2417
megoldást keresek erre a problémára
-
#2297 Nálam ez nem működik. Kidob hibával:
The formula you typed contains an error.
Ha a képletvarázslót használom (az az ablakos amit ki kell tölteni) ott idézőjelbe rakja a karakter(13)-at s úgy sem működik.
:-( -
#2296 Délután tesztelem, mert sajnos most munka lesz lesz, s bent nem foglalkozhatok maszekkal!
Előre is köszönöm! Istennő vagy! (Még mindig! :-D ) Most már nem csak az orvosok, hanem Te is megmentetted az életem :-D
-
#2295 =HELYETTE(A1;KARAKTER(13);" ")
Ez a sortörés helyére egy szóközt ad. -
#2294 Sziasztok!
Ismét egy nagy problémám van. Office 2007 és office 2013. Igazság szerint mindegy melyikben van megoldva.
Van pl "A" oszlopomban többszáz sor adatom. Ezen sorokban Pár darab cellában alt+enterrel van sor törve. Nekem arra volna szükségem, hogy ezen cellákból eltávolítsuk a sortöréseket. se függvényt se parancsot nem találtam rá.
Ez az oszlop sorai gyakran változnak, szóval nekem az is jó lenne ha gombnyomásra szedné ki a töréseket, de az se gáz ha automata.Nekem az is megfelel ha másik oszlopban van eredményem, csak nem szeretném egyesével végigkeresgélni.
Köszi szépen!
-
biopityu1 #2293 sziasztok!
kérnék még egy kis segítséget!
össze lehet e hozni a HA és ÉS függvényt úgy, hogy van üres cella is, amire hivatkoznék?
arról van szó, hogy szeretnék automatikusan kitölteni cellákat, ha bizonyos feltételek érvényesülnek!
pl. ha E2 cella üres és I2 cella egyenlő "1db-6db"-al, akkor legyen kevés, egyébként pedig sok... illetve ha meg lehet ezt csinálni, akkor össze lehet e több ilyet fűzni valahogy?
két képletem van ami külön működik, ezeket hogyan tudom összefésülni?
a cél az lenne, hogy csak akkor írjon keves-et, ha E2 cella üres és ha a ha függvényből teljesül valamelyik feltétel..
=HA(I2="1db-2db";"kevés";HA(I2="3db-4db";"kevés";HA(I2="5db-6db";"kevés";HA(I2="7db-8db";"kevés";"sok"))))
=HA(ÜRES(E2);"kevesüres";"kevesnemüres")
ez a két képletem van, ezeket kellene összehozni
köszi előre is -
biopityu1 #2292 a HA függvényre meglett a megoldás! ha a függvényben idézőjel közé rakom a feltételt, akkor jó.. "1db-6db"... :-)
márcsak a színezésre keresek megoldást!
Utoljára szerkesztette: biopityu1, 2017.02.09. 10:26:54 -
biopityu1 #2291
sziasztok!
Kis segítséget kérnék!
Adott egy raktárkészlet excelben, ami állandóan bővül 100 sorral! Folyamatosan végzek benne speciális szűréseket! Egyik kérdésem, hogy ha manuálisan színezem a cellák tartalmát(betűszín), az látszódik szűrésnél, viszont ha feltételes formázással színezném a cella tartalmát, azt nem mutatja a szűrésnél, ugyanúgy fekete színű marad a betű... van erre valami megoldás? hogy ne kelljen a cellákat egyenként színezni?
Illetve a másik kérdésem, hogy ha a HA függvényt szeretném használni, aminek a feltétele egy olyan cellára mutat, ahol kötőjeles, kettőspontos adatok vannak(1db-6db, itt a db a darab stb. ), miért nem működik? Például ha a cellában az van, hogy 1db-6db, akkor szeretném mellé a cellába iratni hogy "kevés", de nem csinálja meg, mindig azt írja hogy hamis.. megpróbáltam úgy is hogy 1db:6db, de így se...
van valami ötletetek?
köszi előre is
üdv.
István -
gulyi921 #2290 Sziasztok!
A következő problémára szeretnék megoldást találni.
Adott két táblázat, melyek oszlop címei ugyanazok:
A két táblázat adatait egy táblázatban szeretném összevonni úgy, hogyha új adatokkal bővítem mondjuk "Tábla 1"-et, akkor az automatikusan az összevont táblázatban is megjelenjen.
