6802
Robogók!!:)
-
#761 El akarták lopni :S -
#760 Ma elővettem a kecskét és iszonyat jó volt mocizni végre :) -
#759 BUÉK -
Pavlo #758 2 kerékhez kell 4 db külső gumi (használt és lyukas is tökéletesen megfelel) + 2 db belső gumi + 2 felni. Meg kb 400-500 csavar alátéttel együtt. Attól függ mennyit fúrsz bele, meg hogy mekkora a kerék.
Az egész kb 10-12e Ft egy Yamaha Jog-ra. -
Pavlo #757 A recept csak 1 kerékre vonatkozik! -
Pavlo #756 [b]Szöges gumi recept[/]
Hozzávalók egy kerékhez:
- 1 db felni
- 2 db külső gumi
- 1 db belső gumi
- Sok-sok csavar (kb 5 centis) mindegyikhez széles alátét.
Elkészítés:
A csavarokat az alátétjeikkel együtt belefúrod az egyik külső gumiba, méghozzá belülről kifelé. Megprópálod követni a mintázatokat, és lehetőleg úgy történjen a befúrás, hogy a csavar barázdába essen. Kell egy sor középre, és mondjuk 2-2 sor kicsit kintebb, hogyha döntesz akkor is fogjon valami. A lényeg, hogy mindig sugár rányban kell a csavart beletenni, hogy a jégbe-hóba mindig merőlegesen fogjon a csavar. Ha ezzel kész vagy, fogod a másik külső gumit, és a széleit levágod, magyarul csak a futófelület maradjon. Szétvágod, hogy egy szalagot kapj, majd abból pár centit lecsípsz, és a másik gumi belsejére, a csavarokra fekteted. Fogod a belsőgumit ezt az előző szalgra helyezed, majd felteszed ezt az egészet a felnire. Innen már csak fel kell fújni, és mehet a racingolás. -
#755 és mennyiből jön ki 2 gumi?? -
Cvd #754 Valami hasonlót láttam pár éve a TV-ben, épp említeni akartam de akkor te sokkal jobban képben vagy. Viszont akkor kérdeznék egyet ami azóta is érdekel: hogyan megy pontosan ez a szöges gumi készítés? Addig tudtam elképzelni hogy belülről kifelé beütitek s szegeket, de mitől maradnak azok a helyükön? Be kell ragasztani? Vagy a gumira kívölről megy rá valami pánt amiben a szegek vannak? -
#753 :D -
Pavlo #752 Jobbat tudok. Mi szöges gumikat szoktunk csinálni, és a város befagyott taván szoktunk pályákat kialakítani és egymás között versenyeket rendezni. Tavaly benne voltunk a Sport1-ben is. -
#751 hóláncot kéne szerezni aztán kipróbálni:)) -
#750 Felnyomom a lánctalpat -
#749 háááát jah én féltem nagyon:)
lehet kéne venni télre egy ilyen lehasznált dögöt aztán azzal nyomatni:) -
Cvd #748 Én is azzal járok télen-nyáron, meg lehet tanulni közlekedni télen is, az utóbbi 2-3 téli szezonban már nem is takartam.:) A gumitól mondjuk nagyon sok függ, az alig mintás "divatgumik" szarok télre. Egyszer sikerült keríteni sűrű apró mintás gumit (olyan mintával mint a 28-as bicikliken is van), az sokkal jobban kapaszkodott hóban is, sajna nem tartottam meg csak télre így elkopott már. Ezzel mondjuk csak a hó van letudva, a keményre letaposott jégen már szerencsére is szükség van. Finom gáz-fék mellett a megcsúszások nagy része megelőzhető, amivel nem lehet mit kezdeni az a váratlan megcsúszás menet közben. Ott az első pillanatban eldől a dolog, ha nem vágódik ki a szerkezet az ember alól akkor meg lehet fogni, de volt olyan hogy az egyik pillanatban még a robogón ültem, a másikban már az úton, azóta sem értem miért. Nem fékeztem, nem gyorsítottam, nem volt jégfolt az úton, egyenesben haladtam éppen. Szerencsére az egyik kezemmel továbbra is fogtam a kormányt, így nem dőlt el a robogó és nem lett semmi baja, plusz nem jött mögöttem se senki hogy kivasaljon. Mondjuk alapszabály hogy 20-30 fölé ne menjen az ember, akkor már sokkal nehezebb megfogni. Plusz én kistesű Jog-ot hajtok ami könnyű és simán leér a lábam, azonfelül fillérekből lehet javítani ha mégsem jönne össze a dolog. Egy szép nagytestű új robogót nem hiszem hogy bármilyen időben kivinnék.:) -
#747 :))) -
#746 multkor tiszta nyál volt az út, fordultam ki az utcából, jön az autó, mondom még beférek én oda, bőgáz, kicsit keresztbe :))
elég veszélyes már néha, lehet, hogy pihentetni kéne már a motorozást...
