6802
Robogók!!:)
  • OrioN the S
    GSX-R 600 :DDD Amúgy sztem nrg-t de azé mondom me nekem is az van!
  • LeBronjózska
    jövőre teszem le a jogsit
    szerintetek milyen mocit vegyek?
    runner,aerox,sr,nrg,speedfight?
  • Zetorg
    felkerült a géemre egy leo zx kipuf meg egy malossi variátor :)
    mostmár elég pörgős lett, holnap játszogatok a görgőkkel, hogy jól menjen.pénteken meg veszek még egy Top hátsó kuplungot...
  • CLINT EASTWOOD9
    balra van két csavar mindakettő hajtásával be és ki lehet a fordulatszámot növelni.
    Én ennyit tudok arrók a két csavarrók.
    De van egy emgjegyzésem ha nem nagyon értesz ehez akkkor inkább hozzá se nyúlj mert elég nehéz azt jól beállítani, ha elcseszed a csavarok heléyes beállítását akkor a motoron más is kárba mehet.
  • Tarajos Sül
    Igazad van,mert a faterom is ugyanezt mondta,hogy az 1 dolog,hogy müködik,de hogy hogy az már más!Fel kell furatni a tengelyt,uj szimering,lehet hogy kalimpál is,meg minden...Végül is meggyözött a faterom,hogy felejtsem el a használt robogot,inkább maradok a Babettánál,amiben már kicseréltük a tengelyt uj szimering,gumi,irányjelzök stb

De tudod,egy uj nem annyi,mint egy használt!

Minden pénz kérdése!

Na akkor a témát ejtem,azért kösz!
  • Zetorg
    én a Jog-omat 20-ért adtam el :)
    70-es hengerrel, ocsmány kinézettel...
  • Cvd
    Ezer dologtól függ mint minden más dolognál. Kor, állapot, hogy csak a két legfontosabbat említsem. Kapsz 30-40 ezerért is már robogót, de az vagy 15 éves széthajtott roncs lesz.
    Szvsz mem szabad így hozzáállni, vagy annyiért vegyél amennyiért jó állapotút kapsz, vagy ne vegyél. Ezt a "legminimálisabb ár" kategóriát felejtsd el, csak szívni lehet vele meg költeni rá annyit amiből jót is vehettél volna.
  • Tarajos Sül
    Szerintetek hány (tíz)ezer forint egy használt robogó?

Pl.:Yamaha

a legminimálisabb ár?
  • Zetorg
    a blokk mellett van pár csavar.
    melyik az a kettő? :)
  • CaviaR
    CSak h válaszoljak a saját kérdésemre:

Felső tűgörgő: (B23005)

Alsó tűgörgő: (B23006)
  • Pavlo
    Elég szabad megfogalmazás... Ha nem értitek, szóljatok.
  • Pavlo
    A tűgörgő... Hát, kényes dolog. Két helyen van: A hajtókar és a dugaggyúcsapszeg között, és a hajtokar és a főtngely között. Azért tűgörgő, mert tűhöz hasonló a "csapágygolyó". :)
  • Pavlo
    Mit szeretnél tudni?
  • CaviaR
    Hol van benne pontosan ez a tűgörgő? A motorban valahol mélyen, vagy viszonylag hozzáférhető helyen?
  • Cvd
    A Jog-om is csinálta ezt a zajt, legalábbis olyan keleplő hangja volt nálam is mintha beleérne valami a ventillátorba. Mondjuk az nem lehetett, mert akkor sokkal gyorsabban kellett volna kattognia. Nálam végülis megragadt tűgörgő volt a zaj forrása, és mivel nem vettem komolyan elég szép motorfelújjítás lett a vége. Úgyhogy azt tudom javasolni hogy gyorsan nézesd meg a motort, lehet hogy elébemész egy nagygenerálnak.
  • CLINT EASTWOOD9
    mekket=mellett
  • CLINT EASTWOOD9
    Egy 50cm3-is Chunlan motornak mennyi literes lehet a tankja?
    És mennyi lehet a fogyasztása?
    Aki már durrogtatta a kipufogót az leírná részletesen hogy hogyan kell?
  • CLINT EASTWOOD9
    A blokk mekkett van két csavar azok együttes hajtásával lehet hangolni a motort.
    Ha rosszul hangolod a motort akkor az elinditásánál lehet hogy majd kell húzni a gázt is, nem olyan jó ahoz nyúlni aki nem annyira ért a motor hangolásához.
  • CaviaR
    A 600as nagyon komoly lötty. Endurod van? Én meg most jöttem rá az árlista alapján, h a nagyteljesítményű robogókhoz 4000.- az olaj, a srác a Motulnál pedig 2000ér számolta fel.. Sztem jól jártam.

