Neverwinter Nights 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

3 class slotod van, ami abba belefér, azt felveheted. Lehetsz pálesz mester is, de az csak 1 class a 3ból.

IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX

Nyugis
help!

Feltettem a 6973officak patchet! Nem használok kekszet, hanem a mini imaget. állitólag ezzel is kéne futnia a gamenak. Nos, nekem nem fut! kiirja hogy hiba történt, és leáll.. ha meg felteszem a kekszet ami verzio azonos, akkor meg eltünik a karakterem a képernyõröl, csak a zöl kör mutatja a helyét.. Tud valaki megoldást? vagy legalábis azt, hogy hogy lehetne azt megvsinálni, hogy csak a 59oficalig updateljem?

http://www.gamesmagyaritas.atw.hu/ érdekesség: http://www.reikilap.hu/

zsirfecske
jut eszembe, ostoba kérdés, fõleg hogy nwn1 + exp-eket is végigtoltam (mondjuk végig egy kétkezes fighter+rogue kombóval):

prestige class-t lehet multiclass-szal is felvenni? tán prestige class olyan, hogy bármibõl felveheted ha megvan a req és utána pl. egy sima pale master leszel wizard-ból és elveszted annak összes elõnyét?

Lacee
TÉÉÉK 😊

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Lacee
a rangernek druida varázslatai vannak, ha jól emlékszem. arcane az bizony a varázsló és sorcerer 😊

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

MrStokes
Arcane Archer prestige classhoz kovetelmeny, hogy elso szintu arcane spelleket tudjak castolni. Ez azt jelenti, hogy fel kell vennem egy wizzard vagy sorcere szintet a rangeremmel? Jol sejtem, hogy a ranger nem arcane spelleket hasznal alapbol? 😊

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

Az elsõ bekezdésed stimmel, csak a számolás nem😊

Level 10es mágus + 2 a feat miatt +1d20 dobás (ezt nem látod, a háttérben számolja a game) a lény mágiavédelme (20) ellen. Ha a mágiavédelem ennél nagyobb, akkor kivédte. Ebben az esetben ez akkor sikerül, ha a mágus 7et, vagy kisebbet dob, erre az esély 7/20, azaz 35%.
Nagyábol értem mit mondasz, de azért szeretnék pontosítani:
Szval a spell focus a dc meghatározásánál dönt csak, a mágia áttörés, hatalmas mágiaáttörés stb featek pedig annyival csökkentik az ellen esélyét, hogy resisteli a spellt.
Pl: ellenséges egy sötételf 9. szinten (legyen ekkor 20 mágiaellenállása). Én vagyok pl 10-es szintü(wiz), és pl megvan a másiaáttörés feat(+2 a védelem áttörésére), ekkor 8% esélye marad a mágia kivédésére.
Külön vannak a mentõk és a mágia elleni védelem. A mentõk ellen a dc számit, ez a varázslat szintjétõl (0-9), a varázsló int/wis/cha pontjától (attól függ milyen típusú caster), és spell focustól függ.
A mágiavédelem ellen pedig a varázsló szintek számítanak + spell penetration featok - errõl írtam, hogy ebbe lehet, hogy nem számítanak bele a palemaster szintek, legalábbis nwn1ben nem számítottak, de ott sebzést se adtak. Nwn2ben viszont fél szintnek beszámítja a pale szinteket is, akkor valószínûleg egy 15 szint wiz/10 pale 20asnak számít mágiaáttörésben is. Egy tiszta wiz + spell penetration featok elég hatékonyak bármilyen szörny ellen. Ehhez jön nwn2-ben az assay resistance spell (ellenállás elemzése?😊, amellyel a mordenkainenhez hasonlóan 10-zel csökkenthetõ egy lény mágiavédelme, csak ez level 4es spell.
zsirfecske
ok kösz, bár nem értem ezt. ha csinálok egy duskwood quarterstaffot az 600 pénzt ér egy iylen íj meg 10000-et és csak eggyel több alapanyag kell hozzá...

nem tudok hátulütõrõl, szerintem nyugodtan gyártsd az íjakat

zsirfecske
srácok fontos kérdés, 11-es craft weaponnal:

2 x duskwood plant + longbow mold = duskwood longbow

amin +6 mighty van és 10000-ért adom el sand-nél neverwinterben. ez most bug vagy mi? esetleg nem szabad pazarolni a duskwood-ot, vagy mi a hátulütõje? mert ha semmi, akkor megoldódott a pénzprobléma így az elején.

MrStokes
Lord Jierden Fierkrag -nak hivtak a kover nemeset 😄

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

Jaja, én is a BG sorozaton szerettme meg ezt a rendszert, meg ott legalább elég nehéz volt a játék. Emlékszem kedöként mennyit szorakoztam vele hogy a magemmel egyedül lenyomjam a vörössárkányt(sajna a nevére már nem emlékszem). Jah, régi szép idõk😄
MrStokes
Csak nem vagy oly elvetemult, hogy bedobod az atomot a torpiek koze ? o_O;

Ez volt az 1ik, amit imadtam BG sorozatban, tolvajt elorekuldtem sunnyogva , mage-et addig, hogy meg ne lassak meg a lenyek, aztan 2 tuzlabda egymas utan, majd pedig varazslot hatra, 2 harcost elore, es mint a lengoajto ket szarnya, elalltak az utat. 😄 Aztan amikor mar kozelkerultek a lenyek (ha meg eltek 1altalan), akkor mar nem lehetett csak ugy esz nelkul tuzlabdakkal dobalozni, csak szepen finom, kimerten, pontosan megbecsulve a hatoteruletet 😄 Jah es ott nem lehetett latni elore hogy hol kezdodik es er veget adott teruletre hato spell, regi szep idok 😄

Nyugis
help! valami gond van a gemémmal.. kekszelt a játék, és most frissitettem 69xxre.. mini imaget használok és nem cracket! valami miatt nem indul el a game hanem kifagy! ha meg felteszem a patsch azonos kekszet, akkor meg eltünik a karakterem! egyszerüen nincs ott a képernyõn.. jahhaj!! segitesen már valamelyik MASTER GURU, hogy mi a f***t csinjáljak?? help!!

Nyugis
igen de csak félig.. nincs szárnya meg ilyenek... legalábbis a leírás szerint. sajna még ott nem tartok, de haladok! 😄

A Red Dragon Disciple tényleg átalakul félig sárkánnyá a 10. szinten?? 😛
Írtam amugy hogy legnehezebben játszok, de inkább a segítöim szivnak a spellekmiatt nem én😛
Nah kb én pont ugy szoktam játszani, hogy általában sebzö varikat memorizálok, meg védelmeket, esetleg egy tanser átalakítovarázsát. Így elöször magamranyomok egy csomo védelmet, meg sebzéscsökkentést, meg hogy bizonyos esélyel nem találnak el stb... meg igen én is használtam azokat az armorokat amik sebzik az ellent ha megüt, igy a legtöbbször sikerült elérnem, hogy föleg ha átváltoztam harcossá(tanser vari) akkor az ütése %-osan többet sebeztek rajta, mint rajtam(és ekkor igazán jol jönnek a + életeröpontok). E mellé még hasznos ha megidézek pár lényt magammellé, amik közben szintén ütik az ellent. De ezekhez a spellekhez nem igazán kell az átütöerõ ha jol gondolom. Vagy igen? Mert azt írtad hogy ez a DC megdobás esélyét csökkenti, de a sebzö variknál az alacsonyabb szintüeknek van reflex mentöje, a magasabbak meg általában sebeznek minden esetben rendesen. Az átütöerõnek meg ha jol értelmezem semmi köze a mágiaimmunitáshoz, azt csak a mordenes mágiatöréssel lehet csökkenteni.
Elk Hunt
Teljesen egyetértek veled. Nehéz általános és jó receptet adni arra, hogy hogyan is játszon az ember akár vazsit, akár harcost. Mindennek meg van az elõnye és a hátránya (pl. castereket lehet szívatni a knockdownnal ugyebár...)de nekem a kedvencem a maxolt "izsák" + bigby volt. Attól függ persze, hogy mi ellen mész, mert érdemes kiterjesztett védõ vazsikat magadra nyomni (Mentil savas köppenye (ha még meg van, nem néztem végig az összes spellt) + death armor) mert ekkor pl a támadó ha eltalál mindenképpen sebzõdik.
De ez is csak egy specifikus példa; sok lehetõség van és az adott mobra kell mindig memolni, mert ugyebár a ott vannak a fire/cold/electric immun mobok, vagy éppen iszonyú magas SR-ük van. Ekkor azért a vazsi elmehet a sunyiba finoman szólva, s csak is harcossal(vagy partyban!) lehet boldogulni. Mondom ezt, annak fényében, hogy sokat játszottam Nwn1es PW-n és itt ez volt a tapasztalat, de úgy vélem (ha egyszer elindul vagy befejezõdik a nwn2es pw-m) ott is ugyan ez lesz. És úgy gondolom ez nem csak az én agyszüleményem lesz :-)

\"monumentális gondolataim manifesztációi melyek mondatok formájában realizálódnak limitált mentális képességeid számára nem mind elfogadhatóak, dialógusunk kontinuitása így megszakad\"

annyira azért nem ronda, max a környezet... de sztem a karakterek szépen ki vannak dolgozva (meg a fény effektek) Csak hát kicsit gépigényes... habár nekem jobban megy, mint az Oblivion, és high texture-al tolom (és nyomi gépem van 😄)
Nyugis
ugyan ez a gépem van! 😄DDDD
És igen azt gondoltam ha az obli megy akkor ennek a szutyok grafikának meg szárnyalnia kellene.. de akkor látom ez ugyan olyan mint a Gonthic3.. Azt is a portás optimalizálta... ;-)

Nekem az enchantos spellek voltak a kedvenceim, igy nem piszkoltam be a kezem, és másokkal takarítattam😊 Hasznos az is, amit írtál, ha nem immunisak ellene a lények, akkor igencsak hatékony. De sebzõ varázslatokkal is lehet jól dolgozni, gondolok itt azokra, amelyeknek nem 10d6 a maximuma, pl firebrand vagy delayed blast fireball, chain lightning, horrid tömeg ellen (bocs, nem magyarítok most😊, magányos, nagy mentõs szörnyek ellen igms - ez mind természetesen maximalizálva és erõsítve - 15 caster level fölött ezek mind igen hatékonyak tudnak lenni. Mindenre jó recept nincs, szörnye válogatja, hogy mi kell ellene - immunis e bizonyos dolgokra, mekkora mentõi vannak, stb.
MrStokes
Sztem egyentol fuggo, ki mit preferal, en pl mindig sebzo magusokkal mokaztam, de teny hogy tobbfele lehetoseg all az ember elott. Meg azert az sem mellekes, hogy milyen nehezsegi szinten jatszol, mert hardcore-tol folfele mar rad is hatnak a teruletre hato varazslatok, jellemzoen a sebzok.

Bocsi, amugy igen, elnéztem, én valoban nem a BAB(Base Attack Bonus)-rol beszéltem, az valoban csak a szint és kaszt függvénye.
Bocsi, elfelejtettem emliteni egy featet, amit azt tudja, hogy a 4-ig hozzáadodik a varázshasználoi szintemhez a másik kaszt szintjei is(jah és ezért is a 15/5 mellett maradtam mert 1 szint nem sokat számit), ergo így varázshasználoi szintem 19. Amugy még egy kérdés, mert amit írtok abbol azt veszem le, hogy nem sebzö varikkal érdemes menni, hanem azonnal ölõ varikkal, amik mentödobása miatt kell a magas DC-t kihozni. Szval akkor nem érdemes olyan varikat használni amik föleg sebznek? pl fagykup, tûzlabda, sorvasztás(nem vagyok benne biztos hogy ez a neve, de hatása: szintenként 8k sebzés, max 20k8) meg iylenek...
Elk Hunt
Felesleges szerintem ebbõl kiindulni. Tény, hogy el van .... az egész nwn2 gép igénye. S hogy miért? Mert enyhén össze lett csapva az egész minden téren, nem fektetek elég hangsúlyt az optimalizálásra...Ha itt fullra állítok mindent szaggat, viszon ott van pl az Oblivion, s ha ezen fullon megyek meg se nyikkan a gépem. S össze lehet hasonlítani a két játék grafikáját, mondanom se kell melyik a jobb...
Szóval, ha fejleszteni akarsz és nem vagy milliomos, akkor ezért tök felesleges csúcsgépet venned, mert azon se lesz jobb(nagyon).
Nem egy erõmûvem van, de úgy gondolom egy X24400+ 2GB rammal, meg 7600Gt-vel azért nem egy õsgép. Amit elvárok tõle tudja, és rég lemondtam már róla, hogy mindent maxra húzzak, mert akkor havonta lehetne cserélni a gépparkot...

\"monumentális gondolataim manifesztációi melyek mondatok formájában realizálódnak limitált mentális képességeid számára nem mind elfogadhatóak, dialógusunk kontinuitása így megszakad\"

Csero90
Én adtam a fejem ilyen hülyeségre...akad mint a x*r.
ezzel nem lenne semmi gond ha nem 8800GTSem lenne :S

Nyugis
valaki már próbálta azt, hogy a gaméban minden beállitást fullra huzott és mindent bekapcsolt? mik a taopasztalatok? mi kell hozzá, ha ilyen botorságra adja a fejét az ember fia?

Elk Hunt
Hát Chipii mester szinte mindent elmondott errõl: ha az SR-rõl van szó ami "varázslat átütés"-ként van fordítva akkor a tiszta wizardnal nincs jobb. Ha alapból valamelyik iskolát válassza akkor asszem ehhez hozzájön +2 (pl necro, energy, bájolás(nem tom mi angolul valami enhenc...)ezután fel kell venni az adott iskola spell focusát ami még +2, a következõ lépés a greater spell focus ami +4 (ilyenkor asszem a már +2 nem adódik bele, szóval a nagyobb érvényesül) epic szinten meg az epic spell focust ami +6; emmellett "kötelezõ" felvenni a wiznek a spell penetration (varázslat átütés) ugyan ez greater és epicben. Ekkor már azért igen komoly eséllyel tudod legyapni az ellent, igaz ha éppen nincs rajta spell mante nevû vazsi, de erre meg jó a morda vazsi törés (ha még van ilyen 2ben). Emmellett ez asszem csökkenti az ellen SR-jét, így nagyobb eséllyel hat rá a varázslatod, és nem fogja le resistelni.
Ami a PM-et illeti, nem hinném, hogy a PM szintek beleszámolódnának a SR-be, mert akkor igen táp lenne a wiz-pm párosítás.
Ami meg a spellbõl való immun crit-et illeti, ha lesz magyar PW modul, ezt 1000% hogy ki fogják herélni, mert így is nagyon erõs a wiz a pappal együtt, nem hiányzik még egy ilyen wiz vazsi...
Igaz most nem emléxem, hogy a Deva benne van, s ennek ugye az volt a feltétele, ha kritit nyomnak rád, és elrontod a mentõ dobást, akkor szépen 1 ütéssel leamortizáltak...
Viszont, ha immun vagy a kritikra akkor ennek meg semmi értelme és szerintem még jobban felborítaná az amugy se egálban lévõ kasztok egyensúlyát.

Na a függõség (pedig egy ideje nem játszok😊. Megnéztem nwn1et és nwn2õt is, némileg változtattak az egyhez képest a palemasterben. Ugyan kap magasabb varázslószinteket, de a varázsereje is lassabban nõ, a palemaster szintek csak félnek számítanak, amikor a varázslatok idõtartamát és erejét kell számítani (ugyanez vonatkozik a varázslat védelem átütésre is). Ezért ha 20 a szintlimit, akkor szerintem nem nagyon érdemes pale-t felvenni, mivel addig lényegesen erõsebb egy tiszta wiz. Ha magasabb a szintlimit, akkor esetleg, de mivel nwn2ben a castereknek van immun crit spelljük, ezért ott se biztos, hogy érdemes.
A bab-ban nincsenek benne az erõbõl, fegyverbõl való egyéb módosítók, csupán a szintedtõl függ. A 20. szintig harcosnak minden szinten nõ 1-gyel, toli/pap/bárdfélének 15 lesz level 20-ra, varázslóknak minden második szinten nõ eggyel, (level 20-on 10). 20. szint fölött minden páratlan szinten nõ eggyel mindenkinek, kaszttól függetlenül.

A támadás kiszámításánál ehhez hozzájönnek az erõbõl/ügyességbõl, fegyverképességekbõl, mágikus fegyverbõl, egyéb buffokból jövõ bónuszok, de pl ha egy prestiege osztálynál lévõ követelményben szereplõ bab-ot kell teljesítened, ott ezeket nem veheted figyelembe.

A különbözõ wiz/pale kombóknál azt nézd meg, hogy varázslatátütése (de csúnya így magyarul😊 mennyire hatékony. Ez a képesség a varázsló szintjeitõl függ, nem tudom, hogy ebben az esetben figyelembe veszi e a palemaster szinteket is (elég sokat variáltak rajta, és egy ideje nem néztem). Talán a legjobb 20-as szinten egy anci gold sarkin kipróbálni, hogy hányból hány varázslatodat resisteli le ha tiszta varázslóval, illetve ha 10/10essel mész ellene.
elpusztulni tényleg nem pusztult el csak nem történt semmi, de lehet, h van valami szisztémája

Még függ az erõmódosítódtol is közeéharci fegyvereknél a BAB, ami plusz sebzért is ad, szval harcos karikkal érdemes az eröt elõtérbe helyezni. Távolsági fegyoknál az ügyesség a meghatározo, viszont itt nem kapsz + sebzést asszem. Meg van az a feat, ami azt adja hogy a közelharci fegyoknál az ügyeség vagy erõ közül a magasabb adodik hozzá a BABhoz, viszont a sebzéshez ekkor is az erö, ezért ez sztem azoknál akik a harcra gyurnak nem érdemes ugy csinálni hogy felveszi a featet, és csak ügyeségre rak mert nagyobb lesz az armorja is ezáltal stb, de a sebzése viszont kisebb lesz mintha az eröt növelte volna, és egy mágiahasználo ellen a magas ügyesség nem sokat ér, viszont ha pár ütéssel hamarabb lehenteled, az az életed jelentheti.
Én magyaritással játszok, és egyik könyben, vagy annál aki elmagyarázza a dolgokat ugy olvastam az enchantolássla kapcsolatban, hogy az alapbol mágikus tárgyakat enchantolni bonyolult, mert a hatások összekeveredhetnek, stb stb.. amiböl én azt vettem ki hogy vagy nem lehet(ezt tartom valoszinübbnek) vagy pedig joval nagyobb skillpontontok kellenek hozzá. Viszont kisérletezni lehet, mert az anyagok nagyon strapabíroak, szval nem pusztulnak el😛
Elk Hunt, kiváncsi vagyok a véleményedre, mert látom te értesz hozzá. Szval sztem érdemes a wizardot párositani pale masterral, mert megnéztem, és nálam nem csak a páratlan szinteken kapott memorizálhato varit, hanem minden szinten. Én is elöre megtervezem a karim, de mivel csak a leírásokban meg egyéb dolgokban nem hiszek, ezért csalással szoktam megtervezni: adok neki annyi xp-t hogy max szintü legyen, de ezt nem mentem el, hanem utána visszatöltöm, vagy kezdek egy új karit, csak megnézem mennyire hatékony a max szintjén. Na a lényeg, csináltam pár wizard/palemaster karit 17/3 15/5, 13/7, elosztásban. És amire rácsodálkoztam: a szinteken memorizálhato varik száma minden esetben ugyanannyi volt, ráadásul ha több pm szintem volt, az több életeröt is jelentett, meg a pm kap egyéb bonuszokat is... Szval utána nézegetve a feateketa 15/5 párositás volt a leghatékonyabb, mert ugy a wizard miatt +1 vari featet tudtam felvenni, mind a 13/7 esetében(azt mondjuk nem tudom, hogy ha tisztán 20. szintü a wizard, akkor lehet még 1 plusz featem lene, de ahogy néztem arra a plusz featre már nincs szükségem, és az életerök jobban jönnek. Így az életeröm magasabb volt mint egy azonos szintü wizardnak, viszont nem varázsoltam gyengébben. Mondjuk a 10/10 párositást is néztem, és ott már vesztettem a memorizálhaot varázslotok számábol kb mindne szinten 1-t, plusz nem tudtam 9. szintü, csak 8. szintü spelleket használni, pedig az jo lenne krit immunitás miatt(legnehezebb fokba játszok, mert még igy is könnyü sztem). De ha meglesz a kieg, tuti hogy egy 30W/10PM-es karit tervezek meg(és remélem kivitelezek is😛 ) Ha nem is mendenki, te sztem érted miket írtam, nah várom a véleményed:
Odassyn Ceriak
Nyugis
tudja valaki, hogy az uj OFFICAL patch milyen javitásokat tartalmaz? a 6976ra gondolok..

Elk Hunt
BAB=Basic Attack Bonus. Harcos kasztúaknak egyformán növekszik és a szintedtõl függõ érték. A teljes attackod függ a BAB-tól ami tehát szint függõ + a forgatott fegyvertõl (+1 tõl +5 vagy stb.-ig) + egyéb módosítók (haste vazsi ect) Így könnyen lehet hogy 28as vagy éppen 44es attackot összehozni. Erre dobsz d20-val így 45tõl 64 ig változhat. A 20as mindig talál és ha szerencséd van kritit nyomsz :-)

Én próbáltam sé enm tudtam tovább encantolni a mágikus fegyvert, de azóta már kijött egy rahedli patch (a játék nem lett ugyan jobb) szal lehet azóta másként müxik

MarkBlade
szintlépéssel 😊gondolom a prestige kasztra akarsz váltani azért kérdezed.. egyébként kaszt függvénye..A wariknak szintenként egyel nõ a többire nem emlékszem..
MrStokes
El tudna vki magyarazni, hogy miktol fugg a BAB erteke? Hogyan lehet elerni, hogy novekedjen?

zsirfecske
úgy látom minden a receptkönyveken múlik, tehát lehet keresgélni...

Nyugis
nos ez jó kérdés, engem is érdekel! lehet e vajon mágikus tárgyat tovább craftolni?

MrStokes
En arra lennek kivancsi, hogy egy eleve magikus targyat lehet -e enchantolni?

Pl scimitar +2 -t, ami mondjuk ad 1d4 tuz sebzest is, lehet-e tovabb enchantolni? Lehet-e vajon pl. tovabb +3 -ma enchantolni, hogy a tuzsebzes megmaradjon, vagy esetleg 1d6 jegsebzest hozzaadni?

MrStokes
Van lehetoseg enchantolasra, vannak receptek, az echanthoz hasznalatos essence-eket pedig alkimiaval lehet eloallitani. Bovebben majd egy olyan vki, aki mar csinalta is 😄

Elk Hunt
Bevallom férfiasan nem tudom, hogy a kraftolásnak mi a határa. De úgy vélem, hogy a fegyverekben és a vértekben ez ki is merül nagyjából. Rá kell keresni a gúgléban a nwn2 craft recepies-re pl (bocs az angolésrt)

zsirfecske
elején még kellett...

amúgy ezek a crafting mókák nekem egyelõre haszontalannak tûnnek. max annak lenne értelme, ha pl gyûrûket tudnék enchantolni, vagy kesztyûket stb. (mágusnak való cuccok). vagy ezeket lehet? elég zavaros a dolog elsõre, 4 féle craft skill, 3-4 feat stb...

fegyóra már csak a druid tud tüzet rakni, sztem ez egy pozitív változtatás

Elk Hunt
hát aki wizzel közelharcba bonyolódik... :-)