7862
-
#5774 Na, meg van a dolog, utána néztem a Manual-ban. Elég érthetően le van írva, csak azon problémáztam eredetileg, hogy NWN1 óta nem tudtam megérteni mi a rossebbet akartak a Critical-lal (mondjuk akkor találkoztam először a D&D-vel, azt sem tudtam addig mi az a 2d6).
Szóval ha annyit dob a gép az Attack Roll-ra mint a példában, akkor még egyet üthetek. Ha az betalál az a Critical Damage, ami a példánál maradva 2-szeres sebzés lesz.
Amelyik fegyvernél meg nincs odaírva a "range" az Attack Roll-ra (19-20), az alap d20-at jelent.
Csak sikerült megoldanom :) -
#5773 Annyit tudok róla, hogy Critical Damage-t milyen gyakran lehet vele okozni.
Pl. kardoknál valami ilyesmi van: 18-20/x2. Tudtommal ez azt jelenti, hogy ha az Attack Roll-ra (betalál-e a támadás vagy nem) 18-20 között "dob" nekem a gép , akkor 2-szeres sebzést (critical damage) viszek be. De nagyobb fegyvereknél csak annyi van, hogy x3. De azt meg nem értem.
Azért is nem írtam az előbb, hogy szerintem hogy működik, hátha valaki aki pontosan tudja mi ez, az "tisztán" el tudja mondani. -
#5772 én nem az biztos.
de a threat olyasmi szokott lenni, hogy mennyire aggrózik egy támadás(hogy mennyire akar majd téged verni a mob utána). Partynál fontos, hogy kit üt:D de hoy ennél játéknál hogy van... -
#5771 Valaki elmagyarázná, hogyan "működik" a Base Critical Threat? -
#5770 megoldod a rejtélyt:D
van egy könyv a polcon, benne a rejtvény. nekem elsőre ment.
a magyarítás jól visszaadja, az miatt ne félj. -
Roback #5769 Sziasztok!Nem tudom a gyűjtőnél kinyitni a kombinációs ajtót!Tudja valaki hogy kell???Köszi
-
SovereignX #5768 Lenne egy kérdésem. A különféle szörnyek írháját - órmótlan melák, wyvern - milyen vérthez lehet felhasználni? Írhához próbáltam de azt mondja nem jó a recept. Írhát mi máshoz használjak mint írha vérthez? -
csgj #5767 Hm... ha nem a menüből indítom, akkor megy. Érdekeeees. -
csgj #5766 Klassz Karácsonykor meglepett engem a játék azzal, hogy nem indul el... Egyszerűen nem indul el a play-re, legújabb patch-el :O De eddig ment vele... -
sir Hunnish #5765 Sziasztok!
Tudna nekem vki segíteni hogyan kell alkimista padnál elkészíteni vmit?
Előre is köszönöm! -
#5764 opciokban van egy beallitas... -
Roback #5763 Sziasztok van 1 nagy gondom.Szeretnék multiban játszani de nem tud valamilyen modult betölteni!A játék gyári!Kezdő vagyok valaki segítsen mert lassan sokkot kapok. -
#5762 ezen a videon fröcsög a vér:
<object width="425" height="355"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/TrqqASpD-BA&rel=1"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/TrqqASpD-BA&rel=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="355"></embed></object> -
#5761 Sziasztok azt szeretném megkérdezni, hogy létezik a játékhoz vér patch? -
#5760 játék végén enchantoltam egy ilyen staffot sima +5 quarterstaffból:
60-70-es dmg-eket ütöttem vele wizard/red wizard karimmal minden str és proficiency nélkül, 40 int-es varázslóként... közelharcos karival miket lehet itt a végére művelni? kár hogy nem fightert kezdtem... -
SovereignX #5759 Lenne egy kérdésem. Másnak is megtörtént az - A Maskban - , hogy nem tud meghalni? Furcsa módon akárogy is ütnek 1 ÉP alá nem esem. És halvány fingom nincs miért.
A másik. Az másnál is előfordult, hogy a társak egymást ütik? Nálam szinte minden pihenés után egymásnak esnek. Vagy éppen egy csata után. Tudja vki miért van ez? -
#5758 van még valakinek tapasztalata/élménye ez uj patchel kapcsolatban?
Mácsik Gábor. KH vagy Kwish: nyugodjon békében, Őszinte részvétem a barátianak (IS) . sokat tett a közösségért... -
csgj #5757 De "jó" ez a patch... Eddig nem akadt Neverwinterben, most ez megváltozott. :/ -
#5756 kint van az 1.11 patch. -
zenoka #5755 :( Nyugodjék békében.
