8009
Avagy az nVidia NV4X
main_6800_header.jpg
  • jani1191
    Ezt csak képen tudom mutatni
  • magus
    hdr?

csakmert pixel shader 3 az egyetlen amiben sokkal jobb a 6600gt. na meg ugye a doom3, de az tokmindegy, mert bunda
  • jani1191
    Tulságosan sokat nem szinte alig lehet észrevenni, inkább a HDR ami számít.
  • M@TriX
    nincs AGP port?
  • magus
    pl en a gef2-mmel:D

amugy meg ezeket a kartyakat nem azoknak talaltak ki, akiknek regebbi gepuk van, mert azert kell vas alajuk, es az uj vasakban van pcie...

pixel shader 3 mennyit szamit?
  • raziel.
    prohardveron irták hogy nyár elején jönnek ki az uj magos karik szal ezeknek nagyon lefog menni az áruk
    meg uyge most pcie -es cuccok ára is alapba olcso, mivel azt akarják hogyelterjedjen...
  • Breki33
    Azért ez nem így zenél :-)

1. Nem mindenki vesz minden évben új alaplapot, az vígan elhasználja az AGP-s kari-t

2. A teknolódzsi váltás se ripsz ropsz fog végbemenni, merek fogadni, hogy egy év múlva is lesznek AGP-s slottal rendelkező alaplapok.

3. Szval aki egy évre tervez nyugodtan vehet AGP-s kártyát.

Mondjuk szerintem is hülyeség egy videókártyáért 120 ezret kiadni.
    Abból már trabantot is lehet venni :-)
  • [Jakuza]
    Egyaltalan nem jobb valasztas.
    Raadasul itt van egy dilemma, ami miatt nincs ertelme most ezert megvenni egy AGP-s 6600at, nagyon hamar lesz a technologia valtas es a kovetkezo alaplapokon nincs AGP port, ezert megint kell majd venni egy VGA kartyat.
    Szvsz teljesen felesleges mar AGPs kartyaba ennyi penzt befektetni.
  • Narancs
    Hát azért ne túlozzunk, szűrők nélkül 6600GT lenyomja, AA&AF élesítésével (és nem tom ki az aki manapság ezek nélkül játszik) kb ugyanott van a két kártya.
    Nos az árak...ugyanannyiba kerülnek (boltban), tehát szvsz 6600GT jobb választás ...
  • magus
    a 9800 szeria nem kel versenyre vele, mert iszonyat draga, ahhoz kepest hogy annyival nem erosebb
  • raziel.
    amugy prohardveron olvastam a testeket és amiben 9800 prot és 6600 gt-t tesztelték és minimálisan jobb a gt olyan 2-3 tesztrészbe szal 9800 xt is leveri
  • raziel.
    www.bluefish.hu már lehet kapni 57k agps-be

pci expressesek meg azért olcsobb mert azt akarják hogy majd az terjedjen el...
  • Narancs
    Van AGP -s is, 40K körül van Pegazusnál, apróneten keress rá! 3 év gari is van hozzá!
    Szvsz best buy!
  • jani1191
    Én azt tudom mondani azt vedd amelyik az olcsóbb.
    Minimális eltérések hol az egyik hol a másik javára.
  • ÁjjLe BoBBi
    na de az csak PCIE foglalatos nem? én úgy tudom hogy AGP-s nincs
  • magus
    9800 pro semmifelekeppen nem eri meg az arat

amugy engem is erdekelne, hogy melyik a jo.

