22334
-
#236 Először én is ezt néztem ki, szerintem nagyon jó bringa!
Ezen az oldalon 58k-ért szórják. -
#235 Régen nekem is Magellan-om volt, és csak jókat tudok mondani róla,le se cseréltem volna, de más lecserélte helyettem (ellopták), ha meglesz majd tegyél be nekünk róla egy képet :-) Ja, és ez a bringa szerintem szép is :-)
Garrett, ez a szempontoknak megfelelne, de neked is csak azt tudom ajánlani, mint előzőleg, hogy ha még tudsz hozzá tenni valamennyit, akkor...mert ez egy olyan dolog, hogy most azt mondod, nem akarok semmi komolyat, aztán egy idő múlva mégis :-) Kb én is itt tartok, hogy mindig azt keresem, mivel lehetne még feljavítani a drágámat. -
#234 Hellu.
Mostanában tervezek bicaklivásárlást, beszelgettem ismerősökkel,hogy ki mit miért ajánlana, de persze mindenki a sajátjára esküszik.
Ezután elkezdtem énis nézegetni, és találtam ezt a drágát:magellan DRACO ACERA 2005
Ez megfelelne nekem?
Szempontok:
- hubbi, turakerékpározás, hegyekben-városban etc.(nem fogok sziklakrol ugralgatni, de azert ne torjon kette az elso bukkanonal ^^)
- 50k HUFot nem, vagy csak kicsit haladja meg árban.
- nemakarom jópár évig lecserélni, sem alkatrészeket sem az egész gépet.
Ha nem, akkor mit ajánlotok helyette? -
#233 Sajna pont az a baj, hogy most ennyim van bicóra (50-55k).
Végülis egy magellan hydra mellett döntöttem, közepes telóval 53k, és nem írnak rosszakat róla.
Itt van, fentről a 10-ik. -
#232 A mongoose az annyiért nem sok, viszont maximum városban használható jól, ugyhogy én azt ajánlanám neked, ha mindenképpen bringát akarsz, hogy tegyél még hozzá egy kicsit, és vegyél egy komolyat. Csak egyszer kell megvenni...
Egyébként Románia nagyon jó, én az ősszel voltam ott :-) -
#231 Mindent nem lehet :) -
#230 hát egy fokkal jobb. csak a szine.... -
#229 Tervezem, hogy majd lecserélek pár dolgot rajta miután visszatérünk :)
Amúgy lehet, hogy akkor már jobb vétel lenne egy
mali cobra, árban csak plusz 5k, viszont ezen már jó cuccok vannak szerintem. -
#228 Hát, az ilyen gépeken nem igazán vannak olyan váltók, meg fékek, amik a sarat bírják. egy kis kosz, és már kattog összevissza, rosszul vált. nem tudom nálad mi számít terepnek, de ne fűzz hozzá nagy reményeket. városban teljesen jó. -
#227 Asszem ez lesz: MONGOOSE ROCKADILE SX Ár: 59.900 Ft. Alu vázas, szerintem nem rossz, habár tesztet konkrétan erről nem találtam. -
#226 Valószínűleg tekerni fogom :)
Jövő héten megyek Romániába és oda köllene egy gép...
Itthon városban sokat tekerek,
de a jó terepet sem vetem meg :) -
#225 Meg attól függ, hogy mire akarod használni. -
#224 Közbe rájöttem, hogy azért minimum alu vázas kéne. -
#223 Hali!
Szerintetek ez megér 50k-t?
Itt, fentről az ötödik.
Hmm, mondjuk az alatta levő se rossz és még olcsóbb is... -
#222 elég olcsó
ennyire gyorsan el akarja passzolni
még nekm is jól jönne csak most nincs ennyi zsém........ -
ZsirosKenyer #221 gyertek ti is!
CRITICAL MASS 2005 -
mustar #220 Nézzetek meg hátha kell valakinek:
http://bikemag.hu/apro/detail.php?siteid=21065 -
#219 jó neked, nekem még min. egy hétig a szervízben van:(
minden reggel gyalog kell suliba mennem. bazz, 3 éve nem gyalogolok soha, most meg naponta km-eket. borzalmas:) -
Gabo #218 A leamortizált belsőt tanulmányozva úgy tűnik, hogy a felni szeleplyukának a pereme is valamilyen szinten bűnös a dologban. Ez van. Legközelebb majd jobban odafigyelek pumpálás közben.
No de mindegy. A hétvégén legalább már el tudtam menni tekeregni. -
cyrus #217 hu, én pont az sks pumpával nem voltam megelégedve :P
viszont nekem a BBBtől minden nagyon bejön, semmi bajom vele, nálam ez az erős szorítás sem jelentkezik amiről beszéltél, bár mondjuk az enyém nem nyomásmérős :D
én sose foglalkozom a nyomással :D
kitapasztaltam hogy az én súlyomra mennyi az optimális keménység, ami még nem ráz nagyon, de nem is túl puha egy felütéshez. Ezt már a külső ujjal történő benyomásával is meg tudom állapítani :D
ha meg mégis baj van akkor ott a 3 pótbelső -
Gabo #216 Sajnos a belső tavaly lett véve az új kerekekkel egy időben. Még csak defektem se volt vele. Szóval tiszta haszon.
