Galaxis Útikalauz Stopposoknak - Douglas Adams világa
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Mas link nincs?????
C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"
A Hír
Itt meg a trailer
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
és mindenbõl mutatnak egy kicsit - Zaphod fejei, Arany Szív, Vogonok, Magrathea, Humma Kavula...
Április 29 - csak itt lenne már
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"
Ez esetleg a trailer hatása?<#vigyor>#vigyor>
Honnan lehet leszedni én nem találtam?
AAAAAAAAA!!!
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!
C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"
Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"
Ja es a #455 -osnel meg kul formaban irtam jopofin es nem bunkosan :P
Jo veled beszelgetni! :DD
Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun
véget ér a világ! Látják a végtelenség fényét, amint felénk rohan?
Dühödten tombolt körülöttük a pusztulás. Ebben a pillanatban, mintegy végtelen távolságból, trombita
harsant. Max szeme a zenekar felé fordult üregében. Nem volt trombitás közöttük! Hirtelen kavargó
füstoszlop szállt fel közvetlenül mellette. A trombitaszóhoz újabb trombiták hangja csatlakozott. Több
mint ötszázszor csinálta már végig Max ezt a show-t, de soha ilyen nem történt vele. Riadtan hátrált
az örvénylõ füstoszlop elõl, amelynek belsejében egy alak kezdett el materializálódni. Õsöreg,
szakállas férfi volt az illetõ, köpenyben. Alakját fény övezte, szemében csillagok égtek, homlokát
aranykorona ékesítette.
- Mi ez? ! - suttogta Max kerekre tágult szemekkel. - Mi folyik itt?
Az étterem végében ülõ kõarcú társaság, amely a Nagy Zarquon Próféta Második Eljövetelét várta,
talpra ugrott, és zokogva kántálni kezdett.
Max pislogott a meglepetéstõl. Karját a hallgatóság felé emelte.
- Nagy tapsot kérek, hölgyeim és uraim - kiáltotta - a Nagy Zarquon Prófétának! Íme, eljött! Zarquon
másodjára is eljött közénk!
A közönség mennydörgõ tapsától kísérve Max átvonult a színpadon, és a próféta kézébe nyomta a mikrofonját. Zarquon krákogott. Körülnézett az egybegyûlteken. A csillagok zavartan hunyorogni kezdtek. a szemében. Idegesen forgatta a kezében a mikrofont.
- Ööö - mondta. - Helló! Ööö... az a helyzet... izé... elnézést a késésért, de sajnos közbejött valami az utolsó percben.
Szemlátomást idegesítette, hogy lélegzet-visszafojtva lesik minden szavát. Megköszörülte a torkát.
- Ööö... hogy állunk az idõvel? - kérdezte. - Volna egy per...?
És ekkor vége lett a világnak.
Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"
- Nem nagyon - mondta Arthur, azt kívánva, bár sose bonyolódott volna ebbe az egészbe.
- Nem baj - mondta Ford -, akkor képzeld el ezt. Oké? Itt egy kád. Oké? Egy nagy, kerek kád. És az egész ébenfából van.
- Mibõl? - kérdezte Arthur. - Harrodsot elpusztították a vogonok!
- Nem számít.
- Mindig ezt mondod.
- Ide hallgass.
- Oké, oké.
- Itt ez a kád, érted? Mondjuk, hogy itt van. És ébenfából van. És kúp alakú.
- Kúp alakú? - csodálkozott Arthur. - Miféle...?
- Sss! - intette le Ford. - Kúp alakú, és kész! Szóval, fogod a kádat, és teletöltöd finom, fehér homokkal. Világos? Vagy cukorral. Finom, fehér homokkal és/vagy cukorral. Akármivel. Nem számít. Cukor is megteszi. Amikor aztán tele van, kihúzod a dugót... Figyelsz?
- Figyelek.
- Szóval kihúzod a dugót, és az egész kiörvénylik. Érted: kiörvénylik a lefolyón.
- Értem.
- Dehogy érted! Nem értesz te semmit. Még el sem jutottam a cseles részhez. Akarod hallani a cseles részt?
- Miféle cseles részt?
- Na, akkor elmondom neked a cseles részt.
Ford erõsen törte a fejét egy darabig, megpróbálván felidézni a dolog cseles részét.
- A cseles rész - mondta - a következõ. Szépen lefilmezed, ahogy a cukor kifolyik.
- Cseles - ismerte el Arthur.
- Szerzel egy felvevõt, és lefilmezed az egészet.
- Cseles.
- A cseles rész nem ez. A cseles rész az - most már emlékszem -, szóval, az a cseles része a dolognak, hogy aztán visszafelé játszod le a filmet a vetítõben!
- Visszafelé?
