7862
  • Nyugis
    hmm.. esetleg olyat hol találok, már ha létezik olyan, hogy mondjuk skill fák? teszem azt, vörös vari tanoncnak mit érdemes fejleszteni, mely varázslatoakt érdemes előtérbe helezni, stb.. létezik ilyen?
  • zsirfecske
    http://gamebanshee.com/neverwinternights2/

ennél jobb nincs.
  • takysoft
    én válaszolok szívesen.
    egyébként a játékhoz rengeteg végigjátszás létezik.
    Itt például rengeteg teljes és részleges leírást és tanácsot találhatsz.
    A GameSpot-on is szép leírás van képekkel.
  • sir Hunnish

Próbáltam végigjátszást találni, de csak hiányosakat találtam. Azt hittem itt lehet némi kérdést feltenni. Vagy probléma, ha az embernek sajnos nincs olyan sok ideje? :)
  • takysoft
    Nincs mihez csatlakozni...
    A másik gépen ugye csináltál szervert?
    Egyik gép hostol a másik meg csatlakozik rá...
    Nem bonyesz...
  • Roback
    szia!Bele másoltam a hosts-ba amit írtál, kipróbáltam,nincs server!Utánna indítom a LAN játékot de ott sincs mihez csatlakozni!!!????Kezdek sokkot kapni!!!A progi gyári!!!Segíts!!!Köszi
  • takysoft
    (ja a "Step 1" nincs folytatva "Step 2"-vel, mert kifelejtettem, de képzeld bele:D)
  • takysoft
    neten nemtom, leírom LAN-on.

Step 1: windows\system32\drivers\etc\ hosts
    ezt a "hosts" filet kell kicsit megnyitni és beleeditálni
    másold ezt a végére:

127.0.0.1 nwmaster.bioware.com
    127.0.0.1 nw2master.bioware.com
    127.0.0.1 nwnmaster.bioware.com
    127.0.0.1 nwn2master.bioware.com

Így nem csatlakozik fel a netes eredeti szerverre.

elindítod a játékot, majd rámész hogy multi. kiírja, hogy a server nem található meg, és utána indíthatod a LAN játékot.

UI: előfordulhat, hogy nem működik, ha mindkét NWN2 példány ugyanazzal a serial-numberrel lett telepítve.

UI2: privát serverre meg talán úgy lehet menni, hogy a hosts-ban a "127.0.0.1" helyére a privát server címét írod. Nem próbáltam, nem is hallottam ilyenről, ez csak sejtés. kérdéezd a többieket netes játék ügyében.

UI3: a hosts file írásvédett attribútumú. a jegyzettömb nem tudja felülírni:D szedd le az attribútumot, vagy használj valami normális editors, ami lesza*ja, hogy az-e:D

