8009
Avagy az nVidia NV4X
-
#1632 és szerinted lesz majd 6900-es? -
mEkLaU #1631 Önmagában a fx 6800 is baromság.Az Xt már csak hab a tortán.
Amugy persze megéri ég és föld a két kártya. -
Rain1 #1630 www.fokuszcomputer.hu -
#1629 hát ilyen videókártyáról én még nem hallottam :D
GF FX6800XT.. honnan szedted ezt a hülyeséget? -
Rain1 #1628 Hello!
Mennyire jó a Geforce FX6800XT 128MB-os videókártya? (Ára alapján biztos csúcsmodel: 82 500Ft)Most egy Geforce FX 5200 128mb vkártyám van,érdemes lecserélni? (játékhoz) -
Zsoldos #1627 6600-asa van vkinek? Csak orajeleben kulonbozik a gt-tol, es 23 nettoert lattam.. Ha fel lehet huzni szep magas orajelekre, akkor eleg jo vetel lehet nem-e? -
#1626 Lesz 6900-as? -
Raszkolnyikov #1625 Igen abban. Roman Romagyov Raszkolnyikov. -
Zsoldos #1624 miben is volt ez a nev, bun es bunhodes? -
Raszkolnyikov #1623 Téma lezárva. Ezt a kérdést mások sem tudják megoldani valszeg mi sem fogjuk. -
Zsoldos #1622 Nagyon sorry, ha azt hitted, bar egy szoval sem mondtam, hogy hazudtal volna. De azzal kapcsolatban is helyesbitenek, hogy villodzik a CoD es, hogy nem futna az nfs hp2.
na tenyleg off off. -
Raszkolnyikov #1621 Nem azt mondtam, hogy a teljjesítmény külömbségek miatt kell cserélni hanem azért mert mondjuk villódzik (pl egy R8500-as karin a Call of Duty) vagy nem indul el (NFSHP2).
Egyépként igazad volt mert baromságot mondtam az UT-vel kappcsolatban. A játék jó volt a filmeket viszont tényleg nem vitte.
"meg szarazatidriver mert meg az ut sem fut rajta (ami szimplan no comment)." --->b*zd meg én nem tévedhetek? Semmit sem útálok jobban, mint amikor azt hiszik, hogy hazudtam. Esetleg kijavíthatnál, hogy nem valószínű az állításom, de ez merő bunkóság(legalábbis rosszul esett). Tudod nekem is véges a memóriám és nem emléxem minden piszlicsáré dologra ami történt. -
Zsoldos #1620 Es szerinted fel kell oket rakni kulon kulon, ha ezekkel a jatekokkal akarsz jatszani? Csak mert ezek 'hotfix' driverek, kicsit optimalizaltak a drivert a jatekhoz, ad ra par % plusszt es kiadtak beta drivernek. Ha valakinek ilyen szinten szamit, hogy ilyen kis elonyert se kelljen 2 hetet varnia, meg is erdemli, hogy cserelgessen. Vagy presztizsszempontbol fontos a cegnek (bibi mienk a leggyorsabb cucc stb..). A kov verzioba ugyis belekerul. Nv amugy ugyanigy ad ki beta drivereket. -
Gear #1619 Eezeket végigpróbáltam kösz. NVTweak-ben nincs beikszelve az Allow force DVI as HDTV. Szerintem nem is kéne ha jól sejtem ;).
-
Gear #1618 Köszi a gyors választ .Egy teljesen frissen telepített windows WHQL driverrel csinálja ezt. Most szedtem le az általad javasolt NVTweak progit, mindjárt kipróbálom és írok eredményt. -
#1617 Még egy tipp: Nézd meg a control panelben nem állítottad-e be a "refresh rate override" menünél az 1280X1024-et magasabb frissítésre mint a monitorod, vagy amit a monitor drivere(!) szerint elbír (pl. ha a monitor itt csak 75Hz-et bír, de te 85-re tetted...)
Nálam se engedte 75Hz-nél többre rakni a windows 1024X768-ban (az említett refreshrate override módban is ledobta a 3D alaklmazásokat mikor >75Hz-ben akartak indulni), felrektam a monitor driverét (nem is WHQL, de a CD-jén volt) és megy 100Hz-n ahogy kell... -
#1616 Monitordrivert raktál fel a gépre? (ha tettél és rosszat -pl. nem DP2 kompatibilis- az is lehet baj, ha nem tettél az is...)
Egyébként ha letöltöd például az NVTweak programot akkor ott az alsó sor 3. oszlopában látod be X-elhető formában: "Allow force DVI as HDTV" Nem tudom ez alapból be van-e kapcsolva egyes BETA driverekben, ezért gondoltam talán ha régebben vagy mostanában felraktál egy BETA drivert magától, vagy ha használsz ehhez hasonló programokat talán véletlenül HDTV módba lett rakva a DVI kimenet, a HDTV meg ugye "csak" 1024X768-ig megy normál esetben. A DVI és analóg kimenettel is rendelkező kártyáknál pedig általában szereti másodlagos megjelenítőnek venni a DVI-t, főként ha előtte az analógról volt használva. De ez csak egy tipp volt...
