6802
Robogók!!:)
  • Pavlo
    Semmi gond, én is durva voltam.
  • sanzik
    Ha neked irtam volna akkor elotte ranyomok a valasz gombra,mint ahogy te is tetted.
    Koszonom az udvarias bocsanat kerest,reszemrol nincs problema es elnezest ha durva volt ra a valaszom.

• Pavlo

Én azt hittem, hogy az enyémről dumálsz, mivel azt írtad, hopgy olcsó. Nem sokkal elötte én írtam le, hogy mennyibe került az enyém, és én magamra vettem. Elnézést kérek, ha megsértettelek.

Ui.: Szerintem más is így reagált volna a helyzetemben.

Rendben?
  • sanzik
    ki beszelt hozzad???
    en leirtam a velemenyem a keeway motorrol,de ugy latszik te nem tudsz olvasni
  • fifi
    De bocs... SR50
  • Pavlo
    Az Aprilia RS nem is robogó. Nem SR-re gondoltál?
  • Pavlo
    De az csak egy tárcsa.
  • fifi
    nem olcsó
    én anno Aprilia Rs-ben cseréltem a gyári tunning vari volt valami 60K!
    Hangsúlyozom: anno!
  • Pavlo
    Drága a variátor?
  • Pavlo
    Nem tudsz olvasni? Ez nem Keeway, hanem Sym.
  • Pavlo
    "Tehát olcso es szar,de hat van akinek ez kell."

Ez a véleményem:
  • fifi
    Variátor tárcsára kezdhetsz gyűjteni... :)
    Kérdés hogy a mélyen tisztelt forgalmazpó fog-e tudni szerezni hozzá!
  • sanzik
    Tolunk nem messze van egy ilyen keeway kereskedes. Elmentem,a legnagyob enduro erdekelt volna,na az valami 200ccm-es nevetsegesen keves loerovel.
    Aztan mikor eloadta a csoka,hogy hat ezt csak egy helyen lehet levizsgaztatni es azt is o intezne,viszont igy allja a vizsga dij felet,akkor mar meg is volt a velemenyem az egeszrol.
    En nem akarok lebeszelni senkit a markarol,de ezek olyanok lehetnek mint azok a kinai elektromos rollerek vagy biciklik, amik 2 kor utan halomban allnak a baratom kerekpar szervizeben....

Tehat olcso es szar,de hat van akinek ez kell.
    En inkabb annyi penzbol mint amibe ez az uj kinai kerult volna vettem egy hasznalt honda crm250-et es nem bantam meg !
  • Pavlo
    Korábban nem volt semmi gond, már 3 hónapja nálam van, és a vezetett szervízkönye is a kezemben van. (Igaz, azt bárki tud csinálni egy kis "mellékes"-ért.) Akikkel személyesen beszélgetek itthon, van aki a variátorra, van aki a szíjra gondol. Meghallgatták a motort többen is, annak nincs baja. Veletek történt már ilyesmi?
  • Xboxman
    Evvel az a gond hogy nem igazán tudhatod milyen tartós, megbízható a gép mivel csak 3éve(?)jött be magyarországra!
  • Braveheart
    Ez az arobogó amit használtan vettél? :) mert lehet "elfelejtett" megímleti egysmást a korábbi tulaj ;)
    kipróbáltad mielőtt megvetted?
  • Pavlo
    Lenne egy kis problémám, talán Ti tudtok nekem segíteni!