Remélem tudtam segíteni.
  • takysoft
    a ház alsó felében a konyhában van valami edény, töltesz bele vizet, azt eloltod a tüzet.
    Carmang: ha a userekbe lenne leleményesség, akkor keresnének egy végigjátszást. aki kérdez abban nincs. kérdésre ne rejtvénnyel válaszolj, mert azzal nem segítesz nekik:D
  • Roback
    Sziasztok.Még mindig nem tudok multiban játszani!Valaki leírná hogyan kell!!!Köszi
  • sir Hunnish
    Szia!
    Köszönöm szépen! De ilyet még nem kellett csinálni és még nagyon új vok a szakmában.
  • Carmang
    A kandallóban van a másik kulcs, mint ahogy sejted is.
    A kézégetésről meg annyit, hogy előbb el kellene oltani a tüzet. Vízzel.
    Többet nem segítek :) Van a házban "víznyerő" hely.
  • sir Hunnish
    Sziasztok!
    Köszönöm az infot, amit küldtetek. Szóval van az a rész (igaz nagyon a végére hagytam...), amikor ki kell rabolni a gyűjtőt. Meg van az egyik kulcs, amit kaptam a gyűjtőtől, meg van amit kaptam a barinőjétől, kitaláltam a zár kombinációját, de még sem enged be. Valószínüleg kell még 1 kulcs, mert gondolom a lánykától kapott kulcs az csak a feljárót nyitotta. Valami volt a kandallóval kapcsolatban is, de ott mindig csak kézégetés van és ennyi. Ha vki tud nekem segíteni azt előre is köszönöm szépen.
  • csgj
    Itt találsz sok információt. (KH fantasztikus oldala, rest in peace...)
  • Elk Hunt
    Hát elsőkörben az tudom javasolni, hogy olvasd vissza a fórumot, mert nagyon sok kérdésre már született válasz. Ha ezután is van kérdésed, akkor írd le, aztán csak fog valaki válaszolni :-)
  • sir Hunnish
    Sziasztok!
    Szeretném megkérdezni, hogy játékmenettel kapcsolatban hol lehet informálódni? Nem tudom, hogy itt szokás-e, vagy van valami külön lehetőség.
  • Nyugis
    ohhh! egyre világosabbak ezek a dolgok. nekem lövésem sincs a szerepjátékrol, nem is értek hozzá, sose játszottam, viszont a NWN"-őt egyszerüen imádom.. annyira teszik, annyira megával ragad, stb, hogy eredetibe is beszereztem! ez dicsértese.. :D Szóval ezek a dolgoka maiket itt leirtok Nekem, az mind mind ÚJ dolog!! Egyszerüen az a helyzet, hogy azt sem tudom, hogy mit KÉRDEZZEK, mert annyirsa nem vágom a dolgot.. :DDD
    Szóval, nyugodtan lehet okositani azért itt vagytok legalább ketten akik ugy látom, hogy igen komolyan vágják ezt a kérdést, megdöbbentő infó halmazotok van! és ez ugy látom, hogy hiteles! naggyo nsokat segitetek nekem ezekkel a dolgokkal (és azt gondolom másnak is!!), Éppen ezért, kérlek, ne fogjátok vissza magatokat, jöhetnek az infok, hogy egyáltalán hogy smint.. persze csak ha nem megterhelő, stb.. az eddigi infokat is NAGYON köszönöm!! mély tisztelettel: Nyugis
  • Elk Hunt
    Hello,
    Olvasva az írosod kicsit olyan érzésem van hogy még nem világos minden. Tudsz játszani a neten különféle servereken, amelyeken külön, speciális pályák, szabályrendszerek vannak. Ezek az un. rp-s szerverek, aholis más karakterekkel tudsz találkozni, csatlakozhatsz hozzájuk, vagy akár meg is támadhatod őket (PvP /player vs. player/). Itt, mint korábban említettem már dörözsletebb karik vannak, s általában egy adott partyban -akikkel mész együtt, fejlődsz ect.- meg van mindenkinek a szerepe pl.: pap-harcos-vazsi-tolvaj. Ez majdnem általános recept :-) Itt ha van bent DM (ugyanúgy mint a papíros szerepjátéknál) ő mesélhet nektek, stb. Ugyanis mindig ugyanazokat a mobokat megölni egy idő után már uncsi... Szóval a DM teszi életszerűvé az adott modult. A másik jó dolog viszont a PvP aminek persze vannak szabályai: pl. általános ökölszabály (mégha gonosz jellemű is vagy) hogy nem illik lvl 20 kariddal lenyomni a lvl 1 vagy lvl 2-es karit, mégha be is szólt rp (role play asszem, bocs ha mégse)/azaz ezt a karaktered mondja, kaszttol, fajtól, jellemtől függő - ilyen pl.:mikor egy pap gyógyít, imádkozik de NEM olyan mint egy drow aki segíteni akar neked...részleteket azért nem írom le miért is.../
