22335
11330766891279474906.jpg
  • bardocz
    elsőt elnézegetné az előszobába:)
  • DannyL
    Nyilván több anyag kell egy downhill gépbe mint egy országúti cirkálóba. Számomra ez logikus.
  • bardocz
    én 20+ bicóval feltekertem pilisbe,úgy hogy bnem sokat gyakroltam rá,és kurvára nem vagyok izmos alkat sőt,vékony gyerek vagyok,ha akkor 14 kilóval kellett volna mennem az nekem álom lett volna,és az a 20+os bicó ráadásul szar ösztelós volt
  • gordon 24
    Ok... De tudod itt ezeken a képeken látszanak a kilok!

Kb 18-20kg:

kb 13-15kg:

kb 8-10kg:

tehát a felhasználási terület határozza meg ezt is majdnem...

• Breki33
    lehet de nekem ez a 14 kilós bicikli ami van nagyon olmótlannak tünik, nehezen gyorsul és lomha

nekem meg hegyre kell felmenni vele illetve megis örűrlnék ha azzal kéne

szerintem maradjunk ebben

• bardocz
    hidd el,14 kilós bicikli csak országúton nehéz
  • Breki33
    Ez futárbicikli de ok, akkor úgy mondom, hogy számomra nehéznek tűnik egy 14 kilós bicikli

És nagyon lassúnak is, igaz országúton.
  • bardocz
    monti és országuti nem ugyan az,mind2 bicikli,és 2 kereke van,és enyi a hasonlóság!
  • gordon 24
    De ez ország uti!! Ne hasonlids össze egy mountival!!! Kérlek!!:D

Ez olyan mintha egy csonak súlyát hasonlitgatnád egy anyahajóhoz:D
  • Breki33
    Amiket én néztem 9,2-től 11,7 kg

pl ez 11,7 és nincs papírból

• gordon 24
    Persze ezt megértem! De sajnos vannak olyan területek mint pl ahol én használom, hogy "traktor kereket" kell rátenni mertha nem az van szétütik a kövek stb.

A tied pont azért könnyü mert ország uti! Azok tényleg pihék..
    De a 14 kilos mountid ha lecseréled a vázat kb 1-1.5 kilót nyersz!
  • Breki33
    Enyém országúti régi annó 19 ezerért vettem kb

A montan bike amiről korábban írtam, hogy cserélnénk az 14 és dög nehéz a váza
    pont ezért akarjuk lecserélni

én biztos nem vennék ilyen súlyút, de én például utálom a traktorkerekeket
  • DannyL
    Yeah ezt nem is tudtam, hogy lehet rajta állítani a keménységet. Ez jó hír, mert kicsit puhának találtam aszfalton.

A mosás így tiszta. Lánckenő sprayt meg tudok nagyon jót, mert a Texaco-nál nyomtam 2 évig és vannak brutál jó cuccok erre. Veszek majd olyat akkor.

Köszi szépen!

• gordon 24
    Az a két csavaro a tetején a rugó előfeszítést állitja! Tehát ha balra tekered erösödik a villa ha jobbra gyengűl.

A mosás: Lehet őket slaggal, vizsugárral mosni, de nem szabad eláztatni! Ez alatt azt értem,hogy az egyaknál monobloknál stb helyen nem szabad hogy sokáig erös vizsugár érje mert kimossa belőle a kenőanyagot. Ugyhogy ha mosni akarod nyugodtam slaggal veresd le, majd mosd át és ujra leveretheted.

A lánc stb tisztítás. Egyszerüen egy ronggyal megfogod és a pedálal átforgatod a kezedben a láncot. Ez a modszer lehozza a sarat koszt a láncról, majd egyszerüen fáradt olajjal (amit az autóból pl kiengedsz) vagy valamilyen lánc sprayval befujod.

Egy a lényeg! Nem szabad ét olajat, zsirt stb-t rákenni ez árt a láncnak!
    Zsirt egy féleképpen lehet rátenni ha akarod: Raksz egy fazékba gép zsirt pl. Majd felforralod és beleteszed a láncot szépen belefolyik mindenhova a zsir. Majd meghűl és rajta marad. De ehhez le kell szedni stb.. És elsősorban motorkerékpárok láncánal szokták alkalmazni! Régi trük és müködik:D
  • bardocz
    ott felül tudod a keménységét állítani,érdemes ugyan olyan keményre állítani mindkét oldalon:)
  • DannyL
    Lenne egy pár kérdésem:

-RST Gila T7-es teló van a gépemen. Ennek a telónak a tetején mindkét oldalon van valami cucc amit el lehet fordítani mindkét irányba. Ez érdekelne, hogy mire jó.

-A másik kérdésem a tisztítással és karbantartással kapcsolatos. Először is lehet vízsugárral mosni ezeket a gépeket? A másik pedig, hogy a mozgó alkatrészeket mint váltó, lánc... ti hogy és milyen anyaggal tisztítjátok?

Köszi!
  • bardocz
    szerinted egy átlag bicó milen nehéz?nem papírból vannak a biciklik
  • DannyL
  • gordon 24
    Mire használod? milyen bicikli?

