6802
Robogók!!:)
-
Cvd #201 Most valszeg titkot árulok el, de nincs olyan kategória hogy "speed motor". Sport/Supersport van. És motorsportolni ugye nem közúton szokás. Pályán lehet száguldozni, közúton közlekedni kell. Persze ettől el lehet térni, érett fejjel és sok tapasztalattal. De te szvsz egyenlőre mindkettőből hiányt szenvedsz.:) -
Cvd #200 Tényleg arra készülj rá hogy új vasat csak hozzá passzoló jogsihoz adnak. Másrészt meg ne nagyon foglalkozz a végsebességekkel, mert ha annyival akarsz járni akkor nagyon hamar megadják magukat. -
joe69 #199 szaguldozz palyan, ahol nem veszelyeztetsz masokat, a veszelyeztetes a kresz egyik alapfogalma, bar errol te soka fogsz majd csak hallani ahogy latom... -
joe69 #198 szaguldozhat vele akinek van jogsija, kresz szabalyait betartva+10%, de ne te, aki meg 0 tapasztalattal rendelk.
ja es azt ugye tudod hogy a segedmotorhoz is papir kell, vagy moped M-es jogsi vagy B(szgk) -
#197 "eleteben nem ult motoron"
honnét tudod?
Akkor mire való egy speed motor, ha nem azért hogy száguldozzunk vele? -
2Bálint #196 apriliamotor.hu -
Roll #195 Aprilliá-ból egy 125-ös gyorsasági 1,3M Ft körül van.
-
Cvd #194 Én a CBR-t venném. Az négyütemű, egy vagyont fogsz megspórolni az olajon. -
Braveheart #193 Azt sajna sehol sem mondják meg, katalógusban is csak ez volt: árazás alatt...
A másik jelöltem a Honda CBR 125, de az Aprilia gyorsabb. Érdekes néhány helyen azt írják hogy 160-al tud menni, máshol meg azt hogy "csak" 110-el. Gondolom nem írták a náv mellé az altípust vagy vmi. A Honda CBR 125 az 699000, az Apriliát csak akkor veszem meg ha nem drágább nála. Ha igen akkor asszem marad a Honda. -
#192 mennyi? -
Braveheart #191 Itt van is róla 1-2 adat meg kép -
Braveheart #190 Hali! Én egy Aprilia RS 125-öt nézutem ki magamnak. Végsebessége 148 km/h. -
Cvd #189 Ja, csak van aki így be is fejezi.:) -
2Bálint #188 CVD!
Mindenki így kezdi! -
Cvd #187 Jaja, nagyon igaz. Példának leírom a friss élményemet a témában. Háttérnek annyit hogy a B-s jogsi előtt már régen vezettem kint a prérin, 11 éve van B-s jogsim, 6-7 éve masszívan robogózom, régen kicsit nagymotoroztam is, de az csak arra volt elég hogy "elméletben" tudtam kezelni. Kb. 2 hete kezdtem a rutint A-ra, mondta az oktató hogy ki kellene vinnem a motort a tanpályára. Az első alkalmat csak úgy vállaltam ha előttem megy. Visszafelé már én mentem elöl. Kifordultam az alárendelt útról, elkezdtem húzni, mire a következő kereszteződésben elémfordult jobbról egy autó pedig elsőbbségem lett volna. Mint kiderült kint felejtettem a jobb indexet, így azt hitte hogy le fogok kanyarodni. A következő kereszteződésben úgy mentem ki egy Astra elé hogy kemény fékezés mellett is majdnem seggbevert. Mindezt olyan 3 km-es úton. Akkor vajon meddig élne egy olyan abszolút kezdő akinek 0 gyakorlata van és semmi tapasztalata a forgalomban? -
#186 jaa..igen a #185-ös üzimben amiről beszéltem az a folytás ... -
#185 mesélte papám hogy apámék a robogót is úgy csinálták meg régen hogy vmi "folytócsövet" (vagy a kipufogót most nemtom a nevét) kivették és reszelővel nagyobbra reszelték belul a csövét...mentek ők 70-el is:) -
joe69 #184 45km/h a hatar -
joe69 #183 kepzeld itt tenyleg annyi nyomott torvenytisztelo van akik nem az utakon akarjak vegezni az olyanok miatt mint te, aki meg eleteben nem ult motoron, de maris 80-100-zal akar zuzni!! -
joe69 #182 azert van benne a fojtas! -
2Bálint #181 I.C.
