GeForce 6 series

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

grebber
EZ most komoly????

Next PC upgrade: 2022

[NST]Cifu
Nézd meg a kép forrását 😊))

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

király, olcsóbb lesz a 6800 ultra 😉
linkeld be lécci az url-t

Törölt felhasználó
[NST]Cifu

Törölt felhasználó
Hmm! Jól sikerült az X800 is!

jó ezt én sem gondoltam komolyan :-)

[NST]Cifu
Nem lesz Dx9.1, ez már elég régen eldölt, a Dx9c meg valamikor nyáron jön...

[NST]Cifu
LoL!!!!
Kijavították a táblázatottú. Amikor elõször néztem, még 19195 pont volt a 9800XT-nél, és ez a HWSW.hu-n is feltünt...

grebber
Nagyon brutális ez a kari (csak a havi villanyszámlán meglátszik majd szerintem 😞 ) kiváncsi vagyok az ATI válaszára.

Next PC upgrade: 2022

"CineFX engine which is now fully DirectX 9.0c"
eeezazezazezaz 😊)) mingyárt kiderül 5 nap múlva kiadják a dx 9.1-et és azt már tudni fogja a 423 :-)

ezt nagyon benézted 😊 az a pont 3dmark2001

[NST]Cifu
A hivatalos nV közlemény 110W-os fogyasztás ír a GeForce 6800Ultra-ra...

Emelett nem ártana az ÉDÁSSZAL is lespannolni.Vicc az egész.

[NST]Cifu
9800XT náluk csak 19xxx pontot csinál az Aquamark alatt?

Evil

Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!

Evil
Valahonnan remlik a 640kbyte is. 😄

Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!

ollie
Ennyit a "300W-s táp mindenre elég"-rõl 😊)))

Laalee
Az NVIDIA a mai napon fogja bejelenteni eddig NV40 kódnéven ismert grafikus gyorsítóját, amelynek a végleges termékneve GeForce 6800 lett. Az elõzetesen kiszivárgott információk szerint a chip nem kevesebb, mint 222 millió tranzisztort tartalmaz és a kártyák a hatalmas, 100 Wattot megközelítõ fogyasztás miatt két tápcsatlakozóval rendelkeznek. Ami az órajeleket illeti, a pletykák 400 MHz-es grafikus chiprõl és 550 MHz-es memóriáról szólnak.

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

M@TriX
nebazz 2 tápcsati. 😉
ennyivel jobb csak a kártya? Hát ez nekem marhára nem meggyõzõ.

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

Törölt felhasználó
Nem lesznek, mert Borg kerek perec megmondta a másik topicban:

"Vagy 8 vagy 16 pipe lesz benne, mivel a 12 és a 18 sem létjogosult technológiailag. Ennyi. Az meg, hogy 8x2, netán 16x1, kiderül 10 nap múlva."

Ugyan ez a Radeonoknál hangzott el,de a pipepine szám technológia mindenre kiterjed.

Bocs, Borg a tegnap esti kis mûsor elõtt nem szúrtam volna be, de most igen.

Ennek ellenére lehet, hogy ez is csak megtévesztési kampány 😊
Törölt felhasználó
Hehe, vicces ez a tesztelési mód! Ilyet már csak akkor szoktak csinálni amikor már az összes bevált azonos beállítások mellett elvégzett teszet lefuttatták. Gyanús ez
[NST]Cifu
Azannya, ez nem semmi... Úgytünik nem vicc, hogy mostmár lesznek 12 pipeline-os vidkarik:

Szóval:
GeForce 6800 - 12 pipeline, 128MB DDR1
GeForce 6800Ultra - 16 pipeline, 256MB DDR3

[NST]Cifu
LoL...

Szóval az nV35 (FX5900) tehát nem 8x2, hanem 4x2, maxima mea culpa... 😊

[NST]Cifu
Sajnos úgy tünik, a 2 molex csati nem vicc: az nV elõírása szerint a minimum ajánlott tápegység 480W...

Vannak teszteredmények, de a Hard|OCP-nél valamiért úgy teszteltek, hogy azonos FPS-t mennyivel jobb képminõség (AA és AF bekapcsolása mellett) alatt képes nyújtani. Nem túl okos, de így csinálták...

