Neverwinter Nights 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Cleric-bõl lehet Harper Agent presztízs osztály?
Igen, lehet multizni. Online játékhoz eredeti kell, LAN-hoz elég a tört is, csak eltérõ cd-keyel telepítsétek õket. Emellett mivel az 1.05 ös patch csak a játék updaterével tölthetõ le, minden gépen aktív internetkapcsolatnak kell lennie.

(Ha ez mégsem lenne megoldható, Nos a #4753-as hozzászólásában megemlít egy weboldalt, onnan letölthetõ egy spéci progi és a hozzá való patchfileok, amivel offline tudod 1.05-ösre fejleszteni az NWN2-t)

1.05-ös cracket a Gamecopyworld-ön találsz.

a játék menüjében azt írja, hogy május 18-án készült. Éppen ezért sem gondolom, hogy béta, mert az május 7-én jött ki (elvileg) De minden rendben van vele... ja, és 40 mega kb
MrStokes
Ugy nez ki azt szurtek le a kedves forumozok, hogy high textura meret beallitasnal vmi memoriakezelesi gondja lehet a jateknak, mert mediumra atallitva a textura mertetet egycsapasra minden gondja megoldodott tobb embernek.

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

MrStokes
Ez a patch mikor jott ki, vmi nagyon uj dolog?
Hatha mast is erinteni fog ez a dolog, ha vmi ujrol van szo.

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

Van multiplayer lehet is multizni, de szerintem csak eredetivel... én még csak nem is próbáltam törttel. De mivel kell vmi account, és ahhoz gondolom az eredeti CD key, ezért nem fog menni a törttel. Sajnos...
Ja, amúgy nem spammelek tovább, mert megoldottam a problémámat (ennyi idõ alatt azért...). Csak offline fel kellett patchelnem az 1.06-ost. És jó is lett, úgyhogy örülök. Csak azt nem értem, hogy miért nincs ez a patch az updaterben 😮 Pedig nem beta...

u.i: Jah, kösz MrStokes, most nézem, hogy írtál 😊
MrStokes
marmint medium, nem middle.

MrStokes
Eleg hosszu a panaszlista a hivatalos forumon ez ugyben, sok embernel jon a hiba. Altalanos ervenyu megoldast meg nem lattam, hogy lenne ra, de probald meg a textura meretet kozepesre (middle) venni, hatha ugy jo lesz.

Ha talalok meg vmit, irok.

Nyugis
igen valaki segithetne! vagy ez egy döglött fórum? senki nincs, aki tudna segiteni? lehet a NWN2- vel Lan-on vagy neten nyomulni? és ha igen hogyan? van errõl valakinek élménye, tapasztalata?

http://www.gamesmagyaritas.atw.hu/ érdekesség: http://www.reikilap.hu/

ááá, vki pls heeeelp! (és ne mondja senki, hogy ne spameljek!)
Nyugis
Üdv mindenkinek!

az a kérdésem, hogy ha a NWN2 cracked és fent van az 1.4 patch, akkor van arra lehetõség, hogy "multizzon" az ember bármilyen formában is..? akár helyi LAN-ban, stb.. Akár hamachin keresztül is? mi a módja? mi kell hozzá? van valakinek errõl konkrét élménye..? ;-)

http://www.gamesmagyaritas.atw.hu/ érdekesség: http://www.reikilap.hu/

Csináltam egy voice pack-ot msn-hez

letöltés

ha tetszik ne felejtsétek kommentezni

a Moonbolt varázslatnál például mindig kiírja, hogy 2D texture file missing, vagy vmi hasonlót. Pedig már újra is telepítettem az egész gamet, de még mindig ilyen... és ez ezzel az 1.05-ös patch-el jött be nekem elõször. Csak hát még nincs 1.06-os... de az se biztos, hogy segítene 😞 Kedvenc game-em 😞
nem, vmi mégsem jó, egy ismeretlen fájl jön le vele... pff... akkor továbbra is help-et kérek a 4787-eshez
öhmm.. Van már 1.6-os patch is, a neverwinter nights vault oldalon le lehet szedni 😮 De a játék Updatere nem szedi le, szóval aki akarja, az csak manuálisan töltheti le! Én leszedem, mert mint írtam, nálam probléma van az 1.05-össel
Miért van az nálam az 1.05-ös patch-nél, hogy néhány varázslat elõdidézésekor kiírja a karaktereken színes négyzeteken, hogy "2D texture failed" (vagy vmi hasonló)? És nem crack-et használok...