Bár ha végre lesz időm kiszedni, azért megnézem lehet-e foltozni, sok reményt azért nem fűzök hozzá.
Amúgy nekem is egy teleszkópos, nyomásmérős, rányomod és a kallantyúval rögzíted a szelepen típusú BBB pumpám van. A probléma pont az volt, hogy a gyorszár kioldása után is annyira a szelepre szorul, hogy a végén a belsőm bánta. Magával a pumpa belső szerkezetével szemben is vannak fenntartásaim. Ha nem egyenletesen és egyenesen pumpálsz, hajlamos elengedni a levegőt. Amik eddig beváltak azok az SKS pumpái voltak, csak abból annak idején nem sikerült nyomásmérős változatot felhajtanom. (Persze ami késik nem múlik...)
Minden esetre az egész incidensnek van egy nagy eredménye, végre rászántam magam, hogy valami normálisabb, menetes szeleprögzítéssel ellátott műhelypumpát vegyek otthonra. A BBB pedig megmarad annak, aminek ki lett találva, úti pumpának. -
cyrus #215 hány éves az a belső ? :D
egyébként meg nemtudom milyn pumpád van, de javaslok egy kisebbfajta vázra szerelhető BBB-t, nekem az van, gyorsszelepes, soha semmi baj vele :D -
Gabo #214 Kellemetlen...
Nekem meg sikerült leamortizálnom a hétvégén az egyik belső gumimat. Készítettem fel a bringát az útra. Felpumpálom az első kereket, felpumpálom a hátsót, majd azzal a mozdulattal, ahogy a pumpát leszedem sikeresen kitépem a szelepet a belsőből. Alig lettem idegbeteg...
Azért elég ciki még a lakáson belül defektet kapni, úgy hogy a bringa egy métert sem ment. -
#213 óóó... faszom! nagyba örültem, hogy majd ma kész lesz a bringám, erre a hapsi elnézte, hogy milyen váltókar kell hozzá, és amit rendelt az nem kompatibilis. viszont az x-7es kormányváltó csak 2 hét múlva lesz. most két hétig gyalogolnom kell. -
#212 Áh, újat semmiképp nem veszek. Ezt most vettem két éve, csak egész télen -20 fokban félméteres hóban, ónos esőben is ezzel jártam.
Amúgy ezt kicsit benéztem.
Eddig eltetettem:
hátsóváltót
hátsó agyat
láncot
fogaskereket
kormányváltót
féket
és ez így már 51.000 huf. És még kéne legalább egy hajtómű is ami középrésszel olyan 12.000. Még szerencse, hogy itt a húsvét.
Nem baj, szép lassan szentem nyárra kész lesz nagyjából, és akkor már csak a telóért kell dolgoznom.
Amúgy vázon kívűl szinte mindent lecserélek. Vázat meg lehet kérek karácsonyra,vagy szülnapra vmi komolyababt. -
Gabo #211 Ha nagyon le van harcolva a bringád, nem lenne jobb, ha a felújítás helyett inkább újra cserélnéd?
Persze ennyiből nem fog kijönni egy új bringa, de a legtöbb helyen ma már van részlet fizetési lehetőség is. Esetleg érdemes megfontolni. -
#210 kösz a részletes infót. telót nem akartam most venni. majd nyáron dolgozok. viszont ahogy elnéztem egy x-7 szett kijön úgy 40 körül. amúgy a versenyzést nem mondtam komolyan. bár azért néha elgondolkodom rajta. de előtte kéne egy normális bicaj. ami most van az mióta megvan nem volt felújítva. vmi szar noname shimano cuccok vannak rajta, szal nagyon gyökér. egész télen azzal jártam, a lánc mindjárt szétesik olyan rozsdás. de majd most! -
Gabo #209 Még valami...
Azt a boltot, ahol ki röhögnek és lebénáznak gondolkodás nélkül ott kell hagyni!
Akad éppen elég olyan bicos bolt, ahol korrekt eladók és szerelők vannak. Keress inkább egy ilyet. -
Gabo #208 Sziasztok!
Hűha... Kicsit nem figyelek és beindul itt is az élet.
Gladiator:
Kapsz tőlem is néhány tippet a vásárláshoz.
Ha szeretnéd a fogássort, a lánckerekeket és a láncot is cserélni, ezt egyszerre tedd. Ezek az alkatrészek együtt és egymáshoz kopnak a használat közben. Ha csak az egyiket cseréled, lehet arra számítani, hogy a hajtáskor ugyan úgy ugrani, szalajtani fog, mint a régi.
Bár nem tudom, hogy jelenleg milyen készlet van a bicodon, de arra mindenképpen figyelni kell, hogy nem minden lánc jó mindegyik lánckerékhez. Pl. a shimano felsőbb kategóriás szettjeihez tartozó szűkített profilú lánc igen csúnya bemaródásokat tud okozni egy alsóbb kategóriába tartózó (Pl.: Acera, Alivio) lánctányéron.