Előre is köszönöm a válaszokat! -
Bal0924 #2289 Már megvan. -
Bal0924 #2288 Hogyan lehet rávenni az excel-t, hogy a nyilakkal a cellák között mozogjon és ne pedig a gördítősávokon mennyen?
Amikor beindítom alapból azt csinálja és nagyon idegesít! -
PitLer #2287 Köszönöm, Delila!
Jövök neked! pé. -
#2286 Nézd meg a súgóban az érvényesítést, valamint a névkezelőt! -
PitLer #2285 Sziasztok!
Van olyan lehetőség, hogy egy oszlopba, csak az általam már egy másik munkalap tetszőleges oszlopában rögzített adatokat (neveket) lehessen beírni? Jobb esetben legördíteni?
Amennyiben sejtésem igaz, és van ilyen lehetőség, kérlek vezessetek el a küszöbéhez!
Köszi! pé. -
Tyco73 #2284 Szia!
Köszi a válasz. A segédoszlop nem jó. De megoldom evvel a módszerrel amit bemásoltam. A furcsa formátum az angol dátum formátum mert ezt írja a súgó:" When using AutoFilter with dates, the format should be consistent with English date separators ("/") instead of local settings ("."). A valid date would be "2/2/2007", whereas "2.2.2007" is invalid."
És így működik a dátumra szűrés makróból mindegy milyen dátum formátumú a cella vagy van e benne idő vagy nincs csak dátum.
-
#2283 Szia!
A helyedben felvennék a lapon egy új oszlopot, ami a tiszta dátumot tartalmazza, =DÁTUM(ÉV(R2);HÓNAP(R2);NAP(R2))
Erre a segédoszlopra szűrnék, ahol a 2 kritérium a datum és a datum2. Az ad és ad2, furcsa formátumú változót elfelejteném.
Utoljára szerkesztette: Delila1, 2017.01.25. 19:50:34 -
Tyco73 #2282 Szia Delila!
Makróval kapcsolatos kérdésem lenne. Adott egy táblázat aminek az egyik oszlopában dátumok vannak ráadásul óra-percel egyeütt (pl: 2017.01.23 14:45:12) az oszlop dátumra van formázva ilyen formátumban: 2017.01.23 Ezt az oszlopot szeretném makróval szűrni egy konkrét dátumra.
Ez a kód így működik de ha csak egy dátumot adok meg és "=" írok a kritériumhoz akkor nem működik:
Sub datum_t()
Dim datum As Date
Dim ad As String
datum = Date - 3
datum2 = Date - 1
'
ad = Format(datum, "mm\/dd\/yyyy\")
ad2 = Format(datum2, "mm\/dd\/yyyy\")
usor = .Range("I" & .Rows.Count).End(xlUp).Row
ActiveSheet.Range("$A$2:$AA$" & usor).AutoFilter Field:=18, _
Criteria1:=">" & ad, Operator:=xlAnd, Criteria2:="<" & ad2
End Sub -
#2281 Igaza van Einsteinnek, az idő is relatív. Mifelénk jan. 4. után a holnap jan. 5. Nálad még nem következett be.
Valószínűleg nem fontos a feladatod. -
initialD #2280 Holnap megírom, ma már nincs időm sajna. Köszi! -
#2279 -
#2278 Látom, nincs jelentkező. Próbáljuk meg, privátban küldd el példát. Majd kiderül, jutunk-e valamire együtt. -
#2277 /500-at a zárójelen kívülre vinni szerintem. -
#2276 BÚÉK!
Mit kéne megváltoztatnom, hogy jó legyen a következő számítás?
=SZUM((J14:J18)/500)
Köszönöm. -
initialD #2275 Sziasztok!
Keresek olyan embert, aki magas szinten ért az excel-hez és matematikai/geometriai összefüggéseket is átlátja. Szükségem lenne egy excel-re amivel ki tudom számoltatni a nekem kellő információkat. Példát tudok mutatni mire van szükségem. Nem ingyen kérem! -
#2274 Többet kellene tudni az egyes lapok felépítéséről. Írj a nem publikus adatok helyére fiktív értékeket, és tedd fel a fájlt egy elérhető helyre,
A helyettesítő fiktív adatok típusa (szám, szöveg, dátum) egyezzen meg az eredetiével. -
beadandó #2273 Sziasztok,
Van egy táblázatom, abban az egyik lapon felhasználók és különböző rendszerek. Nem vagyunk kíváncsiak az összes user összes rendszerhozzáférésére, viszont egy-egy user adott rendszerben több jogosultságot is birtokolhat.