pls vki írjon rá megoldást, ha tud!
Nekem úgy tûnt h nwn2-es, mert nwn1-es moduljuk már van. Minek mégegy? SZvsz, egyetlen reményem, hogy ha a mostani kieggel nem is (mert egyenlõre nekem nem úgy tûnik) elõbb-utóbb lesz egy használható nwn-ünk és akkor tényleg jön a feltámadás!

Larvin: a 'Lost Dales 2: Feltamadas' ugytudom nwn1-es pw lesz. Nezd meg a videot.
Srácok, egy ostoba kérdés: aki Wizarddal játszik (vagy más caster-rel) milyen gyakran szokott pihenni (rest)? Én ugye egy-egy harc alatt a spelljeim javát ellövöldözöm és ugye utána ott áll szegénykém egy szál...szóval bottal a kezében. Nem gond a pihenés csak kérdezem, hogy mások hogyan tolerálják ezt?
Mellesleg egyszrûen fantasztikus ez a játék.
Elõre is köszi.

kevésbé szaggat? 😛 Hát, a grafikája is rondább, max a környezetben nem nagyon... De pl a Kotor2 nekem sok helyen beakadt vmi érthetetlen módon. Jó, és hát azt tudtam, és írtam is, hogy olyan a rendszere, de hogy Dungeon & Dragons-os is, azt nem 😮 Na mindegy, téma lezárva... más kérdésem lenne (akárkinek): Miért van az nálam az 1.05-ös patch-nél, hogy néhány varázslat elõdidézésekor kiírja a karaktereken színes négyzeteken, hogy "2D texture failed" (vagy vmi hasonló)? És nem crack-et használok...
Mellesleg ha ez sem lenne elég, az Obsidian honlapján pont a KOTOR2-õt és az NWN2-õt reklámozzák. Szóval ugyan az a szabályrendszer, és az engine is.

De. Tokkal vonóval ugyanez csak sci fi környezetben. Mivel a fejlesztõ közös, valszeg még a a motor is ugyanaz, mert az irányítás pontosan ugyan olyan, mint ott. Ugyanazok a párbeszédek, képesség és feat választás, karakterfejlõdés. A pályák is ugyanilyen felépítésûek.
És de, ugyanaz a tré rendszer vezérli mindkettõt.
Szerintem érdemes lenne elõvenned újra a kotort, rögtön rájönnél, hogy mennyire ugyanolyan mindkét játék.

Bár annyiban mások, hogy a kotor kevésbé szaggat, kevesebbet tölt, gyorsan ment. Ezen a téren az NWN2 komoly gondokkal küzd.

ne mondd már, hogy Dungeon & Dragons szabályrendszer van a Kotorban! Én full nem emlékszem arra, hogy mondjuk egy lézerpisztolynak 1db8-as sebzése lett volna 😛 Alap valóban olyannak tûnik a rendszer, de a kotorban több minden hiányzik, és nem D&D-s. Nem is lehet D&D-s, hiszen az csak fantasy-val foglalkozik 😄
a kovácsolással nem bajlódtam soha, nem látom értelmét, amit kovácsolni lehet azt meg lehet venni boltban is szerintem, vagy ha nem csinálhatunk enchantolással olyat

Nemnem, ugyanez az irányítás, ugyanez a szabályrendszer, még a fejlesztõ is ugyanaz (Obsidian) a KOTORnál, mint az NWN2-nél.

Amúgy nincs valahol valami jó kis oldal ami leírja (lehetõleg magyarul, mert sok a szakkifejezés) az NWN2 rendszerének mûködését?

tudod nálam a játék az elsõ, és nem figyelgetem az options menüt túl gyakran... De teljesen mindegy, a Kotor kevésbé szerepjáték, mint az NWN2. Ennek legalább D&D-és szabályrendszere van, ami ugyebár zseniális 😊 Magyarán akkor sem jobb, mint az NWN2, ha máshogy is lehet irányítani 😛
Na igen, de én egyszerûen csak fegyvert kovácsolni szerettem volna.
Volt egy emberem magas fegyverkészítés képességgel, az inventoryban fegyvertervrajz, és a szükséges alapanyagok. Meg a katonák erõdje beli kovácspult. De ha rákattintok a pultra, ugyanúgy viselkedik, mint a ládikák, tárolók. Kivenni meg betenni lehet csak bele tárgyakat.