FarCry 1.1 - a 6800U 4xAA-t bír, míg a 9800XT 2xAA-t

NFS:Underground - nem túl impresszív:

Teljesítmény FS2004 alatt - a 9800XT-t itt a földbe döngölik...
http://koti.mbnet.fi/elixir/NV40/10817474486qLMOmeutS_6_5.gif[/img]

UT2k4 - a 6800U 4xAA és 16xAF mellett ugyanolyan gyors, mint a 9800XT 0xAA és 8xAF mellett

Splinter Cell: Pandora Tomorrow - a 6800U itt nem sokkal gyorsabb, "csak" a 8xAF-et bírja el pluszba.

Battlefield Vietnam - a 6800U magasabb felbontásban bírja 4xAA bekapcsolása mellett

Call of Duty - Q3 engine alatt repül a 6800U: 1600x1200 4xAA és 16xAF-et gond nélkül nyúzza

Mit lehet ebbõl levonni? Nos egyenlõre biztosan semmit, ez egy kiszivárgott teszt, és a H|OCP nem igazán lineárisan közelítette meg a témát. Mindenesetre vannak nem túl látványos eredmények (FarCry v. NFS:U), de vannak brutális is (CoD). Azonban a 2x sebesség, amit beigértek max. azokon a játékokon érvényelhet, amikben amúgy is erõs volt az nV (Q3 engine v. FS2004). Ez számomra csalódás, azt vártam, hogy megkérdõjelezhetettlen lesz a GeForce 6800Ultra fölénye.
A 9800XT-t mindenestre a legtöbb helyzetben keményen alázza, szóval az nem kérdés, hogy új királya van a videókártyáknak. Mostmár csak arra kell várni, hogy a Radeon X800 vajon képes lesz-e ennél jobb teljesítményre...

A végére egy érdekesség: itt az elsõ nyilt nVidia elismerés arról, hogy a GeForce FX59x0 valóban 8x2-es felépítésû:

Viszont jó hír, hogy ezek szerint az nV40 valóban 16x1-es kártya. Ellenben úgy tünik, hogy a 16xAA csak valami félreértés volt, a kártya max. 8xAA-ra, viszont 16xAF-re képes...

cifuatwork
Akkor most nagy seggberugások lesznek, mi? 😊))

Hehe visszavonták a hivatalos bejelentés cikket a digit-liferól 😄

Túl koraiak voltak a srácok, mert a hivatalos eseményre még nem került sor a júeszéjben...
stone
Nem feltétlen. Amit haverom akart venni kb 2 hónapja az szép kis fekete kb 5*5centis bordával volt passzív hûtésként, az elég csúnya volt, és inkább vett egy inno3d-t.

janos666
Szép kis ezüstborda, ezüstventivel. (ezüst színû)
cifuatwork
Ez szvsz már megtörtént. Az nV40-nél már vagy féltucat pipeline x TMU felállás volt hírként kint mindenhol. Az sincs sehol megerõsítve, hogy az R420 pl. nem tudja a PS3.0-át. Aztán nemrég még arról volt szó, hogy az R420 csak 8 pipeline-os, most meg már arról szólnak valójában 8/12/16 az altipustól fûggöen.

Nem csodálkoznék, ha ezeknek az (ál)hireknek a hátterében az nV és az ATi PR-részlege állna, hogy megtévesszék a másik gyártót - de ez persze csak egy összeesküvés-elmélet 😊)

az lenne a legészerûbb, hogy az nvidia nem adja ki még a 6800 ultrát, az ati meg a 423-at, így bõven lesz elég idõ, hogy még csatázzanak egy kicsit
persze a többi kártyával elõdrukkolnak, sõt ideiglenesen mondjuk meggyengítenék az egyik kártyát, hogy a rivális könnyû prédûnak vélje és válat vonjon rá, majd egy pici változtatással lesöpörni az ellenfelet

stone
Akkor nézd meg az fx 5200-esüket.

janos666
Úgy értem ahogy írtam, csak nem akartam visszaolvasni hány nap+. A lényeg, hogy mikor kezdik kiosztani a tesztdarabokat?
Bevárják az ATI-t, lOL😄 Szerintem ezt te sem gondoltad komolyan😉

Ez a 10 nap különbség a bejelentések között nem jelent semmit. Vagy max az ATI malmára hajtja a vizet, mert õ most már tudja mit tud az NV40, és ehhez képest engedélyezhet még extrákat az R420-ban.

A termékeik megjelenése viszont úgyis május-június folyamán esedékes, ott pedig már a jobbik gyõz... Addig meg megy a marketing gépezet.

