8009
Avagy az nVidia NV4X
main_6800_header.jpg
  • Zsoldos
    Miert kene drivert cserelgetni? 3-4 eve volt olyan szar a helyzet, az uj driverek eleg jok. Amugymeg ez a 'kurvajo' kari aztan nagyon szepen viszi a jatekokat bumpmap, normalmap, specular map, meg posteffect-ek es meg sorolhatnam mi nelkul... Haverom ilyet vett es azota veri a fejet a falba. Vannak akik nyitott szemmel jatszanak, es vannak akik lelkendeznek, hogy a gf4ti -jukon is dx7-re butitva a cs source-t semmivel nem lesz csunyabb a jatek es mennyit gyorsul..
  • Zsoldos
    1: ne szemelyeskedj
    2: nem hasonlitottam a radeon8500-t a gf4 mx -hez. Csak peldaztam, hogy a prince megy dx8-on.

latom a lenyegi dolgokra nem tudtal reagalni, ezert osszehoztal vmit helyette.
  • Cvd
    Nos, én 100ezer helyett 38-ért vettem a 128 megás Abit Gef4Ti4200-est egy hónappal a megjelenése után (egyébként akkor a 4600 se volt 100ezer), és tökéletesen futott rajta a Prince of Persia Sands Of Time. Sőt jópár haveromnál is, szinte mindenkinek 4200-ese volt akkoriban. Úgyhogy légből kapott hülyeségeket nem kellene írni.De gondolom nálad is ment MX-en, hisz az lazán szimulál (vagy mit csinál) DX8-at.:)
    Mem kellene isteníteni egy (mondjuk csak ki őszintén) belépő szintű kártyát, tehát az egyik legsz*rabbat. Az egyetlen előnye az ára lett volna, de még drága is volt. Én pl. semmi pénzért nem vettem volna, mennyibe került (és kerül) simán lehet venni Gef3-at, vagy gyűjtenék még hozzá.
  • Akuma
    gef 4 TI 4200-on megy? a radeon asszem 8.1-es dx-et kezel, ami azért mégiscsak jobb a dx8-nál, már a dx9 felé mutat
  • Akuma
    de persze hidd el azért firkálok ide, hogy a hátramaradt 10000db-os készletemtől megszabadúljak... nevetséges vagy
    szó nem volt 8500-ról, csak gef2 TI-ről és gef4 mx 440-ről!
    a 8500 a gef3 TI 500 ellenfele lehetne, aminek eléggé borsós ára volt, amikor megjelent a gef4 mx...
    közel nem egy árban volt a 8500 és a mx 440, egy egykori csúcskártyát nyílván nehéz überelnie egy újabb alsókategóriás kártyának! szépen is néznénk ki, ha ez nem így lenne... viszont árban jól a tarkójára ütött
    egy szóval nem mondtam, hogy a 8500 nem tudna többet
    szóval vegyen mindenki gef4 mx 440-t
    hisz a fő kérdés az volt gef 2 TI vagy gef4 MX 440... persze ez senkit nem érdekel
  • Raszkolnyikov
    Ja ok. Ezesetben. igen én is igazolom, hogy megy 8500-on.
  • Raszkolnyikov
    "Es meg be sem kalkulaltuk, hogy az ember alt. nem ket honapra vesz vga-t."---> ha van pénze rá akkor ezt is bekalkulálja. Ha nincs,akkor nemes egyszerűséggel nem tudja bekalkulállni.

Igenis kúrva jó kari. Megéri a pénzt. legalábbis akkor megérte amit elkértek érte. Mos egy kicsit sokkallom, de még mindíg szívesebben venném meg, mint egy Radeon9200-t. Ezt nevezheted elfogultságnak is. Tudod kiábrándított az a sok szarság amit művel a Redeon. Egynéhányszor ki is borította a bilit...