azért az első normális hóba még kimegyek :) -
Pavlo #745 Még én sem raktam el. A 2 gatya alap, mert különben megfagynék. Még szerencse, hogy van egy minimális lábfűtés a robogómon, nem fézik annyira a bokám. Amúgy az egy kesztyű is kezd kevés lenni... Jöhetne már a tavasz. -
#744 minden nap azzal járok melóba :) -
#743 El ,de még mindíg előveszem szal nem :D Amíg lehet addig moci! Remélem nem fod esni a hó meg a sok szutyok és lehet csapatni bár már naon csúszik néha az út :( Addig meek míg le nem török a motorról :D -
#742 ti már elraktátok télire a gépeket?:DD
én még multhéten lefagytam egyszer róla de mostmár többet nem ülök rá idén:((! -
#741 Hát valszeg! A Vespát kihagytam! Undorító ,de az egyik legmegbízhatóbb. Asse tudom má mien régóta gyártják. -
#740 nem nagytestű. és nekem nem is tetszik. de attól még lehet h jó... -
#739 akkor ez csak nagymotorokra igaz... -
#738 Hat igen, alaposan at kell gondolnom a dontesem.
EGy buta kerdes, Aprilia Amico az nagytestu? Utana keresek majd Googleba, de ma nincs idom edzes miatt :(
Talaltam egy nagyon szep peldanyt 120.000-ert es kulsore is tetszik!
Velemeny errol a motorrol? -
szando #737 Ilyen van nekem, bár mostanában inkább az öcsém használja :)
Szegény nem nagyon volt sosem kímélve :/
-
#736 És abba nem Yamaha cuccok vannak? De ez is mind1 :) -
#735 Amikor nemvoltak nagytestű robik valóban így volt ,JOG volt az isten utána meg a többi...(DIO,DJ,MINT,STB...) De mostanában hasonlíts össze mondjuk egy Aeroxot meg NRG-t vagy ZIP-et ,hááát! Én előbb láttam halott Aeroxot ,mint NRG-t vagy legyen az Malaguti vagy akármi! Szal én ezt nem jelenteném ki ,hogy "a japanok megbizhatobbak".
SZVSZ és a hallotak alapján :) -
#734 En is azt hallottam, hogy a japanok megbizhatobbak. Az olaszok mellett a nagy kerek es a jobb rugozas szol (es a nagyobb sebesseg) -
#733 namost én nem igazán értek a robogókhoz, de a nagyobb motoroknál a japán gyártmányok sokkal megbízhatóbbak mint az olaszok. és ezt nagyon sokan tapasztalják rajtam kívül is.
nálam valahogy így van a sorrend a legjobbtól a legszarabbig: japán (yamaha, honda, kawasaki...), olasz (aprilia, malaguti, cagiva...), kínai (keeway). Persze nemtom robogóknál is így van e... -
#732 nem is yamaha blokk, hanem minarelli
de ez mindegy :)
szvsz egy malagutiban megkapod ugyan azt a minőséget, mint egy yamahában, csak olcsóbban.mert ugye "húú yamaha, áruljuk jó drágán"
legalább is nekem ez jött le a hirdetésekből. -
#731 -
Pavlo #730 Az sem rossz. Itt az enyém:
-
Pavlo #729 Teljesen igazad van. Olyat vegyen, ami a legjobban bejön neki. Nem szólunk bele, de megkérdezte, hogy milyet vegyen. Mi mondtunk neki tippeket. De az ő leírása alapján a legjobb választás a talán egy Yamaha JOG. Igénytelen jószág, sose hagyja cserben. -
Cvd #728 Namost itt a tipikus "mindenki a sajátját fényezi" állt elő. Teljesen nyugodtan nézhetsz valami Japánt is annak ellenére hogy csak az Oolaszokat istenítik itt, a lényeg hogy jó állapotú legyen, és minnél elterjedtebb típus. Ha napi rendszerességgel akarod használni akkor úgyis költeni kell majd rá időről időre. De az pl. érdekes hogy "Malagutit kell venni, mert az Yamahablokkos, és olcsó hozzá az alkatrész". Kérdem én, akkor egy Yamahablokkos Yamahához nem ugyanannyi, vagyis ugyancsak olcsó? :) -
#727 Szoval akkor Malagutit nezzek? Rendben. Tudtok mondani konkret arut vagy helyet? Nezegetem neten, nem sokat arulnak :( -
#726 Azz igeeen! Nemrossz! Jó az árú :D -
#725 Ez pedig az enyém :
-
Pavlo #724 Ez meg haveromé:
-
Pavlo #723 100-150 ezerért is van Piaggio. Pl. a Quartz. Sztem nem a legszebb robogó, klasszikusnak mondható vonalakkal rendelkezik, de motorikusan kiforrott. Elöl is egykaros lengővillával rendelkezik, ami szinte kivasalja az utat. Nem hiába teszik előszeretettel az újabb Piaggio-kba és Gilera-kba a tuning versenyeken. Vízhűtéses blokkja van, és rendkívül jó tuning alap.
Ez például egy full Malossi:
-
#722 less be a galériámba, aztán esetleg küldj egy privit ;)