6802
Robogók!!:)
-
#401 Ez van.Magyarországon a tuningot szó szerint bűntetik..egyszerüen felraksz valamit a kocsidra ,v motorodra,hogy jobban nézzen ki,egy sima közúti ellenőrzés után meg fizeted miatta a súlyos ezreket.Az a poén,ha mondjuk átalakítod a futóművet az autódon,sportosabb lesz,jobban fog kinézni,sőt sokkal biztonságosabba gyárinál (persze ha normálisan meg van csinálva,nemarrol van szó,h lefaragsz a gyári rugóból:) ),azért is olyan összegeket szabtak ki haverra,hogy huha... -
#400 basszus de ez akko most mire jó nekik pedig tök jól néznek ki nem tom mit izélnek sok hülye -
#399 a gyárin kivül semmiylen világitást nem szabad... -
#398 mért a neoncső az illegális nem lehet felrakni vagy csak éjszaka lehet használlni? -
#397 Nha re.
1.Smkp-ra kötelező (!!!) az izzókészlet és az elsősegélycsomag!
2.Beniboy: véletlenül maradt bekapcsolva,fényes nappal (a térdemmel felszállásnál felqrtam a kapcsolót),a hülye rendőr meg kb 20-25m-re tölem állt,és a neoncső ugyebár kilátszik....hiába magyaráztam neki,h fényes nappal nem meriteném az akksit ezzel,reménytelen volt..De legalább örült a csaj (gondolom uj volt még),hogy elkapott vkit..amatőr:P -
Cvd #396 Nem is mondtam hogy kell, olvasd el rendesen.:) -
#395 smkp ra nem kell rendszám -
Cvd #394 Segédmotorkerékpárral 40 a max lakott területen kívül is. Nagyobbal már 90-110-130 úttipustól függően, de oda megfelelő jogsi kell, a robogóhoz meg rendszám, forgalmi, műszaki, satöbbi. Izzókészlet és társai nem tudom hogy kell-e smpk-ra (talán igen), de tőlem még soha nem kértek ilyesmit. -
#393 oks és mé jelentettek fel? ha be se volt kapcsolva? -
#392 lol
anno én is emg voltam hülyülve,h hu neon kell meg fsztudja...volt is alatta 1 neon,aztán az ülés alatt is 1,meg 4 strobi,meg szelepsapkák,meg csomo matrica.
a neon miatt kétszer, a strobik miatt egyszer jelentettek fel (világos nappal be se volt kapcsolva!!!),a szelepsapikat 2 hét után lecsórták...Aztán leszedtem a matrinyákat,csak 2-3 maradt rajt,lkesötétitettema lámpákat,1 strobit hagytam benn,amit lusta vtam kiszedni,és mégis qrvajol néz ki..Amugy szerintem amint meglesz,inkább izzókészletre meg elsősegélycsomagra költsél,mert arra nagyon harapnak a rendőrök..
Üdv: Balu -
#391 Basszus enyi szabályt dikk én ugy tudtam ott 90 a megengedett vagy az robogóra nem érvényes csak autóra? ha meglesz a robogó akko tuti rakok alá neont + veszek világítós szelepsapkát tök tutin néz ki akit érdekel az nézze meg itt van sok más minden is. -
Pavlo #390 Pontosan. A szabály az szabály. -
Cvd #389 Országúton se mehet a 90-100, ott is 40 a megengedett. Úgyhogy ha ott kapnak el ennyivel az ugyanúgy bukta.:) -
#388 jah tom nem is gondoltam városba a 120 at ha 45-50 el mek azé nem szól aztán nem érdekes h mi van beleírva ha meg országúton mek ott mehet a 90-100 -
Pavlo #387 Ha körülményekhez képest megfelelően motorozol, nem fog megállítani a rendőr. Max csak azért, hogy igazoltasson, vagy kérje a az érvényes biztosítást igazoló matricát.