- Úgy van! Épp ez a cseles az egészben. Szépen leülsz, és nézed, ahogy az egész cukor fölfelé kavarog a lefolyóból, és megtölti a kádat. Érted?
- Szóval így jött létre az Univerzum? - kérdezte Arthur.
- Nem - felelte Ford -, de nagyon megnyugtató látvány.
Ford a poharáért nyúlt.
- Hol van a poharam? - kérdezte.
- A földön.
- Aha!
az egész ottani mûsor hatalmas...
Remélem a folytatásban(ha lesz) benne lesz az étterem, és a tehén :D
- ...and this is the Spanish Inquisition hiding behind the coal shed. - Oh! I didn\'t expect the Spanish Inquisition. - Nobody expects the Spanish Inquisition!
VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitõl, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)
Petúnia lesz, bálna lesz
Narrátor/Útikalauz van, Stephen Fry a hangja és a grafikai effektjei is jól megvannak csinálva
a TV sorozat nekem is nagyon bejött, azt is rendesen átírták, de mókás dolgok vannak benne, és pl. Arthur ugyanaz, aki a hangjátékban is Arthur (Simon Jones) :) - és mostanában készül a 4. fázis a rádiójátékból, és még mindig õ játszik.
Két kérdés:
A történet tulajdonképpen meddig megy el? Az elsõ három könyv eseményei? Esetleg csak az elsõ? A teljes "trilógiát" gondolom nem csinálják meg egyben.
Most is az Utikalauz lesz a narrátor, mint a TV sorozatban? (Egyébként már most fájlalom, hogy nem az ottani színész játszhatja Arthurt. Eszméletlen volt, ahogy mondta, hogy: "Ford?" :D)
- ...and this is the Spanish Inquisition hiding behind the coal shed. - Oh! I didn\'t expect the Spanish Inquisition. - Nobody expects the Spanish Inquisition!
Marvin-Arthur-Zaphod-Ford - egy bolygofelszinen
Ford-Arthur-Zaphod - ez nagyon nagyon durva kép
Arthur-Zaphod-Ford-Trillian - az Arany Szív fedélzetén
Zaphod közelkép - ez megnézhetõ, nem mutat (nagyon) különleges dolgokat
Hogyis hívták a fõmuftit? Valami Prostatikus Vogon Jeltz, nem?
VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitõl, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)
Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun
:: http://www.behun.net :: Teh pwn Palace!™ ::

azért felvetõdik bennem, hogy okos dolog-e olyan játékot kiadni, aminek a "valódi" változatát a film szereplõi a fülükbe dugják...
beküldési határidõ 1 hét múlva, a válasz gyorsan google-zható.
és azért, mert a plakáton Ford és Marvin szerepel attól még nem õk a film sztárjai. a bálna is ott van a plakáton, és azért túl hosszú szerepe nincs...
Én lúzer!
Akkor meg minek bele az egész?
Most elvonulok szégyenkezni, meg minden.
Mekkora hülye vagyok! Áááááá!
(Mentségemre szolgáljon már rég olvastam, lehet, hogy a filmben se fognak akkor az ilyenek feltûnni. Most megnyugodtam.)
\"Megrögzöttek és szélsõségesek gyûlésein nem láthatsz...\"
hát Arthur eladta a spermáját, ami véletlenül Trilliannál kötött ki, nem?
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Még egy dolog, aztán csendben leszek.
Most fürdés után, törülközés( :) ) közben rémlett fel, hogy mintha olvastam volna valami ilyesmit.
Arthur és Trillian szerelmi szál??? Kidolgozva? (Ugyebár valami volt, hisz lett belõle egy bájos kislány) Meg a csaj több szerephez jut? Már nem azért, de valamire emlékeztet, amibõl nem sült ki jó!
Ugye Trillian nem kap egy szamurájkardot a kezébe, és nem lesz a csinos kis pofikáján divatseb? Bár mondom, mintha most Marvin lenne a sztár.
Meg Zaphod kissé Jedi-Boromires. :P
én megbízom bennük, és ahogy idáig elolvastam meg megismertem a dolgokat nem alaptalanul.
Jó lenne. Nagyon jó lenne...
Bár azt azért nem hiszem el, hogy valaki hozzá ne rakja a saját kis ötletecskéit.
A narrátor az meg jóhogy van benne, anélkül elég furcsán festene az egész...nem is tudom elképzelni nélküle.
Bár DA nem írt valami olyasmit, hogy nem valószínû hogy jól összejön a megfilmesítés? Mintha õ is pesszimista lett volna a kérdésben. Azért örülök, hogy a forgatókönyvet, vagy amibõl csinálják, azt õ írta...
ez az, amit jelen esetben sürgõsen el kell felejteni. a könyv csak önmagára hasonlít, a hangjáték is, a játék is...