A motoromnak nemtudom mi lehetett a baja. Kétszer kitisztítottam a karbit, pedig szinte semmi kosz nem volt benne. Csavarokra szedtem szét és mindet megpucoltam egyenként, összeraktam és ment rendesen.
    Benzinszűrő tiszta volt, kár volt annyit bajlódnom vele, de lényeg h az is jó.
    2 dolog ezzel kipipálva.

Viszont van még 2 bökkenő vele.
    1.) A motor 20-30 körül elkezdt kattogni. Erős a zaj, tehát nemhinném h vmi kosz lenne a blokkban. olyan mintha vmi hozzáérne a hűtőventihez, de azt is szétkaptam, de semmi. Mi okozhatja?

2.) A benzin visszajelző sem túl jó. Azt mutatta, h 1/10 a benzinszint, és amikor leeresztettem igencsak meglepődtem, h kijött belőle kb 4.5l. (Ezek szerint 45 liter a tartály. :D) Kikaptam és úgytünt rendben van az úszó, a drótok, a potméter, és a mechanika. Viszont akkor biztos el van hangolva, de azt hogyan kell beállítani?
  • Tarajos Sül
    Van itt olyan,aki ért a motorblokkokhoz(motorkerékpár)a tipus mind 1
    vagy a motorkerékpárok müködési elvével kapcsolatban?
  • Zetorg
    Motul jó!
    én a 600-ast használom, az 4000/liter.nem füstöl és nem rakódik le.

mi volt a baja a motorodnak?
  • CaviaR
    Ha meghibásodik a motorod, tehát megy ugyan, de erőtlen vagy fullad, akkor a karburátor hibája általában. Kerülhet bele szennyeződés, víz a benzinnel, por és kosz a levegőszűrőből, egyéb.
    Ezt ilyenkor meg kell tisztítani.
    Hallottam olyat, hogy egyszerűen elszakadt az ékszíj, megeshet, hogy sok öninditózástól megkokszosodhat a gyertya és nem indul a moci.
    Guminyomást ellenőrizd néha, h ne nagyon menjen 2bár alá.
    Olajból vegyél inkább drágábbat kifejezetten robogókra, és ne csak sima 2T olajat, mert azt inkább fűnyírókba vagy egyszerűbb szerkezetekbe csinálják.
    Én a Motul ScooterExpertet használom (nagyteljesítményű robogókhoz fejlesztve), 2000 Ft literje, de 600kmre elég.
    Benzinek közül személyszerint az ólommentes 95-öst ajánlanám. Próbáltam mindenféle csoda 98-as és 100as oktánszámú üzemanyagokat, de a magas árukon kívül változást nem tapasztaltam. Sőt, talán még hangosabb is lett, de nem ment jobban kicsit sem.
  • CLINT EASTWOOD9
    Milyen hibái jelentkeznek a motornak?(aki tudja segítsen)
  • CLINT EASTWOOD9
    Hát én vettem egy ilyen motort használtan 1500km-rel, jó álllapotban, semmi hibája nincs (eddig) örülnék ha ez így is maradna.
    Csak az aksi volt rossz a de ahelyett meg vettünk agy másikat.
    Más problémája is van?
    Sokat kell rá költeni?
    Gondolom nem azt akarod mondani hogy a motor snob?

• CaviaR
    Sztem is a nagytestű robogók a jobbak, mert stabilak, erősebbek és jobbak. :)
    Igaz nehezebbek is sokkal, így inkább az idősebbeknek és/vagy erősebbeknek ajánlott.