Ez szomoru..meg az nwn1 altal ismertem meg a nevet es munkassagat:( -
#5754 Jaj Istenem! Nagyon sajnálom! Őszinte részvétem a számomra nagyra becsűlt embernek! -
#5753 régemmi állás betöltése cheat -
Hashano #5752 Szevasztok!
Sajnos sikeresen találtam 1 bugot. Az act 2ben vagyok(NWN2 alapjáték), Arvahn romjainál. Már majdnem minden szobor megvan, de pont a legelsőt az elején kihagytam, így nem vettem észre hogy bugos. Megtaláltam a többi szobrot, már csak a portál kéne, de ugye nem tudom kinyitni, csak ha az összes többi szobrot már "használtam". Namármost, most szeretném használni a szobrot, de azt írja hogy nem tudom addig használni, amég harcban vagyok. Az egész pályán 1 ellenfél nincsen... Egy guide azt írta, hoyg csak menjek vissza egy másik helyre és vissza a romokhoz, de már nem megy, nem működik ez, így is bugos. Szóval van valakinek valamilyne ötlete, hogy hogy tudnám soronkívül kinyitni a portált, vagy valahogy továbblökni a storyt? Valami kiskapu vagy cheat esetleg? -
Chipii #5751 Borzasztó, hogy ilyenek történnek :(
Szinte minden nap került ki új cikk rpgvault-ra a keze által.
És egyszer csak nincs tovább...
-
csgj #5750 Nyugodjék békében! :( Szokott ide a fórumra is írni. -
Larvin #5749 Ezt az rpgvault-on olvastam:
A mai napon elhunyt Mácsik Gábor. Számotokra KH vagy Kwish néven ismert, mint az oldal lelkes cikkírója, szerkesztője, készítője. Emlékét megőrizzük, nyugodjék békében.
Szomorú hír. Fura, hogy nekem az a képem alakult ki róla, hogy nő, mert mindíg női karijai voltak. Azthiszem sokatoknak ismerősen cseng a neve.
Nyugodjék békében! Hiányozni fog a játéka és a szellemes írásmódja, stílusa. -
londelmor #5748 az a baj, hogy én notebook-on "élek", és csak 120 gigás a vinyóm, nem 500, szóval még az is sok, hogy a vista magában 7 gigát foglal... :)
hibernálás kikapcsolása: http://lacy.hu/vista/82
amúgy nekem tetszene a grafika, ha lenne olyan gépem, ahol elfut maximumra tekerve minden. szeretem, ha a fűszálak lengedeznek, ha nem csak egy szürke folt a víz, hanem csillog, ahogy kell, stb stb :) de most az elsődleges cél, hogy az asztali rpg élményét helyettesítsem valamennyire, mert ahol most vagyok, ott az megoldhatatlan (leglaábbis asszem)... -
#5747 Üdv,
Annyival egészíteném még ki, hogy létezik XP-hez is a /3GB -s kapcsoló, így elméletben egy alkalmazáshoz a 2 helyett 3 GB-t rendel hozzá. Ha valakinek ez nem elég, akkor futtason winserver-t :-S -
#5746 Hello,
http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1080417265&order=reverse&index=3
Nah itt olvasgathatsz a magyar szerverek életéről... -
#5745 amúgy se nagy érdeme a grafika. nem a textúrák minőségével van a gond, de nem is a shaderekkel. szinmplán nem tetszik a feeling. NWN1 grafikája se nőtt a szívemhez. Se a Baldur's Gate. Fallout grafikája tetszet nagyon. De az már rég volt.
Egy picit túl darkos talán. nálam egy grafika legyen a "színek diadalmenete". Na nem ömlesztve minden szín együtt, mert az ronda. de a szép passzoló színek jól mennek egymás mellé.
Psychonatus-ot aki ismeri, tudja miről beszélek:D
na ennyit az off-ról.
"burn the bridge behind" ez nagy, de a system restore egész jó tud lenni, és szánok rá pár gigát:D
hibernálást hogy kapcsoltad ki? azt nem tudom. -
londelmor #5744 ezek java megvolt: lomtárat én soha életemben nem használtam (dos-os gyökerek: amit töröltem, az nem létezik), system restore dettó (burn the bridge behind me :)), aero meg oldasáv is az elsők közt volt, amit kilőttem, az indexelő szolgáltatással és a hibernálással együtt, illetve a windows defender és összes kapcsolódó szolgáltatása: jobban bízok az avg-ben.
viszont a belépéskori jelszó nem baj ha van, koleszban lakom, ne használja bárki a gépem :)
viszont még azt nem tudom, hogyan lehet megoldani, hoyg teljes hozzáférésem legyen rendszerfájlokhoz is (take ownership nem jó erre sajna, attól még törölni nem tudom őket).
amúgy valóban nem egy hatalmas élmény laptopon az NWN2, azt hittem kicsit jobban fog menni, de legalább a sztoriért, meg a játékélményért jó, ha a grafikától nem fog leesni az állam... -
#5743 örülök neki.
jó rendszer a vista, csak tudni kel bánni vele.