Persze ha váltót is cserélni szeretnél, akkor a fentiek még azzal is bonyolódnak, hogy a váltó milyen fogassorral és lánccal használható együtt.
Én is gondolkodtam a váltó cserén, de arra jutottam, hogy amíg a régi működik, addig nincs értelme cserélnem. Sajnos a váltó cseréje nálam szinte a teljes hajtáslánc cseréjével járna, s mivel Deore szettnél lejjebb nem szívesen mennék ez nem kis költség lenne.
Ha csak 40 e pénz áll a rendelkezésedre, akkor a telot inkább hagyd ki. Teloból csak jót érdemes vásárolni, az pedig nem olcsó mulatság.
A választás első sorban a felhasználástól, no és persze a testsúlyodtól függ. XC-re ma már 80 mm út elfogadott, de még a 63 mm is rendben van.
Ha nem versenyzel és így a tömeg nem elsődleges fontosságú, akkor acélrugós, nyílt olajfürdős telot érdemes felhajtani. (Azért az olajpatronosak se rosszak.) Ezeknek a mozgása kellően finom, ugyanakkor a karbantartás igényük sem túl magas. Ráadásul testesebb bringás alatt sincs velük sok gond. (Legalább is a jobbakkal.)
Ha komolyabb versenyzés fel kacsintgatsz, esetleg úgy érzed, hogy minden gramm számít, akkor a légrugós telok jöhetnek szóba. Ezek viszont lényegesen drágábbak, mivel sokkal precízebb gyártást igényelnek.
Akadnak hibrid megoldások is. Egy puhább acélrugó, kiegészítve egy állítható keménységű légrugóval, olajos csillapítással. Ezek sem lehetnek rosszak... De véleményem szerint minél bonyolultabb felépítésű valami, annál több a hiba lehetőség és annál nagyobb a karbantartás igény.
Persze ha nincsenek nagy igényeid ilyen téren, akkor az acélrugó+elasztomer megoldású olcsóbb telok is szóba jöhetnek.
Azt azért érdemes fejben tartani, hogy ha telot veszel, az karbantartást is igényel. Az olajos telokban időnként cserélni kell az olajt, a többinél pedig gondoskodni kell a megfelelő zsírzásról. A különböző tömítések is folyamatosan kopnak, így ezeket is néha ki kell cserélni. A telok leírásában benne szokott lenni, hogy milyen időközönként kell a karbantartást elvégezni. Ha elmulasztod, akkor nem lesz túl hosszú életű a cucc.
Gondolom olyat mondanom se kell, hogy XC-re szánt telóval nem illik DH-zni és ugrálni...
Én 2002 év elején vettem magamnak akciósan egy 2001-es Rock Shock Judy XC telot. Ha az emlékezetem nem csal, akkor valamivel 60e felett volt az ára, de nem bántam meg a döntésem.
Gabo -
#207 akkor holnap megyek bótba.
remélem nem röhögnem a pofámba, hogy milyen béna vagyok. de én only user vagyok -
#206 ja. hát mondjuk haveromnak, meg nekem is most shimanom van, mégis máshogy van.
de ez legyen a legnyagyobb gond -
cyrus #205 a felső kar az egyiknél kiengedi a bowdent, a másiknál pedig pont hogy húzza. -
#204 mijaz, hogy pont fordítva?
[HÜJÉN ÉRZI MAGÁT] -
cyrus #203 Sramnak is van nem markolatváltója. Trigger-shifternek hivják, a lényeg hogy ez pont fordítva működik mint a Shimano ugyanilyen váltókarjai.
Viszont érdemes lenne elgondolkoznod azon a dolgon, hogy a gyártók sem véletlen javasolják az azonos márkák használatát. (ergó ha a hátsóváltós sram, akkor a váltókar is legyen az)
Van benne igazság.... -
#202 Akkor maradok a x-7-nél.
Kellene váltókar is. A sram-nak, ahogy elnéztem csak ilyen szar kormányváltója van. Olyan rendes kattintgatósból melyik a tűrhető árú Shimano? -
cyrus #201 ezek jó cuccok. az olcsóbbik is az, azzal is elindulhatsz egy versenyen.
a verseny felhasználást nem ugy értem hogy nem rendszeres versenyhasználatra lett tervezve. -
#200 ki tudja? nyáron feledzem magam, azt összel bajnok leszek.
de én inkább veszek 2-3 jó dolgot, mint 4-5 közepes cuccot.
nem szeretek szar cuccokat venni, inkább gyűjtök még. -
cyrus #199 arra elég az olcsóbb SRAM is sztem, ha nem akarod verseny körülményekre használni. -
#198 CC
mátrában ösvényeken szarakodni. -
ZsirosKenyer #197 yaya, itt a tavasz, és máris kidobtam 22 ropit a bringámra
-új fékpofák előre-hátra (hayes HFX9) 7000+7000 HUF
-új kesztyű mert szétszakadt a régi 8000 HUF
nade mindegy..itt a jóidőőőőő