Dehát nem volt az kötelezõen leszünteteltethetõs! Ezt az automata-Pause-a harcnál opciót ki lehetett kapcsolni!
Ne mond, hogy nem néztél bele az options menübe.<#merges2>

pff... miért a Kotor-t könnyebb, és jobb volt irányítani? Már nem azért, de a kötelezõen leszünetelõs harcrendszere, és a billentyûzetes irányítása rosszabb volt, mint az NWN2-é. Sorry, hogy beléd kötök, csak hát ez az egyik kedvenc játékom... 😛
a mozsárt használod a maradványon és enm teszed be sehova (az inventorydban csinálod)

essence-et m,eg alkímiával készíthetsz->mozsár+állati maradvány

szükség van wounderous item craft képességre, beteszed a kardot mondjuk, mellé az essence-et (én angolul tudom csak)és rávarázsolsz az asztalra

Emelett lényszíves magyarázza már el valaki, hogyan kell használni a tárgykészítõ asztalokat, mert nem sikerült rájönnöm, pedig magyarítással játszom.

Kipróbáltam a játékot. Hát, azért ennél a KOTOR nagyságrendekkel jobb volt, pedig az is erre a furcsa rendszerre épült.
A rossz kezelés, az állandó töltögetés miatt különösen nehézkes a program, tényleg nagyon rétegjáték.

Van egy magyar project is csak egyenlõre szünetel. A Lost Dales gárdája jegyzi és Feltámadás lesz a neve, ha beindul. Szerintem õk is azt várják, hogy mit lép az Obsidian.

PW-rQl, úgy általában:
Többféle PW létezik, "role play", "pw story", "hackandslash", stb.... Ezek azt mutatják, hogy milyen jellegu a világ. Sok pw-n nincs szükség DM-re(dungeon master), anélkül is el lehet játszani, csinálni a küldetéseket, beszélgetni a többiekkel, kalandozó csapatot alkotni, itt a DM átveheti egy-egy NPC szerepét, plusz küldit és útbaigazítást adhat...... De akad néhány pw, ahol csak DM jelenlétében lehet játszani, itt többnyire elQre fixálják, hogy mikor van játék és ki mehet be. Ami nekem tetszik a pw-ben, hogy ha jól van összerakva, akkor tényleg világszerq, sok esetben nincs is térképes utazás, hanem ha valahova el akarsz jutni, akkor végig kell járnod az utat. Az, hogy mennyire szerepjáték?.........az attól függ, hogy mennyire veszed ezt a részt komolyan. Általában kérik, hogy maradj a karakterednél és szerencsére a játékosok próbálnak is úgy beszélni, mint karakter. A gépelés viszont ezen sokat ront, a legjobb lenne, ha mindenki mikrofonnal nyomná, de ez még odébb van. Viszont érdemes egy haverral úgy játszani, hogy közben skypon vagytok. A pw nemcsak forgotten realms világ lehet, lehet egy teljesen más fantasy világ, nyílván az alkotótól függ. Itt olvashatsz egy pár kész, vagy készülQ világról: http://nwvault.ign.com/View.php?view=NWN2Gameworlds.List , de érdemes a top ratedeket nézni, mert azok mqködnek jobban. Jelenleg tényleg az a baj, hogy a jó része gyakran kivág, egy-kettQ viszont elég stabil.....nálam. Sokszor volt, hogy valakivel játszottam és én 2 óránként, az illetQ meg fél óránként indított újra. A két óra már egész jó, igaz nem csak te, de a szerver is újraindulhat. A PW alapvetQen csapatra van kitalálva, így egyedül nehéz sokszor boldogulni. olyn, mintha a kampányban is csak a fQkarid menne, csapattársakat kell keresni. Általában azért vannak helyek, ahol folyamatosan lehet xp-t szerezni. Persze nem a legjobb móka két napig goblinokat vagy farkasokat vadászni csak azért, hogy elég magas szintq legyél ahhoz, hogy egydül is boldogulj. Szóval csapat!!! Ami probléma lehet, az az angol, de ha lenne elég ember érdemes lenne nyitni egy multi fórumot, ahol összejöhetnének a magyar játékosok.
MrStokes
Ez eleg lehangoloan hangzik.

