6802
Robogók!!:)
-
#601 Megint tanultam, köszi! -
#600 Úgyis van az!!!Amúgy naon feltünő dolog az a benzinszürő. -
#599 az aluminium csapban van a benzinszűrő.
a két cső közül az egyi a benzincső, a másik pedig a vákuum cső.csak akkor megy a karbiba benzin, ha a vákuum cső szív!
a csapot is általában bilincs fogja a tankba, ha azt meglazítod ki tudod húzni a szűrőt.csak ha kihúzod rakja alá valamit, vagy elöbb szívd le a benzint. -
#598 Sokat segítettél, holnap lemegyek megnézem. Amúgy egy 2ütemű 100 köbcentis Peugeot X-Fight. -
#597 Ez volt az első gondolatom amikor megállt, de nemtudom hol van benne a benzinszűrő. Van egy cső amin benzinszűrőhöz nagyon hasonló szűrő van, de az az olajhoz van. A tankból kiáll egy aluminium csapszerűség, amiből két cső vezet, mind2 a karbiba. Ezek mik lehetnek pl? -
#596 hát...milyen motorod van?
általában egy lapos+csillag csavarhúzó kombó elég a szétszedéshez, esetleg még imbusz kulcs kell hozzá.
leveszed a légszűrőt, lekötsz minden csövet, bovdent a karbiról.a légszűrővel ellentétes oldalon van a szívocsonk, általában gumi és azon van egy bilincs.ha azt kilazítod, le tudod húzni a karbit.
ez a kétütemű robogóknál így szokott lenni, ha 4üteműd van, akkor vidd szerelőhöz, vagy várj valakit, aki szedett már szét olyat. :) -
#595 Nekem akkor is csinált iet amikor a benzinszűrő volt dzsuvás! Azt is nézd meg hátha nátha! -
#594 Tudnál hozzá tippeket adni, vagy esetleg linket, hogy hogyan kezdjek hozzá a szétszedéshez, mert nem olyan egyszerű, mint gondoltam. Belvárosban lakom, szal körülményes elvinnem a mocit szétszerelni, és még akkor is csak utcán tudom csinálni, mert nincs itt más hely.
Milyen szerszámmal és hogyan kell kivenni a karburátort? Alapszinten értek hozzá, és még nemvettem ki karbit sosem. :P -
#593 pucold ki a karbit, hátha jobb lesz!
ha az sem segít, akkor lehet, hogy eltört az egyik gyűrű. -
#592 Tudnátok segíteni? Van egy kis problem a mocimmal. Tegnap jöttem vele szépen, egyszer csak elkezdett lassulni, majd egyre lassabban ment, vegül megállt az úton.
Leállítottam, majd elindítottam, stenderen pörgött is a kerék mint az őrült amikor meghúztam, de ha megterheltem, továbbra sem ment. Ha húztam neki egy erősebb kázt, le is fulladt a motor. 100ccm, tehát bírja simán a súlyomat. Aznap nem is volt túl meleg, ment ez már többet is nagyobb melegben gond nélkül.
Mit csináljak vele? Olyan mintha nem kapna elég benzint. Légszűrővel nincs gond, megnéztem.
Ráadásul ma láttam meg, hogy a karburátor köpi vissza a benzint és az olajat a légszűrőbe, ami eddig sem volt rá jellemző. Nemtudom ez mit jelent, de biztos rosszat, és a karburátor hibájára enged következtetni.
Valaki okos segítsen légyszi!
-
#591 Igen én voltam! :D Tök jó volt! Mekkorát zanyált a crossos forma :D LOL -
#590 volt valaki a tegnapi motoros találkozón? -
#589 -
Cvd #588 A PÁV-ot eltörölték, helyette egy brutálisan kemény feladatot iktattak be: tolni kell a motort egy nyolcason.:) -
#587 Elnézést, le vagyok maradva...
"2004. január 1-től azok a jelentkezők, akik 21 éven felettiek, és közvetlenül a 25 kW-feletti (A) kategóriában szándékoznak jogosítványt szerezni, már nem kell ilyen vizsgálaton részt venniük. Ugyanez vonatkozik azokra is, akik az A1 illetve az A korl jogosítvány megszerzése után a két év letelte előtt szándékoznak korlátlan mkp. vezetői engedélyhez jutni, vagyis nekik sem kell kiegészítő PÁV-on részt venniük." -
#586 Valaki eltudná mondani mit tartalmaz pontosan a PÁV?
Van "B"-s jogsim, de szeretnék majd "A"-s jogsit ha meglesz a 21.évem. Mivel nem rendelkezem sem "A1"-el, sem "A korl"-tal 2 éve, ezért kell majd tennem PÁVot ahoz, hogy egyből a legmagasabb "A" kategóriát kaphassam.