És akkor a szokásos tippek: rakj fel a mostani mellé (akár ugyanarra vagy másik partícióra, lényeg hogy más mappába pl. win2) egy üres windows-t is csak egy WHQL Nvidia driverrel, nézd meg ott mit csinál, ha jó winreinstall... -
Gear #1615 Na újra elkezdtem foglalkozni a problémámmal(NX6800-as vagy bármilyen Gef6xxx kártyán nem tudok 3D ben 1280*1024-re váltani DVI kimeneten) és nemjutok semire. janos666 írt vmit amit nemértek miért jó: "a másodlagos megjelenítő ne TV legyen, hanem a moinitorod" Ezt nem értem. Ma átvittem egyik haverhoz a moncsit és teljesen korrektül működik minden felbontásban mind 2d-ben mind 3d-ben. Tehát Monitor rendben , kábel rendben és mégsem jó. VGA Kártya sem rossz mert kipróbáltam másik gyártó 6800-as kártyáját is és az is ugyanezt teszi :( . -
Raszkolnyikov #1614 Doom3, Fry Cray, Half Life stb.
Neked is B.U.É.K. -
#1613 Én ezt használom 6800om van:nvidia 71.20 2k-xp beta.exe -Szinte mindenben a legyorsabb és sehol sem bugzik!! Egyébként itt egy összehasonlito teszt:
http://www.guru3d.com/article/article/170/1/
HA VAN VALAKINEK 6600Gt-je 1-2 teszt eredményt bedobhatna! -
#1612 Konkrétan mostanában tényleg elég nagy a tanácstalanság az nv drivereknél mert pl sok ember (én is) felrakja a legutólsó beta drivert, csak utánna meg sír (én nem) hogy milyen szar hogy 1 FPS-el kevesebbet ad egy costum timedemo valamelyik játékban és most már tényleg nem tudja melyik drivert rakja fel az utóbbi hónapban megjelent 6-7 beta driverből, hátha kap 1 FPS-t egy-egy játékban. Az nv oldalán viszont eddig még csak 2 driver (+2 beta és quadro beta driver) jelent meg a 6-os széria bevezetése óta, és azokkal viszonylag jól elvan az aki nem foglalkozik a naponta szálingózó új beta xx.xx driverekkel. -
Zsoldos #1611 Na de mind1 hagyjuk ezt tok offtopic, en nem flame-lni akarok csak ki akartam igazitani eztazt a dx8-at is lekezelo bestbuy mx440-rol. Szep ha beindul a fantazia, de azert a realitas talajatol sem jo elszakadni :) -
Zsoldos #1610 Hat nemtom, de en a legnagyobb driverkaoszt eddig (a radeon256, es 8500 korai stadiumat leszamitva) nv forumokon lattam, bar ez is foleg az fx korszakban volt jellemzo, a ketsegbeesett optimalizaciok es "optimalizacio"-k miatt.
A catalyst driverekkel szerintem nincs gond, egyikre sem jellemzo, hogy ne mennenek veluk a jatekok, sot.. Nagyon messze allnak attol, hogy rossznak lehessen oket nevezni. Ilyen lol forumpostokat meg nem nagyon kell bekalkulalni epitenek, mint 'minden jatekra mas driver' (?? mikor csak 1 fele driver van, az sem frissul nagyon gyakran, es olyan nem nagyon szokott elofordulni, hogy vmi jatek miatt regi elavult driverre kenyszerul az ember) meg szarazatidriver mert meg az ut sem fut rajta (ami szimplan no comment). Az meg hogy ki milyen idokozonkent frissit drivert, az opcionalis. De nem nagyon tudsz mondani olyan jatekot ami ne futna akar 1 eves driverrel is. -
#1609 Majdnem válaszoltam,de megnéztem mégegyszer a fórum címét:) -
Cvd #1608 Tény és való hogy itt az SG-n is szinte minden játék topicjában felmerül az ATI driverek cserélgetése, míg nVidia oldalról ez sokkal kisebb mértékben fordul elő. Én is kb. fél évente szoktam drivert cserélni nV kártyákon, és eddig egyszer sem találkoztam ebből eredő hátránnyal, minden játék futott bug nélkül. Most vagy az van hogy az ATI tulajok sokkal jobban szeretnek kísérletezgetni a driverekkel, vagy még mindig megbízhatatlanabbak software oldalról.:) Utóbbinál nem csak a gyenge driverre gondolok, benne lehet a gyengébb ATI oldali bugteszt és optimalizáció, tekintve hogy még mindig nem tömi zsével a fejlesztőket. -
Zsoldos #1607 Na ez erdekes, pl milyen jatekhoz adnak kulon drivert? csak hogy legyen vmi konkretum. Csak mert UT siman megy barmilyen driverrel, szal ha csak volt vmi hibas kartyad/rendszered arra nincs varazsszer.
amugy buek -
Raszkolnyikov #1606 Ja bocss, de elfelejtettem válaszollni a tiédre(hívtak a neten IG2-zni).