Kérlek sorold fel azokat a játékokat amik akkor kihasználták a pixelshadder-t.
  • Raszkolnyikov
    Ez biztos? Én mintha láttam volna menni egy Radeon 8500-on.
  • Raszkolnyikov
    Látom még életedben nem láttál működni ilyen kártyát. Én nem tudok rosszat mondani rá. A Radeonról meg csak annyit, hogy az csak egy koszos radeon aminél minden játkhoz külön drivert kell telepítened. Én az életemet megunnám vele nem, hogy szórakoztatna.
  • Gear
  • Zsoldos
    "ez megelőzte az fx-eket kb 1, de legalább fél évvel, amikor is még szó nem volt dx9-ről!"
    Mar regesreg volt dx9 kartya.. persze ez mellekes, de megis..

"már a megjelenésekor alsókategóriás ára volt és ez azóta alig változott! vajon miért? a pénzedért egy nagyonjó kártyát kaptál,"
    Tenyleg alsokategorias, meghozza a kategoriaja legrosszabbja, amit nem neveznek 'nagyonjo'nak. Egy mar akkor is sokeves kartya(gf2) tovabbfejlesztese nelkulozve mindazt, amit az a kor megkivant (dx8). Es meg be sem kalkulaltuk, hogy az ember alt. nem ket honapra vesz vga-t.. Egy ti200 utan kihozni egy ilyen vackot gf4 nevvel.. Es ne gyere ilyen hulyesegekkel, hogy nem volt ami kihasznalja a pixel shadert, mert baromi sok dx8 game volt mar kint akkor. Az sem igaz, hogy ilyen aron nem volt jobb kartya, sot ez volt kozuluk a legrosszabb.

"Prince of Persia Sands Of Time meg egyik dx8-as kártyával sem indúl el! "
    Erdekesmod csudaszepen futott a 8500-asomon.

Miert nem igaz semmi, amit irsz? Talan ilyen kartyad volt es nagyon a szivedhez nott, vagy esetleg nem ismered be, hogy tevedtel? Az onamitas egy dolog, de pls ne reklamozz ilyen vackokat embereknek, mert meg lesz valaki aki elhiszi. Igy is eleg sokat bepaliztak mar ilyen szupi dzsiforszneggyel.
  • Akuma
    nem másfél éves a kártya... másféléve kb az fx-ek futottak be... ez megelőzte az fx-eket kb 1, de legalább fél évvel, amikor is még szó nem volt dx9-ről! már a megjelenésekor alsókategóriás ára volt és ez azóta alig változott! vajon miért? a pénzedért egy nagyonjó kártyát kaptál, persze ti gányoljátok, mert biztos már ekkor megvettetek 100ezerért egy TI4200-at és azóta erre veritek a nyálatokat

azért csaknem álltátok meg fikázás nélkül... legközelebb az ati topicba!
    Prince of Persia Sands Of Time meg egyik dx8-as kártyával sem indúl el! alapból dx9-es kártya a minimumja, tudhatnád Sancoo, mint TI 4200 tulaj!
  • Sancoo
    Ezt tom legegyszerübben ajánlani:nvidia_driverek
    Nekem is Ti 4200 van,5303 driverrel,semmi gond vele.Megy minden mint a szél.De már csak holnapig,aztán csere; 6600GT :)
  • vigyori14
    Hy all.
    Geforce4 Ti4200-as kártyához mien drivert tegyek fel? és honnan tom leszedni?
  • Zsoldos
    ja es nem kene 'lekezeles'-nek hivni a teljes elhagyast.
  • Zsoldos
    Az egy dx7-es kartya. Egy tuningolt gf2. Nincs ps tamogatasa. Egy darab per pixel effektet nem latsz rajta, az erre kielezett jatekokban eleg ocsmany latvanyt hoz ossze. (ezt nem fogja neked sw-bol sem emulalni) Szegyen, de inkabb atveres, hogy ezt a kartyat masfel eve piacra dobtak, raadasul gf4 neven. Hasonlo kategoriaban es arban a konkurencianal ott a 9000-9200es kartya, teljes pixel shader 1.4 tamogatassal, ami ps effektekkel egyutt hozza kb ugyanazt a sebesseget, amit az az mx ezek nelkul.