most felnyomta az agyamat ez, hogy x700pro es xt ilyen siman hagyja helyben 6600gt-t
  • ÁjjLe BoBBi
    hali!
    most lenne vga csere nálam. azt tanácsolták hogy vegyek 6600GT-t (a másik versenyző a 9800Pro volt)
    csak azt nem tudom melyik márka lenne a jó.
    tudnátok segíteni?
  • grebber
    Nem értek hozzá de 1280x1024-be és 1600x1200 mér nem fut a 6600GT-n a 3dmark 2005-nek adott tesztje?
  • Sgtfathi
    Találtam 1-jo linket ahol rengeteg (Ha jol láttam),teszt van a gef6600 -6800 ill az ATi-xxxx-ekröl.Ime:
    http://www.gamers-depot.com/video_cards.htm
  • Narancs
    nekem is k*va gyanús ez a teszt, pl 3dmarkban pont egyforma pontszám...stb
  • jani1191
    Hát én erre annyit mondok hogy kicsit túlzás az egész nincs az ATi-nak ekkora fölénye közel egyforma kivéve doom3
  • magus
    na igen, csak az a kerdes, hogy
    -kijon e 256-s 6600gt karacsonyig
    -mennyire szamit hogy pixel shader 3 at hasznal a 6600gt

x700xt igy sztem jobb (doom 3 at ne szamoljuk), csak az abaj, h nem tamogatja az ujabbakat.

amugy nem vagom, hogy a benchmarkban hogy tudott elerni ilyen jo teljesitmenyt, ha egyszeruen az nvidia kartyai direkt az ujra vannak optimalizalva
  • [Jakuza]
    Ujujujj.
    Meg az AI driver nelkul is lemossa az ATI a palyarol, akkor mi lesz majd ,ha azt a drivert teszik a X700XT ala.
  • magus
    ezt olvassatok el
  • grebber
    ÁÁ esély nincs rá németes vagyok.Pedig a sima Morrowind is jó de azzal sem tok játszani mert angol tudás nélkül lószart sem ér benne az ember.
  • Narancs
    mire az megjelenik simán megtanulsz angolul...
  • grebber
    Az új Morrowind biztos jó lesz csak nem angoltudatlanok (mint pl én) számára :(
  • Borg
    Szerintem majd ha bejönnek a gagyi márkák is, mint pl az inno3d, az lesz 45-47k. Az első megjelenő márkák között ne várj még ennyiért...
  • raziel.
    de ne mugy volt hogy 45k lesz mer azé 57k...
  • Cvd
    Ugyanaz, a 900-as jelölésű DDR memória a valóságban a felén megy, csak leegyszerűsítve duplaannyi adatot tud mozgatni egy órajel alatt mint a régi SD. Ugyanaz a helyzet mint a DDR rendszermemória esetében.
  • Breki33
    nemtom milyen árlista, deha egyre gondolunk azt kétszerezni kell
  • magus
    miert mi lesz 1 eev mulva? masfel ket ev mulva lesz elerheto arban az uj szerias kartya, az uj morrowindhez stb
  • raziel.
    he meglehet lámi kérdés lesz de azon az árlistán mi az a 450 mhz?
    nem 900nak kéne lennie? meg azért az 57 ezer nem 45k amibe kéne hogy kerüljön vagy ez a ddr3-as verzio vagy most mivan?
  • Breki33
    megnyugtatlak amit veszel is el fog
  • grebber
    Hát ez van egy kelendő karival.Én nem veszek mert ugyis 1 év múlva elavul akkor akarok csak vga-t venni addig kuhuzom a mostanival.
  • Breki33
    ja ez az ami megérkezik de már nincsen :-)

félrerakják aztán visszaszólnak öt perc múlva, hogy eladták P
  • grebber
    Bluefish: Club3D GeForce 6600 GT 128MB DDR3 500/450 Mhz 128bit AGP!!! 54,990 Ft,-
  • Breki33
    sztem neki is P
  • magus
    hát, 6600gt vs x700xt azert egy elegge huzos meccs.

6600gt opengl ben jobban teljesit, es directx 9 ben is, meg tamogatja a pixel shader 3-at, de x700xt nagyon gyors, es sokszor alaposan helybenhagyja a 6600gt-t ha a shaderek eloterbe kerulnek, meg az elsimitasok. elsimitas allitolag nagyon lassitja az nvidiakat...
  • mochee
    Kösz a címeket, átolvastam őket. Azért nem lehet mondani, hogy a csapból is ez folyik, ezen kívül alig lehet találni valami tesztet...