A rendszerekhez tartozó jogosultságok-hozzárendelések külön-külön lapokon szintén rendelkezésünkre állnak. Tehát arra lennék kíváncsi, hogy hogyan tudom megjeleníteni, hogy az adott felhasználónak az adott rendszerben milyen jogosultságai vannak.
Persze ezt a lehető legegyszerűbben.
Nagyon köszönöm előre is a segítségeteket! :) -
Tyco73 #2272 Tehát nem. ☹ -
#2271 Megpróbáltam feltölteni egy tömböt, majd arra hivatkoztam a szűrésben, de nem fogadja el, hibára fut. -
Tyco73 #2270 Szia!
Köszi a választ. Tehát a CriteriaRange-nek mindenképpen egy Range-et kell megadni ami egy munkalapon van. Nem adhatok meg mondjuk egy tömb típusú változót amibe beírtam a kritériumokat? -
#2269 Szia!
Rögzíted a makrót úgy, hogy a specszűrés is benne legyen. A példában az A1:C50 tartományt szűrjük, kritériumtartomány a G1:G2, a szűrés helye az I1, csak az egyedi rekordokat jelenítjük meg.
Range("A1:C50").AdvancedFilter Action:=xlFilterCopy, CriteriaRange:=Range("G1:G2"), _
CopyToRange:=Range("I1"), Unique:=True
Ezután átalakítjuk a makrót úgy, hogy a bővülő táblában is hibátlanul működjön.
Dim usor As Long
usor = Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row
Range("A1:C" & usor).AdvancedFilter Action:=xlFilterCopy, CriteriaRange:=Range("G1:G2"), _
CopyToRange:=Range("I1"), Unique:=True
Megteheted, hogy a makróban adod meg a kritérium 2 adatát.
Range("G1")="cím":Range("G2")=érték
Utoljára szerkesztette: Delila1, 2016.12.22. 07:04:40 -
Tyco73 #2268 Szia Delila!
Az lenne a kérdésem, hogy meg lehet e adni a speciális szűrő kritériumait egyenesen makróban vagy csak úgy, hogy a makróból kitöltök egy területet a feltételekkel és azt a Range-t adom meg utána a CriteriaRange értékének? -
#2267 Szívesen. -
#2266 Köszönöm, így meglesz. -
#2265 Rákattintasz a módosítandó adatpontra, Ekkor az összeset kijelöli. Még egy kattintás (tehát NEM duplaklikk a pontra, hanem 2 egymást követő katt). A második kijelöli a kiválasztott adatpontot.
Jobb klikk, adatpont formázása. Itt beállíthatod a kiválasztott adat formátumát. -
#2264 Lehetséges olyan, hogy egy grafikonon bizonyos pontokat megjelölök? Van egy mérésem, ahol pár darab minősége nem megfelelő, és ezt szeretném a grafikonon ábrázolni valahogy. Egy adatsoron belül van a többivel. -
#2263 Nem használtam ezeket a helyeket.
Megvan. Letiltottam a megbízható helyeket és a megbízható dokumentumokat is. Így már letiltja alapból, de engedélyezési felirattal használni tudom.
Köszönöm. -
k1571 #2262 Lehet, hogy a "megbízható helyek"-be van felvéve. (Nekem a 2007-esben az excel beállításai -> adatvédelmi központ -> megbízható helyek. Az ide felvett könyvtáraknál nem kérdez.) -
#2261 Köszönöm, akkor játszogatok vele. -
#2260 Nálam pont fordítva volt. Letiltottam a kérdést, ennek ellenére sokáig rákérdezett, majd (miért, miért nem?) egyszer meggondolta magát, azóta szót fogad. :) -
#2259 Megvan, de hiába van kérdésre állítva, simán megnyit egy általam írt makróval ellátott fájlt. :( -
#2258 Az Excel beállításainál, az Adatvédelmi központban nézz körül!