Mikor elindulok a robogómmal, rendesen felpörög a motor ahogy kell, nagyon jól is húz, de 25-30 km/h körül szépen lassan leesik a motor fordulata kb a felére. Innen már csak úgy képes gyorsításra, hogy az áttétel fix, a motor hanggal együtt emelkedik a sebesség is. Mire feltornázza magát 45-50 km/h-ra, szinte lemegy a nap és kiérek egy hosszabb utca végére is. Innentől már gyorsul úgy ahogy szokott egészen a végsebességig. Régebben nagyon jól húzott minden sebességtartományban. Mitől lehet most ez a lyuk? Talán a variátortárcsák kophattak el? Vagy avalami más?
  • Pavlo
    Ja! 95-ös oktánszámú benzinnel a végsebesség 64, 100-assal pedig 69. Ez már majdnem 70!
  • Pavlo
    Ebből a robogóból létezik 125 cm3-es 4 szelepes változat is. A különbség az, és az én motorom közzöt az, hogy más az erőforrás benn, meg hogy ezen hátul dobfék van. De ez nem is érdekes, mert a 13 lóerős változat első fékberendezését kapta meg a 4 lóerős 50 cm3-es is. Hatalmas tárcsa, kétdugattyús munkahenger, + acélsodrony a jobb adagolhatóság kedvéért.
  • Pavlo
    A srác akitől vettük 250-et mondott elöször. Az egy kicsit sok volt érte, alkudtam, és a vége 225e Ft lett. Szerintem újonnan nem éri meg megvenni a robogókat. Igaz, sokat kell keresni, hogy jót találj, de megéri.
  • Braveheart
    nekem ez jön be:
    Keeway Matrix
    bár olyat szeretnék venni ami igaz hogy 50 cc-s de legalább 70-el megy
  • Braveheart
    mennyi volt?
  • Pavlo
    Magyarországon a Hyundai forgalmazza a Keeway motorokat. Az enyémről azt kell tudni, hogy 3 éves múlt a múlt héten, vezetett szervízkönyve van, Ausztriából lett Magyarországra behozva, most valamivel több mint 10000 km van benne. Mielőtt megvettem volna, bementem a vidéki kisvárosomban található Hyundai márkaképviseletbe (van szervíz is), és megkérdeztem, hogy ehhez a típusú motorhoz be tudnak-e szerezni minden szükséges alkatrészt. Azt mondták, hogy igen. Most, hogy esedékes lenne a 10000 km-es nagyszervíz, azt mondták, hogy még ilyen gyártmányról ők nem is hallottak.

Van-e hozzá alkatrész?: Hmmm... Ez érdekes. Kóreában biztos.
  • fifi
    Van hozzá alkatrész?
  • Pavlo
    Csak azért kérdezem, mert én nem régen vettem ezt:

Én meg vagyok vele elégedve.
  • Pavlo
    A kóreai csodákról mi a véleményetek? (pl.: Keeway, Kymco, Daelim, SyM, stb...)
  • Ronny
    Jaja,aki nem páján akar vele mozogni az csak szívhat
  • fifi
    + dugó/gyűrű/nikoszilos henger úgy kopik mintha gyurmából lenne...És nem olcsó a csere.
  • Ronny
    Állítólag nagy a szervízigényük és nem is igazán értéktartóak de te tudod:)
  • Cvd
    Idő közben le lettem ugatva, állítólag jó a #206.
  • 2Bálint
    a Vespa-m 200-50

néha, ha motoros rendőrt látok, akkor parázok...
  • fifi
    125-50
  • Cvd
    Igaz, én is rosszul tudtam. Tehát konkrétan akkor kérnek jogosítványt, ha Postabankos hitelre vesz valaki motort (a többi bank nem kéri). Mondjuk ez a legtöbb embernél nem változtat semmit tekintve hogy nagyrészt hitelre vesznek a magyarok motort, és a hitelt a Postabankon keresztül intéztetik lévén sokkal kissebb THM-mel dolgozik a többinél. Sajna kevesen tudják kicsengetni a teljes árat+marad zsebben még 2-300ezer a rögtön felmerülő költségekre.:)
  • 2Bálint
    mekkora volt a ktm?
    és mekkorának kellett volna lennie?
  • 2Bálint
    legfeljebb ha hitelre veszed!
  • Cvd
    Legutóbb pedig még így szólt a törvény. Sőt a Honda szalonban is említették. A kategóriás motoroknál halál biztosan így van, de szerintem A1-Akorl. esetében is.
  • fifi
    Egy, a gyútógyertya helyére becsavarozható furat/löket mérő miskulanciával kb. 3mp alatt mondom meg hány ccm a moci!!!
    Ne kételkedj, 60ezer forintom bánta amikor a mélyen tisztelt KPM megfogott a KTM-el!
  • fifi
    2üteműeknél keményen lehet a teljesítményt visszatartani több módon.
    kipufogó/rezonátor is néha/
    karburátor/fúvókák, tűszelep/
    power szelep
    ezek variálásával/és sokminden mással/nagyon lehet egy motort folytani. Bizonyos országok elő is írják, hogy milyen ccm-hez max. hány LE párosulhat. Nemritkán ehez 40-50%-os folytás kell!
    Szerencsére 2üteműnél ezeket házilag is ki lehet bűvészkedni, de számíts sok plussz kiadásra, ha ki akarod dugózni :)
  • fifi
    Az elsó mondat biztosan mondom neked hogy fedi a valóságot...
  • 2Bálint
    a hozzászólásod első mondata nem fedi a valóságot!!!