- marvinnak és trilliannak is több szerep jut a filmben, mert más a történet, és más a forgatókönyv.
- zaphodnak van 2 feje és 3 karja - de errõl többet nem fogok ide leírni, mert elég nagy spoiler - legyen elég annyi, hogy a reviewkban (ha akarod elolvashatod és akkor nem lesz meglepetés) pozitívan nyilatkoznak róla
- nem sci-fi paródia, és nem olyan geg-sorozat, mint az ûrgolyók volt például (sok félelem volt ezzel kapcsolatban is)
- a változások DA keze nyomai, szinte semmi, ismétlem SEMMI nincs a filmben, amirõl Douglas Adams ne tudott volna, vagy ne az õ ötletei és írása (nem a könyv, a forgatókönyv amit több, mint 10 éve irogat) alapján készült
- lesznek baromság könyvek, lesznek divatrajongók - na és? attól még a film nem lesz jobb vagy rosszabb
- van a filmben narrátor (a kalauz - ha hallottad a hangjátékot vagy a régi filmsorozatot akkor lehet fogalmad a dologról) - és nagyon jól sikerült a hangulatot áthozni.
összességében a legfontosabb, hogy FELEJTSD EL, hogy ez egy könyvadaptáció. NEM AZ. Ez a Galaxis Útikalauz Stopposoknak címû film, amit Douglas Adams írt, és sajnos csak a halála után készült el. és nem egy könyv vagy egy hangjáték vagy számítógépes játék adaptáció.
Nagyon megragadott valami dezsavû érzés, úgy emlékszem ugyanilyen izgalommal és lelkesedéssel vártam a Gyûrûk Ura filmváltozatát is. Meg kell mondjam, hatalmas csalódás volt a számomra. Persze, hogy mindenki azt várja, hogy a könyvhöz, vagy legalább a könyv átiratához hû legyen a film, de ha ezt is úgy elrontják...
És azért látok benne néhány dolgot, ami igazán nem tetszik.
Pl.:
- Miért van Marvin úgy elõtérbe helyezve, mintha fõszereplõ lenne, vagy mittudomén, valami kabalafigura. A képek nagy részén az övé a központi hely.
- Ford szerintem jó négernek, viszont a jelmezek többsége nem tetszik. Én amolyan csöves-sci-finek képzeltem el, de az a tarisznya a vállán! Mintha Frodóékkal indulna a Pajkos Póniba.Tiszta Star Wars jelmez.
- Mi a franc az a Halálcsillag? Csak nem a Vogon ûrhajó?
- Ha Zaphodot tényleg úgy csinálják meg, hogy a kajamorzsa a másik feje szemébe hull, hát én kiröhögöm, és bizony isten otthagyom a mozit. A harmadik kezérõl már nem is beszélve. Bár gyanús, hogy csak letöltöm, s ha jó, csak akkor nézem meg pénzért. Itt azt nem értem, hogy miért akarja minden rendezõ a saját kis elképzeléseit belevinni, mikor az láthatóan szétb*sza a filmet?
Pozitívumok:
- Marvin nekem kifejezetten tetszik, az a hatalmas fej olyan búsan lóg. Meg egy akkora memóriának kell a hely.
- Arthur kiköpött Arthur, bár a színészek többsége nekem túl fiatalnak tûnik.
És amit még remélek, hogy nem lesz:
- "Jajj, én imádom a GUS-t, már vagy háromszor megnéztem. Olyan jóóó!"
(Mint amikor egy kissrác nekemállt, hogy a Gyûrûkura nem is olyan jó, mert van benne egy csomó koppintás más filmbõl Mire én megkérdeztem, hogy könyvbe olvasta e már. Õ: Miért, megjelent könyvben is? Azt hittem megrúgdosom.)
- Könyv a Galaxis Utikalauz filozófiájáról, meg egyéb baromságok.
- tényleg remélem, hogy a film NEM egy sci-fi (mondjuk SW) paródia lesz
Meg bennem még felvetülnek ilyen kérdések is, hogy mi lesz azzal a sok okossággal, ami a könyv nagy részét teszi ki. Pl a mittudomén milyen szivacsok hétkönapi élete, ami nem tartozik a cselekménybe, de azért ott van! Bombadil Toma sorsára jutnak?
Mindenesetre nem akarok vészmadárkodni, és lehet, hogy sok indokolatlan párhuzamot hoztam fel más filmekkel kapcsolatban, csak a félelmeim itt buzognak bennem, úgyhogy a film megjelenéséig el sem olvasom a könyvet, hogy ne anyázzam végig a mûvet a képernyõ elõtt.
Maradtam tisztelettel.
Daaahhhh