Ha magad vagy, mehetsz akár 160-nal is. -
Pavlo #386 Az én robogóm órája 90-ig van kalibrálva. -
#385 Ehh..sztem Pavlo arra gondolt,hogy az a feltünő,hogy 120al kapnak el,az senkit nem izgat,hogy mennyi van beleirva.a 120 meg bőven nem feltünö,ha bele van irva (saját példa: 97es aprilia robogomba 120ig van gyárilag irva,de gondolom nem ez az egyetlen..)amugy meg nem kell okot adni a rendőrnek,hogy azt kezdje vizsgálni,hogy mennyit megy megKw meg stb... -
#384 ha megállít sztem nem fogja azt nézni h a km órára menyi van írva ha meg belekötne akko megmondom h kicseréltem a mutatót + az órát rajta mert igy tok vagizni vele. aztán vagy elhiszi vagy nem -
Pavlo #383 Hámozd már ki a lényeget az előző hozzászólásból!
A szaruk inkább csak a cm3-t nézik. Nem foglalkoznak annyira vele, ha 60 megy, vagy éppenséggel 5-6 kW-os. De azzal már igen, ha 120-at mégy vele a 45 helyett. Ha elkapnak, elküldik műszaki szakvéleményre a motorod. Megállapítják, hogy képes-e 45-nél többet menni. Ha igen perkálsz, rosszabb esetben egy kis időre bevonhatják a vezetői engedélyedet is.
A lényeg: 50 cm3-nél lehetőleg ne legyen nagyobb (sőt, inkább ne), kicsit erősebb lehet mint 4 kW, és kb 60 legyen a vége. Ilyen paraméterek mellett smkp-nak minősül a motorod nagyjából, körülbelül... Ezek felett még szemet húnynak a rendőrök. De az már feltűnő, hogy 120-at megy egy smkp...
Elég képlékeny mára ez a jogszabály. Változtatni is szeretnének rajta. Ellenőrizhetetlenné vált Magyarországon a smkp-ok nagy része. Az EU-ban a robogókon is van rendszám... Ugye, Mo. is tagállam, ezt be kell vezetni előbb- utóbb. Valószínűleg utóbb lesz belőle, mivel rengeteg rohangászik belőle az utakon, és ez a szám egyre inkább csak nő. -
#382 hha értem szóval akkor 50 ccm alatti a teljeszítmény lehet 5kw iis és akkor a végsebesség nem lényeg. ok akkor az a robogó megteszi tök jó 120at viszi 50ccm-es és 5kw tehát akkor ezt vezethetem smkp jogsival?! -
Cvd #381 Nem tudják rosszul, majdnem tökéletesen leírta a #377-es hozzászólás a szabályokat. Szó szerint így van a meghatározás:
"Olyan két-, három- vagy négykerekű jármű, amelyet 50 cm3-t meg nem haladó lökettérfogatú, belsőégésű motor vagy legfeljebb 4 kW teljesítményű egyéb motor hajt, tervezési végsebessége 45 km/h-nál nem nagyobb, és saját tömege legfeljebb 350kg."
Eszerint a legtöbb robogó pl. nem lehetne smkp mert a végsebességük gyárilag a folytással is magasabb (a teljesítményük lehetszabályosan 5 kW vagy több is, a max 4 nem vonatkozik belsőégésű motorokra). Az általad említett autó sem lehetett az mert jóval nagyobb 50ccm-nél, valszeg a súlya is több mint 350 kg, akármilyen táblát is rakott rá a tulaj. Szerencsére nem veszik túl szigorúan a törvényt, mert akkor lassan az összes smpk kiesne a kategóriából a végsebesség alapján (kihullanak lassan az öreg komárok/Jawa-k/satöbbik amik még belefértek a lassúságuk miatt). 50ccm-es robogó esetén nem firtatják a rendőrök sehol a végsebességet, a nagyobb köbcentit viszont nem szokásuk elnézni. Azt az autóst is el fogják kapni szerintem. -
#380 Hi!
Nincs valakinek eladó robogója olyan 40-50 e-ért?Valami régi 91-95 közötti yamaha, honda jó lenne.Nem számít, hogy ha picit sérült, de menjen rendesen. -
#379 hát sztem rosszul tudjátok mert tegnap láttam 1 autót ami segédmotornak van minősítve a rendszám helyére az volt kiírva h segédmotorkerékpár de ez 400ccm de a 45 km/h ra meg azt mondom h havernak van 1 50ccm es robogója és viszi a 70 et tehát a ccm és a végsebesség sztem kizárva vaszleg a teljesítmény számít de ehhez meg azt mondom h van 50ccm es moci ami 10 LE ami több 4 kw nál szóval nemtudom. meg kinéztem 1 robogót 50 ccm viszi a 120km/h-t és 5kw os és smkp jogsival lehet vezetni. ugyh most télleg nem tom mi van. -
#378 kymco val kapcs, valaki? tud egyéb infót ? -
Pavlo #377 A köbcenti, a teljesítmény, és végsebesség is számít.