Az én brigám majdnem 16kiló és alu vázas.. Igen csak számit a felhasználási terület.

Egy CC gép 10 kiló körül már sok. Egy Dh 25 kilóval ok.. Szóval egy olyan ami városi témára van és 14 kilo teljesn jó sulyban van!
  • Breki33
    kinek?

nekem a mostani biciklim 10 alatt van

• gordon 24
    Nem nehéz az!! Mountain bike! 14 kiló az tök jó!
  • DannyL
    13,75 kg-ot írtak a honlapon. Nem én mértem le.
  • DannyL
    Az acélvázas falubike-omhoz képest nem. :D Én egy amatőr mókus vagyok, nekem ez könnyűnek számít. :)
  • Breki33
    14 kiló?

az elég nehéz
  • DannyL
    Ma mentem a géppel egy rövid 10-15 km-t. Hát jujj de jó volt. Semmi katt meg kitt meg klotty meg klutty, csak dolgozik szépen ahogy kell.

Az egész gép 14 kiló. A váltó mint egy német autóban vaze. Szóval én annyira szeretem, hogy csak na. :)

Csak a gazdája nincs túl jó formában, fújtattam mint egy terhes macska.
  • DannyL
    Ez se rossz ötlet, de nekem csak egy narancssárga Garfield-os van. Nagyon vagány lennék. :D
  • balumaci
    én általában jó hosszúszárú zoknit veszek, és ráhúzom a gatyára...kicsit igénytelen, de egyszerű :)
  • DannyL
    Na ez a gatya leszorítósdi sem hangzik rosszul. Valóban nem dobná fel a gép összképét ez a cucc, csakhát a gatya az gatya, és jobb rajtam mint alattam. :D De azért kipróbálom ezt a lekötősdit.
  • PyRex

ez pl. nyami :)

• PyRex
    rockring-nek hívják, vagy rockguard, bashguard
    van több neve is. bár ez inkább a lánckereket védi meg, illetve a láncot a leesésben is akadályozza, bár a gatyádat is megvédi gondolom :)
  • gettobuxa
    szerintem láncvédőnek hívják, de nehogy már elrondítsd a bringád :)
    én ha melegítőalsóban tekerek, akkor felhajtom inkább, vagy vegyél olyan tépőzáras izét (olyasmi mint egy csuklószorító) és tedd oda ahol le akarod lapítani a gatyád, és még fényvisszaverő is
  • gordon 24
    Hát Próbálj meg valami bringa boltban kereseni. Azt nem tudom garantálni hogy kapsz is..
    Én olyan gatyába nyomulok ha hidegebb van aminek a száraban van kötő.. Ez a legegyszerübb megoldás a gondodra.. De kereshetsz olyat is, csak szerintem nem lesz a másik meg hogy hülyén néz ki!
  • DannyL
    Hol lehet kapni olyan műanyag tárcsát amit a nagy hajtott fogaskerékre kell tenni, hogy ne zabálja le a gatyám szárát? :)

Igazából az a gond, hogy nem tudom hogyan hívják azt az alkatrészt. Ezért nem is találok neten.

A Polaris-ra meg kéne, mert nem csak rövidgatyában szeretnék tekerni.
  • Molnibalage
    Én miért? Este 11 után röplabda edzésről vagy meccsekről kifele 22 km hazáig. Ilyenkor már nem jár haza semmi a fővárosból... :)
  • DannyL
    OK, köszi! A boltba még vissza kell vinnem majd 1 hónapon belül, egy ingyenes után állításra, átnézésre. Ez korrekt. Remélem nem sok gondom lesz vele. :)
  • gordon 24
    Szép!! Használd egészséggel! Ha van problémád esetleg vele irj megpróbálunk segíteni!
  • DannyL
    Halihó!

Végre megvan a bringám. Végülis nem Merida Sub 40-est vettem, hanem a tanácsotoknak megfelelően ezt:

MAGELLAN POLARIS DEORE

Adatok:
    Váz: 6061 Alu
    Villa: RST Gila T7, 80mm, acélrugó
    Első váltó: Shimano Deore
    Hátsó váltó: Shimano Deore
    Váltókar: Shimano Deore RF 3x9seb
    Hajtókar: B+ Mount Shasta 42T
    Fék: BikePositive Tribal
    Fékkar: BikePositive Tribal
    Agyak: B+ Country V2. Disc
    Felni: MACH 1 MX DF CNC
    Külső gumik: WTB All Terrainasaurus Comp 26X1,95
    Váz méretek: 14",16",18",20",22" Súly: 13,75 kg

Köszönöm az útmutatásokat, nagyon tetszik a verda, remélem hű és megbízható társam lesz. :)
  • repvez
    Esetleg az intersport katalogusban szereplő Genesis ranger full suspension nevü bicóról mi a véleményetek? 99k-ért árulják.
    Sajna a kataóguson kivül semmi más adatot nem találok róla.
  • repvez
    Egy mali war horse vázból mennyiért lehet egy komplett bicot csinálni a legolcsobb kivitelbe?A váz 51k-be lenne.kijöhetne 100k alatt?
  • gabber_saviola
    köszönöm szépen