1125
Az Univerzum - néhány tény, amelynek ismerete megkönnyíti benne az életet:
-
#445 SPOILERES KEPEK!
Marvin-Arthur-Zaphod-Ford - egy bolygofelszinen
Ford-Arthur-Zaphod - ez nagyon nagyon durva kép
Arthur-Zaphod-Ford-Trillian - az Arany Szív fedélzetén
Zaphod közelkép - ez megnézhető, nem mutat (nagyon) különleges dolgokat -
#444 Erdekes lesz a turulkozo eladasi listaja :D -
#443 Jókorák ezek a Vogonok.
Hogyis hívták a főmuftit? Valami Prostatikus Vogon Jeltz, nem? -
#442 hmm, egy ilyen törölköző beszerzése azért meggondolandó :) -
#441 Már épp ideje volt. :-) -
#440 Huá, beszereztem a könyveket, ha nagyon unatkozom hétvégén kiolvasom mind :P -
#439 -
#438 és a játékok:
azért felvetődik bennem, hogy okos dolog-e olyan játékot kiadni, aminek a "valódi" változatát a film szereplői a fülükbe dugják... -
további képek -
#436 Nyerj 25. jubileumi kiadású Galaxis Útikalauz könyvet!
beküldési határidő 1 hét múlva, a válasz gyorsan google-zható. -
#435 az a mostly harmless történetének része, azért előtte még van egy Fenchurch-ös kör is... a történet elejefele a vonzódás eléggé egyoldalú Arthur irányából az eddigi inkarnációkban.
és azért, mert a plakáton Ford és Marvin szerepel attól még nem ők a film sztárjai. a bálna is ott van a plakáton, és azért túl hosszú szerepe nincs... -
#434 Tényleg!
Én lúzer!
Akkor meg minek bele az egész?
Most elvonulok szégyenkezni, meg minden.
Mekkora hülye vagyok! Áááááá!
(Mentségemre szolgáljon már rég olvastam, lehet, hogy a filmben se fognak akkor az ilyenek feltűnni. Most megnyugodtam.) -
#433 "(Ugyebár valami volt, hisz lett belőle egy bájos kislány)"
hát Arthur eladta a spermáját, ami véletlenül Trilliannál kötött ki, nem? -
#432 Jól van, hajlandó vagyok hinni a szavuknak.
Még egy dolog, aztán csendben leszek.
Most fürdés után, törülközés( :) ) közben rémlett fel, hogy mintha olvastam volna valami ilyesmit.
Arthur és Trillian szerelmi szál??? Kidolgozva? (Ugyebár valami volt, hisz lett belőle egy bájos kislány) Meg a csaj több szerephez jut? Már nem azért, de valamire emlékeztet, amiből nem sült ki jó!
Ugye Trillian nem kap egy szamurájkardot a kezébe, és nem lesz a csinos kis pofikáján divatseb? Bár mondom, mintha most Marvin lenne a sztár.
Meg Zaphod kissé Jedi-Boromires. :P -
#431 amikor meghalt akkor már eléggé sínen volt minden a Disneyvel, és a forgatókönyv legnagyobb része kész volt. - kerültek bele apróságok amiket utána írtak, de azok nem lényeges történet vagy kinézetbeli dologok, csak apró kitöltések. (a film weboldalán van egy ön-interjú vele, a planetmagrathea-n meg van egy négyrészes riportsorozat a két rendezővel ami legnagyobb részt a rajongók kérdéseire adott válaszokból áll)
én megbízom bennük, és ahogy idáig elolvastam meg megismertem a dolgokat nem alaptalanul. -
#430 Remélem igazad lesz.
Jó lenne. Nagyon jó lenne...
Bár azt azért nem hiszem el, hogy valaki hozzá ne rakja a saját kis ötletecskéit.
A narrátor az meg jóhogy van benne, anélkül elég furcsán festene az egész...nem is tudom elképzelni nélküle.