Jonak nevezni azt a kartyat eleg eros. Mivel van ertelmes alternativa, ezt a katyat alt. olyan veszi aki nem ert hozza, vagy csoro fajta only-nv fan.
  • Sancoo
    LOL
    Inditsd már el lécci a Prince of Persia Sands Of Time-ot rajta.
    Azt nézd hogy lekezeli a dx 8 effekteket.
    :o
  • Tufa16
    egyáltalán nem...
  • ÁjjLe BoBBi
    a 6600GT kártyák télleg kibaszott hangosak?
  • Tufa16
    MSI 6600GT vivo-s
  • JohnnySmith
    Már egyszer érdeklődtem de nemtom azóta változott-e valami(nem nagyon követtem az eseményeket ilyen téren). Szóval mikor lesz a 6-os szériából ViVo-s kártya? És az sem tiszta számomra hogy miért is nincs pontosan.
    Válaszokat előre is thx.
  • toMpEr
    a 4000+ az csak 2.4Ghz, azert lehet gyengebb
  • raziel.
    itt meg azt irják ujsgába hogy

config:
    asus a78n-sli, amd 4000+, két nvidia azaz két db:) GeForece 6800 ultra, 512 ddr400

3dmark03 20102 pont
    edmark05 8981
  • DarkJedi
    nem semmi :)
  • ÁjjLe BoBBi
    aztabüdösku... !!!!!!!!!
  • toMpEr
    Athlon FX-55 @ 3.17 GHz + GeForce 6800 Ultra SLI
    3DMark 2003 22948
    3DMark 2005 10771
    itt
  • ÁjjLe BoBBi
    be is baszna ha egy picit is megrezzenne! én is ilyen karit akarok majd
    tapasztalatokat majd várom :)
  • Tufa16
    painkiller-full full detial, semmi szaggatás
  • mEkLaU
    12/5 pixelarány helyett6800-on mármint a simán
    és riva tunerrel be lehet kapcsolni a "használatlanokat":)
    16/6...ez a GT meg az Ultra sajátossága csak
  • Tufa16
    mi ez a 16/6? :S
  • Tufa16
    ha jól tudom, a TE-t nem ajánlják sehol. nem éri meg az árát.. :S
  • mEkLaU
    Hátrány h ddr ram van rajta:(
  • mEkLaU
    Most néztem Chaintech 6800 Turbo editiont ami egy 6800 kari csak magasabb ferkin és 16/6-ot lehet rajta kapcsolni...ez tetszik:)
  • Tufa16
    ja és ajándékba jár hozzá a painkiller :) ma terveztem hogy felrakom
  • Tufa16
    minden gyönyörű szép vele. imádom :)
    Ja és ami nekem elég fontos, halk.
  • mEkLaU
    Nfsu2-re gondolsz?Mert az a legkisebb huzásra is érzékeny...szal amiatt én nem idegeskednék.És képminösége jo?
  • Tufa16
    nekem perpil 555/1,05Ghz-en megy a kari. bár ritkán szemetel egy kicsit(csak nfsu-ban)
  • mEkLaU
    Ja csak Inno3d mégse chaintech:)
    Chaintech 6800-nál meg állitolag joszázalékkal lehet állitani 16/6-ot.
    Mondjuk a tied amilyen frekin megy az is faszán mehet:)
  • Tufa16
    nekem huzás nélkül kb 7400 pontot teljesített ez a kari. 6800 nem tudom mit tud.
  • Tufa16
    PH. az utolsó nem inno3d-t vittem el ami volt :)
    Inno3d-ket lehet kapni 50alatt is PH-n.