Abszolút egyetértek veled! -
#180 Nem attól lesz valaki nagymenő, ha nem tisztel ia törvényt, mint a sok gyökér, akinek még a golyói sem szálltak le. Sok fazs szülőt is utálom, aki még aszisztál is ebben nekik. -
#179 Egyetértek! Gyűlölöm a kis suhancokat, akik 13-15 évesen már autót/speedmotort akarnak. -
2Bálint #178 L.t.Balu!
Erről az illetékesek sem tudnak!
-
#177 már neharagudjatok de itt annyi nyomott törvénytisztelő van... -
#176 nay.. akkor tessek.. 2004 es nsr 50 r
-
Borg #175 Kevés vagy te ahhoz -
Roll #174 1. Ez elég dúrva lenne, mivel még a legszarabb ócska segédmotor is többet megy 40-nél.
2. Nem volt gyerekszobád?
3. Én most adtam el a robogóm, és direkt élveztük az autók közti cikázást. Csak, hogy idegesítselek.
-
Borg #173 Én előrebocsátom, hogy kurvára idegesít az összes robogós suhanc. Legszívesebben légpuskával lövöldöznék rájuk az erkélyről, amikor este arra gizdul az összes, hogy kinek hangosabb a szar kis pár köbcentis robogója a sportdobjával. Rosszabb hangjuk van mint egy légvédelmi sziránának, ráadásul úgy cikáznak az autók között, hogy elég nagy önuralom kell hozzá, hogy már csak direkt is ki ne vasaljam őket. (normális robogókkal nincsen gondom)
Eltekintve ettől, a pár napja egyik éjjel éppen hondás találkozó volt a városban a szokásos helyszínen, ahova a rendőrök is odajárnak előszeretettel, beszélgetni. 2 motoros rendőrről van szó, akiknek általában annyi a kikötésük a társasággal szemben, hogy senkit ne kelljen az éjjel körberajzolniuk :) Na szóval az egyik elmondta, hogy a közeljövőben valóságos hajtóvadászatot fognak indítani a robogós öcsisajtok ellen, mivel rengeteg panasz érkezett rájuk a lakosság részéről, és nem egy balesetért is felelősek.
A rendőr szerint (mivel rendszám alapján elég nehéz rájuk kényszeríteni bármit is, mivel ugye nincs rajtuk), egyszerűen azt fogják tenni, hogy megállítják őket, és elküldik a motort szakértői felülvizsgálatra, olyan címen, hogy veszélyeztetik a közlekedést. Namost mivel a robogó mint olyan egy segédmotor kategória, és 40kmh-nál nem haladhat gyorsabban, elég lesz nekik annyi a szakértő részéről, hogy az megállapítsa, miszerint az adott robogó képes e többel menni vagy nem. Ha a szakértő azt mondja, hogy 40kmh-nál többre képes az adott robogó, a büntetés máris a százezres nagyságrendre rúg, a szakértői díjjal együtt, mivel ugye (jogositvány) kategórián kívül esik motor. Na persze ehhez nagyfokú rendőri aljasság is kell majd, hogy ilyen vizsgálatra elküldjék az illető robogóját (mivel majdnem mindegyik tud 40-nél többel menni), de a legtöbb rendőrben ez úgyis megvan, ha ilyen suhanccal állnak szemben.
