7862
  • MrStokes
    En az alap jatekrol beszeltem, te pedig ha jol sejtem a kiegrol.
  • sleepwalker77
    Már ne is haragudj, de nagyon nem vagy képben. :)
    Nem szoktam pocskondiázni semmilyen játékot, de mint gondolom tudod, a fórum arra való, hogy az emberek elmondhassák a véleményüket, még ha azzal nem is ért egyet mindenki. :)
  • Elk Hunt
    Ha van kedved csatlakozni builde-ben akkor szívesen veszem azt. Elsősorban "belső" areák kellenének.
    Ha érdekel keress meg priviben, megadom az msn-t aztán a többit ott.
  • Ottto
    Megtaláltam, tényleg az kellett nekik. Kössz!
  • zsirfecske
    nemigaz, hogy minden companion jó, act1 végén okku helyett lehet one of many-t felvenni, aki neutral evil undead... kb. kaelyn szöges ellentéte reakciókban.

amúgy van egy influence guide ha valakit érdekel.

wizard-ként eternal rest óta nincs semmi bajom a spirit eater dologgal, persze le kell suppress-elni a craving-et minimálisra. amúgy nekem elsőre sikerült devour-olni a priest-et így nem kaptam meg eternal rest-et, na anélkül tényleg gáz. sajnos ez alap feat, szerintem elég gáz, hogy ki lehet hagyni akár egy melléklikkelés miatt...

ha véletlen valaki így járt és kivan miatta: console-lal orvosolható, így nem kell visszatöltögetni ('givefeat 1984').
  • Chipii
    Azt hiszem van egy valahol még egy a pit fiendek szintjén valamelyik szobában.
  • Chipii
    Nem pocskondiázta, teljesen normális hangnemben leírta róla a véleményét, miután végigjátszotta.
  • steweee
    te figyelj már ide, minek játszol vele egyáltalán?

én azért nem játszom mert tudom hgoy még bugos, de nem is elég erős hozzá a gépem. a megjelenésekor kipróbáltam, de az első komolyabb összecsapást sem tudtam megnyerni, mert szaggatott

de mostmár majd hogy sokat javítottak rajta, meg főleg lesz jó vidkarim újra nekikezdek

ha igazad is van, csak azért kár ide írkálni a pocskondiázásokat hogy elolvassuk. rendben, én sem szeretem ha egy jó játék tele van hibákkal, de amíg nem jön a végső peccs, addig játssz mással. van bőven játék, idő inkább kevesebb rá.az nwn1 is vhol 1.62-nél fejeződött be, két nagy meg két kisebb hivatalos kieg után
  • Ottto
    Hali. Kis segítséget kérnék a MotB játékban.
    Szal Chapter 2 végénél vagyok az akadémián, és Ammon Jerro lelkét kéne visszapakolnom a testébe (Tudom hogy nem fő küldetés de az első rész után ő az egyetlen "élő" személy akivel találkoztam szal érdekelne mi van vele). Namost az a gond hogy az a két nyomorék PitFiend nem adja ide a lelkét. Pedig megvan a pénz meg a három lélek (Inarus szobájában találtam egyet (Housing Soul), a golemverekedésnél a pénz helyett a srác lelkét akartam, meg is lett, és a "lélektárból" kivettem egyet) de még csak ilyen opciót sem ad be hogy elkérhetném a lelket.
    Bug? vagy valamit elnéztem?
  • sleepwalker77
    De ez csak egy dolog az idegesítő irányítás témában, olyan is előfordult sokszor, hogy kiadtam támadást egy ellenfélre, de mire odaért a harcosom, egy másik emberem meglőtte az ellenfelet, mire az elfutott a harcos mellett, hogy megtámadja azt aki eltalálta, aztán azt vettem észre, hogy a harcosom szépen megállt és fogalma se volt arról, hogy mit csináljon, csak vakargatta a fejét a csatabárdjával. :)
  • sleepwalker77
    Ahogy a neten nézegettem fórumokat, másnak is baja volt már ezzel, persze csak ha minden karakter "Puppet Mode On"-ban volt, én meg alapból így játszom, szeretem én irányítani az összes tagot.
  • sleepwalker77
    Akkor nem ugyanarra gondolunk, az útvonalkeresés nálam nem függ karaktertől, Okku se volt hajlandó az esetek 90%-ában megkerülni senkit, csak állt egyhelyben.
  • Chipii
    Ez nem útvonalkeresés gond lesz, nekem ilyet a papnő csinált, hogy fegyverrel támadni nem nagyon akaródzott neki, csak varázsolni.
  • sleepwalker77
    Hát igen, ízlések és pofonok. :)
    Egyébként ha már választanom kellene, akkor inkább az alapjáték sztorijára szavazok, mert bár próbálták feldobni minden lehetséges eszközzel a kieget, de a rövidsége miatt nem közelíti meg.
  • sleepwalker77
    Örülök ha van akinek tetszett a játék, de ennek ellenére tartom magam a véleményemhez. :)
    Az útvonalkeresést nem tudom pozitívnak nevezni, például abban az ezerszer előforduló helyzetben, mikor az egyik karakternek kiadom hogy támadjon meg egy ellenfelet, aki kb 3-4 méterre áll tőle, de ő csak bambán áll, mivel köztük ott áll egy másik karakter, sehol asztalok, tereptárgyak, stb, szóval át kell váltanom rá, odaküldeni az ellenfél mellé és kiadni újra a támadást....persze ilyenkor már minden rendben van, a baj csak az, hogy már 10 évvel ezelőtti játékokban is jól működött ez, szóval simán elvárható lenne ez manapság megjelenőben. :)
  • Chipii
    Nem értek egyet veled:)
    - Én spec kipróbáltam egy favored soulra épített (pap) karit, és egy szem kihívás nem volt benne - ez nem véletlen, egy harcos sehol nem ér a közelébe egy papnak. Varázsló kariról nem nyilakozom, azt nem próbáltam itt.
    - Lehet te másik játékkal játszottál, nekem nagyon tetszett a sztori, igaz, elég sokáig kellett várni, mire összeállt a kép, hogy ki micsoda, hogy mi és miért történt.
    - Mivel előre sokan panaszkodtak, ezért az elején félve használtam a képességet, aztán ráálltam az eternal restre, és egy percnyi gondom nem volt attól kezdve. Gonoszként most kezdtem csak, majd kiderül hogyan lehet kordában tartani - itt elképzelhető, hogy tényleg túl nehéz lesz ettől a játék, de ez valahogy megfelel annak, hogy felemészt az éhség:) Nem véletlen, hogy sok százan buktak már el előtted:)
    - Az útvonalkeresés néha érdekes, de általában inkább pozitívnak tűnt nekem. Akkor szokott gondjuk lenni, ha kevés a hely, pl asztalok meg emberek között kell kis helyen lavírozniuk. Kint a szabadban kijelölök egy jó messze levő, csak hosszú, kacskaringós úton elérhető helyet, és simán odatalálnak.

- Amit kihagytál, hogy nagyon szép lett, nekem legalábbis nagyon tetszettek az areák, kinézetre is meg hangulatra is.

Én már neki is álltam újra:)
  • MrStokes
    A sztori kerdese erdekes dolog, mert pl. nekem a masodik resz alap jatek tortenete sokkal de sokkal jobban bejott, mint az elso resze es annak az elso kiegjee ( Underdark kimaradt ).

A 2. resz kiegjenek torteneterol meg altalanossagban mindenkitol azt hallottam eddig, hogy jobb mint az alap jateke, ez szamomra pozitivum .

A tobbi ponttal kapcsolatban nem nyilatkoznek, mert a kieget meg el sem kezdtem. :)
  • sleepwalker77
    Befejeztem a kiegészítőt, röviden megosztanám a tapasztalataimat, csak az olvassa el akit érdekel. :)
    - Eléggé leszűkítették a választható főkari típusát, úgy értem, hogy aki nem harcossal kezd annak _sokkal_ nehezebb lesz a játék.
    - A sztori nem fogott meg túlságosan, még mindig mérföldekkel jobb az első rész+kiegek története.
    - A spirit-eater képességről inkább nem írok semmit, majdnem teljesen elvette a kedvemet a játéktól. :)
    - A karakterek útvonalkeresése még mindig szörnyű, ezt egyszerűen nem értem, hogy lehetett ilyen rosszul megcsinálni...

Szóval egy szó mint száz, nem valószínű, hogy még egyszer nekiállnék.
    Persze ez csak személyes vélemény. :)
  • MrStokes
    Nem is a tarsaimmal valo szenyozasra gondoltam. De ugye attol fuggoen, hogy hogyan viszonyulsz NPC-khez(olyanokhoz, akik nem lehetnek tarsaid), befolyasodat novelheted, vagy befolyast veszthetsz adott tarsadnal.

Pl. ha a tortenet szerint osszetalalkozol egy csapat farkassal es dontesi lehetoseged adodik, hogy elmenj melettuk, vagy megtamadd oket, es te a masodikat valasztod es mind lehenteled, mert a premjuk neked penz es a penz a mindened, es ezaltal egyaltalan nem vagy tekintettel a veled utazo druida tarsadra, akkor ugye ez neki nem nagyon fog tetszeni es nala befolyast vesztesz.

A jatek elejen az osszes tars aki csatlakozik jo beallitottsagu. Elegge nehezen tudom elkepzelni a fent leirtak alapjan a kozos csapatolast.
  • BlackShadow
    lawful evil :P
  • Chipii
    Kérdés ugye, hogy milyen képzeli el a gonosz karival való játékot. Ha totál antiszoci akarsz lenni, akkor ne is várd, hogy a társaid jó érzéssel viseltessenek irántad:)
    Részemről gonosz karival való játék esetén is lehet, hogy rendes vagyok bizonyos társaimhoz, mert lehet, hogy akarok tőlük valamit, vagy mert egyszerűen semmi bajom velük:) A gonoszság nálam nem feltétlenül abban nyilvánul meg, hogy a társaimat leoltom (kivéve, ha valaki nagyon ellenszenves, mert annál nem is érdekel, hogy szeret e, és hogy megy vagy marad:) A gonoszságom irányulhat valami nagyobb cél felé (világuralom meg ilyen apróságok), nem pedig arról szól, hogy a társaimat fenyegetem:)
  • MrStokes
    Bar en a legkevesbe sem tartom magam pronak :) , en ugy vettem eszre, hogy a parbeszedekben, minimum a jo a semleges es a gonosz beallitottsagnak megfelelo valaszok valaszthatok, illetve a legtobbszor az ezek kozotti arnyalatoknak megfelelo valaszok is.

Pl. ha informaciot akarsz szerezni adott NPC-tol, akkor azt megteheted udvariasan, normalisan, jo beallitottsagnak megfeleloen; kevesbe udvariasan, kisse nemtorodom modon; illetve agressziven, gonosz modon.
  • MrStokes
    Givel = Mivel ^_^"
  • MrStokes
    Givel gonosz karival meg nem probaltam a jatekot, erdeklene, hogy pl. az elejen a sok jo beallitottsagu NPC-nel hogyan tudok befolyast novelni, ha kijatszom a gonosz jellemet a karimnak?
  • Chipii
    Gondolom az alapjátékra gondolsz (a kiegészítőt még csak az egyik oldallal játszottam végig). A cselekménynek van egy fő szála, azon kell mindenképpen végigmenni, bár az egyes helyszíneket nem feltétlenül kötött sorrendben kell bejárni.

Bizonyos helyeken elválik a jó és gonosz karakterek által követhető út, és más küldetésekkel, más szereplőkkel találkozva juthatsz tovább, bár a főszálon ugyanaz lesz lényegileg a végeredmény. Vicces, hogy amikor a másik oldallal játszod újra a játékot, akkor visszaköszönnek ugyanazok a küldetések, de pont fordítva, a másik oldalról nézve, kicsit olyan, mintha saját magad ellen játszanál:)

Kisebb léptékben nézve az egyes szituációkban pedig szerepe lehet a skilleknek, tehát használni lehet meggyőzést, diplomáciát, meg a hagyományos többet erővel módszert is.
  • Riddick21
    Megkérdeznék valami pro arcot, hogy mennyire engedi a játék kijátszani a karaktereket? Tehát van-e a játéknak amolyan Fallout/Arcanum módon értelmezhető szabadságfoka? Vagy az ilyesmit felejtsem el?
    Remélem világos a kérdés, tehát nem a korlátlan jövésmenésre gondoltam, hanem a többféleképpen megoldható szituációkra és a gyökeresen eltérő játékstílusokra!
  • MarkBlade
    Igazad van. Az értelmetlen minden az egyben karkterosztályokat valóban le kell nerfelni viszont dalakorán is mvolt pvp de nem ment a kicsik öldödéde.. arról a dm-ek gondoskodtak.. Ha teremtesz egy "alap" világot akkor a játékosok és dm-ek életett visznek bele. RP meg kötelező. :)
  • Elk Hunt
    Bocs, most vettem csak észre rossz címre írtsm... lol.. van ez így néha...hiába öregszik az ember

Blade:

Szabályok azért kellenek, hogy normálisan lehessen játszani. Gondolom neked se jönne jól, ha mondjuk epic szintű drow party vadászna mindig rád, vagy a többi alacsony (lvl 1-5 pl) karikra és öldösné őket állandóan pl...
    Emellett itt van még a sok és értelmetlen karakter osztályok párosítása, pláne hogy mos 4 kasztot lehet felvenni.
    Nem igazán emléxem arra egy FR könyvre se ahol önjáró pap-tolvaj-harcos-varázsló karakterről szólna a történet....emiatt is kell leszabályozni a kaszt felvételeket az egyensúly megőrzése végett.
    Persze vannam maxolt-buildelt félisten-avatár karakterek (játékosok)...nos velük igazán nem lehet mit kezdeni, ha jól játszák ki a karakterüket (sok RP ect). De a lootbajnok-tápereket nem igazán kedvelem...
  • MarkBlade
    GZ! Nagyon szépek. Bevalom hiányzik egy jó szerepjáték program már.Az nwn ben meg van a lehetőség és annó Dalakora is nagyon jó volt amig el nem csezte PM.. :) De pl ott sem volt le programozott dolog. Igazából a DM-eken múlt minden.. a hangulat elsősorban.És a játékosok tették élővé.. mondju pár alap q belefér :) de a szabályozás sziten igazad van.. mondjuk ahoz nem értek abszolute.. max térképkészítés.
  • Elk Hunt
    Ok.
  • csgj
    Nem, ritkán szórakozok a toolsettel..., de thx.
  • Elk Hunt
    Nem azért raktam ki, hogy most ezt kell "isteníteni" csak azért, hogy a toolsettel való munka babra, és sokszor pöcsölős :-D
    Vannak benne jó lehetőségek, de vigyázni kell arra is, hogy sok apró dolog ne legyen feleslegesen, mert az meg gyártani fogja a laggot.
    Nem tudom hogy milyen serveren gongolkoztál. Arra is kell majd figyelni, hogy milyen oprendszer alól akarod futattni a mutatáványt: XP csak 3,4 GB-t látt a 4 GB-ból emellett egy alkalmazáshoz max 2 GB-t rendel hozzá. Elméletileg a /3GB-s kapcsolóval ez 3 ig lehet növelni, de nekem fagyott tőlle a toolsetem... winsux...Valszeg a megoldást a winserver 2003 jelentené, és szerencsére futattható alóla (elméletben). Szóval nem egyszerű, ha kell segíthetek ha gondolod, de ha van kedved csatlakozni akkor arról is lehet szó.
  • csgj
    Jól néz ki... én ilyet nem tudnék csinálni :P
  • Elk Hunt
    Itt a többi:

[IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]
  • Elk Hunt
    Hi,

Nem akarlak elkeseríteni, de egy Dalához hasonló PW modul készítése elég nagy feladat. Ami azt illeti, én csinálok egyet(http://forum.sg.hu/forum.php3?azonosito=HoldpengeHCR2PWModul), de mivel kijött a kieg egy csomó egyedi placeables-t átrakott így, szinte a nulláról kell kezdeni megint.
    Egy modulhoz kell egy jó scripter aki "életszerűbbé" teszi a játékot, emellett szabályozás sem árt, mert azért valljuk be őszintén a NWN2 és a MotB sincs azon a szinten ami a Forgotten Realms világától elvárható lenne. Értem ezalatt pl a drow paladin és hasonló baromságok eseteit.... Igaz ez játéktechnikai kérdés, de azért egy PW modulon én nem fogom megengedni. Arról nem is beszélve, hogy ha szerepjátékre (RP) kerül sor, ezeket a legnehezebb kijátszani.
    Van néhány kép ízelítőnek:

• zsirfecske
    Ice Troll Lodge kérdés:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    az normális, hogy kiírtottam az egész helyet, mert a kamu rituálé után rámtaámadt a sámán és így mindenki más is? elvileg one of many miatt tette. mondjuk megérte: többek között +10 str-es öv volt a jutalmam, nomeg egy atomtáp gyűrű a kis szellemhörcsögtől vagy mitől (aki a lodge előtt ugrál mindig, és aki a csata végén betámad 10-szeresére nőve)
  • MarkBlade
    Köszi!! :)
    Ó tudom én azt hogy nem ilyen egyszerű..
    Lenne kedve valakinek segédkezni egy projektben? Kellene csinálni egy Dalakora féle online világot. Sokat dobna a játékon. :D
  • Elk Hunt
    Hi

A mapokat a "New Area Transition"-val tudod összekötni. Ez úgy működik , hogy van két mapod (persze egy mapról több fele is lehet menni) XX nevű mapod amin van egy Waypoint-od. A WPnek egyedi TAG-gal(pl.: WP_XX_01) kell rendelkezni, hiszen erre fogsz hivatkozni. A másik map neve XY amire át akarod kötni, itt is lennie kell egy egyedi TAG-ű WP-od (WP_XY_01).
    Ezután annyi a teendőd, hogy rajzolj mindegyik mapra egy TIGGER-T mely New Area Transition nevű. Ha ez megvan, akkor lerakod az XX mapra a WP_XY_01 waypoint-ot és értelem szerűen az XY-ra pedig a WP_XX_01-t. EZuán az XX mapon lévő tiggert kiválasztod, és megkeresed a Transation részt, itt a "LINK TO" sorba szépen beilleszted azt a WAYPOINT tagot, ahová menni akarsz, jelen esetben WP_XY_01-t, értelem szerűen a másik mapon pedig fordítva.

Röviden ennyi, de ez még k.....-ra kevés, hogy élvezhető pályákat, vagy modult hozz össze. Ahhoz kell egy jó rendszer, scriptek, questek ect...
  • MarkBlade
    valaki pls... Toolset-ben hogy kell összekötni a mapokat?
  • csgj
    "Neverwinter Nights 2: Mysteries of Westgate Adventure Pack

Bár a szerepjátékosok még javában Rashemen szellemek lakta földjét járják, már fülünkbe jutott egy új kaland hívószava.

Nem tett rossz lóra az Atari a Neverwinter Nights sorozattal. A nemrégen az EA tulajdonába került BioWare fektette le az alapokat, amelyekre a néhai Black Isle Studios veteránjaiból alakult Obsidian Entertainment építkezhetett, méghozzá igazán hozzáértő módon. A folytatás a 2006-os év egyik legkiválóbb szerepjátéka lett, s a napokban megjelent kiegészítő sem vallott szégyent, sőt. Laikusok számára kevéssé ismert tény, hogy az első Neverwinter Nights-hoz számos úgynevezett prémium modul készült, melyek annyiban különböztek a rajongói munkáktól, hogy minden támogatást megkaptak a BioWare-től, s nem lebecsülendő mennyiségű játékidőt, számos újítást, grafikai tuningot, új zenéket, fajokat, kasztokat, szörnyeket, stb. mutattak fel. Az Atari azonban nem sokkal a második rész premierje előtt leállította az egészet, mivel nem szándékozott házon belül konkurenciát teremteni a folytatásnak. Számos, roppant ígéretes projekt fejlesztése akadt meg ekkor, ám búslakodásra semmi ok.
    Látva a folytatás és kiegészítője (Mask of the Betrayer) sikerét, felélesztették a prémium modulokat, immáron kaland csomagnak nevezve őket, s lényegesen nagyobb léptékben gondolkodnak. Az Atari örömmel jelentette be, hogy még idén debütál az első, letölthető csomag, mely a Mysteries of Westgate címet viseli. A játékos egy nagy hatalmú, ám elátkozott, s emiatt az életét veszélyeztető tárgy birtokába jut. E tárgy a rettegett Éjmaszkosokat is belevonja egy, az egész városra kiterjedő belharcba, ahol el kell döntenünk, kinek az oldalára állunk, s meg kell szűntetnünk az átkot, mielőtt lejár az időnk. Nyugatkapu városa ismerős lehet R. A. Salvatore olvasóinak, hiszen a Papciklus hőseinek nem kevés közük van az orgyilkosok városához.
    A 15 óra játékidőt kínáló kalandcsomag a sikeres NWN modul, a Darkness over Daggerford alkotói, az Ossian Studios műhelyében készül. A nem-lineáris kaland számos mellékküldetést, három új társat, új pályatípusokat, ellenfeleket, zenéket és természetesen több ezer sornyi, profi színészek által előadott párbeszédet tartalmaz.
    Jómagam türelmetlenül várom."

/Gamestar/

ÉLJEEEEEN!!!! :D