Sztem a Chunlan-t azért felejtsd mer egyszerűen noname. Ezt nem azért mondom mert sznob vagyok, hanem mert az nem igényes. Ha tartósan minőséget akarsz venni, akkor Yamaha, Aprilia, Honda. Ebben a sorrenben. Lehetőleg japán legyen mert azok a legjobbak.

Én majdnem vettem egy Keeway-t (125ccm-es ARN, 4T), de olvastam róla, hogy fékek tönkremennek, teló lötyög, bejáratott motor nem húz, vagy nem egyenletesen, és nagy részük szervízben köt ki hónapokkal vagy akár hetekkel a megvásárlás után. Ha meg tönkremegy rajta vmi, szinte lehetetlen alkatrészt rendelni hozzá.

Az én Peugeotom öt és fél éves, és van benne több mint 110,000 km, és csak most kezdett el vacakolni, amit ma kezdő létemre megoldottam. Szal vegyél inkább minőséget kicsivel drágábban!
  • CLINT EASTWOOD9
    Ki fejtenétak légyszíves hogy mért felejtsem el?
  • CLINT EASTWOOD9
    Mért modjátok hogy szar motor?
  • CLINT EASTWOOD9
    Hát baromi jól néz ki főleg én azt szeretem ezeken a motoron hogy jó nagy motorok.
  • LiPTON
    kék füst: sok olajat kap
  • Zetorg
    amit te tekergetsz az a variátor külső tárcsája.mögötte van a variátor és az mögöt az önindító szabadonforgó fogaskereke.az csak akkor fogja a főtengelyt, ha indítassz.
  • CaviaR
    Az más :D
    Úgy látszik valamit elnéztem, mert van ugye az a tányér amit nehezen forgatok. Ahoz pedig tartozik egy fogaskerék ami csak akkor ér hozzá ha pörgeti valami, különben egy rugó visszahúzza. Na azt gondoltam h ez lehet a motor fogaskereke, de ezek szerint az csak az indítómotoré.. :)
  • Zetorg
    héhé!
    nehogy má megszüntesd az akadást :D
    azért akad, mert van erő a motorodban.azon a ponton sűrít a dugattyú!
  • CaviaR
    Köszi már próbáltam, de hamár beírtad megnézem még1x, hátha találok vmit.

Van még 1 gond a mocival. Kitisztítottam a karbit, de nem lett jobb, nem megy (sokkal) jobban, és nagyon füstöl. Kék a füstje ha ez mond valamit. Ma lemegyek, és leeresztem a benzint és megtisztítom a szűrőt.

A másik kisebb gond, hogy amikor kézzel próbáltam forgatni az ékszíjat az első tárcsánál fogva, könnyen és szépen fordult, aztán megakadt, és csak nagyon nehezen ugrott tovább, közben pedig nyikorgott a gumiszíj mintha szorulna, majd újabb fordulat után ugyanott megakadt, és így tovább. Mit kell vele csinálni, hogy ez megszünjön?
  • LiPTON
    itt keresgélj
  • CaviaR
    Szal ő volna a mocim. Kívülről szép, de vannak vele gondok...

A berugó fogaskereke ezt a kis fogaskereket forgatja meg, a továbbiakat ti is tudjátok.
    Csúnyán szét van rágva. :( Hol lehet ilyet kapni?

• Ronny
    végülis jó az ha újra összepakolja:)
  • OrioN the S
  • Zetorg
    ha az van rajta, hogy chunlan, az azt jelenti, hogy felejtsd el :)

Starway motorcycles are made by Chunlan in China.
  • Ronny
    chunlan az valami kínai csoda:)
  • CLINT EASTWOOD9
    Tényleg nem tudom segítsetek.
    Hova szokták feltüntetni a robogón a márkáját ha nincs a kasznin.
    Blokkra?
    Ha a blokkra fel van írva hogy chunlan akkor annak mi lehet a pontos márkája?
    Használt a motor azért nem tudom pontosan.