Smkp-nak az minősül, aminek a lökettérfogata nem haladja meg az 50 cm3-ert, 4 kW-nál nem erősebb, és 45 km/h-nál nagyobb sebesség elérésére sík terepen saját erejéből nem képes. -
#376 ccm aa lényeg -
#375 mert van 1 Aixam nevű segédmotornak írt 400ccm es autó ami 4 KW és vki azt mondja h a ccm valki azt h a KW vki a kerekek száma de az utóbbi elég fura és azért kérdezem h lehet e vezetni segédmotor jogsival -
Braveheart #374 Kerekek száma, ez tetszett:) Kismotor (robogó, segédmotor, moped)= 50 cc-t meg nem haladó -
#373 Hello nem tudom h mi számít segédmotornak a ccm vagy a teljesítmény a kerekek száma stb. PL lehet e vezetni monyuk 1 400ccm es 4 KWos motort kismotor jogsival? -
#372 információra lenne szukségem , Kymco Curio 50 essel kapcsolatban ... midnent irjatok le róla léci! Leírást valaki? -
Cvd #371 Cserébe ritka ocsmány szvsz. Az emberek döntő részénél nem velem együtt nem jön be az oldchool design. Én egyébként a lejjeb említett Jog-ot hajtok (3KJ, vagy ismertebb nevén Artistic Spec), az enyém folyton meghal, igaz kapja is bőven az áldást, és csak 13 éves már. Átlagos használat mellett rendszeres karbantartással nagyon jók, sebességben is ütőképesek. Egy-két típushibájuk van, de nem vészesek. -
2Bálint #370 Vegyél egy 125-ös vespa pk-t!
megy mint állat, megbízható, 4 sebesség... -
Pavlo #369 100-150 e körül Csakis Yamaha Jog. Garantált minőség, és nem hullik darabokra. Hátránya, hogy kicsi. -
#368 segítség kellene nekem ! nem vagyok jártas nagyon a robogók terén de információra kellene szukségem ..! korulbelul 100-150 Eft köruli árban gondolkozva mijen tipusut lehet venni ami nagyonjó !!! ami abban az árban a leggjobb ? vagy mejik tipusuak a jo robogok? elonyok - hátrányok ... ! Kérlek segítsetek !!! köszönöm. -
Pavlo #367 Hm... Nem rossz. -
Pavlo #366 Az típustól és évjárattól függ. Én használtat vennék, mert tudom magamról, hogy biztos nem tartom meg 5-7 évig. Márpedig ha újat vesz az ember és egy két éven belül eladja, sokat bukik rajta, akárcsak egy autón. -
Braveheart #365 Most néztem meg délután egy Peugeot Speedfight 206 WRC 100ccm-s robogót, igen megtetszett. Jól is néz ki, meg 100-120al tud menni kb.
Az ára elég sok, de ha összehasonlítom a többivel akkor érthető is.
http://www.peugeot-motor.hu/sfight100_206wrc.htm -
Braveheart #364 úgy is fogunk menni :)
de egy jó kis sportrobogót szívesen elfogadnék a városba vagy rövidebb utakra. Sztetek újat vagy használtat érdemes venni, és mennyit szabad kipengetni értük? -
Pavlo #363 A tesztelt példányból már biztos kivették a folytást. A Yamaha Aerox-ok is pedzegetik a 90-et, folytás nélkül.
Bp - Balcsi... Inkább menj kocsival, és haverokkal egy hétre. -
Braveheart #362 Hát itt van pl a Peugeot Speedfight 2. A teszt szerint 86-al tud menni. És csak 50 ccm-es. Nem is szólva arról hogy kicsit fel lehet tuningolni. Tehát hosszabb távra is el lehetne vele menni (pl Bp - Balcsi) ha nem hajtja szét az ember hanem mondjuk 70-el gurul.