az ember (vagy munkahely) venni 300ezres quadro-t (ami eléggé megtartja az árát), amikor 75-ből kijön némi software módosítással (ami nem tartja meg az árát)...
  • csatarij
    Keress hozzá patchet, hogy támogassa az új kártyádat!
  • Raszkolnyikov
    vippes vok!
  • grebber
    Kétprocesszoros grafikus kártyát dob piacra a Gigabyte

Most olvastam nagyon pöpec csak kár hogy külön nem osztogatnak ilyet csak alaplappal eggyütt.
    Remélem külön is lesz majd.
  • mochee
    Figy: valaki próbálta az említett 6800gt kártyával a Battle for Middle Earthet, vagy a Freelancert rajtam kívül? Ha igen érdekel hogy nem találkoztatok-e az előbb leírt problémákkal?
  • ZaJanga
    Hmm
    OKOS! OKOS!
  • ZaJanga
  • raziel.
    ati 4eva ;]
  • Bullet
    "Botrány a hibás GeForce 6600 GT kártyák körül

Különböző internetes fórumokban egyre-másra bukkannak fel az egyébként kedvező vételnek tűnő GeForce 6600 GT-alapú kártyákkal kapcsolatos problémákról szóló híradások. A megjelenítési hibákban ill. néha teljes rendszerosszeomlásokban megmutatkozó problémák elsősorban a Leadtek és a Galaxy kártyáit érintik, de az AOpen Aelous modelljei is a hírbe hozottak között szerepelnek.

A német heise magazin szerint a problémák forrása a grafikus kártyák, vagy esetleg maga a chip tervezésének hibája vagy hibái lehetnek, amelyek miatt az érintett termékek akkor is túlmelegednek, ha azokat nem húzták túl és semmilyen más tuningnak sem vetették alá felhasználói. A szóban forgó kártyák egyébként korábban egy másik német magazin hardvertesztjén is megbuktak, így feltehetőleg komoly szériaproblémáról lehet szó.

A kitörőben lévő botrányt a gyártók különbözőképpen próbálják meg kezelni. A hírek szerint az AOpen például a panaszos bejegyzések szaporodását követően nemes egyszerűséggel bezárta fórumát, bár ezt hivatalosan annak egy másik szerverre történő áthelyesévésel indokolta."

forrás: pcforum.hu

• M@TriX
    azokhoz is esetleg nézz patchet ha vannak újabbak, ugyanis ilyen "új" karik esetében néha nem támogatja őket a játék.
  • M@TriX
    ez amiért olyan ronda, a Far Cry 1.0 nem ismeri fel a karit, ezen én is meglepődtem ;)
  • mochee
    Ezek után a következő a helyzet: megy a Doom 3 normálisan, és a Far Cry is. 1469-ben leírtam a gépem, 1280x1024-ben very high-on, Anti Alysing nélkül csak néha akd meg pl robbanásnál, sztem ez normális 512 MB rammal.A Doom 3 meg 1280x1024 Highban, Anti Alysing nélkül az elején még ellenfelek nincsenek, és csak betöltés után akad rövid ideig, aztán abbahagyja.

Sztem így nem rosszabb a teljesítménye mint kellene lennie.
    Most már csak a Freelancert meg a Battle for Middle Earth-et nem értem.
  • mochee
    Kööööööösz!!! Király vagy! Már nekem sem esik szét.
  • Raszkolnyikov
    Már nem azért de én azzal indíték hogy vissza viszem a kártyát, hogy basszanak neki valamit. Nézd meg más gépében, majd megnézik ők is és ha tényleg rossz akkor avesz, vissza veszik(vissza kell venniük). De most e miatt ne rontsd el a karácsonyod. Főjjön nekik a fejük....
  • csatarij
    Nemtom mi lehet a gond. Talán kérdezd meg a pcforum.hu-ban! Esetleg próbáld meg egy régebbi NVidia Driverrel. A windows jól fel van rakva? Nem hiányzik egy összetevő sem? Esetleg chipkészlet?
  • Akuma
    doom 3 az nekem is picit szétcsúszik, de a vertical sync kijavítja ezt
  • Akuma
    ja persze a játékokhoz kell patchet tenni, mert az új kártyákat nem ismerik fel!!! far cry-hoz például az 1.3-as patchet kell feltenni, hogy jól menjen
  • Akuma
    ha semmi sem segít, akkor végső esetben én feltennék egy új windows, és akkor már egy sp2-es windowst
  • mochee
    Azt felraktam.
  • Akuma
    esetleg lehet directx hibád van... tedd fel a directx 9c -t!