    Szintén Neten tudod játszani az alap és kieg játékot. Ekkor vagy Te vagy az akivel menni akarsz host-ol egy szervert és már mehet is. Persze ekkor a "szerver gép" a Te vagy a barátod gépe. Mint mondták ezt is végig lehet tolni, de azért a cirka 50 óra az azért sok... Én személy szerint nem csinálnám végig így, bár biztos könnyebb lenne.
    Nos remélem tudtam segíteni.
  • Nyugis
    okés értem! akkor marad a sima otthoni sinle,.. és utánna közben meg mehet a különféle netes "modul"? vagy ,majd ha kész a single, akkor azzal a karival kell menni a netre?
  • takysoft
    hát, ha találsz magad mellé valakit, aki hajlandó veled végigjátszani, akkor lehet neten is nyomni a silngle kampányt is, de elég nehézkes lesz:D
    tudod neten rövidebb, gyorsabb kampányokat szokás játszani, nem egy 40-50-órás modult:D
  • Nyugis
    nagyon koöszönöm a segítséget! ez tiszta és világos beszéd volt! szóval akkor nyomja a sinlét? és azt lehet neten, vagy csak "otthon"? vagy az tök mindegy? igy is jó ugy is jó?
  • takysoft
    Elk Hunt jól beszél.
    Neten spéci pályákat játszani az tud, aki ismeri a játékot.
    Megismerkedni mindenképp single-ben érdemes.
    Persze a single módot is nyomhatjátok hálóban(LAN-on PL), ha ketten vagytok(mint mi a menyasszonyommal). az ugyanaz.
  • Elk Hunt
    Hi, neten állandó szerverek vannak, igaz külföldiek ezek. Saját tapasztalatom erről az, hogy meglepően korrektúl és segítőkészen állnak az emberhez, ha megtudják h. külföldi -még akkor is ha kb 50 szavas angol szókincse van :-D. Ide már csak akkor érdemes jönni, ha jól tudod kezelni az adott -azaz választott- karaktert, ismered annak minden lehetőségét ect. Erre van egy nagyon jó kis program -CBC 2. valahanyas verzió- ami a karakter építéshez való. Ezzel úgymond ki tudod hozni az adott karakterből a maximumot, s ez egy Hardcore pw-n igen csak szükséges, mivel az ellenfelek is igen kemények hanem keményebbek...
    Olvasva az írásod, javaslatom az hogy mindenképpen single-ben vidd végig akár egyedül akár valakivel. Ezután már lesz tapasztalatod, hogy másik karit indíts stb. Azonban mindere jó általános tanácsot nem fogsz kapni, mert ahány karakter annyi lehetőség...
  • Nyugis
    okés, akkor mit javasolsz, hog yérdemes játszani? neten nem is lehet fő sztorival végigmenni? vagy olyan játékot tudok inditani hogy a főszálat nyomja végig? vagy nem? vagy mikor érdemes neten nyomni? jobb singlébe net nélkül? mit javasolsz? hogy jobb? nem értek hozzá, te meg igen.
  • Elk Hunt
    Pfúúú ha meg tudnám mondani, hogy mikor lesz kész...Teljesen persze sose... :-D Dolgozom rajta, de most hogy megjelent a kieg s vele együtt kb 500 tárgy (házak ect) szinte újra kellett csinálni az egészet, mivel a hivatkozási sorok változtak...
    Azt kell még tudni, hogy nem lesz sok felszíni mászkálós map, mivel az nagyon viszi a helyet meg laggot gyárt, így ebből kb 30-40 közötti area szám lesz. Ez ellentétben sok "belső" area lesz kb úgy 70-80%.
    Mivel 1edül csinálom, időigény s csak annyit mondhatok, hogy hamarosan...
  • Torzonborz
    köszi megsasolom :) néztem a Tiédet is meg regeltem a fórumodra de elérést nem láttam. ezek szerint az még nincs kész ? pedig jónak ígérkezik :)
  • Elk Hunt
    Hello,

