1125
Az Univerzum - néhány tény, amelynek ismerete megkönnyíti benne az életet:
-
#605 új trailer preview kijött... első 1 perc, de fantasztikus :D
"The Hitchhiker's Guide to the Galaxy has this to say about movie trailers:" -
Padló #604 Szia melyik oldalon vagy DC.n?:) Mi a címed? meg hasonlo okos kérdéseket teszek fel most neked!:) Ja és szerintem törölköző!:) -
#603 de pont ott van a hirtelen ötlet Jatravartid nép, amiből fő szerep lett a filmben :)
vagy a Petúnia (merthogy eléggé valószínűnek tartom, hogy az Élet, világmindenség megírásáig DA nem is gondolt arra, hogy azt a poénból odavetett "Jaj ne, már megint.."-nek bővebb szerepet adjon :o) ) -
#602 igen - a hangjátékban elég jól eltalálták a dolgot, de ahoz képest a könyvben a sokszorosa van a hirtelen ötletből odavésett dolgoknak... a tvsorozatban is szeirntem szétszaggatta a dolgot a sok guide entry, főleg ha valaki nem számított rájuk és ismerte a történetet.
meglátjuk a filmben mennyi van belőle, a preview-k alapján nem zavarja meg a történetet és kellemes a narráció, sőt nagyon jól feldobja - csak hát ezt olyanok mondják akik azért valamennyire ismerik a világot és a stílust, májusban kiderül hogy is működik a dolog élesben. -
#601 "nehéz ügy - azt úgy leforgatni ami a könyvben van nem lehet, abban az állapotában nem vihető filmre a dolog."
Miért is? A sok monológ és narrátori duma miatt? -
#600 nehéz ügy - azt úgy leforgatni ami a könyvben van nem lehet, abban az állapotában nem vihető filmre a dolog.
a hangjáték átültetve szintén nem okés minden téren
új forgatókönyvet írni meg... rizikós, de meglátjuk hogy lesz a folytatásban. ha ez a KirkPatrick gyerek marad és mondjuk meghívja Dirk Maggs-t és Bruce Hyman-t (ők csinálták a rádiójáték phase 3-t, és csinálják a phase 4-5t) akkor biztató eredménye lehet.
a dvd változat biztosan hosszabb meg bővített lesz, és ahogy a készítők nyomják szerte a világon egészen profin megcsinálják azt is. -
#599 Van ilyen? Ha igen, akkor forrást plíz! :) -
#598 pedig nem lenne rossz egy olyan jellegű film sem, mint a gyűrűk ura 3, bővített része... -
#597 neked is tetszene a 16 órás filmváltozat látom :) nem, ez nem az lesz... -
#596 Mindenesetre szvsz az is kár, hogy a nagy sárga böhömökből (ergó csillagközi dózerek) nagy irodaháznyi rombolókat csináltak :/ Így szvsz csökkent az analógia. Meg vajon benne lesz, hogy az autópálya tervei 50 fényévre tőlünk megtalálhatóak voltak? Meg a rádiós, aki rátelcsizett a vogonokra? :) -
#595 -
#594 jéé, get fuzzy, egyik kedvenc képregényem, ami itthon nem kapható... -
#593 bocs, reggel még nem látok :\ -
#592 azért ~4 éve amikor ezek kijöttek akkor nem mosolyogtunk rajta... -
#591 :)) -
#590 -
#589 Koszi! :D -
#588 fejből idézni nem tudok, de ezekre még mindig jól emlékszem ;)
Kavulát nem ismerem, miatta hittem volna más népet ha más lett volna :)
oks, akkor megvan a relytély ;;)) -
#587 ez a Vendéglőből volt egy részlet, Kavulát és az egész köré fonódó történetszálat pedig DA írta a forgatókönyvbe. -
#586 ez a könyvben van? :)
és Kavula? :) -
#585 ponnntosan
"Sok faj véli úgy, hogy a teremtésért valamiféle isten volna okolható, ám a Viltvodle VI jatravartidjai arra a nézetre hajlanak, hogy a Mindenség valójában a Nagy Zöld Trüsszentő orrlikából esett ki eredetileg. A jatravartidok, akik örök rettegésben félik le életüket a Nagy fehér papír zsebkendő eljövetelére várva, apró kék teremtmények, fejenként több mint ötven karral, ennélfogva az egyedüli olyan fajt képviselik az Univerzum történetében, amely előbb találta fel az aeroszolos hónaljgátlót, mint a kereket.
Mindazonáltal, az Őstrüsszentés elmélete nem nyert széles körű elismerésre a Viltvodle VI-on kívül, ezért az Univerzum talányosan képtelen volta folytonos magyarázatkeresésre sarkallja a kutatókat."
- és a Nagy Zöld Trüsszentő Szent Orrát mintázták Douglas Adamsről (aki mellesleg nagyon büszke volt hatalmas - és tökéletesen működésképtelen - orrára) - a képen az asztaldíszek körben azzal vannak díszítve, és máshol is felbukkan az orr-motívum.
(nem ez az egyetlen pont ahol DA "szerepel", de az, ami már most is látszik a trailerben) -
#584 akkor nyertem tán? :))) te montad h vizsgáljuk meg :) -
#583 ööö, nem annak a népnek a prófétája, akik a Nagy Fehér Papírzsebkendőre várnak? és ötven karjuk van? :) -
#582 tipp :DDDD + vizsgálás -
#581 indoklás? :) -
#580 orr? :))) -
#579 -
#578 na akkor kultúrfeladat: kicsoda is Humma Kavula, milyen néphez tartozik, és ők miről ismertek? - innentől (meg a kép részleteinek megvizsgálásával) meg is van a megoldás. -
#577 én sem. mondom, nem ismerek rá :)) -
#576 En meg mindig nem fogom... -
#575 Nem lehetne mondjuk kimondani amit tudol es nem egyfeszt rejtvenyekben irni mert naon faradt vagyok ilyenkor? :( -
#574 jól néz ki, pedig őt is néztem :) bár Douglast csak szemből láttam eddig, nem ismerek rá :) -
#573 ő Humma Kavula (John Malkovich). a képet csak célzásként helyeztem el.
ő meg Douglas Adams -
#572 Mi ez DA??? Ez nem Malcovic??? -
#571 -
#570 a részlet ami egyelőre látszik (merthogy nem teljes alakról van szó) az Douglas Adams egy nagyon jellemző testrésze, és a film erőteljesen épít rá. -
#569 szerintem is mond meg, én most néztem meg 6xrra (mert tegnapelött 5x :) )
nem látszik nekem :) kit játszik?:) -
#568 Mond mar hol van benne DA :D -
#567 nem, az Martin Freeman eredeti BBC-s belépője, csak felülragasztották a nevet. -
#566 rögtön az elején, ahol 7:42-t mutat az óra, van egy igazolvány. nekem az gyanús...