Meg nem probaltam PW-ket de erdekes lehet. Az RP-s PW-ken kotelezo kemenyen RP-zni amugy? Meselhetnel a PW-krol ugy altalaban. <#vigyor3>

lehet multizni törttel vhogy? Még sosem próbáltam, pedig már 2006 novembere óta megvan 😄 😛 xD
Itt a probléma thread-je
A végefelé már eléggé mérges commentek vannak.
Párat lefordítok:
"Nem volna jó, ha az 1.06-ba tervezett cuccok kárba mennének, mert a játékosok még mindíg nem tudnak játszani"
"Az Obsidian túlságosan el van foglalva a többi projectjével és rá se bagózik az NWN2 hibáira"
"imádkozzunk, hogy az NWN3-at ne az Obsidian készítse, hanem valami olyan csapat akik arról híresek, hogy tõrõdnek is vele"
"1 pw-n játszok én is és, ha enm crashalaek minden 3-ik 4-ik átjárónál, akkor elveszítem az összes spellem a hotbarból"
"Hány teszt box-otok van? Nem hiszem el, hogy nem találkoztatok a problémával"
"Több mint 100 játékostól kérdeztem meg, hogy tapasztalta e a problémát. 95% a szavazáson Igen-t mondott"
"A Multi nagy bajban van. A kezdeti játékosok 5-10%-a játszik online 6 hónappal a kiadás után"

Hát nálam 40 GB hely van, és egy darabig el tudok lenni a pw-ken, de az marhára idegesít, hogy legkésõbb 20-30 percnyi játék után bejön a dolog. A single-ben sosem történt ilyen. Az obsidian dolgozik rajta (elméletileg), de elég tanácstalannak tûnnek abból kiolvasva amit a problémával kapcsolatban írtak a hivatalos fórumon.

Wanax
Nekem akkor csinált ilyet ha nem volt elég hely a C meghajtón (ott ahol a temp könyvtárad van), asszem olyan 2 giga szabad hely után már minden rendben volt.

ASUS P5B Deluxe - Core 2 Quad Q9550 - MSI HD4890 OC - GEIL 4x1024M/800 - SB Live! 5.1 - Seagate 750 GB + 750 GB, Samsung 1024 GB - Icon7 Z500 - Samsung 710T, HP LP2475w

Nah, rendesen elindult a játék, bár varázslóként sokat szenvedek vele. Jól értem hogy csak akkor lesz használható egy varázslat, ha elõször "betárazom", majd pihenek rá egyet?

Többjátékosmódnál meg egybõl accountot követlet rajtam a gém.
LAN-on nem lehet multiba játszani?

ezaz lassan már alig van player-valszínûleg nem véletlenül

mind kidob és eredetim van

Szerintem a Forgotten Realm elég stabil, csak nem olyan szép a környezet kialakítás, de sok a küldi. A Midgardsaga is elég ok stabilitás szempontjából, bár eccer-kéccer leáll a szerver. Én most a moonlightandshadows-t nyomom, jó, maga a fõszerver csak nagyon ritkánn áll le és sokan játszanak a Dasaria 2-vel, de az viszonylag gyakrabban kilépett nálam is új area betöltésnél. Még azért élvezhetõ volt.
Van egy pár nagyon szép világ, ahol viszont tényleg gyakori a kidobálás. Érdemes azokat erõltetni, ahol a legtöbben vannak egyszerre fenn. Valószínûleg nem véletlenül.
eredetid van?
melyik szerver dob ki?
Én játszanék, de engem örökké kidobál ha mapot váltok. <#rinya>

Ezer köszönet érte! Talán most majd mûködni fog.

http://nwvault.ign.com/View.php?view=NWN2Other.Detail&id=19

talán itt