Szóval valószínűlegmost azért adnak minden(!) új játékhoz új drivert, mert olyan kifogástalanul jól mennek a tolgok szofvter támogatás terén. Hát nekem ez nem éri meg. Nekem annyit nem ér meg, hogy állandóan újra rakjam a drivereket és ezért két játék közt 15 perc szünetet tartsak.
Volt egyszer, hogy felraktam az UT-t egy Radeon 9200-re és aztán se videót, se játékot nem volt hajlandó elindítani.
Nekem nem ér meg annyit, hogy a VGA-m válogassa meg, hogy mivel fogok jáccani és mivel nem. (ezért cserélem le a GF2-t mer az ugye már nem igazán viszi az új játékokat) -
Raszkolnyikov #1605 Nekem GF2 Mx400 am van. Nállam meg se mukkant. -
Sancoo #1604 Csak jot tudok mondani:)Tegnap ota az döcörög a gépemben,nagyon tuti.
Inno3d 500/1000 -en megy gyárilag a specifikáciohoz képest 100 mhz-el tobb:P ugyanis az 500/900 meg azthiszem a többi gyártoé ennyin megy(msi).Szal jo választás volt nagyon.Csak ajánlani tudom!
Doom3 1024*768 fullban 4x aa 16xaniz 40+ fps :P
Far Cry gyönyörű ezzel(eddig csak Ti4200 vel toltam)az is döccenés mentesen(ha van elég ramod)kevésnek érzem az 512-t hozzá:s.ha pontos adatok kellenek akkor irok esetleg eredményeket 3dmark etc..
Én szereztem a karit féláfásan igy volt 44500. -
#1603 bocsi 6600gt akartam írni, szóval mi a véleményetek róla ?
-
jani1191 #1602 Gef3 ellenfelének szánták csak túl jó lett. Simán szembeszáll egy ti4200-vel is. -
#1601 en ha vennek vagy 6600Gt-t vagy 6800Gt-t vennek. -
#1600 Mi a véleményetek a geforce 6800-ról , mekkora a teljesítménye ? gondolom egy far cry vagy egy rezzenéstelenül megy el rajta....
milyen árban érdemes most venni?
-
#1599 A Prince Of Persia - The sands of time még egy Gef2 MX400-on is elfut úgy ahogy, low beállítással, 640X480-ban még játszható is, bár én nem láttam (hány FPS)de ezen a gépén végig is vitte az illető. Szerintem annak a játéknak köze sincs az 1.1-nél magasabb shaderekhez, vagy ha igen hát... nem voltam oda a grafikától (magáról a játékról meg inkább ne is beszéljünk), de azt mondják a 2 már kicsit szebb és az illető Gef3 TI200-án szaggat 800X600-ban mediumon, majd egyszer megnézem. -
Raszkolnyikov #1598 Szerintem mennie kéne GF4 Ti-n, de nincsenek tapasztalataim, ezért nem akarok hülyeséget mondani. -
Raszkolnyikov #1597 A Radeon 8500 ha jól tudom akkor 8-as direktikszeket támogattja. A GF3 párja. -
Sancoo #1596 Már ne haragudj de a Ti 4200 es kártya Dx8 as:) Azon szakit ezerrel:) -
Dave77 #1595 Nemrég szereztem be egy ilyet,kiválóan működik. Játékokat amit próbáltam vele azok 1280*1024-ben full maxon simán futnak. (NFSU2, Painkiller(!itt gyönyörű, ilyet még nem láttam), Far Cry) 3DMark03 Score:10655 3DMarks /AMD Athlon 64 3500+ MSI NX(GeForce)6800GT TD256/ -
Zsoldos #1594 Ja a szazezres kartyaval kapcsolatban meg enis hozzatennek annyit(nem mintha sok kozod lenne hozza), volt mar ugy 5 3d-s kartyam es ezekre osszesen nem koltottem annyit mint amennyit te a jelenlegi kartyadra. Az elvakultsaggal kapcsolatban pedig: a kov kartyam valoszinu egy 6600gt lesz. Egyszeruen mert a kategoriajaban ez a legjobb. Low-end-ben viszont sehol sincs az mx440 egy 9200-hoz kepest (max 2-3 evnel regebbi jatekokban hozza azt a szintet) ez teny. -
Akuma #1593 egy olyan üzenetből csináltunk regényt, amiben az a személy aki venne vga-t nem gyűjtögetne... kérdés volt melyik a jobb ma a 2 közül, válaszoltam
erre mégiscsak belenyomják a csőrüket néhányan, de gyűjtögessen csak, lehet igazuk van, de nem annyi pénzért, mint amiről ő-én beszéltem
nem fogok többet hozzáfűzni a dologhoz