Bár DA nem írt valami olyasmit, hogy nem valószínű hogy jól összejön a megfilmesítés? Mintha ő is pesszimista lett volna a kérdésben. Azért örülök, hogy a forgatókönyvet, vagy amiből csinálják, azt ő írta... -
#429 "Persze, hogy mindenki azt várja, hogy a könyvhöz, vagy legalább a könyv átiratához hű legyen a film"
ez az, amit jelen esetben sürgősen el kell felejteni. a könyv csak önmagára hasonlít, a hangjáték is, a játék is...
- marvinnak és trilliannak is több szerep jut a filmben, mert más a történet, és más a forgatókönyv.
- zaphodnak van 2 feje és 3 karja - de erről többet nem fogok ide leírni, mert elég nagy spoiler - legyen elég annyi, hogy a reviewkban (ha akarod elolvashatod és akkor nem lesz meglepetés) pozitívan nyilatkoznak róla
- nem sci-fi paródia, és nem olyan geg-sorozat, mint az űrgolyók volt például (sok félelem volt ezzel kapcsolatban is)
- a változások DA keze nyomai, szinte semmi, ismétlem SEMMI nincs a filmben, amiről Douglas Adams ne tudott volna, vagy ne az ő ötletei és írása (nem a könyv, a forgatókönyv amit több, mint 10 éve irogat) alapján készült
- lesznek baromság könyvek, lesznek divatrajongók - na és? attól még a film nem lesz jobb vagy rosszabb
- van a filmben narrátor (a kalauz - ha hallottad a hangjátékot vagy a régi filmsorozatot akkor lehet fogalmad a dologról) - és nagyon jól sikerült a hangulatot áthozni.
összességében a legfontosabb, hogy FELEJTSD EL, hogy ez egy könyvadaptáció. NEM AZ. Ez a Galaxis Útikalauz Stopposoknak című film, amit Douglas Adams írt, és sajnos csak a halála után készült el. és nem egy könyv vagy egy hangjáték vagy számítógépes játék adaptáció.
-
#428 Azt hiszem, most egy kissé sokat fogok írni, remélem lesz ember, aki végigolvassa.
Nagyon megragadott valami dezsavű érzés, úgy emlékszem ugyanilyen izgalommal és lelkesedéssel vártam a Gyűrűk Ura filmváltozatát is. Meg kell mondjam, hatalmas csalódás volt a számomra. Persze, hogy mindenki azt várja, hogy a könyvhöz, vagy legalább a könyv átiratához hű legyen a film, de ha ezt is úgy elrontják...
És azért látok benne néhány dolgot, ami igazán nem tetszik.
Pl.:
- Miért van Marvin úgy előtérbe helyezve, mintha főszereplő lenne, vagy mittudomén, valami kabalafigura. A képek nagy részén az övé a központi hely.
- Ford szerintem jó négernek, viszont a jelmezek többsége nem tetszik. Én amolyan csöves-sci-finek képzeltem el, de az a tarisznya a vállán! Mintha Frodóékkal indulna a Pajkos Póniba.Tiszta Star Wars jelmez.
- Mi a franc az a Halálcsillag? Csak nem a Vogon űrhajó?
- Ha Zaphodot tényleg úgy csinálják meg, hogy a kajamorzsa a másik feje szemébe hull, hát én kiröhögöm, és bizony isten otthagyom a mozit. A harmadik kezéről már nem is beszélve. Bár gyanús, hogy csak letöltöm, s ha jó, csak akkor nézem meg pénzért. Itt azt nem értem, hogy miért akarja minden rendező a saját kis elképzeléseit belevinni, mikor az láthatóan szétb*sza a filmet?
Pozitívumok:
- Marvin nekem kifejezetten tetszik, az a hatalmas fej olyan búsan lóg. Meg egy akkora memóriának kell a hely.
- Arthur kiköpött Arthur, bár a színészek többsége nekem túl fiatalnak tűnik.
És amit még remélek, hogy nem lesz:
- "Jajj, én imádom a GUS-t, már vagy háromszor megnéztem. Olyan jóóó!"
(Mint amikor egy kissrác nekemállt, hogy a Gyűrűkura nem is olyan jó, mert van benne egy csomó koppintás más filmből Mire én megkérdeztem, hogy könyvbe olvasta e már. Ő: Miért, megjelent könyvben is? Azt hittem megrúgdosom.)
- Könyv a Galaxis Utikalauz filozófiájáról, meg egyéb baromságok.
- tényleg remélem, hogy a film NEM egy sci-fi (mondjuk SW) paródia lesz
Meg bennem még felvetülnek ilyen kérdések is, hogy mi lesz azzal a sok okossággal, ami a könyv nagy részét teszi ki. Pl a mittudomén milyen szivacsok hétkönapi élete, ami nem tartozik a cselekménybe, de azért ott van! Bombadil Toma sorsára jutnak?
Mindenesetre nem akarok vészmadárkodni, és lehet, hogy sok indokolatlan párhuzamot hoztam fel más filmekkel kapcsolatban, csak a félelmeim itt buzognak bennem, úgyhogy a film megjelenéséig el sem olvasom a könyvet, hogy ne anyázzam végig a művet a képernyő előtt.
Maradtam tisztelettel. -
#427 En nem tudom te mit ertettel de en ugy ertettem hogy a vegso mozis verziot akarom latni nem az elotte levoket.
Daaahhhh -
#426 a riportban azt mondták, hogy egyszerre készül a Director's cut is a DVD változathoz... moziba se fogsz menni? -
#425 függő :) -
#424 Hat en majd kivarom final cut-ot :D -
#423 próbavetítés, a film egy félkész állapotát mutatja, és a reakciók meg ilyesmik alapján finomítják a végsőre a filmet.
ilyen screening volt múlt héten amerikában, és az alapján jöttek a leírások körbe a neten, és most a rendezők és mindenki olvasgatja a netet a véleményekről, és ez alapján módosítanak a vágáson esetleg, stb... -
#422 Mijaza screening? -
#421 kezdő :D -
#420 van :) -
#419 még egy tucatnyi review felkerült a netre (van aki NEM látta még a screeninget? :)))) ) -
#418 Tankson. -
#417 ment privi. -
#416 Ok mond el kerlek mert tenyleg erdekel :D -
#415 ha kell el tudom mondani, mert elolvastam a spoileres reviewt róla -
#414 Nem ertem. Nem is akarom. Majd kiderul. -
#413 nem kell aggódni, megmondtam. van két fej és három kéz csak (SPOILER!) nem a film teljes időtartamában -
#412 Megint lattam a babukrol/jatekfigurakrol reklamot a Tv-eve es Zaphod-nak egy feje es ket keze volt ott is.
Ez a dolgol lassan kezd agasztani... -
#411 Szerintem megveszik, elvégre azért elég ismert könyvről van szó... -
#410 remélem a magyar szinkronhoz megveszik a fordítást, ahogy a Gyűrűk Uránál tették (és ahogy a Dűne minisorozatnál nem :( ), különben furcsaság lesz a
"Oh Freddled Gruntbuggly
Thy nacturations are to me
as plurdled gabbleblotchits on a lurgid bee
Groop! I implore thee, my foonting turlingdromes
And hooptiously drangle with me, crinkly Bindlewirdles,
or I will rend thee in the gobberwarts with my blurglecruncheon
See if I don't!"
-ból. -
#409 Ó, pirsönő morgolosta... :D -
#408 ott van lent kép róluk - a reviewkban meg azt írják, hogy a legjobban megcsinált bábuk amik az utóbbi időkben filmre kerültek.
"... everything involving the Vogons is that ugly times five, including the Vogons themselves. Hats off to the wizards at the Henson Shop, because these are the best animatronic characters since Audrey II in LITTLE SHOP OF HORRORS. The articulation on their faces is amazing, and they’ve got personality to spare. I’m sorry... I mean, Vogonality. The poetry scene is a thing of twisted beauty." -
#407 Vogonokra leszek nagyon kíváncsi, nekem ők a favorit :D -
#406 magyarországon a könyv alapján ismerik. angol nyelvterületen jóval ismertebb és elfogadottabb a hangjáték, és esetleg a filmsorozat is.
aki pedig ismeri egy kicsit is a DA univerzumot az tudja, hogy minden változat más és más, aki pedig nem, az utána elolvassa a könyvet/meghallgatja a rádiójátékot, és rájön, hogy ez bizony más.
egy sor egy másik reviewból:
"One thing’s for sure... Douglas Adams would be very proud."