Kb Te vagy a 10ik ember aki ezt megkérdezte :-)
    Itt meg a korábbi oldalakon találhatsz infókat a magyar szerver előzményeiről, gyerekbetegségeiről...
    Modul
  • takysoft
    nincs konvertálás
    Van egy karaktered. Enek vannak tárgyai, xp-e, szintje, hírneve, mindene.
    Ezzel tudsz játszani is, és játék közben tudd exportálni is(elmenteni).
    Ne feledd, hogy egyjátékos mód mentésével elmentődik ugyan a karaktere, de nem exportálódik.
    Azt se feledd, hogy játszhatsz ugyan a kimentett karaktereddel neten vagy akár bármilyen más pályán, de utána azt már visszatölteni a mentett állásba nem lehet(vagyis egyjátékosba inportálni nem lehet).

Ha nagyon csalni akarsz... léteznek olyan letölthető pályák... amikbe ha belépsz egy lvl1-es kis karival, v agy bármilyennel, akkor... hát.... percek alatt sok-sok XP-t kaphatsz, skilleket, hírneveket, és persze felszerelést és pénzt:D
  • Nyugis
    igen ezt észrevettem.. és hogy érdemes inditani? nyomtaom sinklában és átkonvertálom a netesre? gondolom forditva nem lehet.. vagy igen..? hogy van ez? idáig nem volt eredeti gamém, és ugyebár ezt a részét nem vágonm... kérem, aki érdemben segiteni tud, mint pl: Chipii azok SEGITSENEK!
  • Chipii
    Neten általában teljesen más világok vannak, mint a single kampány.
  • takysoft
    jézusom.... ha már ennyire elborult vagy, akkor inkább cheatelj:D
  • Nyugis
    sziosztok!

az a kérdésem, hogy HA neten inditok karaktert, akkor vajon jobbak-e a droppok, mint ha net nélkül singlébe nyomom? hogy jobb?
  • Torzonborz
    Halihó !

Srácok tud vki magyar szerverről ? Jó lenne egy kis rpg :)
    1-hez tudom hogy van de az nem eredeti de ez igen :))
    Egyébként jó kis játék annak ellenére hogy a társak néha az őrületbe kergetnek a hülyeségeikkel.
  • takysoft
    viszont
  • csgj
    BUÉÉÉK NWN2 játékosok!!! :D :D

• Chipii
    Na jó, tegyük tisztába, mert nem teljesen:) (Meg talán jó is lesz összeszedni)

Van a fegyvernek egy megadott kritikus intervalluma, és hozzá egy szorzó (pl 19-20/x2), ha esetleg nem lenne megadva az intervallum, akkor 20-nak veendő. Amennyiben TALÁLSZ, vagy 20-ast dobsz (ami automatikus találat), ÉS a dobás a fegyver kritikus intervallumán belül esik, akkor esély van kritikus sebzésre. Fontos, hogy nem 20-as dobással EL KELL TALÁLNI az ellent, különben nem hogy kritikus, de sima sebzés sem lesz.

A kritikus sebzés eldöntésére kell dobni egy threat roll-t (ugyanazokkal a támadás értékekkel), és ha az így kapott támadás elegendő az ellenfél eltalálásához (ennek az értékét növelhetjük feat-tel), akkor lesz kritikus a sebzés, ennek mértékét a kritikus szorzó mondja meg. Itt arra kell figyelni, hogy threat rollnál a 20-as nem számít automatikus kritkusnak, mindenképpen át kell dobni az ellenfél védelmét. Pl ha 10-es támadásod van, az ellenfélnek meg 31-es védelme, akkor sose fogsz rajta kritikust ütni, mert nem tudsz 30-nál nagyob threatot dobni (most ne foglalkozzunk azzal, hogy hátulról támadás meg ilyenek, mert azok más ac-t vesznek figyelembe).

Remélem igy tisztább lett egy kicsit:)
  • takysoft
    a base critical threat-ot nem tudtam mi:D

sokat szontam dnd-zni havrokkal. de azt papíron, magyarul:D
  • SovereignX
    Emberek!

Ha a Maskbna Okku-t kirakom a csapatból hol lehet újra össze szedni? Ahol a többiek szoktak lenni ott nincs. Hol keressem?
  • Carmang
    Az #5772-ben előbb még azt mondtad, hogy nem igazán értesz a Critical-hoz :)
  • takysoft
    bizony. meg a critical nem dupla sebzés, hanem újra dobhatsz és hozzáadódik.