Tesztdarabok már a héten szerintem lesznek nvidia részrõl, legalábbis elég nagy marketing hiba lenne, ha nem lehetne nyiltan tesztelni még. Az egész szakma erre vár, lévén az nv marketingnek már a kutya sem hisz...
janos666
De tényleg, akkor ma vagy holnap már ki is osztják a tesztdarabokat, vagy bevárják az ATI-t és ma csak elkezdték az intenzív reklámozást?
Hát, a fõoldal hírét elnézve, már semmi sem biztos😊
janos666
Ja, tényleg. Akkor így kérdezem: ledet is terveznek bele, vagy csak úgy tervezik, hogy foszforeszkáljon majd UV fényben?

A processzorok füsttel működnek. Ha kiszáll belőlük a füst, nem működnek tovább!

Annak aki csak néz, és nem olvas:
A kép render, és nem fotó.
janos666
Ezekbe amúgy gyengécske világítás is van építve, vagy a külsõ megvilágítástól foszforeszkál?
Crem
Mátol nem eszek, és csak vizet iszok, de akkor is ilyenem lesz!😄DDDD

Azért az ASUS-nál a "dizájner" biztos jó fizetést kap...

Még csúnya kártyát nem láttam tõlük!😄

Ui: bár a külsõ nem sokat számít, de azért...😉

hogy gondoltad ezt a termeszetben fizetest? felmegyunk a harmashatarhegyre es adsz 5 rongyot?

Pyx
duva esz a kép! :o)

Have no fear of perfection - you\'ll never reach it.

Hát, végülis ATI-ék ezúttal nagyon titokban tartanak mindent az utolsó pillanatig, szóval tényleg akármi is lehet belõle.

Tudás ügyileg már aznap össze lehet majd hasonlítani, a többi meg kiderül késõbb.

Remélem B3D-n megint lesz valami jókis architektúra összehasonlítás.
nos akkor én várok még 10+1napot, de kezdek dühös lenni...
vagy csak izgulok??

Lásd #1
Ezek már nem pletykák, csak amit ezeken kívül hozzátesznek.
az nv4 elvileg mára lett beigérve, mégsincs semmi, csak pletyka???? vagy a mára tett igéret sem volt hivatalos????

Az ATI csak 10 nap múlva jelent be, tehát addig elhamarkodott lenne összehasonlítgatni.

A teljesítmények tekintetében pedig még egyik gyártó kártyájáról sem derült ki semmi, a kezdeti PLETYKÁKON kivül.

Ráadásul, az alant említett felsorolás a kártyáról is TISZTÁN PR anyag, amelyet ugye nem kell ecsetelnem, hogy mennyire volt hihetõ eddig az NV részérõl. Kártya pedig még SEMELYIK oldal kezében sincs!

Egyébként -feltételezve-, hogy az nv pr alá ugye nem becsüli a saját termékét az alanti felsorolásban, "-NVIDIA UltraShadow II for 4 times the performance in highly shadowed games (e.g. Doom III) comparing to older GPUs " ez annyit jelent, hogy messze nem lesz gyorsabb az R420-nál, logikusan gondolkodva. A 9800XT ugye most 2x gyorsabb, mint az 5950U a PS/VS heavy cuccokban, és az ATI is ráígért többszörös teljesítményt a 9800XT-re. Szal a kezdeti pr baromságok, mint a 12xxx 3dmark03 score már itt megdõltek (reálisan).
Crem
Photo of the day: ASUS V9999 on GeForce 6800 Ultra (NV40) — Cormac @ 12:48
There are just some hours left until the official announcement of NVIDIA's NV40 GPU family. To attenuate your foretaste we offer you the images of a GeForce 6800 Ultra-based solution from ASUS.

Well, it's not a "photo" in the true sense. It lacks connectors and is more of a design concept. Nevertheless, you can already see that the card will occupy a single slot, have a unified GPU/memory heatsink, and feature popular "turbine" design. Nothing monstrous, just the power requirements are not clear yet. Anyway, we'll all get to know it later today. So, for now, take a look at ASUS V9999 images:

hogy gondoltad ezt a termeszetben fizetest? felmegyunk a harmashatarhegyre es adsz 5 rongyot?

Remeljuk az nVidia visszakapja elso helyet. Eleg nehez volt nekem megszokni oket, miutan felvasaroltak a 3dfx-et.
A radeonokat meg gyulolom. (nem az atit)
Amugy, akkor ezek az uj pci exp. kartyeszok belemennek az agp foglaltba is ?

Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!

ja ha az nV4 is nem teljes dx9-el fog megjelenni, akkor elmehet a bús pi_ba az egész nvidia (sajna erre látok kb 10% esélyt)