22335
11330766891279474906.jpg
  • Breki33
    Részben énis, de pl az én mostani biciklimre az nem jó
  • PyRex
    én a benzinkutakét :)))
  • Breki33
  • Breki33

• Breki33

• bardocz
    köszi,megnézem!
  • Breki33
    Nekem ez a bicikli tetszik nagyon

• bardocz
    ez de aranyos:)
  • Breki33
    itt érdemes körbenézni

http://www.bicaj.hu/orszaguti1.html
  • Breki33
    100 kg

ejhaa

40-50 körül elvileg már van, de azokat Grabber mindig leszólja P

• bardocz
    ezer éves szar,1bar plusz nyomáshoz is kurva sokat kell pumpálni,ezért inkább elmegyek benzinkútra és ott fújom fel
  • bardocz
    amúgy 1 kb 100kg-os embernek aki ritkábban használná a bicót,hétvégenként esetleg,menyibe kerülne egy országuti?egy öszeszerelt mert apám nem szórakozna az öszerakásával,mondjuk nem is hiszem hogy venne most,de érdekel azért:)
  • Breki33
    de hogy leszáljunk a témáról

ki milyen kerékpárpumpát használ?
  • Breki33
    köszi

Én évek óta versenybiciklivel járok és van, hogy elég rázós helyeken
    (persze nem erdő meg ilyesmi, hanem kockakő járdaszegély törmelékes út)

és még nem volt semmi gondom.
    Viszont mikor nehéz montira kell ülnöm akkor az nehézkesnek lomhának tűnik az országúti után

Valamelyik nap találkoztam az egyik lépcsőházban egy sráccal aki mutatta az ő gépének a súlyát, na azt két újjal simán fel tudtam emelni.

Bevallom őt irigyeltem ezért a kerékpárért, van amikor a bevásárlószatyrom súlyosabb mint az volt.

De mint mondtam ez az én vélerményem, pl én utálom a sárhányó, kosár meg egyébb súlynövelő és számomra nem esztétikus dolgokat is.
  • Gabo
    Breki33:
    Az Oútik és az mtb-k nem tartoznak egy súlycsoportba. Teljesen más igénybevételhez lettek tervezve.
    Ha összehasonlítást szeretnél, akkor esetleg egy cyclocross-hoz (CX) kialakított oúti és egy XC monti esetében lenne értelme a dolognak.
    A csúcs kategóriás versenyzésre szánt XC montik között már akadnak 9 kg körüliek. Ezek általában méregdrága agyonkönnyített alkatrészekkel készülnek és szénszálas kompozít vázra épülnek.
    Mivel elég technika orientált ember vagyok, ezért mind az oútikban, mind a montikban, mind a DH-ra szánt szörnyekben szívesen gyönyörködöm. Ennek ellenére oútira nem biztos, hogy szívesen ülnék. (Nem vagyok egy kíméletes vagy éppen könnyű bringás, valószínűleg az első kátyúnál kiflibe hajlanának alattam azok a vékony kerekek, ;o) ) Mint ahogy DH bicoval se szívesen próbálkoznék. (Van még némi egészséges életösztönöm. ;o) )
  • Gabo
    DannyL:
    Gratu az új jószághoz! Sok szép élményt kívánok neked a társaságában!
    A kondid miatt ne izgulj. Néhány hét, néhány hónap alatt sokat fog javulni a formád. Mikor megvettem a sajátomat már kb. 10 éve nem ültem bicon. Az első tekerés kb. 20 km. lett és túl lehetett élni. Rá kb. két hónapra már bevállaltam egy szentendrei kört, ami nekem 65 km körül van.
    A legnagyobb napi táv, amit 1-2 éve mentem, némi hegymenettel 92 km volt eddig. Szeretném megdönteni a 100-as álomhatárt, de ha nem jön össze, akkor se csinálok belőle lelki problémát.
    A lényeg szerintem az, hogy az ember élvezze a tekerést. (Igen, még szakadó esőben, hegyre fel felé is lehet élvezni a dolgot. Egy idő után... ;o))
    Idén egyenlőre csak 36 km-es "edző" körökre futotta. A hosszabb utak még váratnak magukra, meg a jobb időre. ;o)

A telo tetején lévő tekerők az előfeszítést állítják. Ettől nem lesz keményebb vagy puhább a telo. Ez csak azt állítja, hogy a súlyod alatt, normál bicos pózban mennyire üljön le a telo. Ez normális esetben 1-2 cm között szokott lenni.
    Bár nem ismerem az RST Gila telot, de ha jól sejtem nincs lehetőség se csillapítást, se keménységet állítani rajta. (Ez már a drágább villák sajátossága.) Valószínűleg ezt csak a rugók cserjével lehetne megoldani.

Lánc tisztításhoz anno lehetett kapni egy egyszerű kefés, tartályos lánctisztító készüléket. (Talán Barbieri néven futott?) Fel kell tölteni egy kevés zsíroldóval. Fel kell illeszteni a láncra. Majd egy darabig körbe kell tekerni a láncot. Közben a kefék és a zsíroldó leszedi a szutykot. Szárazra törlés után jöhet az olajozás.
    A másik egyszerű megoldáshoz le kell szedni a láncot. (Ez bajos lehet, ha nincs bontható láncszem. Ebben az esetben a kitolható stift nem biztos, hogy tolerálni fogja a dolgot.) Bele kell tuszkolni egy 0,5 literes üdítős flakonba. Rá kell önteni egy adag zsíroldót. Majd jó alaposan fel kell rázni. Törlés, szárítás után fel lehet szerelni, majd jöhet a kenés.
    Lánc kenéshez eddig én sima műszerolajt használtam. Teljesen jól bevált. Egy varrógép olajozóból nagyon finoman oda lehet csöpögtetni a láncszemek illesztéseihez. A különféle spay-k már bajosabbak lehetnek. Sokszor nem oda és nem annyi megy, mint kellene.
    Ha V-fékes a bicod, akkor arra figyelj oda, hogy a felnire és a fékpofákra ne kerüljön olaj. Kellemetlen élményeket okozhat egy erősebb lefelén, ha nem fog a fék. ;o)
  • PyRex
    én nem tudom, hogy ami tény, azon miért kell vitázni. Tény, hogy egy dirt bicikli 14 kilósan igen jó súlyúnak mondható (az enyém 13 kiló, hehe :), mert a legtöbb amúgy 15-15,5 kilós. A DH-sok gépei pedig 20 kiló körül mozognak. Persze azokkkal nem is aszfalton tekernek. Valószínű, hogy ha asfalton tekernék sokat, akkor nekem is kényelmetlen lenne a dirt geometria, a csontig letolt nyereg és a 13 kiló...
  • Breki33
    tehát azt mondod rá, hogy nem túl jó?
  • DannyL
    Gödöllői vagyok nem pesti, úgyhogy itt nem az aszfalt dominál ha kirándulni megyek. Nyilván megyek vele városban is, de nem arra lett véve, hanem arra hogyha lemegyek a földútra, akkor ne zuhanjon össze. :)
  • gabber_saviola
    kona gyárt outit kedves Breki mester. igazából szerintem addig jó amég nem ismerem :P
  • Breki33
    Itt a legalsó konkrétam milyen kerékpár?
  • Breki33
    ebből sejthető az életkor...
  • bardocz
    az én apukám úgyis erősebb!!! :DDD
  • Breki33
    nem akarlak semmiről sem meggyőzni

elmondtam a véleményem
  • bardocz
    tudom hogy nincsen rá szükséged,csak lertam miért olyan,és nem veszekednék ha nem hülyeségről akarnál minket meggyőzni,mert 14 kiló montinál nagyon is jó,nem országutiban kell mérni,ott az elefánt szinten van
  • Breki33
    ilyenekre nincs is szükségem

két malomban őrlünk
  • bardocz
    lehet hogy kényelmetlen,de sokkal kényelmetlenebb amikor a nyereg belefúródik a herédbe,és nem tudsz ugrani egyáltalán,mert nem tudod a nyereg miatt felkapni a bicót rendesen
  • Breki33
    Számomra viszont kényelmetlen ha a pedál alsó állásánál a lában nincs szinte teljesen nyújtva
  • Breki33
    Ebben teljesen igazad van.

Én igazából városban használéom illetve nyáron a Szálkai strandra szeretnék vele eljutni ami 16-20 kilométer viszont eléggé meredek hegyeken visz át, tehát elég nagy szintkülönbségek vannak.

Nem véletlen szeretik a motorosok illet rendezik itt a Gemenci nagydíjat
  • bardocz
    az dirt bicikli,senki sem fog felhúzott üléssel menni vele,nem arra van
  • gordon 24
    Jó de tudod azért egy ország utival nem állnék neki a hegynek!

Ezért vannak külön félék!

Nem kell ország utis forum! Sőt! Abszolut nem baj ha itt arról is van szó! Csak mi azért "támadtunk" neked mert ezeket a bicokat nem országutis szemmel kell nézni.. Ahhoz a terheléshez amit kapnak kellenek az erős anyagok. Azok pedig vastagok és erőssek nehezek.. Sajnos ez az átka..

Viszont egy pille könyü bringával csinálsz egy olyat mint azzal akkor valószinüleg az volt az utolsó amit annak a bringának a nyergén elkövettél:D
  • Breki33
    Oké maradjunk ebben :-)

Városban nemis akarsz menni vele?
  • Breki33
    Na nekem ezek a nyereg lejebb teleszkópos biciklik kifejezetten rondának tűnnek.
    Főleg mikor látom, hogy valaki szinte a földön gugolva teker

Az utolsó viszont nem rossz
    Lehet kéne külön országútis fórum :-)
  • DannyL
    Megszólítva érzem magam. :) Nem országútra vettem, csak ma nyomattam vele aszfalton, mert az erdő trágya sáros most. Nem országútra szánom, hanem erdei túrázásra. :)
  • gordon 24
    Hát ja! Nem indulnék neki vele az országutnak! Az állat kinzás lenne:D
  • DannyL
    Jól néz ki ja. :) Látszik rajta, hogy élete nagy részét hegyről lefele éli. :D
  • gordon 24
    Nem ismerem! De a ktm-ről nem tudunk semmit! Ez meg már bizonyitott.
  • Breki33
    Hát én meg azt látom, hogy amikor ezzel a két biciklivel megyünk
    én az utca végén vagyok az emelkedőn a másik bicikli pedig kis pont az elején

Sztem országútra hülyeség 14 kilósat venni de akinek ilyen kell vegye
  • bardocz
    nekem valamelyik ktm jobban tetszik,aszem aphex
  • gordon 24
    Én is!! Minden vágyam egy ilyen:D