1-2 ötlet:
-UAC kikapcs. (tényleg biztonságosabb, de túl sok gonddal jár. nekem nem éri meg ennyit pluszban kattintani, inkább felteszek egy AVg vírusírtót:D)
-A System Restore WinXP-ben könnyel limitálható volt(Rendszer visszaállításnál a backupfilok mennyiségének a mérete). Vistában nehezebb:
Kell egy rendszergazdai parancssor(Start-Futtatás: "cmd", és ha uac ki van kapcoslva akkor rendszergazdai lesz).
Ide beírod:
vssadmin resize shadowstorage /on=C: /for=C: /maxsize=3GB
(itt a meghajtójelek, meg a mennyiség változtatható ugye)
-ha nem szeretnéd minden bekapcsoláskor beírni a neved és jelszavad így tudod kikapcsolni: Start - Futtatás: "netplwiz" és ott kikapcsolod a pipát.
-Lomtár kikapcsol. Win95 óta így használom. marhaság az egész. Amit letörlök pusztuljon! (Jobb kikk a lomtárra, tulajdonságok, és ott lehet)
-Klasszikus start menü és klasszikus Vezérlőpult. Ki hogy van vele, de én jobban eligazodok így:D
-Windows Oldalsáv kikapcs(gyenge teljesítményű gépeken mindenképp.) Aero maradhat, ha a kari bírja, de az oldalsáv szüségtelen. Akinek van rá teljesítmény, annak maradhat persze.
-Dreamscene-t felejtsd el. (Vista Ultimate - Update-el tölthető.). A vidók amiket háttérnek berak egyrészt nem is szépek(nem HD), másrészt meg eszi a procit mint állat(a procinak néha jót tesz, ha nem, vagy kevesebben kell számolnia. ilyenkor a venti is lassabban pörög. de ha állandóan vidót kell nyomatni, kakor nem sokat pihen. túlmelegszik, ilyenek. baromság.) -
londelmor #5742 király vagy, mostmár elindul :D
(nem kellett alkohol, csak azt az UAC-ot kikapcsolni) -
#5741 tegyél fel új alcoholt:D ahhoz nem kell yasu (alant linkeltem)
Vistához egy tipp:
Start->Futtatás: msconfig
"Eszközök" lap alján: UAC letiltása.
(rettenetesen zavaró kis vacak az biztos.)
Sajnos egyéb tippem nincs. -
kobra223 #5740 sziasztok azt szeretném mg kérdezni hogy vannak nw2 magyar szerverek? -
#5739 én nem régen szedtem le, de mire találtam hozzá serilat l is izzadtam.. -
#5738 Nincs meg a kieg... -
csgj #5737 Erre nincs semmi megoldás? -
londelmor #5736 na, akkor részletesebben: ami van vistám, az októberig tartalmaz minden frissítést, viszont én kikapcsoltam a winupdate-et, mert nem szeretem. nem crackelt az nwn :) ha arra a megoldásra gondolsz, aminél a kulcsszavak miniimage, meg yasu, akkor ismerem, pontosan úgy próbáltam meg futtatni. :)
a géppel meg nem sok baj lehet: vadi új és amúgy minden más viszont fut, inkább valami (biztonsági?) beállíásra tippelek, cska nem ismerem még annyira a vistát (közel sem), mint amennyire az xp-t, így nem tudok mire tippelni. -
#5735 sorolj fel mondjuk 3-4-et a rengetegből. mondok hozzájuk ellenpéldát:
-rendesen elkezeli a kétmagos procikat
-dx10
-ezentúl már csak vistára fejlesztenek elsősorban
-nekem szinte minden futott (kivéve az Army Racer nevű játékot... az nem szereti)
-perifériákhoz nagyrészt van driver (nyomtatók egerek). (igaz belső alkatrészekhez keresgetni kell... főleg a vacak ac97-es integrált hangkártyákhoz...)
-megbízhatóbb (nem fagy le, okosabb a taskmanager)
Amit viszont tudni kell:
-64 bitest felejtsd el.. nincsenek driverek hozzá.
-XP-vel ellentétben ebben már nincs beépített DOS emulátor(szerencsére.. ami XP-ben votl az úgy szar, ahogy....) Pontosabban karakteres dos progikat viszi, csak grafikésakhoz kell DosBox.