Szal mi is ez? -
#585 jah, ezeket tudtam :P
gondolkozok, hogy mi legyen, mondjuk szerintem elég 80-85 a városba -
Pavlo #584 Ma már csak este leszek. Sziasztok! -
Pavlo #583 Ha nehezebbet teszel bele, jó esély van rá, hogy többet fog menni pár km/h-val, de a gyorsulásodból vissza fog venni egy kicsit, lassítások után nem lesz olyan gyors gázreakció, mivel a nehezebb görgő kint marad a varió szélén. -
Pavlo #582 "Ha jól értelmezem, a forgás centrifugális erőt fejt ki a 6-oson és nekiszorítja azokat a pofákat 8-as belső peremének, ami megforgatja a kereket." -- Ezért nem lehet betolni. Mert ha forog a 8-as, akkor ez még a fizikai kontakt hiányában nem forgatja meg a 6-ost. Ez a dolog csak egy irányban működik, csak a 6-os forgatja meg a 8-ast. -
#581 vennem is kéne görgőt, mert 85-nél nem megy többet :) -
Pavlo #580 Pontosan. -
#579 a görgők a variátorban vannak, ami a főtengely végén van. -
#578 Ha jól értelmezem, a forgás centrifugális erőt fejt ki a 6-oson és nekiszorítja azokat a pofákat 8-as belső peremének, ami megforgatja a kereket.
Azt viszont nemtom pontosan, hogy a görgők a 6-osban vannak, vagy a fokozatmentes áttétel valahol máshol van? -
Pavlo #577 Ha nem érted, kérdezz!
-
#576 Aham vili, h nem tudom berugni ha nincs benn berugókar (kicsit gáz is), de mi az a röpsúly? -
Pavlo #575 Ha leveszed, sztem semmi baja nem lehet. Le kell dugózni az ottmeredt lyukat, és kész. Annyi hátrányod még származhat belőle, ha véletlenül felmondja az akkumulátorod a szolgálatot, csak tolni tudod a motort, mivel a röpsúly miatt nem lehet máshogy elindítani, csak a berugókarral. -
#574 Köszönöm, igazad lehet! Akkor belevágok ha nem lesz 100000 fok árnyékban. :)
Pavlo véleményét is meghallgatnám [URL=http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1081545185#566]#566[/URL] ügyben biztos ami biztos. ;) -
Pavlo #573 A súly nem számít, pontosabban a lényeg a súly elosztásán van. Ha megnézel egy Jog-ot, az ülés a hátsó kerék felett van, ott ül rajta az ember, kisebb az erőkar, egyszerre felrántja a könnyű orrészt. Ennyi. -
#572 igen és az fele ekkora fele ekkora súllyal, majdnem ugyan ezzel a blokkal. -
Cvd #571 Egy jó állapotú tizenéves Jog mindenféle tuning nélkül is kerékre áll.:) -
#570 amúgy most jöttem haza, most szereltük be a malossi hengert :P
még bejáratós, úgyhogy nem küldtem, de indultam egy keményet és simán egykerékre állt :)
és még minden más gyári...mi lesz, ha meglesz a kuplung is... -
#569 akkor elmondom a véleményem, amit NEM szabad kézpénznek venni :)
szvsz, ha kiveszed a berugó kart és a kis fogaskereket, akkor nem lehet semmi baj.mivel azok nem tartanak semmit és elvileg hozzá sem érnek semmihez, csak ha lenyomod a kart. -
#568 fontos lenne -
#567 tudnátok mondani egy pár magyar, robogós fórumot? -
#566 Lenne egy fontos kérdésem. Van egy Peugeot X-Fight (speedfight 2) 100ccm robogóm, és kattogás hallatszik belőle.
Ha mondjuk álló helyzetből erősebben meghúzom, kb 50től fölfelé kezd el kattogni. Kiderült, h baloldalról jön, és ma az is h a berugópedál valahogy hozzáér a fogaskerékhez. Egyhelyben állt a motor, és egy nagyonkicsit lenyomtan, és azt a bizonyos recsegős hangot adta ki.
Szerintem rossz is lehet az a kar, mert néha nem lehet használni sem, mivel egyszer mintha meg sem forgatná, másszor pedig alig lehet megmozdítani.
Gáz lenne vajon, ha kivenném a berugókart a fogaskerékkel együtt? Azonkívül, h csak önindítózni tudnék utána, más baja nem lenne?
Fontos lenne, mert így nem maradhat, mert félek h elront vmit odabent. Köszönöm! -
Cvd #565 Jó eséllyel bele van építve valahogy az alvázszámba, mint szinte minden járműnél. Viszont valszeg valamilyen kódolt formában (egyszerűbb esetben az évszám utolsó két számjegye szerepel benne valahol). De ha megvan az alvázszám akkor érdemes bedobi egy keresőbe, hátha kiderül valami kis szerencsével. Komolyabb szerkezeteknél meg lehet nézni a vezetékeket/fékcsöveket is, azokon is szokott szerepelni gyártási év, ami majdnem biztos hogy megegyezik a beszerelésének évével és így a robogó gyártási évével is. Persze ha nem voltak cserélve menet közben.
-
#564 úgy néz ki, hogy holnap megérkezik a 14 lovas malossi szettem ^^ -
#563 Na ez engem is érdekelne akkor hol kell ezt meglesni a motoron? -
Csaby89 #562 Hali. Van egy Aprilia rally 50-es robogom és azt szeretném kérdezni hogy a robogo alvázán megtalálhato-e a gyártási év???? Vagy esetleg a gyári számbol hogy lehet kideriteni???????
A válaszokat elöre is köszönöm