Aznap este is vagy 10-15 ilyen robogós gyerkőc száguldozott a városban. Mivel nagyjából egy helyen szoktak összejönni az "éjszakai száguldozók", nem messze tőlünk megálltak. Majdnem lementem hídba, amikor láttam a bukósisakok alól rendre kis tizenéves gyerekek bújtak elő. Egyszerűen úgy be tudok pöccenni a látványuktól is... még a szőr se nőtt ki a lábán, de már arra gizdul mindegyik, hogy mennyire tud berúgni, milyen csaja van, meg mennyivel tud körbeszáguldozni a városban. A rendőrök meg szinte minden héten összevakarnak egyet az aszfaltról. -
joe69 #172 ti ezt a hsz-t nem ertitek?
szerintem a rendorok meg jobban otthon vannak a temaban mint az atlag -
Cvd #171 Én elég sokat járok nem megszokott időpontokban is (késő éjjel vagy hajnalban), amikor én vagyok az egyetlen közlekedő a zsernyák közelében, márcsak azért is megállít hogy addig se unatkozzon.:) -
Cvd #170 Teljesen igazad van, csak nem kellene az összes rendőrt lenézni, mert van közöttük olyan is aki simán megbuktat, és előbb-utóbb találkozni fogsz ilyennel is. És nem kell neki helyben megmondania biztosra, majd a vizsgálat eldönti. És akkor az 50-es tábla nem sokat fog érni az oldalán.:) -
Roll #169 Hát engem a robogóval 4 év alatt, egyszer állítottak meg, ketten voltunk bukó nélkül. De megúsztam! :-D -
#168 Sziasztok!
Pár hozzászólás: ez a "segédmotor 45kmh felett gyanús" dolog...hhát nemtom,sztem a mai gépek (Gilera Runner,Aprilia SR,Aerox,stb.) foyltás nélkül simán mennek 75-80-at. nem is erről akarok vitát nyitni,mert bizony hosszasan lehetne taglalni ezt a folytáskivevős meg törvényszegős dolgot...az igazi kérdésem az lenne: Tudtok arról valamit,hogy egyátalán tervezik-e Mo.-n a robogok kisrendszámozását,és evvel együtt,hogy lehessen vinni utast (mint pl Ausztria)?
Mert erről sehol nem találtam infot..pedig az EU megengedné.... -
2Bálint #167 Átlagos férfiról beszélsz.
Én meg rendőrökről, akik látásra/hallásra nem tudják megmondani biztosan, hogy az nagyobb mint ötven.
Persze öblösebb hangja van, de nem tudja bebizonyítani.
Természetesen 50-es táblányka van az oldalán. -
Cvd #166 Az enyémmel minden 2-3. igazoltatásnál gond van. Sima 50-es Jog 3KJ, csak öreg sz*r és szét van hajtva, nagyon hangos a kipufogója. Úgyhogy sűrűn felteszik a kérdést hogy nincs-e rajta nagyobb hengerfej vagy hogy hány köbcentis. Igaz egyszer se foglalkoztak vele tovább. -
Roll #165 Egyébként nem a rendőr rendeli be, hanem a közútfelügyelőség, és ők is vizsgálják meg.
Ha rányomtok egy 50-es matricát, vagy mégjobb ha ráfujatjátok, akkor a rendőr nem fog belekötni. -
Cvd #164 Nem mondtam hogy tanítják. De egy átlagos férfi érdeklődik a technika, az autók, a motorok iránt. Sőt nagyrészük ért is valamennyire hozzá, ahhoz nem kell szerelőnek lennie. Nem állítom hogy ránézésre megmondom hogy melyik 50-es és melyik 125-ös, de ha jobban körbenézem akkor azért nagyrészt meg tudnám mondani, csakúgy mint a legtöbb férfi. És ha valami nagyon gyanús, akkor gondolom berendelheti a rendőr vizsgálatra, ott meg aztán nem lesz vita. Ennyit akartam mondani, és ezt tartom is. Ráadásul a nagyobb motorokon, de nemritkán a kicsiken is van adatlap, onnan azonnal kiderül, és ezt sokszor elég nehéz eltávolítani nyom nélkül. Úgyhogy szerintem ehhez nem kell külön rendőri kiképzés, csak józan ész. -
joe69 #163 kicsit oreg darab:) -
#162 ha mar 50 ccm akkor ez: