7862
  • takysoft
    Nem akarok itt MS viszonteladó lenni, de kb fél éva van vistám(32 bites! kizárólag!). Eddig szinte minden tökéletesen ment rajta. Többek között az NWN2 is patchestül.
    Ha nem működik ott a géppel van a baj. Vagy a crackel, ha nem image-et használsz. (crackekkel mindig is baj volt amióta csak NWN2 megjelent.. összestől fagyogatott... nem crackelj:D olvass vissza, van megoldás)

Partition Magic.... addig biztonságos, amíg nem turkálsz vele a rendszervinyóra.... de ha turkálsz, meghal... meg nem szereti a Satát.. állítólag. Meg ha nem lenném Vista-ellenes, akkor tudnád, hogy a kezelés opciójában könynedén átméretezheted a particióid.(fel is, meg lefele is).

Csak ajánlani tudom a Vistát. Még gyorsabb is nálam. meg sose fagyott még le. SOHA! fél év alatt egyszer sem... (mármint magától... volt pl egy zárlatos vinyóm, attól néha, de hát az nem az ő hibája.) Soha nem volt olyan, hogy egy kiakadt(lefagyott) programot be ne tudtam volna zárni 10 mp-en belül:D

Meg sose volt még olyan gondom, hogy 10 anti-spyware progi lefuttatása után is egymás után jöttek volna be a weblapok reklámokkal kéretlenül, mint XP alatt.

Ellenben: Vistának kell legalább 1 giga ram. Afölött nem lehet észrevenni különbséget. (a játékoknak megadja azt a memet, ami kell nekik, nem lassabbak, de úgy általánosan 1.5 - 2 giga ram nem árt hozzá.)

Lényeg összefoglalva: Fél hónapja játszom NWN2-t Vistán. Megy tökéletesen. Ne frissíts rendszert mert nem azzal van a baj.
  • londelmor
    most lett frissen telepítve (a vista is kb 1 hónapja, meg a játék is ma), nem rátelepítettem.
    de van itt valaki, akinek megy vista alatt? mert ha nem, akkor az már sokat elárul azért...
  • Chipii
    Szerintem próbáld újra telepíteni, lehet a vistára váltás felülcsapott valamit.
  • londelmor
    érdekesen hangzik, de ez az egyetlen megoldás jelenleg :) nincs asztali gépem, úgyhogy kénytelen vagyok. amúgy nem rossz, élvezhetően fut, bár nem lélegzetelállítóan.
    a partition magic-et ismerem, csak nem bízok benne :( a külső vinyóra lementve a dolgokat még midnig jobb, csak macerás.
  • Nyugis
    Partition Magic 8... ez a program megoldja a problémádat! ;-)
    és laptopon játsazni a halo2-őt? ez érdekesen hangzik.. :D
  • londelmor
    sajnos kezdem én is észrevenni, hoyg rengeteg gond van vele (fifák sem futnak túl fényesen)
    hát, az asszem nem fog menni, laptopon nem olyan egyszerű a partíciókat rángatni... akkor már inkább usb-stickről boot, vagy valami hasonló, ha nem lehet megoldani ezt másképpen :( (amúgy meg dögölne meg billy, hogy a Halo2-nek meg kell a vista...)
  • Nyugis
    ne használj vistát.. RENGETEG gond van vele játékok ügyében. dobj fel egy uj particiot rántsd oda ferl az Xp-t és ha játszani akarsz akkor azt futtasd!
  • londelmor
    üdv!
    régen játszottam már ezzel a játékkal, most megint feltettem. akkor még 1.03-as patch volt csak, azzal tök szuperül ment XP alatt, azóta már Vista van a gépen, most 1.10-et rak fel magától az autoupdater, de nem akar elindulni... azt írja, hogy "A required security module can not be activated. This program can not be executed."
    nem tudom, hogy ez a vista miatt van, vagy az új patch nem akar menni valamiért. próbáltam "futtatás adminként" trükkel is, de akkor is ugyanezt írta ki.
    tudna valaki segíteni, hogy mi lehet a baja?
  • Nyugis
    esetleg hamachin is lehet tolni? mert akkor kibővithetnénk a játékosok számát egy jó közösséggel.. :D
  • Cactus
    Köszi a helpet!
    Ilyen turpisság kellett 1-hez is, csak a fene emlékezett már rá :)
  • takysoft
    ja és menyasszonyommal játszunk coop módban... válaszolva a másik kérdésedre:D
  • takysoft
    hát persze.
    be kell állítani a rendszered, hogy ne engedje fel a Neverwinter-t a netre.

Vagy:
    -blokkolod a kimenő és bejövő jeleket a tűzfallal(normálissal, mert a windows-os beépített ilyenekre alkalmatlan.. meg minden másra is, de az más tészta)

VAGY:
    -a windows ip átiránytói közé dobod be(lehetséges, mert nem IP-het hanem domainhez akar csatlakozni.) ergo: beleírod a
    windows\system32\drivers\etc\ könyvtárban található "hosts" file végébe a következő sorokat:

127.0.0.1 nwmaster.bioware.com
    127.0.0.1 nw2master.bioware.com
    127.0.0.1 nwnmaster.bioware.com
    127.0.0.1 nwn2master.bioware.com

(hozzáfűzés
    1: a hosts file írásvédett. ezt előbb azt át kell állítani, ellenben a jegyzettömb nem engedi menteni
    2: 64 bites windows esetében(legyen az xp vagy vista) a "hosts" file nem látszik(meg asszem az etc könyvtár se). de attól még ott van
    total commanderben a system32\drivers könyvtárban írd be, hogy:
    cd etc

aztán:
    notepad hosts

ha a jegyzettömb nem engedi menteni, akkor mentsd el vmi más néven, aztán írd felül total commanderrel(az nem zavartatja magát az írásvédettséggel, csak megkérdezi, hogy biztos vagy-e benne:D)

sok sikert)

szerintem a hosts fileos megoldás egyszerűbb(itt azért hosszabb, mert a tűzfalas megoldást nem írtam le... az tázfalfüggé, hosszú is)
  • Cactus
    Kérdésem a mélyen tisztelt hölgyekhez (van? :) ) és urakhoz!
    Haverommal tervezzük, hogy játszunk co-op módba kampányt. Kérdésem, hogy lehetséges-e ez LAN-ban, anélkül, hogy netre felcsatlakozzon a játék.
  • csgj
    Lelkeket kell zabálnod, ha nem akarsz meghalni...(kapsz képességet, amivel meg lehet enni őket) :) És minél lejjebb megy a szint, annál gyengébb leszel.
  • Chipii
    Az a lényeg, hogy mielőtt telepítenéd a kieget, patcheld fel az alap verziót. Utána telepítheted a kieget, majd 3. lépésként rakd fel a megadott linkről letölthető javítást (ráklikkelsz az ott levő 10 download gomb valamelyikére:). Megy minden az eredeti miniimage-vel.
  • Nyugis
    sajnos nem egyértelmü, hog7y mit kell tennem.. az angolom gyenge igy délután.. Szóval tegyen fel ezt a patchet? fog ez menni mini imageval?
  • Chipii
    Kieg telepítésnél figyelj az itt leírtakra, mert különben bugot okozhat az alapjátékban! Viszont szerintem is érdemes felrakni.

http://www.gamershell.com/download_21310.shtml
  • Nyugis
    csak tenném, ugyanis a melléklet serial-ra azt irja ki, nem érvényes.. tud adni valaki egy JÓ serialt a Neverwinter Nights 2 Mask of the Betrayer-hez?
  • Nyugis
    rendben van felteszem! mi ez a spirit-eater?
  • csgj
    Érdemes :D Hibákat nem igazán javít, de új fajokat és kasztokat tesz bele a játékba. Az alapba is. De a kieg Campaign-nak csak akkor állj neki, ha kijátszottad már az alap campaign-t! Mondjuk nekem ez a spirit-eater dolog nem jött be, de minden másban tetszik...
  • Nyugis
    üdv! letöltöttem a kieget. érdemes feltelepiteni az alapjátékra? javit pluszban hibákat? vélmények, javaslatok? ki mit tapasztalt?
  • Tgabbar
    Kösz,közben rájöttem nagy nehezen,de azért kösz.
  • Hedgehunter #5712
    meg jo hogy en irtam le egy par hszval lejjebb... a konyhaban van egy ures uveg, meg egy vizzel teli vaza a sarokban, az uveget felveszed es megtoltod vizzel majd eloltod vele a tuzet...
  • Tgabbar
    Sziasztok!
    Segítséget kérnék a collector házához.Nekem is a kandallóval gyűlik meg a bajom,mert nem tudom kioltani a tüzet.A segítséget előre is köszönöm(visszaolvastam,de erről szóló érdemi információt nem tartalmaz a fórum ezen része...hm..de szép ez így leírva).
  • csgj
    Elég érdekes hibára bukkantam az alapjátékban... De ez csak a kieg feltelepítése után jött elő. Az NPC-knek szürkés arcuk lett, kb olyanok néha, mintha zombik lennének :P De ez így egy idő után már idegesítő, és nemtom mi lehet a baja. Régi videókártyámnál, és az újnál is ilyen.
  • takysoft
    nem tudom sajna
  • Kraptor
    megvan, de ez még mindig kell vagy már az oct 2-i petcben orvosolták már?
  • Kraptor
    ezt a hotfixet honnan szerzem be? Angolul játszanék
  • takysoft
    a hotfix a nyelvhez van. de ha magyarítást felteszed, ahhoz szerintem nem kell.. abban rendesen vannak benne az angol szövegek is... nemtom...
  • Kraptor
    Kell még hotfixet letölteni? Mikor megjelent a kieg akkor volt valami hotfix hozzá mert a szöveg nem volt mindig látható. Most csak patchelgeetni elég ugye? Alap fel, patch, majd kieg fel, patch.
  • Elk Hunt
    Hát van elképzelésem, bár aki ezt csinálja, termeli (mert sok esetben "futószalagszerű termelésről van szó) az nyilván máshogyan látja a "fos játékok" kérdését. Na de a piac diktál, és ameddig ezekre is van szükség (bár elég szubjekvtív az, hogy mi jó és mi nem...) addig biztos lesz ilyen. A forgalmazokat meg nem lehet megerőszakolni, náluk van az összes "kapcsolat", és vagy törekednek arra, hogy minnél több játék jelenjen meg vagy nem. De gondolom, ez azért ennyire nem egyszerű: mert pl ott van a vám, szerzői jog ect.-nek a költsége.De azért mégis kíváncsi lennék, hogy megy ez a folyamat itthon.
  • takysoft
    ez ott bukik be, hogy.....
    tudod hány fos játék megjelenik hetente?:D
  • Elk Hunt
    A magyarországi megjelenés a pöcsölés végett necces. Gondolom a kiadók felmérték az igényeket, aztán azokat a gammákat fogják elsősorban beszerezni amik "várhatóan" nagyot durranak. Ez az ő szemükben annyit jelent, hogy vinni fogják tőlük mint a cukrot. Gondolom a nwn2 alapja nem váltotta be az importőri reményeket (szegények) és jegelik a dolgot. Sokkal egyszerűbb, korrektebb és tisztább dolog ebay-en megrendelni mondjuk innen a szomszédból (azaz ausztriából) és kész. Egy héten belül meg van a cucc és nem kell várni arra, hogy a kiadó lesz oly kedves megjelentetni itthon is az eredeti játékot, lassan 2 hónappal azután, hogy meg is jelent...
    Sajna piac van, és csak azzal foglalkoznak amiből pénzt is látnak. Én is így csinálnám.
  • takysoft
    jól emlékszel, csak az nem mindig müxik....
  • csgj
    Nem emlékszel rosszul :)
  • Carmang
    A beállításokon keresztül lehet állítani a kamera mozgási sebességét.
    Vagy rosszul emlékszem?
  • Hedgehunter #5698
    Nalam is egy valakinek a redemption-evel nyomja (greataxe) halalos...
  • zsirfecske
    simán megéri a monk áttérés, 4 támadás/kör baromi ütős. 2d6 fire damage-es monk kesztyűvel toltam és pusztított, spell-eken kívül lazán ő vitte be a legtöbb sebzést.
  • takysoft
    ez van nálam is, de én amúgy is így szeretem. barátnőm nem komálta annyira:D
  • steweee
    nekem azu a bajom, hogy már elég erős a gépem hozzá, ezért felraktam újra, és szépen meg is, de a kameramozgás sztem rosszbb lett mint peccselés meg kieg nélkül

felső nézetből, ahonnét ált játszik az ember nagyon gyorsan forgatja

mit lehet ezzel tenni?
    (persze hogy levettem a kameramozgatás érzékenységét minimumra az opciókban(